Jaunākais izdevums

Šogad viena no lielākajām un vēl joprojām modernākajām autosporta trasēm Baltijas reģionā VAS Biķernieku Kompleksā Sporta Bāze svin savu 44. dzimšanas dienu.

Par godu šai jubilejai Biķernieku teritorijā sestdien atklās pieminekli Eduardam Kiopem un Kārlim Ošiņam – vīriem, bez kuriem Latvijas autosporta attīstība ir grūti iedomājama.

Leģendāras personības

Tieši pateicoties Kiopem Rīgā tika uzbūvēta viena no modernākajām auto un moto šosejas trasēm bijušās PSRS teritorijā. 1966. gadā tika atklāta Biķernieku moto trase un kartodroms. Divus gadus vēlāk tika pabeigta arī autotrases ierīkošana. Kiope bija leģendārs cilvēks, kurš spēja ne tikai pārliecināt Latvijas PSR augstākās amatpersonas par šāda kompleksa nepieciešamību, bet arī vēlāk pats vadīt trases būvniecību. Pēc sporta bāzes nodošanas ekspluatācijā allaž dzīvespriecīgais vīrs kļuva par tās vadītāju un bija tās direktors līdz pat 1995. gadam.

Savukārt Kārlis Ošiņš bija daudzpusīgs sportists. Viņš piedalījies ne tikai motošosejas sacīkstēs. Motokross, enduro, ledus spīdvejs – šīs ir motosporta disciplīnas, kurās startēja Ošiņš. No 1961. līdz 1977. gadam viņš 15 reižu izcīnīja PSRS čempiona titulu motošosejas sacīkstēs. Paralēli sportista karjerai Kārlis Ošiņš strādāja arī par treneri, atjaunoja daudzus motociklus, kas tagad glabājas Rīgas Motormuzejā, kā arī aktīvi piedalījās Biķernieku sporta bāzes konstruēšanā un celtniecībā.

“Eduards Kiope ir viens no tiem cilvēkiem, kuriem pateicoties Latvijā auto un moto sports ir tik populārs. Viņa vārds noteikti ar zelta burtiem ierakstāms Latvijas autosporta vēsturē!” tā savā laikā par Kiopi izteicās nu jau bijušais Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Dainars Dambergs.

Pieminekli atklās sestdien, 31. jūlijā, plkst. 11:00 Biķernieku trasē blakus starta–finiša taisnei. Pēc svinīgās pasākuma daļas tiks dots starts Latvijas čempionāta motošosejā un Latvijas čempionātam auto šosejā trešajam posmam. Autosacīkstes norisināsies tā sauktajā ovālā – īsākajā Biķernieku trases konfigurācijā, kurā tieši pirms 44 gadiem 31. jūlijā tika dots starts pirmajām sacīkstēm šajā trasē.

Gatavojas Dzintara Volgas sacīkstēm

“Šis pasākums būs ģenerālmēģinājums pirms trases 45 gadu jubilejas svinībām, kas notiks nākamgad, un sacīkstēm Dzintara Volga, kurām starts tiks dots jau šoruden,” stāsta Māris Ozoliņš, VAS BKSB valdes priekšsēdētājs. Mēs prognozējam, ka Dzintara Volga būs visnotaļ vērienīgs pasākums. To apmeklēs ļoti daudzi autosporta un seno spēkratu fani, tādēļ izmantosim katru izdevību, lai apmācītu tiesnešus, tehnisko dienestu darbiniekus un trases apsardzi reālos sacensību apstākļos.”

Arī Dzintara Volgas dalībnieki jau aizvadījuši pirmos treniņus reālos “kaujas” apstākļos. Šomēnes Palangā notikušās 1000 kilometru sacensības ietvaros risinājās arī vēsturisko automobiļu sacensības, uz kurām bija devusies Latvijas komanda ar trim GAZ 24 automašīnām.

Jau ziņots, ka Dzintara Volga 2010 autosporta festivāls risināsies trīs dienas (17.–19.09.2010.). Programmā iekļautas sacensības deviņās ieskaites klasēs. Trasē dosies gan antīkie spēkrati, gan mūsdienīgi sporta automobiļi. Plānoti arī braucieni sporta režīmā ar vēsturiskajām sacīkšu automašīnām. Izveidotas atsevišķas ieskaites grupas GAZ 24 (Volga), VAZ (ar dzinēja tilpumu 1,6 un 1,3), Formula Easter un Mondial automobiļiem.

Turklāt šajās sacensībās var piedalīties ikviens, kura rīcībā ir GAZ 24 vai jebkurš cits no minētajiem automobiļiem, kas sagatavots attiecīgās ieskaites grupas prasībām. Tiem automobiļiem un to vadītājiem, kuri nebūs gatavi doties trasē sacīkšu režīmā, ieplānoti paraugdemonstrējuma apļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Darbu sāks atjaunotā Ķirurģiskās infekcijas klīnika

Dienas Bizness, 03.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Biķernieki trešdien, 4.martā, pilnā apjomā darbu uzsāks Ķirurģiskās infekcijas klīnika, kas specializējas ķirurģiskās infekcijas un inficētu, ilgstoši nedzīstošu brūču (apdegumi, izgulējumi, hr.osteomielīti, trofiskas čūlas u.c.) ārstēšanā.

Klīnikas labiekārtošanā tika ieguldīti vairāk nekā 520 000 eiro no valsts galvotā aizdevuma līdzekļiem - pilnībā renovēta 2. ķirurģijas nodaļa, 1. ķirurģijas nodaļā pilnībā renovētās telpās atvērtas 10 dienas stacionāra gultām, Operāciju blokā izremontēta viena operāciju zāle.

Vēsturiski Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca veidojās, apvienojot vairākas līdz tam patstāvīgas ārstniecības iestādes, līdz ar to nenovēršami veidojās atsevišķu profila nodaļu dublēšanās dažādos stacionāros. Tai pat laikā līdzīga profila pakalpojumu sniegšana bija sadrumstalota un pacientu ārstēšanā nepieciešamie speciālisti nebija pieejami vienuviet. Ķirurģiskās infekcijas klīnika tika izveidota, apvienojot stacionāra Biķernieki Strutainās ķirurģijas nodaļu un Valsts apdegumu centru un stacionāra Tuberkulozes un plaušu slimību centrs 8. Ārpusplaušu tuberkulozes nodaļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 16,3 tūkstošiem uzņēmumu, kas tika reģistrēti 1991. gadā, šobrīd aizvien aktīvi ir 4,4 tūkstoši, liecina Lursoft apkopotie dati par uzņēmumiem, kuriem šogad aprit 30 gadi.

Vairākums no tiem ir individuālie uzņēmumi (41,86%), zemnieku saimniecības (24,32%) un sabiedrības ar ierobežotu atbildību (29,60%).

Šo 30 gadu laikā kopš reģistrēšanas uzņēmumi pārdzīvojuši vairākas krīzes, tostarp gan Krievijas finanšu krīzi 1998.gadā, gan globālo ekonomisko finanšu krīzi 2007. – 2010.gadā, uzņēmumus pamatīgi norūdot un pieprasot no to īpašniekiem un vadītājiem spēju reaģēt un pārorientēt darbu. Arī šobrīd jau gadu dzīvojam krīzes apstākļos, ko radījusi Covid-19 izraisītā pandēmija. Kamēr vieniem uzņēmumiem šo krīzi izdodas izmantot savā labā un pat sasniegt jaunus finanšu rādītāju rekordus, daudzas nozares pandēmija ir būtiski ietekmējusi. Atšķirībā no iepriekš piedzīvotām krīzēm, šoreiz uzņēmējiem pieejami dažādi atbalsta pasākumi no valsts. Tos, kā parāda Lursoft pētījums, izmantojuši arī vairāki pirms 30 gadiem dibinātie uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Homburg vērtēs blakus sabrukušajai Maximai esošās daudzdzīvokļu mājas drošību

NOZARE.LV, 26.11.2013

Nekustamo īpašumu investīciju, attīstības un pārvaldības uzņēmumu "Homburg" grupas pārstāvis Joss Frujters.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Homburg grupa vispirms pārliecināsies par to, ka Zolitūdē sagruvušajam lielveikalam blakus esošais daudzstāvu dzīvojamais nams ir drošs, bet attiecībā uz tālāku nama nākotni attīstītājs vēlas rast sabiedrības interesēm atbilstošāko risinājumu.

Homburg grupas pārstāvis Joss Frujters sarunā ar Nozare.lv sacīja, ka pirmais uzdevums būs pārliecināties par šī nepabeigtā daudzstāvu nama drošību un par to, vai ēkai arī nav kādas ar būvniecību saistītas problēmas.

Uzreiz pēc lielveikala jumta iebrukšanas būvdarbi daudzstāvu ēkā tika apturēti. Patlaban attīstītājam nav piekļuves ēkai. Kad uzņēmuma pārstāvjiem atkal būs ļauts piekļūt namam, Homburg nosūtīs neatkarīgus ekspertus izpētīt, vai ēkai nav konstatējamas jebkādas problēmas. «Nekādā gadījumā nevaram pieļaut risku, ka varētu notikt kas līdzīgs,» sacīja Frujters un uzsvēra, ka vispirms jāpārliecinās, ka daudzstāvu būve ir droša gan patlaban, gan ilgtermiņā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Renovētā Ķirurģiskās infekcijas klīnika gatava uzņemt pacientus

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 04.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 4. martā, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Biķernieki pilnā apjomā darbu uzsāka Ķirurģiskās infekcijas klīnika, kas specializējas ķirurģiskās infekcijas un inficētu, ilgstoši nedzīstošu brūču ārstēšanā.

Klīnikas labiekārtošanā ieguldīti 524 751 eiro no Valsts galvotā aizdevuma līdzekļiem. Pilnībā renovētas telpas 1200 m2 platībā.

Pašlaik stacionāra Biķernieki Ķirurģiskās infekcijas klīnikā ir trīs ķirurģiskā profila nodaļas ar 114 gultām. 1. Ķirurģijas nodaļa ar 40 gultām ķirurģiskās infekcijas pacientiem un 10 dienas stacionāra gultām, 2. Ķirurģijas nodaļa ar 24 gultām pacientiem ar mugurkaula un kaulu locītavu sistēmas ķirurģisko infekciju, ar ārpusplaušu tuberkulozes komplikācijām, un valsts pasūtījuma programmas «Izgulējumu, tai skaitā komplicētu ar osteomielītu un hronisku, ilgstoši nedzīstošu mikroķirurģiska ārstēšana» pacientiem un Valsts apdegumu centrs ar 50 gultas vietām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Biķerniekus reorganizē un pievieno CSDD

Sanita Igaune, 06.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai VAS Biķernieku kompleksā sporta bāze (Biķernieki) turpinātu attīstību, pieņemts lēmums to reorganizēt un pievienot VAS Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD), DB informē Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece Ilze Eida.

Šādu lēmumu pieņēmusi SM uzņēmumu akcionāru sapulcē un Uzņēmumu reģistrs 6. jūlijā ir izdarījis atzīmi Komercreģistrā. Biķernieku reorganizācija nemaina tās statusu – tā joprojām būs valsts nozīmes nacionālā sporta bāze un tā turpinās pildīt savas funkcijas.

«Pievienojot Biķerniekus CSDD, tiek samazināts valsts kapitālsabiedrību skaits un optimizēta pārvalde, vienlaicīgi Biķernieki tiks saglabāta kā nacionālā sporta bāze un kā tehnisko sporta veidu sacensību, treniņu, drošas braukšanas nodarbību, velosporta un citu kultūras un sporta pasākumu norises vieta,» norāda satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta ar FOTO: Sprādzienā Saulkrastu novadā gājis bojā Latvijā labi pazīstams pirotehniķis

LETA, Db.lv, 06.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvojamās mājas sprādzienā Saulkrastu novadā, dārzkopības kooperatīva VEF-Biķernieki teritorijā, ceturtdien gājis bojā Latvijā labi pazīstams pirotehnikas speciālists Ilmārs Āboliņš, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Āboliņš darbojies uzņēmumā Svētku aģentūra. Tā ir pirotehnikas kompānija, kura veic ievērojamākos salūtus un pirotehnikas specefektus Latvijā.

Uzņēmuma mājaslapā teikts, ka Svētku aģentūra ir pirotehnikas kompānija, kura veic ievērojamākos salūtus un pirotehnikas specefektus Latvijā. Firma organizē plaša klāsta uguņošanas priekšnesumu, pirotehnikas, konfeti, skatuves pirotehnikas specefektu un flame master efektu piedāvājums jau vairāk kā 20 gadus Latvijā.

Svētku aģentūra ir veikusi ļoti daudz dažādus salūtus, uguņošanas, efektus. Paši lielākie projekti bija milēnijuma salūts Rīgā, kura kompozīciju veidoja Āboliņš kopā ar Ilzi Kazradzi vēl pirms Svētku aģentūra dibināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Par pusmiljonu veiks būvdarbus stacionārā Biķernieki

Gunta Kursiša, 10.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies SIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca izsludinātais konkurss par būvdarbu veikšanu stacionārā Biķernieki, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Būvdarbus stacionāra Biķernieki Ķirurģiskās infekcijas klīnikas darbības nodrošināšanai veiks SIA Torensberg. Atklātā konkursa galvenais uzvarētāja izvēles kritērijs bija zemākā cena. Kopumā konkursā pieteicās trīs būvnieki.

Jau vairākkārt rakstīts, ka iepriekš vērienīgā korupcijas lietā iesaistīts uzņēmums arvien turpina plūkt laurus pašvaldības konkursos. Proti, SIA Torensberg valdē darbojas arī Sergejs Kravcovs, kurš ir viens no apsūdzētajiem Bērnu slimnīcas korupcijas lietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Valdība dod zaļo gaismu teju 2,6 miljonu latu ieguldīšanai Rīgas Austrumu slimnīcā

LETA, 28.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) lūgumu par teju 2,6 miljonu latu ieguldīšanu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) pamatkapitālā.

Valdības sēdes slēgtajā daļā valdība izskatīja un nolēma atbalstīt VM iesniegto informatīvo ziņojumu par stāvokli Rīgas Austrumu slimnīcā, bet gala lēmums par līdzekļu ieguldīšanu vēl jāpieņem Saeimā.

RAKUS valdes priekšsēdētājs Viesturs Boka pašreiz plašākus skaidrojumus par finanšu izlietojumu nevarēja sniegt, vien sacīja, ka līdzekļi tiks izlietoti atbilstoši gala lēmumā noteiktajam mērķim.

Kā ziņots, 14.augustā valdība nolēma ieguldīt desmit miljonus latu otras Latvijas lielākās slimnīcas - Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas - pamatkapitālā finanšu situācijas stabilizēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums Dd studio piecpadsmit gadu pastāvēšanas jubileju atzīmē izdodot Dd grāmatu, kurā apkopoti nozīmīgākie uzņēmuma darbi un projekti.

Latvijas uzņēmums Dd studio šogad svin savu piecpadsmito jubileju. Uzņēmums izveidots 2000. gadā, un tā pirmais lielais projekts bija Ventspils muzeja pastāvīgās ekspozīcijas iekārtošana. Tas bija viens no pirmajiem Latvijas muzejiem, kuriem tika izveidota digitālā ekspozīcija. Mērķis bija sekmēt digitālās kultūras attīstību Latvijā, un īpašu uzmanību Dd studio pievērsa skolām domātu multimediju programmu izstrādei. Tika izdoti multimediju diski, kas veltīti Aleksandra Čaka (2005), Raiņa (2005), Ojāra Vācieša (2006), Viljama Šekspīra (2008) un Imanta Ziedoņa (2008) daiļradei, sadarbībā ar Latviešu valodas aģentūru tika radīts disks No modernisma līdz postmodernismam, kas stāsta par dažādu literatūras virzienu nozīmi latviešu literatūrā (2010).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 23. jūnijā vārda dienu svinēs 9 949 Līgas, un 24. jūnijā – 52 007 Jāņi, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Šobrīd Latvijā dzīvo 11 636 iedzīvotāji, kuri dzimšanas dienu svin 23. vai 24. jūnijā. No tiem 1 112 jeb 10 % gaviļnieku ir Jāņi un 413 jeb 4 % – Līgas.

Ja agrāk bija populāri Jāņos dzimušam bērnam dot Jāņa vai Līgas vārdu, tad mūsdienās šī tendence vairs nav tik izplatīta.

No visiem 23. vai 24. jūnijā dzimušajiem vīriešiem 1 112 jeb 21 % ir Jāņi. Bet no visām sievietēm, kuras dzimušas Jāņos, 413 jeb 7 % ir Līgas.

No visiem latviešiem, kuri Jāņos svin dzimšanas dienu, 1 055 jeb 33 % ir Jāņi, bet no visām latvietēm 397 jeb 11 % ir Līgas. Populāri Jāņos dzimušo latviešu vārdi ir arī Edgars, Andris, Mārtiņš, Kristīne, Janīna, Inese, Anna, Ilze un Ligita.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Bankas izsludinātajā bērnu zīmējumu atklātajā konkursā eiro kolekcijas monētas Mana Latvija dizaina izstrādei par labāko atzīts Grobiņas novadā dzīvojošās 10 gadu vecās Elizabetes Kanderes darbs, kas pārtaps Latvijai veltītā kolekcijas monētā, kura tiks izlaista 2018. gadā, kad Latvija svinēs savu 100 gadu jubileju, informē centrālā banka.

Konkursā izvēlēti 20 labākie darbi, kuru autori – bērni no visas Latvijas – 2017. gada 31. martā pulcēsies svinīgā apbalvošanas ceremonijā un darbu izstādes atklāšanā Latvijas Bankā. Pasākumā, uz kuru aicināti arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, tiks prezentēts 1. vietu ieguvušais zīmējums un tā autore pastāstīs par darba ieceri un zīmējuma tapšanu.

Konkursā tika iesniegts rekordliels darbu skaits. Tajā piedalījās 6742 bērni ar vairāk nekā 10 000 zīmējumu. Darbus vērtēja Latvijas Bankas monētu dizaina komisija.

Lai veicinātu bērnu radošumu un zināšanas par Latvijas vēstures norisēm un mūsdienām, kā arī lai atzīmētu Latvijas Republikas 100 gadu jubileju, Latvijas Banka izsludināja bērnu zīmējumu atklāto konkursu eiro kolekcijas monētas Mana Latvija dizaina izstrādei. Konkursā tika aicināti piedalīties bērni, kuri vēl nav sasnieguši 13 gadu vecumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaunuzņēmumi attālinātam darbam gatavi; investori iepauzē

Anda Asere, 25.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju jaunuzņēmumi šī brīža situācijai ir gatavāki nekā citi, jo jau ikdienā to darbs ir lielā mērā digitāls un strādāt attālināti tiem nav jāmācās. Uzņēmumi, kas nodrošina attālinātā darba iespējas arī citiem, pašlaik svin uzvaras gājienu.

"Skaidrs, ka šis visiem ir ļoti turbulents laiks, tomēr tehnoloģiju uzņēmumu ikdienas darbu tas skar mazāk. Jā, pārdošanas apjomi samazinās, jo visiem uz brīdi budžeti ir iesaldēti, tāpat daudzi jaunuzņēmumi ir apturējuši darbinieku piesaisti. Taču darba organizācijas ziņā jaunuzņēmumi ir vislabāk sagatavojušies.

Atšķirībā no citām organizācijām, to darbs jau ikdienā norit digitāli un attālināti, līdz ar to ikdienas darbības ziņā jaunuzņēmumu darbs tiek skarts vismazāk. Protams, biznesa attīstībai tuvākais laiks būs lēnāks, jo neviens nezina, kā šī situācija atrisināsies," biznesa portālam db.lv teic Diāna Lāce, Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas "Startin.lv" izpilddirektore.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iznācis laikraksta Dienas Bizness jaunākais žurnāls Dzīves Garša.

Jaunajā izdevumā Dzīves Garša lasiet interviju ar Latvijas Modes palātas prezidenti Ditu Danosu par situāciju lielajā modes pasaulē un to, kādas ir Latvijas modes dizaineru izredzes uz globālās biznesa skatuves.

Tāpat žurnālā atklājam, ar kādām kārtīm spēlē masu zīmolu milži, kā par vietu zem saules cīnās lielie modes nami un kādas uzvaras un zaudējumi tiek piedzīvoti interneta šopinga aizkulisēs. Bez tam izdevumā var izlasīt interviju ar iepirkšanās pasākuma Andele Mandele vadītāju Līvu Jaunozolu un gūt ieskatu bērnu modes industrijā.

Šobrīd visi DB žurnāli ir pieejami tikai laikraksta abonentiem.

Taču izdevumu Dzīves Garša ir iespējams iegādāties arī DB klientu servisā:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pareizticīgo Ziemassvētkus ir iespējams noteikt par atzīmējamo, nevis svētku dienu, kā to rosina Saskaņas centrs (SC), uzskata Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Premjers intervijā Radio 101 norādīja, ka par pareizticīgo Ziemassvētku atzīšanu par svētku dienu tiek diskutēts ik gadu. Taču ir jāvērtē, kāda jaunai svētku dienai būtu ietekme uz valsts ekonomiku un budžetu. Premjers arī uzsvēra, ka Latvijas Darba devēju konfederācija nekad nav atbalstījusi jaunu svētku dienu radīšanu.

«Bet ir iespējami arī dažādi starprisinājumi, piemēram, pareizticīgo Ziemassvētkus noteikt par atzīmējamo dienu,» teica premjers.

SC kārtējo reizi ir sagatavojis grozījumus likumā par svētku, atceres un atzīmējamām dienām, rosinot noteikt pareizticīgo Ziemassvētkus 7.janvārī par svētku dienu.

Līdz ar referendumu par divvalodību ir aktualizējies jautājums par sabiedrības saliedētību un to, kā to veicināt. Pēc referenduma diskusijās izskanējis, ka viens no priekšlikumiem vienotības izjūtas veicināšanai starp dažādu tautību Latvijas iedzīvotājiem varētu būt pareizticīgo Ziemassvētku atzīšana par svētku dienu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Zīmola stāsts: Latvijas vannu ražotājam PAA - 25 gadi

Lelde Petrāne, 16.10.2018

Pirmā «PAA» ražotne atradās Rīgā, Kalnciema ielā. Deviņdesmito gadu beigās uzņēmuma piedāvātās vannas bija Latvijas tirgū jauns un iekārojams produkts.

Foto: no uzņēmuma arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Latvijas vannu ražotājs «PAA» svin 25. dzimšanas dienu. Pirmo vannu uzņēmuma vadītājs izgatavoja kopā ar draugiem, bet šodien «PAA» sniedz darbu teju 100 cilvēkiem. Uzņēmuma rūpnīcā, kas atrodas Ķekavas novadā, dienā vidēji tiek saražotas 20 vannas, 20 izlietnes un 120 dušas paliktņi.

Zīmola stāsts skatāms raksta galerijā!

Pie sasniegtā uzņēmums nedomā apstāties – iecerēta jauna ceha būvniecība un esošo ražošanas telpu modernizēšana. «Plānojam iegādāties ražošanas iekārtas, aprīkot un modernizēt esošās fabrikas telpas un darba vidi padarīt mūsdienīgāku, tuvāko pāris gadu laikā attīstībā investējot vairāk nekā miljonu eiro,» nodomus atklāj «PAA» dibinātājs un īpašnieks Pēteris Treicis.

Uzņēmums ražo vairāk nekā trīsdesmit modeļu vannas no trīs dažādiem materiāliem – akrila, akmens masas un «PAA» patentētā cēlā materiāla SilkStone. «Ražojam tikai pēc pasūtījuma, gatavo produkciju tikpat kā neuzglabājot noliktavā. Mūsu galvenā priekšrocība ir elastība – varam piedāvāt vannu, izlietni vai dušas paliktni gandrīz jebkuram mājoklim vai komercobjektam,» stāsta ražotnes vadītāja Diana Imaka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Lielākais projekts - attīstīt degradēto teritoriju Rumbulā

Linda Zalāne, 23.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Kurbads un Ko valdes priekšsēdētājs, hokeja kluba Kurbads vadītājs Andis Pikāns ar ledus halles būvniecību Rumbulas degradētajā teritorijā ir tikai sācis atvēzēties, viņa mērķis ir tur izveidot modernu infrastruktūru sportistiem, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

A. Pikāns atzīst, ka ir perfekcionists un tiekšanās uz izcilību nav pat pašmērķis, bet organiska vēlme izdarīt lietas pēc iespējas kvalitatīvāk. Ieejot hokeja hallē, par pārsteigumu degunā neiecērtas sviedru nepatīkamais aromāts, bet gan svaigas gumijas smarža. A. Pikāns teic, ka perfekcionista gēns viņu dzen uzturēt augstu latiņu it visā, arī halles gaisa un ledus kvalitātē. Viņš ar sirdi un dvēseli ielec visās sev svarīgās dzīves disciplīnās – hokejā, moto braucienos, kino veidošanā un, protams, arī loģistikas biznesā, kas ir galvenais instruments, kas ļauj īstenot sociālos un sirds projektus.

Tuvākajos gados lielākais projekts – attīstīt degradēto teritoriju Rumbulā, kura varētu kļūt par pievilcīgu vietu ne tikai hokejistiem, bet arī daiļslidotājiem, šorttrekistiem un pat tenisistiem. Lai gan šīs sporta disciplīnas šķiet gana nesaistītas, A. Pikānam ir sava saistviela – paša azarts uz sportu, kas sliecas gan hokeja, gan tenisa virzienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pareizticīgiem iedod kārtējo kurvīti

Madara Fridrihsone, 01.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau kārtējo reizi Saeimas vairākuma atbalstu nav guvis opozīcijā esošā Saskaņas centra priekšlikums oficiālas svētku dienas statusu piešķirt 7. janvārim, kad Ziemassvētkus svin pareizticīgie un vecticībnieki.

Kreisi orientētie politiskie spēki teju katru gadu mēģina panākt, lai arī pareizticīgo Ziemassvētki un Lieldienas Latvijā tiktu noteiktas par oficiālām svētku dienām, taču allaž cietuši neveiksmi.

Saskaņas centrs lēš, ka 7. janvārī Ziemassvētkus svin ap 400 tūkst. Latvijas iedzīvotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā piektdien atklāta līdz šim plašākā WiFi teritorija Latvijā - no šīs dienas visās Rīgas Austrumu slimnīcas publiski pieejamās vietās tiks nodrošināts bezmaksas WiFi, informē Lattelecom un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvji.

Pirmajā etapā bezmaksas WiFi tīkls tiek ierīkots slimnīcas publiskajā zonā – tie būs kopumā 56 piekļuves punkti uzgaidāmajās telpās stacionāru poliklīnikās, uzņemšanas nodaļās un Neatliekamās medicīnas klīnikā, vestibilos un gaiteņos, kas uzņem lielāko pacientu, piederīgo un studentu plūsmu. Pieejas punkti tiks atzīmēti ar īpašām vizuālajām norādēm. Plānā iespējami tuvākajā nākotnē ir nodrošināt bez maksas interneta piekļuvi arī pacientiem ārstniecības nodaļās.

«Piedāvājot iespēju pieslēgties bezmaksas WiFi tīklam, mēs speram pirmo soli, lai realizētu ieceri nodrošināt bezmaksas interneta pārklājumu Rīgas Austrumu slimnīcas stacionāros un padarīt to pieejamu plašākam cilvēku lokam – pacientiem un piederīgajiem uzgaidāmajās telpās, poliklīnikā un uzņemšanas nodaļās, mācībspēkiem un lielajai studentu saimei, kam iespēja izmantot internetu bez maksas ir ļoti svarīga,» papildina slimnīcas valdes priekšsēdētājs Viesturs Boka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

VARAM sagatavojusi priekšlikumus 105 reģionālajai reformai svarīgu ceļu posmu sakārtošanai

LETA, 29.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās ministrija (VARAM) sadarbībā ar Satiksmes ministriju (SM) sagatavojusi priekšlikumus 300 miljonu eiro programmai, kuras īstenošanas rezultātā tiks uzlabota novadu centru sasniedzamība, sakārtojot 105 ceļu posmus teju 900 kilometru (km) kopgarumā.

Investīciju programma tika veidota sadarbībā ar VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) un plānošanas reģioniem. Saraksta izstrādei VARAM lūdza visiem plānošanas reģioniem sadarbībā ar pašvaldībām sagatavot un iesniegt priekšlikumus ar prioritāri pārbūvējamo un atjaunojamo valsts reģionālo un vietējo autoceļu posmiem reģionā ietilpstošajās pašvaldībās.

Darba procesā vairākiem būtiskiem ceļu posmiem tika rasti risinājumi to sakārtošanai jau 2020.gadā. Līdz ar to valsts budžetam tika pieteikti tie autoceļu posmi, kam nepieciešams papildu budžets.

Plānots atbalstīt līdz pat 900 kilometriem (km) valsts reģionālo un vietējo autoceļu, kuru pārbūve un atjaunošana ir prioritāra administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai. Šo autoceļu pārbūvei un atjaunošanai nepieciešami 300 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Latvijā startējis pirmais digitālais Autošosejas čempionāts

Lelde Petrāne, 04.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ Latvijas autosporta vidē aizsākts netradicionāls, taču mūsdienīgs projekts, kas ir jauns autošosejas attīstības virziens - "Latvijas Automobiļu Federācijas" autošosejas komisijas paspārnē izveidots pirmais digitālais autošosejas čempionāts ar nosaukumu "e-motorsport.lv".

Linda Medne, Latvijas Automobiļu federācijas ģenerālsekretāre, stāsta: "Pēc Starptautiskās Automobiļu federācijas lēmuma uzsākt digitālo autosporta sacensību rīkošanu, ir likumsakarīgi arī nacionālajām federācijām spert šādu soli. Latvija šajā jomā nebūs pionieris, bet mēs iesaistāmies pietiekami laicīgi, lai nostiprinātu savas pozīcijas un mūsu sportisti spētu nonākt līdz pasaules līmeņa sacensībām. Šāda veida projekti nozīmē sekot mūsdienu tendencēm un attīstīties."

Projekta iniciatori ir vietējais autošosejas sacensību seriāls "ABC RACE" un autosporta simulatoru klubs "SRC Riga". Šādu sacensību priekšrocības salīdzinājumā ar īsto autošoseju ir ne vien ievērojami zemākas izmaksas, bet arī iespēja biežāk aizvadīt treniņus un gūt sacīkšu pieredzi ar visdažādāko sacīkšu tehniku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Zemessardzes 1.Rīgas brigādes štāba jaunā izvietojuma vieta Linezerā

LETA, 29.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien nekustamajā īpašumā «Linezers», tika atklāts Zemessardzes 1.Rīgas brigādes jaunais štābs, informē Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Sandra Brāle.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāra «Linezers» nekustamo īpašumu Linezera ielā 6 Veselības ministrija (VM) nodeva AM valdījumā šā gada martā.

Nekustamais īpašums vairs netiek izmantots RAKUS pamatfunkcijas nodrošināšanai, kā arī nav nepieciešams citām VM iestādēm un kapitālsabiedrībām, bet AM izteikusi piekrišanu pārņemt to savā valdījumā aizsardzības resora funkciju nodrošināšanai Nacionālo bruņoto spēku atbalsta bāzes attīstībai.

Pēc VM paustā, lai optimizētu ārstniecības pakalpojumu sniegšanu un efektīvāk izmantot resursus, RAKUS no 2012. līdz 2016.gadam veica virkni pasākumu, lai slēgtu stacionāru «Linezers». Process ir pabeigs, līdz ar to RAKUS funkciju izpildei nekustamais īpašums nav nepieciešams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saulkrastu novadā dārzkopības kooperatīva «VEF-Biķernieki» teritorijā, kādā dzīvojamā mājā noticis sprādziens un nelaimē gājuši bojā pieci cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

VUGD izsaukumu saņēmusi plkst.20.32, jo bija notikusi eksplozija dzīvojamajā mājā un rezultātā pati ēka bija sagruvusi.

Palkavniece stāstīja, ka ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā notikuma vietā pēc eksplozijas bija izcēlies pamatīgs ugunsgrēks un nekavējoties tika sākta cilvēka meklēšana un glābšana. Tomēr nakts laikā glābēji zem gruvešiem atrada piecus bojāgājušus cilvēkus.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji veica pārmeklēšanas darbus, lai pārliecinātos, ka zem sagruvušās ēkas neatrodas vēl kāds cilvēks. Dzēšanas darbi notikuma vietā beidzās pēc plkst.7.

Palkavniece piebilda, ka visus negadījuma iemeslus tagad skaidro Valsts policija. Tāpat ugunsgrēka laikā bija aizdomas, ka ir darīšana ar sprādzienbīstamiem priekšmetiem, tāpēc tika piesaistīti speciālisti no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzoties Mans Rimi kartes 5 gadu jubilejas loterijai, izlozēta galvenā balva – jauna automašīna Audi A4.

To savā īpašumā ieguvis ārsts Egīls Gasiņš. Auto atslēgas jaunais īpašnieks saņēmis no Rimi Latvia valdes priekšsēdētāja Valda Turlā un Audi zīmola vadītājas Ilzes Grases-Ķibildes.

Egīls Gasiņš, saņemot Audi atslēgas, stāstījis, ka savdabīgā veidā pārņēmis laimētāja stafeti no vecmāmiņas, kura 1989. gadā loterijā laimējusi zaporožecu: «Es parasti nepiedalos loterijās – paļaujos tikai pats uz sevi. Bet izrādās, ka šeit tajā biju iesaistīts automātiski, pašam nemaz nezinot. Tāpēc dāvana ir vairāk nekā patīkams pārsteigums. Pat šobrīd, sēžot pie jaunā auto stūres, nespēju noticēt, ka no šodienas uz darbu un izbraucienos ar ģimeni dosimies ar citu auto.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izskatot bijušās LKB Līzings valdes locekles Ditas Danosas, kas zaudēja amatu grūtniecības dēļ, lietu, Eiropas Savienības tiesa atzinusi, ka Latvijas normatīvo aktu bāze neatbilst ES standartiem un D. Danosa no amata LKB Līzings atstādināta nepamatoti.

D. Danosa tiesā lūdza atzīt, ka starp LKB Līzingu un viņu bijis noslēgts darba līgums un atzīt par spēkā neesošu lēmumu par viņas atsaukšanu no valdes locekles amata, un atjaunot viņu iepriekšējā darbā par valdes locekli.

Augstākās Tiesas Senāta Civillietu departaments pagājušajā gadā pieņēma lēmumu apturēt lietas izskatīšanu un šajā lietā lūgt EST prejudiciālo lēmumu.

D. Danosa prasībā norādīja, ka ar LKB līzinga lēmumu viņa iecelta par sabiedrības valdes locekli un padome apstiprinājusi atalgojumu, mēnesī nosakot 2800 latu algu. Sabiedrības padomes priekšsēdētājam tiks uzdots noslēgt ar viņu nepieciešamos līgumus šī lēmuma izpildei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VK: Austrumu slimnīca grimst arvien lielākos parādos; zaudējumus nāksies segt nodokļu maksātājiem

Žanete Hāka, 11.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz Austrumu slimnīcas lielo nozīmi veselības aprūpes sistēmā Latvijā, pieaugošo finanšu apgrozījumu un stabilo pacientu skaitu, slimnīcai jau kopš 2011. gada ir ievērojami zaudējumi, kuru uzkrātā summa 2015. gada nogalē sasniegusi 28 miljonus eiro, norāda Valsts kontrole.

Zaudējumus, visticamāk, nāksies segt nodokļu maksātājiem. Esošās situācijas iemeslus vērtēja Valsts kontrole revīzija.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir lielākā ārstniecības iestāde Latvijā, kuras sastāvā ietilpst pieci stacionāri – Gaiļezers, Latvijas Onkoloģijas centrs, Biķernieki, Latvijas Infektoloģijas centrs un Tuberkulozes un plaušu slimību centrs. Austrumu slimnīca nodrošina daudzpusīgu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem, arī tādos gadījumos, kādos citas slimnīcas Latvijā to nenodrošina. Slimnīca veic zinātniski pētniecisko darbu, attīsta inovācijas, nodrošina jauno speciālistu apmācību un īsteno sabiedrības izglītošanas un veselības veicināšanas pasākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru