Finanses

Biotehniskais Centrs piesaista riska kapitāla investīcijas 200 000 eiro apmērā

Lelde Petrāne, 04.10.2016

Jaunākais izdevums

AS Biotehniskais Centrs piesaistījis investīcijas 200 tūkstošu eiro apmērā no riska kapitāla fonda ZGI Capital, kura lielākais investors ir Attīstības finanšu institūcija ALTUM.

Investīcijas tiks izmantotas apgrozāmajiem līdzekļiem un jaunu inovatīvu produktu radīšanai.

AS Biotehniskais Centrs eksportē pašu ražotās bioreaktoru sistēmas - sākot no laboratorijas izmēra bioreaktoriem un turpinot ar industriālajiem liela mēroga produktiem. Sistēmas tiek izmantotas substances ražošanai augsnes attīrīšanai no naftas produktu piesārņojuma, piena rūpniecībā ar proteīnu bagātināta rauga ražošanai, dzīvnieku vakcīnu un rekombinēto proteīnu ražošanai, mikroaļģu preparāta ražošanai mākslīgos apstākļos un citos pielietojumos. AS Biotehniskais centrs nodarbina 16 darbiniekus – zinātņu doktorus, augsti kvalificētus speciālistus un programmētājus.

«Esam piegādājuši dažādas bioreaktoru un procesa vadības sistēmas uzņēmumiem Baltijā, Čehijā, Turcijā, Slovākijā, Polijā, Ukrainā, Kazahstānā, Krievijā, Baltkrievijā un citur pasaulē. Fonda ieguldījumu izmantosim inovatīvo risinājumu ieviešanas nodrošināšanai, kā arī jaunu izstrādņu veidošanai,» komentē Juris Vanags, AS Biotehniskais Centrs valdes priekšsēdētājs.

«Pieņēmām lēmumu veikt investīciju šajā uzņēmumā, jo redzam jaunu produktu izstrādes spēju un potenciālu. Uzņēmums mērķtiecīgi attīstās un 2016. gada bilancē ap 90% no apgrozījuma veido eksports. AS Biotehniskais centrs ir labi redzama tehnoloģiju komercializēšana,» stāsta ZGI Capital investīciju direktors Rūdolfs Krese.

ZGI Capital ir fondu vadības uzņēmums, kurš šobrīd pārvalda 10,5 mil. EUR lielu fondu, kas izveidots sadarbībā ar Attīstības finanšu institūciju Altum. ZGI-3 fonda ietvaros izdarītas investīcijas jau septiņpadsmit uzņēmumos. Maksimālais ieguldījuma apjoms vienā uzņēmumā ir 1,5 milj. EUR., tiek izskatītas investīcijas uzņēmumos dažādās to attīstības fāzēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Biotehniskais centrs izveidotās bioreaktoru sistēmas pielieto galvenokārt projektos ārvalstīs – 2016. gada plānotais eksporta īpatsvars būs ap 90%

AS Biotehniskais centrs pamatdarbība ir saistīta ar bioreaktoru un procesu automatizācijas sistēmu izstrādāšanu un to ražošanu. Uzņēmums ir izveidojis viegli konfigurējamu noslēgtu automatizētu bioreaktoru sistēmas koncepciju, kas dod iespēju to pielāgot dažādiem biotehnoloģiskiem procesiem. «Mūsu konkurētspēju nosaka fakts, ka mums ir oriģināls patentēts magnētiskās piedziņas risinājums, kas dod iespēju to pielietot tādos bioreaktora tilpumos, ko līdz šim nav izdevies sasniegt ar citām magnētiskām piedziņām, kuras līdz šim ir izmantotas bioreaktoros līdz 3 m3, bet mums ir izdevies to palielināt līdz 20 m3, un ir pamats uzskatīt, ka tā nav galējā augšējā robeža. Tas paver plašas iespējas mūsu bioreaktoru sistēmas pielietošanai arvien lielākos rūpnieciskās biotehnoloģijas mērogos,» stāsta AS Biotehniskais centrs valdes priekšsēdētājs Juris Vanags.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - FOTO: Apbalvoti Eksporta un inovācijas balvas 2016 ieguvēji

Anda Asere, 09.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksporta un inovācijas balvas 2016 Eksporta čempionam a/s Dobeles dzirnavnieks 60% no pērnā gada 98,5 miljonu eiro apgrozījuma nodrošinājis noiets ārvalstīs.

Svinīgā ceremonijā paziņoti Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2016 laureāti. Latvijas uzņēmumi, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē, balvas sadalīja sešās kategorijās – Eksporta čempions, Eksportspējīgākais komersants lielo/vidējo komercsabiedrību grupā, Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā, Importa aizstājējprodukts, Inovatīvākais produkts un Rūpnieciskais dizains.

Komentāri

Pievienot komentāru