Pakalpojumi

Birojnīca paplašinās Rīgā un plāno doties ārpus galvaspilsētas

Ritvars Bīders, 23.09.2011

Jaunākais izdevums

Kafejnīca darbam Birojnīca jau tuvākā mēneša laikā piedāvās savus pakalpojumus vēl divās kafejnīcās Rīgas centrā, turklāt tuvākajā laikā savus pakalpojumus Birojnīcas autori plāno piedāvāt kafejnīcās arī ārpus Rīgas centra un citās Latvijas pilsētās.

Viens no Birojnīcas dibinātājiem Rolands Puhovs Db.lv norādīja, ka Birojnīcas pakalpojumi tiks piedāvāti jau esošās kafejnīcās, kas dienas laikā bez papildu piedāvājumiem nespēj nodrošināt pietiekamu klientu skaitu. Pagaidām gan R. Puhovs vēl neatklāj, kurās divās kafejnīcās Rīgas centrā tiks piedāvāti Birojnīcas pakalpojumi.

Viņš norādīja, ka Birojnīcas biedri, kas būs iegādājušies biļeti, varēs darboties jebkurā no kafejnīcām, kas sadarbojas ar Birojnīcu, kā arī izdevīgāk izmantot konkrētās kafejnīcas pamata piedāvājumus.

Jautāts, kuras bez Rīgas būs tās Latvijas pilsētas, uz kurām paplašināsies Birojnīca, R. Puhovs norāda, ka patlaban tiek skatītas iespējas attīstīties Jelgavā un Liepājā.

Pirmajā Birojnīcā, kas atrodas ¼ Satori telpā Berga bazārā, viena mēneša darbības laikā kopš atklāšanas augusta beigās ir spējusi piesaistīt 150 biedrus. Katru dienu ik mirkli Birojnīcā strādājuši 10 līdz 15 cilvēki, rīkotas sapulces, semināri, kā arī konsultācijas.

Birojnīcas pakalpojums ir pieejams tās biedriem. Patlaban pieejamas trīs veida Birojnīcas biļetes - dienas, nedēļas un mēneša, kas attiecīgi maksā 3, 10 un 20 latus. Projekta autori sola, ka biļešu cenas mazināsies, palielinoties biedru skaitam. Ar vienu biļeti varēs lietot jebkuru Birojnīcu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Birojnīca pašnodarbinātajiem un ārštata darbiniekiem

Gunta Kursiša, Vitālijs Stīpenieks, 24.08.2011

Birojnīca atrodas 1/4 Satori telpās, kur var lasīt grāmatas un arī iedzert tēju un kafiju.

Foto: Vitālijs Stīpenieks, Dienas mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nepilnu nedēļuu durvis vērusi Birojnīca - telpa, kuru ārštata darbinieki, pašnodarbinātie var izmanotot kā biroju.

Tajā pieejams bezvadu internets, Latvijā pirmā bezvadu elektrība, tās biedriem arī bezmaksas kafija un tēja, Lursoft datu bāze, un Birojnīcas biedru datu bāze, kas sevišķi noderīga tiem, kas meklē līdzīgi domājošos un sadarbības partnerus.

Birojnīca mēģinājusi notvert to sajūtu, kas rodama lielos uzņēmumos, kur vienmēr ir cilvēki, kas var dot padomus. Mazajiem uzņēmējiem un pašnodarbinātajiem bieži vien pietrūkst saskarsmes ar līdzīgi domājošiem, tādēļ arī Rīgā kafejnīcā 1/4 Satori radīta koprades telpa Birojnīca.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ir pieejama pirmā bezvadu elektrība, ar kuru vienlaicīgi var uzlādēt divus mobilos tālruņus, iPhone, portatīvos datorus un citas neliela izmēra ierīces. Mēbeles Combo dizainu, kurā bezvadu elektrības tehnoloģija ir integrēta, ir izstrādājusi mēbeļu dizainere Elīna Bušmane.

Pašu bezvadu elektrības tehnoloģiju ir izstrādājusi Somijas kompānija PowerKiss. Ierīci veido divi komponenti – viens no tiem ir «gredzens», kuru tā īpašnieks var pārnēsāt līdzi. Otra tehnoloģijas sastāvdaļa ir iebūvēta mēbelē, vietā, kur integrēta tehnoloģija. Tā rada neredzamu elektrisku lauku noteiktā mēbeles zonā. Tad, kad «gredzens» tiek novietots uz šīs mēbeles zonas, automātiski sākas batarejas uzlāde. Laika posmā, kad ierīces «gredzens» nesaskaras ar mēbeli, eletrības pārraidīšana nenotiek.

PowerKiss tehnoloģija pieejama publiskajā telpā kafejnīcā Satori, kur atrodas arī koprades telpa pašnodarbinātajiem Birojnīca.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Aicina piedalīties īpašā sievietēm – startup uzņēmējām – veltītā konkursā

Anda Asere, 12.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 15. maijam sievietes tehnoloģiju jaunuzņēmumu dibinātājas var pietiekties konkursā Start Tel Aviv 2016; uzvarētāja dosies pieredzes vizītē uz Telavivu

Jauno startup uzņēmumu konkurss Start Tel Aviv 2016 ir starptautisks pasākums, kura galvenie iniciatori un organizatori ir Izraēlas Ārlietu ministrija un Telavivas municipalitāte un kas šogad paralēli notiek 23 valstīs. Konkursa galvenā balva ir mācību un pieredzes apmaiņas brauciens uz jauno tehnoloģiju zemi Izraēlu un līdzdalība septembrī notiekošajā DLD Tel Aviv Innovation Festival 2016 (http://dldtelaviv.com/), kas ir starptautiska augsto tehnoloģiju tikšanās vieta simtiem startup uzņēmumu, riska kapitāla, biznesa eņģeļu un vadošajiem starptautiskajiem tehnoloģiju nozares līderiem ar iespēju satikt daudzsološus startup uzņēmumus, tehnoloģiju ekspertus, dizainerus, māksliniekus, zinātniekus un investorus kā no Izraēlas, tā arī visas pasaule, stāsta Jolanta Pelle, Izraēlas vēstniecības Ekonomisko sakaru nodaļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Noskaidrotas Start Tel Aviv 2016 finālistes

Anda Asere, 18.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par iespēju doties pieredzes apmaiņas vizītē uz Izraēlu konkursa Start Tel Aviv 2016 ietvaros cīnīsies piecas sievietes – startup dibinātājas – no Latvijas

Finālā tiksies Ksenija Rostova no inSelly, Ilze Zaharāne no CheeksUp, Gunita Kuļikovska no Vividly, Sabīne Sipunova no Sorry as a Service un Egija Gailuma no Poker Art. 24. maijā Birojnīcā viņas iepazīstinās publiku ar saviem projektiem un uzvarētāja dosies uz DLD Tel Aviv Innovation Festival Izraēlā, lai iepazītos ar citām sievietēm no dažādām valstīm, kuras arī strādā pie sava startup.

Db.lv jau rakstīja, ka startup uzņēmumu konkurss Start Tel Aviv 2016 ir starptautisks pasākums, kura galvenie iniciatori un organizatori ir Izraēlas Ārlietu ministrija un Telavivas municipalitāte un kas šogad paralēli notiek 23 valstīs. Konkursa galvenā balva ir mācību un pieredzes apmaiņas brauciens uz Izraēlu un līdzdalība septembrī notiekošajā DLD Tel Aviv Innovation Festival 2016, kas ir starptautiska augsto tehnoloģiju tikšanās vieta simtiem startup uzņēmumu, riska kapitāla, biznesa eņģeļu un starptautiskiem tehnoloģiju nozares līderiem ar iespēju satikt daudzsološus startup uzņēmumus, tehnoloģiju ekspertus, dizainerus, māksliniekus, zinātniekus un investorus no visas pasaule.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Energokompānija AS «Latvenergo» ar zīmolu «Elektrum» sāks dabasgāzes tirdzniecību Latvijas mājsaimniecībām, informēja «Latvenergo» pārstāve Ivita Bidere.

«Latvenergo» pārstāvji ceturtdien, 14.februārī, informēs par «Elektrum» piedāvājumu 432 200 mājsaimniecībām Latvijā un Latvijas dabasgāzes tirgus attīstību.

Pasākums notiks plkst.11 «Birojnīcā» Rīgā, Dzirnavu ielā 84 k-2 (Berga bazārā).

Jau ziņots, ka «Latvenergo» koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 925,627 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,5 reizes, sasniedzot 322,021 miljonu eiro.

«Latvenergo» nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. «Latvenergo» obligācijas kotē biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

ASV iespējams tikt pie pašam sava «Google biroja»

Dienas Bizness, 18.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērojot Google biroja iekārtojumu, kādreiz esi aizdomājies/-usies, ka arī sev vēlētos tādu vietu, kur strādāt? Izrādās, ka tas nemaz nav tik neiespējami, vienīgi tev jādzīvo ASV.

ASV kompānija LiquidSpace nodarbojas ar biroja telpu izīrēšanu, turklāt piedāvājumā ir arī īstermiņa īre - pie sava biroja iespējams tikt pat uz stundu. LiquidSpace no saviem konkurentiem atšķiras ar to, ka kompānijas piedāvājumā ir ne tikai tradicionāli, «sausi» biroji, bet arī neikdienišķi iekārtotas darba vietas.

Turklāt kompānijas telpas pieejamas dažādās vietās ASV, kā arī nereti biroji atrodas samērā ekskluzīvās vietās. Cenas biroju īrei, ņemot vērā Kompānijas lielo piedāvājumu, ir ļoti dāžādas, bet vidēji vieta vienam cilvēkam atvērtā tipa birojā maksā ap 30 ASV dolāriem stundā. Īrējot telpu uz ilgāku laiku, cena par stundu ir zemāka. Jāpiebilst, ka kompānija arī piedāvā telpas, kas pieejamas bez maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Coworking jeb dažādu neatkarīgu uzņēmēju un pašnodarbināto strādāšana kopā vislabāk der tiem, kuriem nepatīk vai neizdodas strādāt mājas apstākļos. Rīgā pieaug tādu vietu skaits, kur iespējams aiziet ar savu datoru un pastrādāt – Birojnīca, dalamdarbavietu.lv, Hackerspace Rīga u.c. Savā ziņā šāds modelis darbojas arī, piemēram, TechHub Riga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sekojot idejai: NicePlace un izdevniecība Mansards apvieno spēkus kopīgā veikalā

Anda Asere, 19.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Papīrlietu un suvenīru ražotājs NicePlace un izdevniecība Mansards apvienojušies kopīgā projektā un izveidojuši veikalu un kultūrtelpu NicePlace Mansards.

NicePlace īpašnieki Zane un Valts Ernštreiti meklēja vietu sava firmas veikala izveidei, lai Rīgā kaut kur būtu iespējams nopirkt visu, ko uzņēmums ražo. Viņi uzzināja, ka arī izdevniecība Mansards meklē sev telpas veikalam, un saprata, ka abiem uzņēmumiem ir tematiski līdzīgi produkti – NicePlace ir papīrlietas un Latvijas suvenīri, Mansardam – grāmatas, turklāt, «sametoties» kopā, iespējas ir plašākas. «Galvenais arguments bija tas, ka mums bija vitāli nepieciešams savs veikals.

Negribējās nonākt situācijā, ka ir jāmaksā milzīga nomas maksa, un pelnām tikai tam, lai to nosegtu. Kad radās ideja veidot veikalu kopā ar Jāni Ogu un Mansardu, atvēziens kļuva lielāks,» stāsta Valts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Prezentēs valsts oficiālo portālu ārzemniekiem

Dienas Bizness, 04.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Domājot par Latvijas atpazīstamību pasaulē, Latvijas Institūts (LI) kopā ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariātu uzlabojis valsts oficiālo portālu ārzemniekiem, kā arī izveidojis video sēriju Latvijas stāsti, informē LI.

Portālam www.Latvia.eu izstrādāts jauns veidols, kā arī ir tapusi nākamā video sērija Latviju popularizējošajai kampaņai Latvijas stāsti. Prezentācija notiks piektdien plkst.11 kafejnīcā Birojnīca Rīgā, Dzirnavu ielā 84 k-2.

Pasākumā būs arī citi LI produkti, kas radīti atbilstoši valsts zīmola elementiem Latvijas atpazīstamības veicināšanai gan prezidentūras laikā, gan ilgtermiņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ja strādā pats sev vai divu trīs cilvēku kolektīvā, maksa par atrašanos kopā strādāšanas vietā ir izdevīgāka, nekā sava biroja noma,» uzskata Birojnīcas klientu attiecību vadītājs Dzintars Vītoliņš. Viena diena Birojnīcā maksā sešus eiro, septiņu dienu abonements 25 eiro, mēneša – 60 eiro.

The Mill fiksēta darba vieta maksā 150 eiro mēnesī.

Konkrēts darba galds TechHub Riga maksā 125 eiro mēnesī, bet nekonkrēta darba vieta – 95 eiro mēnesī. Savukārt tiem, kam darba vieta vajadzīga ik pa laikam līdz 20 stundām nedēļā, jāmaksā 45 eiro mēnesī.

Arī DarbaVietā ir pieejami trīs veidu abonementi – individuālā darba vieta par 90 eiro mēnesī, pieeja telpām 10 reizes mēnesī vai divreiz nedēļā par 45 eiro un komandu istabas, kas paredzētas diviem līdz trim cilvēkiem vai četriem līdz sešiem kolēģiem par 200 vai 350 eiro.

Dienas «caurlaide» Make Rīga maksā piecus eiro. «Lai te atrastos pastāvīgi, nāksies šķirties no 50 līdz 150 eiro mēnesī,» saka Make Rīga pārstāvis Rihards Skurbis. Savukārt Nordic Club House mēneša maksa ir atkarīga no laika apjoma, kādu ir plānots pavadīt, lietojot kluba infrastruktūru.

Komentāri

Pievienot komentāru