Citas ziņas

Bezmaksas avīze Metro pārdod savu biznesu Somijā

Juris Kaža [email protected], 14.08.2006

Jaunākais izdevums

Zviedrijas Metro International pārdevis savu bezmaksas Metro avīzi Somijā somu konkurentam Sanoma, ziņo zviedru biznesa avīze Dagens industri (DI). Darījums noticis pēc tam, kad gan Metro, gan Sanoma cietuši zaudējumus, viens otru burtiski kopējot. Izdevniecība Sanoma neilgi pēc Metro parādīšanās sākusi izdot bezmaksas Uutislehti100, kas konceptuāli kopējis Metro. Pēc pārpirkšanas Sanoma izdos Metro un franšizes pamata un, visticamāk, slēgs savu bezmaksas avīzi. Metro International ir aptuveni 70 bezmaksas avīzes pasaulē, taču tās ne visur ir veiksmīgas. Metro bija spiests slēgt projektus Šveicē, Arģentīnā un Ņukastles (Newcastle) pilsētā Lielbritānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavas metro ir teju astoņdesmit gadus sena vēsture, un šobrīd tas ik dienas pārvadā vairāk cilvēku nekā Londonas un Ņujorkas metro kopumā, vēsta Reuters.

Maskavas metro tika atklāts 1935. gada 15. maijā, un vairākas metro stacijas tikušas izbūvētas laika gaitā, piemēram, Novoslobodskajas metro stacija tika atklāta 1952. gadā. Maskavas metro atspoguļojas daļa Krievijas vēstures un Krievijas galvaspilsētas metro izceļas ar īpatnējām dekorācijām. Tā, piemēram, metro pieturvietā Bibļioteka Imeņi Ļeņina redzams bijušā padomju līdera Vladimira Ļeņina portrets. Savukārt Revolūcijas Laukuma (Plošed Revoluciji) stacijā atrodams «laimīgais suns» - suņa deguna paberzēšana varot atnest veiksmi.

Maskavas metro vidēji dienā pārvadā aptuveni septiņus miljonus pasažieru, taču darba dienās tiek pārvadāti vidēji deviņi miljoni cilvēku. Vidējais brauciena garums Maskavas metro ir 13 kilometri, teikts Maskavas metro mājas lapā mosmetro.ru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā no Sanktpēterburgas metro stacijām pirmdien noticis sprādziens, kurā nogalināti vismaz 11 cilvēki, atsaucoties uz Krievijas tiesībsargāšanas un veselības aprūpes iestādēm, ziņo mediji.

Iepriekš Sanktpēterburgas gubernatora pārstāvis ziņoja, ka sprādzienā gājuši bojā desmit cilvēki, bet vēl 50 guvuši ievainojumus. Vēlāk Krievijas veselības ministre Veronika Skvorcova pavēstīja, ka cietuši 47 cilvēki, no kuriem seši atrodas smagā stāvoklī.

Sprādziena vietā saskaņā ar svaigākajām ziņām gājuši bojā deviņi cilvēki, bet vēl divi vēlāk miruši slimnīcā.

Sākotnēji tika saņemtas pretrunīgas ziņas par vienu vai par diviem sprādzieniem, kas notikuši uz vienas no Sanktpēterburgas metro līnijām, taču Krievijas izmeklēšanas komiteja oficiāli paziņojusi, ka bijusi tikai viena eksplozija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ideju par metro būvniecību Rīgā atdzīvinājis Saeimas deputāts Raimonds Pauls – viņš parlamenta Pieprasījumu komisijas sēdē izteicies, ka Rīgā satiksmes problēmu risināšanai tomēr vajadzētu izbūvēt metro, šodien, 29.septembrī, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Neatkarīgā gan norāda, ka "lai gan ik pa laikam uzvirmo ideja par metro izbūvi Rīgā, tam, šķiet, vairs nav ne mazākā pamata. Kā absolūti neracionālu šo ideju dēvē ne tikai Rīgas domes Satiksmes departamenta (SD) pārstāvji, bet pat metro tēvs Alfrēds Rubiks".

Taču R. Pauls paudis viedokli, ka metro Rīgā, tāpat kā daudzās citās Eiropas pilsētās, daļēji atrisinātu sastrēgumu problēmu, kas pašlaik ir ļoti aktuāla.

"Gan metro izbūve, gan tā uzturēšana ir nesalīdzināmi dārgāka par virszemes satiksmes infrastruktūras objektiem, un šāda projekta īstenošana varētu praktiski apturēt visu citu, daudz ātrāk realizējamu, projektu īstenošanu," galvaspilsētas transporta sistēmas vadītāju viedokli Neatkarīgajai paudusi Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa. "Ņemot vērā Rīgas finansiālos resursus un tehniskās realizācijas iespējas, šobrīd daudz efektīvāk būtu turpināt darbu pie dzelzceļa integrācijas pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā, tramvaja infrastruktūras pilnveidošanas un park & ride sistēmas ieviešanas," laikrakstam sacījusi I. Prauliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Londona gatavojas metro darbinieku 24 stundu streikam

LETA, 08.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas galvaspilsētas iedzīvotājus trešdien sagaida ceļošanas haoss, ņemot vērā Londonas metro darbinieku plānoto 24 stundu streiku, kas varētu kļūt pat vērienīgāko pēdējo vairāku gadu laikā.

Gandrīz 20 000 metro darbinieku, kuri pārstāv četras dažādas arodbiedrības, trešdien pārtrauks darbu, lai pieprasītu algu paaugstināšanu un protestētu pret plānu no septembra metro darbību nodrošināt arī nedēļas nogaļu naktīs.

Londonas transporta sistēmas operators Transport for London norāda, ka šis streiks varētu izraisīt ceļošanas haosu vairākiem miljoniem cilvēku un apturēs metro darbību no plkst.17.30 (plkst.20.30 pēc Latvijas laika), bet ceturtdien metro darbība netiks nodrošināta pilnībā.

Tikmēr vienlaicīgi 48 stundu streiku rīkot paredzējuši Lielbritānijas dzelzceļa kompānijas First Great Western darbinieki, ietekmējot maršrutus starp Londonu un Velsu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Stokholmā ierobežos «mobilā» lietošanu sabiedriskā transportā

Juris Kaža [email protected], 31.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stokholmas metro un autobusu tīklā no 21. augusta tiks iezīmētas zonas, kur būs aizliegts lietot mobilos telefonus, raksta avīze Dagens Nyheter. Lai gan metro stacijās un tuneļos gandrīz visur ir «tīkls» galvenajiem operatoriem, Stokholmas «domes» kreisā koalīcija nolēmusi ierīkot «no mobilajiem brīvās zonas» aptuveni 15 līdz 30 % no metro vagonu un autobusu vietās. Noteikumu projektu ierosinājusi koalīcijas partnere Zaļā partija, atsaucoties uz dažu sabiedriskā transporta lietotāju t.s. «elektrības alerģiju» un pasažieru nepatiku, ka citi viņiem blakus «bļaustās» telefonā. Savukārt pilsoniskā opozīcija visu pasākumu nosaukusi par muļķībām un budžeta izniekošanu. Paredzēts tērēt vairāk nekā 500 000 SEK (37 000 LVL) attiecīgu uzlīmju izvietošanai metro un piepilsētas vilcienos un autobusos. Turklāt par noteikumu pārkāpšanu nav paredzēts sods, tiem pakļauties esot tikai «goda lieta». Opozīcijas pārstāvji arī norāda, ka nelielais skaits zviedru ar kāpinātu jūtīgumu pret elektrību vispār nerādīsies metro vilciena tuvumā, jo tam ir elektriskiem dzinēji, apgaismojumus un viss brauciens notiek virs vairāku tūkstošu voltu strāvas nesošas sliedes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Godīgs taksometra vadītājs pasludināts par varoni

Lelde Petrāne, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds godīgs taksometra vadītājs pasludināts par varoni, jo atdevis 426 tūkstošus latu pārim, kas nejauši šādu naudas summu atstājis viņa automašīnā, vēsta metro.co.uk.

70 gadus vecais Sia Ka Tians neesot spējis noticēt savām acīm, atrodot milzīgo naudas apjomu. Tā piederējusi pārim, kas atpūtās Singapūrā.

Pēc pāra izlaišanas pie iepirkšanās centra, taksometra vadītājs devies uz stāvlaukumu, kur konstatējis, ka uz aizmugurējā sēdekļa melnā papīra maisiņā atrodas nauda. Vēlāk, pirms vēl pāris ziņojis par naudas pazušanu, viņš to nodevis uzņēmuma pazaudēto lietu nodaļai

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas iedzīvotājiem kārtējo reizi būs jāsaskaras ar ievērojamiem traucējumiem pilsētas metro tīklā, jo tā darbinieki uzsākuši jau otro 24 stundu streiku, protestējot pret darbavietu apcirpšanas turpināšanos, vēsta BBC.

Metro pakalpojumi līnijās «Circle», «Central», «Waterloo» un «City» ir apturēti pilnībā, savukārt pārējās metro līnijās pakalpojumi ir traucēti.

Arodbiedrību RMT un TSSA locekļi uzsākuši streiku, izrādot savu neapmierinātību pret plānu atlaist 800 biļešu kasu darbiniekus.

Iepriekš metro darbinieku streiks notika šogad septembrī.

Londonas varasiestādes norāda, ka pilsētā darbojas aptuveni 75% metro staciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien darbību atsākusi teroraktā cietusī Mālbēkas metro stacija Briselē.

No pirmdienas stacija darbojas visās līnijās, metro operators STIB paziņoja savā interneta vietnē.

Par drošību metro stacijā gādā policisti un karavīri.

Lielākā daļa Briseles transporta tīkla darbību atsāka pāris dienas pēc 22.martā notikušajiem teroraktiem, bet Mālbēkas stacija palika slēgta, lai izmeklētāji varētu iegūt pierādījumus, kā arī remontdarbu dēļ.

Jau vēstīts, ka teroristi 22.martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Pastāv liecības, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē 13. un 14.novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Igauņi pērk 14 hektārus Rīgas

, 12.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas kompānija Metro Baltic Horizon Daugavas krastā, netālu no Vecrīgas plāno iegādāties 14 hektārus zemes, un ieguldīt tajā 140 miljonu eiro, raksta Bizness & Baltija.

Kompānija Metro Baltic Horizon, kura Latvijā darbojas caur uzņēmumu Metro Capital Management, par zemes gabalu maksās 7 miljonus latu jeb 50 latus par kvadrātmetru.

Bizness & Baltija raksta, ka visticamāk zemesgabals, kuru gatavojas iegādāties Metro Baltic Horizon atrodas Pārdaugavā pie Dienvidu tilta nobrauktuves.

Metro Baltic Horizon paredzējusi tur attīstīt dzīvojamo ēku un biroju telpu kompleksu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģijas galvaspilsētā Briselē noticis vēl viens sprādziens, ziņo euronews. Tas nograndis Schuman metro stacijā netālu no Eiropas Savienības ēkām.

Sprādziens noticis neilgi pēc diviem sprādzieniem Briseles lidostā. Sprādziens bijis arī Maelbeek metro stacijā.

Patlaban zināms, ka uzbrukumos Briselē bojā gājuši vairāk nekā 20 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TheMonetizr palīdz mobilo spēļu izstrādātājiem pelnīt naudu ar produktiem, kas apdrukāti ar spēles tematiku, tostarp telefona vāciņiem, krekliem, cepurītēm

Fotogrāfijas - raksta galerijā!

«Mums ir programmatūra, kas ļauj spēļu izstrādātājiem ielikt savās spēlēs mūsu kodu, kas spēlētājiem dod iespēju iegādāties kādu no produktiem brīdī, kad lietotājs ir sasniedzis kādu konkrētu spēles līmeni. Tā ir iespēja iegādāties produktu lētāk nekā citiem vai iegūt iespēju nopirkt kaut ko, kas nav pieejams citiem,» stāsta Mārtiņš Bratuškins, TheMonetizr (Monetization Solutions Inc.) līdzīpašnieks. Tie ir īpaši produkti cilvēkiem, kas ir pietiekami lojāli spēlei. TheMonerizr saviem klientiem iesaka sākt piedāvāt īpašos produktus tiem, kuri spēlē pavadījuši vismaz stundu. Tad var sākt piedāvāt uzlīmītes, piespraudītes un citus lētākus produktus, bet, jo lojālāki ir lietotāji, jo vērtīgāki produkti tiek piedāvāti. «Nākotnē gribam būt starpnieks starp lielajiem zīmoliem – ne tikai spēļu – un mobilajās ierīcēs aktīvo auditoriju. Mēs varam līdzdarboties jebkurā mobilajā pieredzē, kur sasniedz kādu rezultātu,» saka Mārtiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kas mainīsies pēc 1.jūnija, kad būs notikusi pāreja uz ciparu televīziju? Tikai Lattelecom Virszemes TV ir iespēja bez mēneša maksas skatīties iemīļotos televīzijas kanālus, to vidū arī TV5, liecināja informācija ciparu televīzijas ieviešanas gaitā medijos, kā arī Lattelecom mājas lapā internetā, kas gan šodien ir pazudusi. Tagad no pieciem solītajiem bezmaksas kanāliem palikuši vien četri.

