Citas ziņas

Bio -Venta atsākusi ražošanu

Vēsma Lēvalde, 13.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biodegvielas ražotājs SIA Bio - Venta pēc trīs mēnešu dīkstāves atsācis ražošanu ar pilnu jaudu.

Par to DB informēja SIA Bio - Venta valdes priekšsēdētājs Arnis Janvars. Uzņēmums darbu atsācis 2. augustā, un pašreiz spēj ražošanu ndrošināt aptuveni līdz 2011. gada martam. Uzņēmums saražo pašreiz 12 t biodīzeļa dienā. Pēc A. Janvara teiktā, SIA Bio - Venta dīkstāves laikā cietusi zaudējumus aptuveni 30 tūkstošus latu dienā. «Varam strādāt tik ilgi, kamēr varam iepirkt izejvielas un pārdot saražoto.

Taču, kad būs jāiepērk izejvielu uzkrājumi nākamajai vasarai, mums pietrūks apgrozāmo līdzekļu,» skaidroja A. Janvars. DB jau rakstīja, ka šāda situācija izveidojusies tāpēc, ka valsts nav izmaksājusi iepriekš solīto, biznesa plānā iestrādāto atbalsta summu. Patlaban valsts ražotājam ir parādā 12,58 miljonus latu. Lai uzņēmums varētu saņemt kredītu bankā apgrozāmajiem līdzekļiem, nepieciešamas valsts garantijas - jānoslēdz līgums ar Lauku atbalsta dienestu, taču arī līgums joprojām kavējas, jo LAD nav izdevies atbalsta mehānismu saskaņot ar Eiropas Komisijas ierēdņiem.

A. Janvars norāda, ka tagad jau aktuāls ir jautājums par valsts atbalstu biodegvielai pēc 2010. gada, jo iepriekš neizmaksātā atbalsta dēļ biodegvielas ražotāji joprojām nav stabilizējuši biznesu tik tālu, lai varētu iztikt bez valsts atbalsta. Pērn SIA Bio - Venta apgrozījusi ap 36 miljoniem latu, galvenokārt eksporta tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru