Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekskluzīvā intervijā db.lv Audi driving experience programas vadītājs Klaus Demels (Klaus Demel) atklāj, ka vairāk nekā 20 jauno Audi R8 un RS sērijas superauto dalība apmācības programas laikā Rīgā, Biķernieku trasē būs līdz šim lielākais superauto desants Baltijā.

Atgādināsim, ka pasaulē pazīstamais Audi Sportscar Experience pasākums šogad, no 8. līdz 18.augustam, norisināsies arī Latvijā, Biķernieku trasē. Audi driving experience programas vadītājs atbildēja uz dažiem db.lv jautājumiem.

Vai ir tiesa, ka Audi Sportscar Experience pēc desmit gadu pārtraukuma atgriežas Latvijā, Biķernieku trasē ar lielāko Audi R8 sporta automobiļu desantu kāds līdz šim ir redzēts Baltijā?

Tā ir taisnība. Tajā brīdī, kad plānojām mūsu atgriešanos Rīgā, bija skaidrs, ka tam ir jābūt ar lielāku jaudu un vērienu, nekā tas bija pirms desmit gadiem. Superjaudīgu automobiļu flote ar tādiem dārgakmeņiem kā jaunais Audi R8 V10 Plus, kam ir pāri par 600 ZS liela jauda. Mūsuprāt, tas ir labākais veids, kā nodemonstrēt, ko nozīmē kaisle, ātrums un jauda.

Vai Jūs varētu īsumā nodefinēt, kāpēc Audi Sportscar Experience ir tik ļoti nozīmīga Audi zīmolam?

Audi Sportscar Experience ir gadu gadiem pārbaudīta vērtība, kā atklāt Audi zīmola inovatīvās tehnoloģijas un nodemonstrēt mūsu produktu sportiskās īpašības.

Šīs programmas mērķis ir vairāk spodrināt Audi zīmola imidžu vai tomēr attīstīt un uzlabot esošo un nākošo Audi īpašnieku braukšanas prasmes ?

Mums ir svarīgi abi aspekti. No vienas puses mēs, protams, vēlamies nodemonstrēt Audi zīmola sportiskās īpašības, bet no otras puses mūsu uzdevums ir apmācīt programmas dalībniekus prasmīgi un droši rīkoties ar superjaudīgu tehniku.

Pār mūsdienu automobiļiem valda elektronika, kas zināmā mērā atvieglo pilota darba uzdevumu. Vai tas kaut kādā mērā ietekmē Audi Sportscar Experience apmācības programmas saturu ?

Šīs programmas lielākais spēks slēpjas tajā, ka atbilstoši iekārtotā vidē pieredzējušu instruktoru uzraudzībā ikviens no programmas dalībniekiem var pats uz savas ādas izbaudīt šā brīža jaunāko Audi sporta auto limitus, lai pēcāk, piedaloties koplietošanas satiksmē un nonākot tādā pašā vai līdzīgā sitiuācijā, neapjuktu, bet izmantotu Audi Sportscar Experience apmācības programmas ietvaros iegūtās gudrības.

Audi Sportscar Experience ir mainījusies pēdējos 10 gados ?

Godīgi sakot, mūsu darbā konceptuāli nekas nav mainījies. Mēs joprojām esam gadiem rūdīta profesionāla instruktoru komanda, kuras uzdevums ir apmācīt savus kursantus. Darām to ar prieku un ar nepacietību gaidām katru nākamo dalībnieku grupu. Katrs dalībnieks mums ir īpašs.

Lai brauktu ar jaudīgu ielas sporta auto ir jābūt īpašām iemaņām, vai arī sēsties pie šāda auto stūres var ikviens ?

Ikviens var braukt ar sporta auto. Galvenais ir apzināties gan auto tehniskās iespējas, gan arī savas prasmes.

Vai Jūsu praksē ir bijuši kādi amizanti gadījumi ?

Šodien es par to varu plati pasmaidīt, taču pirms desmit gadiem, kad bijām Rīgā, man smiekli nenāca. Toreiz radās nopietnas loģistikas problēmas, kuru dēļ Audi testa automobiļu flote, kurai vajadzēja jau būt Rīgā, vēl aizvien atradās Polijā. Bija mirklis, kad tika apdraudēta programmas norise, un tikai ar Audi reģionālā importētāja un Latvijas Audi dīleru atsaucību beigu beigās pasākums noritēja veiksmīgi. Mums steidzamības kārtā vajadzēja rast izeju no situācijas, un mēs to paveicām. 18 piloti no Rīgas aizlidoja līdz Varšavai un, pēcāk nobraucot vairāk nekā 700 kilometrus, savlaicīgi nogādāja visus Audi testa automobiļus līdz Biķernieku trasei. Pasākums izdevās, par ko mums bija neizsakāmi liels prieks.

Piebildīsim, ka Audi Sportscar Experience pasākuma laikā ap 500 Audi lūgto viesu no Latvijas un Lietuvas varēs izmēģināt Audi sportisko modeļu potenciālu īstas sacīkšu trases apstākļos. Visplašāk, ar vairāk nekā 20 vienībām, Audi Sportscar Experience pasākumā tiks pārstāvēts jaunais Audi R8 superauto, kas ir izstrādāts uz kopīgas platformas ar itāliešu superauto Lamborghini Huracan un tiek komplektēts ar 540 zirgspēku jaudīgu 5,2 litru V10 atmosfērisko dzinēju. Par Latvijas pasākuma zvaigzni kļūs R8 Le Mans Quattro koncepta superauto, kurš Baltijas valstīs tiks piedāvāts apskatei pirmo reizi. Pasākuma ietvaros būs iespēja apskatīt un izmēģināt arī jaudīgos RS 6 un RS 7 modeļus.

Neraugoties uz to, ka dalība Audi Sportscar Experience pasākumā būs ar ielūgumiem, jebkuram interesentam 14. augustā Rīgas pilsētas svētku ietvaros būs iespēja klātienē apskatīt Audi superautomobiļu parādi.

Komentāri

Pievienot komentāru