Sākot no šīs nedēļas klienti, kuri nopirkuši Lattelecom dekoderi, TV5 vairs neredz bezmaksas piedāvājumā. Uz to Diena.lv norādīja kāda televīzijas skatītāja, kas atgādināja, ka Lattelecom solījis piecus bezmaksas kanālus. Viņa uzskata, ka uzņēmuma reklāmas ir bijušas skatītājiem maldinošas. Kanāls šobrīd ir kodēts un pieejams tiem skatītājiem, kas abonē kādu no Virszemes TV maksas pakām.

Lattelecom uzsver, ka, izņemot sabiedrisko televīziju (LTV1 un LTV7), ko uztur nodokļu maksātāji un kam likumā paredzēts būt bezmaksas apraidē, komerckanāliem pašiem ir tiesības izvēlēties savu biznesa modeli – būt vai nebūt pieejamiem bezmaksas ēterā. Šis ir TV5 lēmums, ko mēs respektējam, komentē Lattelecom Televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Negaidītā veiksme bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc ģimene lēma par labu biznesa plašākai attīstīšanai.

Divos gados SIA Svenne radījusi vairākus tūkstošus sveču, nākotnē uzņēmums plāno nākt klajā ar jaunu sveču dizaina līniju un sākt to tirdzniecību ārvalstīs

SIA Svenne māksliniece Ieva Sīmansone stāsta, ka ideja par akmens formas svecēm radās, iedvesmojoties no apkārtējās vides – lauku viensētas Ziemeļvidzemē, kur akmeņi dabiski iekļāvušies gan pagalmā un dārzā, gan ģimenes biznesā.

Negaidītā veiksme bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc ģimene lēma par labu sveču biznesa plašākai attīstīšanai.

Sveču liešana sākotnēji bijis tikai Ievas hobijs – iespēja izrauties no ierastās mājas dzīves. Biznesu sākt viņu iedrošināja vīrs, kurš, pārzinot metālliešanas tehnoloģijas, palīdzēja izveidot precīzu akmens formu svecēm. «Izveidojām formas, salējām sveces un intereses pēc aizbraucām uz tirdziņu Valmiermuižā, kur teju visas sveces arī pārdevām,» atzīmē Ieva. Negaidītā veiksme pirmajā tirdziņā arī bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc ģimene lēma par labu sveču biznesa plašākai attīstīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēģiptieša Muhameda Gaita (Mohamed Ghaith) jaunuzņēmums Zeew Latvijā pārbauda vienas stundas piegādes koncepciju un mērķē uz plašāku biznesu citos tirgos, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Zeew ir aplikācija, ar kuras palīdzību kaut ko aizsūtīt vai saņemt. «Ja es gribu aizsūtīt paciņu, to var izdarīt līdzīgi, kā tas notiek, izsaucot taksometru mobilajā lietotnē, vienīgi šajā gadījumā neizsauc taksometru, bet gan kurjeru. Sūtītājs ievada saņēmēja informāciju, apmaksas veidu un lietu nosūta. Sūtītājs var sekot līdzi sūtījumam un, kad paciņa ir saņemta, īsziņā saņem informāciju. Paciņas saņēmējs iegūst PIN kodu, kas jāuzrāda vadītājam, lai saņemtu sūtījumu. Piegāde iespējama visu diennakti, jo sadarbojamies ar taksometru vadītājiem,» stāsta Muhameds Gaits (Mohamed Ghaith), SIA Zeew līdzīpašnieks.

Zeew ir pakalpojums gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Ir arī biznesa piedāvājums kompānijām ar lieliem sūtījumu apjomiem, piemēram, internetveikaliem. To var izmantot arī mazi veikali, lai nosūtītu pārdoto klientiem, piemēram, tie varētu būt ziedu veikali, aptiekas, kosmētikas tirgotāji. Lielāko potenciālu Muhameds redz e-komercijā. Piemēram, pasūtot klēpjdatoru no kāda internetveikala, nereti preci jāgaida divas vai trīs dienas. Viņš uzskata, ka tad, ja piedāvātu piegādi stundas laikā, daudziem internetveikaliem palielinātos pārdošanas apjoms, jo īpaši tiem, kam nav sava piegādes nodrošinātāja. Viņš piebilst, ka katrs sūtījums tiek apdrošināts līdz 500 eiro un komanda strādā pie tā, lai palielinātu šo summu līdz 5000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pamestās metro stacijās Parīzē varētu izveidot baseinu un teātri

Gunta Kursiša, 06.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau aptuveni 75 gadus pamestās un tukšās Parīzes metro stacijas varētu atdzimt ar jaunu sparu. Viena no veco staciju attīstības perspektīvām ir to pārveide par sabiedriskām telpām, piemēram, teātri, mākslas zāli vai peldbaseinu, ziņo messynessychic.com.

Tiesa gan šāds scenārijs taps par realitāti gadījumā, ja par Parīzes mēru tiks ievēlēta viena no kandidātēm Natalī Koziusko-Morizē (Nathalie Koziuscot-Morizet) un ja, kļūstot par pilsētas vadītāju, viņa pildīs savu solījumu.

Mēra amata kandidātes priekšlikumu vidū ir pamesto metro staciju pārvēršana par peldbaseinu, teātri, mākslas galeriju, restorānu vai naktsklubu. Idejas N. Koziusko-Morizē izstrādāt palīdzēja arhitekti Manals Raždi (Manal Rachdi) un Nikolā Lenī (Nicolas Laisné).

Dažas no metro stacijām tika slēgtas nepietiekamā pasažieru skaita dēļ, savukārt citas tā arī nepiedzīvoja nevienu pasažieri kāpjam uz perona un pieejas tām no ielas puses tā arī netika izbūvētas. Viena no stacijām, 1906. gadā uzbūvētā un 1936. gadā slēgtā stacija Arsenāls, patlaban tiek izmantota kā sava veida Parīzes transporta kompānijas RATP noliktava. Tāpat dažas no pamestajām metro stacijām ik pa laikam tiek izmantotas filmu uzņemšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Šausminošs virpulis» aprij visu, kas nokļūst tā tuvumā, un izskatās tā, it kā no zemes būtu izrauta tapa, šādi britu medijs Metro raksturo Latvijā nesen uzfilmēto atvaru.

Tā video, kura autors ir Guntis Astičs, ievietots interneta vietnē YouTube. Atvars bija izveidojies Dvietes pagastā, Ilūkstes novadā.

«Milzīgs virpulis Latvijā aprij visu savā ceļā,» šādu virsrakstu savam rakstam devis Metro, savukārt msn virsrakstā atsaucas uz «šausmīgo, izsalkušo» atvaru.

Kā skaidro Metro, pārsteidzošie kadri nofilmēti, kad «upe izgājusi no krastiem Baltijas valsts dienvidaustrumos». Septiņu minūšu video rāda, kā apjomīgi ledus bloki un dubļi plūst atvara virzienā un tad pazūd zem ūdens, skaidro britu medijs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Metro vēlas pārņemt bankrotējušo Arcandor

, 10.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūlīt pēc Arcandor bankrota pieteikuma iesniegšanas Vācijas lielākā mazumtirdzniecības grupa Metro paziņojusi, ka tā vēlas pirkt Arcandor aktīvus, vēsta BBC.

«Mums ir īstermiņa un vidēja termiņa mērķis radīt lielu jaunu ansambli,» sacījis Metro boss Ekhards Kordes, norādot, ka varētu tikt veidota jauna kompānija, kuru pēc diviem gadiem pārdotu.

Metro plāno apvienot savu Kaufhof veikalu ķēdi ar Arcandor Karstadt.

Sarunas starp Metro un Arcandor notikušas jau pirms Arcandor bankrota pasludināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nopērk biroju ēku Tallinā

Ingrīda Drazdovska, 09.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas investīciju pārvaldītājs Lords LB Asset Management ir iegādājies atlikušās Igaunijas uzņēmuma Focus Kinnisvara OSA 50% daļas, kam pieder 20 miljonus vērtā biroju ēka Metro Plaza Tallinā, ziņo PropertyEU.info.

Darījuma apjoms netiek atklāts. Pārdevējs ir Metro Baltic Horizons filiāle Pedragon Investments.

Metro Plaza ēka ir uzbūvēta 2009. gadā. Tā atrodas Tallinas centrā, netālu no vecpilsētas un darījumu zonas. Biroju ēka atbilst A klasei. Tās iznomājamā platība ir 7500 m2. Starp nomniekiem tiek minētas kompānijas Trigon Capital, Regus, Mandatum Life Insurance Baltic SE un HansaWorld Estonia AS.

Pirmais darījums ar Metro Plaza 50% noticis pagājušā gada oktobrī. Lords LB Asset Management šobrīd ir divi fondi – Lords LB Baltic Fund I, kas iegulda biroju ēkās un hipermārketos Baltijas valstu galvaspilsētās, un Lords LB Opportunity Fund I, kas fokusējas uz mājokļu attīstīšanas projektiem Viļņā, informē PropertyEU.info.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas milicija naktī no pirmdienas uz otrdienu Kijevā novākusi barikādies, kuras protestētāji bija uzslējuši pie valdības ēkas, parlamenta un prezidenta administrācijas, vēsta BBC.

Amatperosnas paziņojušas, ka līdz otrdienai protestētājiem ir jāpamet savas pozīcijas. Līdz šim sadursmes starp protestētājiem un miliciju nav bijušas, ziņo BBC. Savukārt ukraiņu nacionālistu partijas Visukrainas savienības Svoboda parlamenta frakcijas vadītājs Oļegs Tjagņiboks pauda, ka naktī uz otrdienu demonstrantu un milicijas sadursmēs cietuši vismaz desmit cilvēki.

Opozīcijas līderi aizināja protestētājus nepamest Neatkarības laukumu, kas ir galvenā protestu norises vieta. BBC no Kijevas ziņo, ka pašlaik Kijevas centrā ir daudz lielāks skaits miliču nekā svētdien, kad ielās izgāja simtiem tūkstošu cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vīnes metro līnijās vasarā izmēģināti četri dažādi aromāti. Tas darīts ar mērķi uzlabot sabiedriskā transporta lietošanas pieredzi, ziņo The Local.

Četri aromāti - ieskaitot enerģiju dodošo greipfrūtu un relaksējošo meloni - jūlijā tika pārbaudīti vairākos vagonos divās metro līnijās Austrijas galvaspilsētā.

Tomēr sabiedriskā transporta kompānija Wiener Linien pavēstījusi, ka ir atmetusi ideju par smaržīgajiem metro, jo pret tādiem iebilst 21 tūkstotis no 37 tūkstošiem aptaujāto.

Testa laikā smaržas vagonos iepludinātas caur ventilācijas sistēmām.

No četrām ierosinātajām smaržām vispopulārākā bijusi enerģiju dodošā - greipfrūts, zaļā tēja, citrons un sandalkoks.

Vīnes sabiedriskais transports, ko katru dienu izmanto 2,6 miljoni cilvēku, ir pazīstams ar efektivitāti un pieejamību.

Gandrīz pusei Vīnes 1,9 miljonu iedzīvotāju ir 365 eiro vērta gada caurlaide, kas tika ieviesta 2012. gadā un ļauj izmantot visu galvaspilsētas sabiedrisko transportu. Caurlaižu turētāju skaits pārsniedz reģistrēto automašīnu skaitu Vīnē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas pilsētas Neapoles metro izmantošana ir ar kultūru piesātināts piedzīvojums, raksta AFP.

Samaksājot 1,3 eiro par metro biļeti, tūristi un vietējie iedzīvotāji var aplūkot 16 stacijas ar 200 krāsainiem mākslas darbiem, ieskaitot skulptūras, mozaīkas un grīdas rotājumus. Pilsētas amatpersonas to lepni dēvē par pazemes laikmetīgās mākslas muzeju.

«Šī ir viena no skaistākajām metro sistēmām pasaulē,» sacījis Neapoles mērs Luidži de Magistris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Protestētāji Honkongā izjauc metro kustību

LETA, 30.07.2019

Tūkstošiem pasažieri gaidā rindā uz iekāpšanu metro protestu laikā Honkongā. Pārējās fotogrāfijas skatāmas tālāk galerijā!

Foto: AP/SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Demonstranti otrdienas rītā sastrēgumstundas laikā Honkongā izjaukuši metro kustību, protestējot pret policijas brutalitāti neseno demonstrāciju laikā.

Vairākās metro stacijās Honkongā simtiem protestētāju bloķēja vilcienu durvis, neļaujot tiem virzīties tālāk.

Laikā no sastrēgumstundas līdz pusdienlaikam tika apturēta vai nopietni aizkavēta kustība trijās galvenajās metro līnijās, ietekmējot simtiem tūkstošus iedzīvotāju, kas katru rītu izmanto metro sistēmu.

Šis protests ir viens no desmitiem maza mēroga demonstrāciju, kas tiek organizētas sociālajos medijos un pavada lielās nedēļas nogalēs organizētās demonstrācijas.

Protestus Honkongā sākotnēji izraisīja likumprojekts par aizdomās turēto izdošanu Ķīnai. Lai gan protestu spiediena rezultātā Honkongas parlaments likumprojektu atlika, pret vietējo valdību vērstais saniknojums nav mazinājies, protestētājiem pieprasot demokrātiskas reformas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Maskavas metro notikusi sprādzienu sērija

Dienas Bizness, 29.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienas rītā Maskavas metro sistēmā notikuši vismaz divi sprādzieni, atsaucoties uz lenta.ru, vēsta Diena.lv.

Gājuši bojā vairāk nekā 40 cilvēki. Viens no sprādzieniem metro vilcienā notika, kad tas atradās Lubjankas stacijā Maskavas centrā, pēc kāda laika sprādziens nogranda arī stacijā Kultūras parks. Par trešo sprādzienu stacijā Miera prospekts pienāk pretrunīga informācija, to oficiālās varas iestādes nav apstiprinājušas.

Pirmais sprādziens noticis 7:56 pēc vietējā laika. Lubjankas stacijā gājuši bojā vismaz 26 cilvēki. Spridzeklis atradies vai nu uz platformas, vai arī vilcienā. Savukārt otrs sprādziens stacijā Kultūras parks nogranda 8:39, sprāgstviela atradusies metro vilcienā. Gājuši bojā vismaz 15 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Londonas metro darbinieki pieteikuši streiku 26. decembrī

Ritvars Bīders, 13.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas metro vilcienu mašīnisti nolēmuši šā gada 26. decembrī rīkot streiku, tādējādi izrādot neapmierinātību ar noteikto atalgojuma apmēru svētku dienās, citējot arodbiedrības Aslef paziņojumu, vēsta AFP.

Aslef pārstāvji atbalstījuši streiku ar 1 025 balsīm. Pret šo akciju bija 125 arodbiedrības pārstāvji.

Londonas metro vilcienu mašīnisti par darbu 26. decembrī paredzētajā brīvdienā vēlas atalgojumu trīs ierasto dienas algu apmērā, kā arī brīvdienu kādā no nākamajām darbadienām, taču vadība atteikusi jebkādu atalgojuma palielināšanu šajā brīvdienā.

Ja streiks notiks, tad metro darbība Londonā tiks apturēta uz divām dienām, jo 25 decembrī metro būs slēgts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgā, Liepājas ielas 8 radošajā kvartālā atvērta koprades telpa «METRO CoworkingKuldīga», kas paredzēta dažādu nozaru mazajiem uzņēmējiem, iesācējuzņēmumiem, pašnodarbinātajām personām, kā arī tūristiem un pilsētas viesiem.

«METRO CoworkingKuldīga» atrodas vecpilsētas sirdī, vēsturiskajā, 1913. gadā uzņēmēja Roberta Hercberga celtajā namā. Telpas aprīkotas ar visu biroju telpām nepieciešamo, sākot no tikšanās un sapulču telpām, printera, skenera un ātrgaitas bezvadu interneta, beidzot ar slēdzamiem dokumentu skapjiem, bufetes - kafejnīcas 10 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, biznesa portālam db.lv stāsta koprades telpas vadītāja Inga Ziņģe-Pupiņa.

«Lai esošās telpas mēs varētu izmantot savam mērķim, tajās bija jāveic kapitālais remonts, jāpārvelk elektrības, apkures, santehnikas sistēma, kas arī ir projekta lielākais ieguldījums, tad, protams, pamatlīdzekļi un visa nepieciešamā biroja tehnika. Esam gatavi apkalpot pastāvīgi līdz 35 darba galdiem. Plus esam iekārtojuši lekcijas telpu, kurās varam uzņemt līdz 50 cilvēkiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru