Citas ziņas

Biznesa inkubators organizē studentu un uzņēmēju sadarbību

Vēsma Lēvalde, 28.03.2012

Jaunākais izdevums

Kurzemes Biznesa inkubators (KBI) sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Liepājas filiāles studentiem un mācībspēkiem uzsācis projektu Uzņēmumu darbības pilnveide, kura mērķis ir pilnveidot studiju procesu, uzlabojot studentu profesionalitāti.

Pētnieciskajā projektā Uzņēmumu darbības pilnveide piedalās RTU Liepājas filiāles profesionālā bakalaura studiju programmas Uzņēmējdarbība un vadīšana 1. un 2. kursa studenti. Projekta ietvaros uzņēmēji studentiem piedāvā risināt dažādus uzdevumus, kā arī veikt ar konkrēto uzņēmumu saistītu situācijas analīzi. Studenti strādā grupās, kur kopīgi tiek rasti problēmas risinājumi, kā arī sniegti ieteikumi.

Savus uzdevumus studiju projekta ietvaros piedāvā KBI uzņēmumi SIA Wooly World, SIA Flights Unlimited un SIA ADD.

Pašreiz Kurzemes Biznesa inkubatorā atrodas 60 uzņēmumi, kuri saņem līdz pat 85% lielu valsts līdzfinansējumu dažādu pakalpojumu segšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāku darbību veikšana paralēli jeb multitaskings nav mans, atzīst SIA Wooly World dibinātāja un Mr.Bunny shop, Mr.Bunny Kitchen līdzīpašniece, miljonāre, UPB akcionāre Madara More.

Toties viņai ir spēja izveidot trīs veiksmīgus biznesus, kuri cits citu papildina, un tāda pati ir arī visu uzņēmumu komanda.

Rada pirmo uzņēmumu

Pirms uzņēmumu dibināšanas uzņēmēja ieguvusi darba pieredzi pasākumu aģentūrā. Strādājusi dažādās pozīcijās - gan kā promotere, gan biroja administratore, gan projektu vadītājas asistente un beigās projektu vadītāja. Savukārt bakalaura un maģistra grādu ieguvusi Banku augstskolā. “Gāju studēt ar domu, ka strādāšu lielā, stabilā finanšu uzņēmumā, bet aizgāju pilnībā citādā, radošākā virzienā,” saka M.More.

Bērnu apģērbu un rotaļlietu uzņēmumu SIA Wooly World (zīmols Wooly Organic) M.More dibināja 2011.gadā, vien 23 gadu vecumā. “Strādāju pasākumu aģentūrā un lasīju ziņās, ka Liepājas biznesa inkubatorā netiek apgūti finanšu līdzekļi, jo uzņēmumi nepiesakās. Man likās - kā tā var būt, jo zināju, ka Rīgā bija mežonīgas rindas. Ar draugiem diskutējām un nolēmām, ka joka pēc kāda ideja jāuzraksta, nedaudz pārveidoju to pašu Banku augstskolas biznesa plānu un iesniedzu biznesa inkubatorā ar ideju šūt filča lāčus, kas varētu būt kā suvenīrs. Man tajā brīdī nebija domas, ka tas būs uzņēmums, kurš dzīvos 10,15, 20 gadus, bet, protams, ka uzņēmums ir tik daudz transformējies un galīgi vairs nav tāds, kādu dibināju,” stāsta M.More.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Filca rotaļlietu ražošanas SIA Wooly World plāno nākamajā gadā pārkāpt mikrouzņēmuma slieksni.

Sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem tapusi jauna rotaļlietu kolekcija Wooly Organic, kurai 2013.gadā jānodrošina apgrozījums virs 75 tūkstošiem latu, plāno SIA Wooly World dibinātāja Madara More. Šobrīd, viņa lēš, sācies pārejas process no tāda kā hobija uzņēmuma uz stabilu, eksportspējīgu ražošanu. Wooly World rotaļlietas jau tagad var iegādāties ne vien Latvijā, bet arī Lietuvā, Vācijā, Lielbritānijā, Īrijā, Zviedrijā un Japānā.

Trīs topošo dizaineru darbi izpelnījās Wooly World ekspertu atzinību un viņi kļuva par jaunās kolekcijas līdzautoriem. Toms Babčuks – brieža, Ints Neiberts – zaķa, bet Liena Gusta ir lāča autore. Radīto prototipu raksturīgākās iezīmes redzamas rotaļlietu kolekcijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Organiskās kokvilnas rotaļlietu un bērnu apģērbu zīmols Wooly Organic nopietni nostiprinās Latvijas tirgū ar savu veikalu Rīgā, šomēnes tas atvērs savu ražotni Liepājā, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

2016. gadā Wooly Organic (SIA Wooly World) apgrozījums bija aptuveni 260 tūkst. eiro, kas ir ievērojama izaugsme, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad tas bija 50 tūkst. eiro. «Šogad domājam dubultot pagājušā gada apgrozījumu,» saka Madara More, SIA Wooly World īpašniece. Šobrīd uzņēmums ir izaudzis līdz savas ražotnes atvēršanai Liepājā, kur tiks izgatavotas rotaļlietas. Drēbīšu ražošana joprojām tiks pasūtīta ārpakalpojumā. Madara cer, ka līdz ar savu ražotni varēs samazināt izmaksas. Vidēji viens cilvēks dienā var sašūt līdz 30 rotaļlietām, atkarībā no modeļa sarežģītības. Madara gan teic, lai sasniegtu šādu rezultātu, vēl tāls ceļš ejams. Visi viņu biedējot, ka šuvējas ilgi nemēdzot strādāt vienā darbavietā un ir liela darbinieču rotācija. Tomēr Madara ir pārliecināta, ka Wooly Organic ir savi trumpji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Filca lācīšu ražotāja iegūst Zviedrijas biznesa balvu

Vēsma Lēvalde, 18.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes Biznesa inkubatora SIA Wooly World ieguvusi Zviedrijas biznesa balvu kategorijā Korporatīvās sociālās atbildības iniciatīva.

Kopumā šajā kategorijā Latvijā tika iesniegti 32 pieteikumi.

Dienas Bizness rakstīja, ka SIA Wooly World ir dibināta 2011. gadā un nodarbojas ar rotaļu lācīšu izgatavošanu no dabīgas vilnas. Mīksto rotaļlietu darināšanā ir iesaistīti cilvēki no Liepājas Neredzīgo biedrības, kuri šajā procesā veic rotaļlietu filcēšanu. Lācīši tiek pārdoti Latvijā, kā arī sākts to eksports uz Zviedriju un Japānu.

Latvijā projekts Zviedrijas Biznesa balva aizsākts, pateicoties Zviedrijas vēstniecībai Latvijā, Zviedrijas Tirdzniecības padomei un a/s Swedbank. Tā mērķis ir sniegt pozitīvu piemēru starptautiskajiem uzņēmumiem, sabiedrībai un veicināt uzņēmējdarbības attīstību, uzsverot Zviedrijas un Baltijas valstu sadarbības panākumus, izcilus biznesa sasniegumus un to nozīmi sabiedrībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs draugi - zaķis, lācis un briedis - ir jaunā mīksto rotaļlietu kolekcija, kuras darināšanai uzņēmums Wooly World piesaista cilvēkus no Liepājas neredzīgo biedrības. Pagājušā gadā ar viņu rokām tapa pirmie suvenīru lācīši, kas vairāk domāti pieaugušajiem. Tagad taps rotaļlietas bērniem, vēsta Latvijas Radio.

Mīkstās rotaļlietas top no organiskas kokvilnas un kukurūzas šķiedrām. Ar šādiem dzīvnieciņiem varēs spēlēties pat alerģiski bērni. Šonedēļ uzņēmuma darbinieki no Liepājas neredzīgo biedrības sāka mācīties veidot jaunās rotaļlietas.

Gada laikā Latvijā vislielāko popularitāti ieguvis pelēkais lācēns ar balto krāsu. Uzņēmuma vadītāja Madara More stāstījusi, ka rotaļlietas pērk pieaugušie - kā dāvanu vai suvenīru. Tāda arī ir biznesa ideja. 30% no lācīšiem pārdod Japānā, nedaudz Vācijā un Latvijā. Tos iecienījuši arī Skandināvijas uzņēmumi Latvijā. Uzņēmums nedomā apstāties pie sasniegtā, tāpēc rada pilnīgi jaunu produktu - rotaļlietas, kas domātas bērniem. Lai vecākiem nebūtu jābaidās, ka bērns mīkstās mantiņas var ielikt mutē un ņemt blakus, kad iet gulēt, tās darinās no organiskās kokvilnas, kas Latvijai ir jauns materiāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis ir uzņēmuma Wooly World karstākais laiks. Lielākā daļa pasūtījumu tiek veikti tieši pirms svētkiem , pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Uzņēmums visu gadu strādā pildot noliktavu, lai novembrī un decembrī būtu ko pārdot un nepietrūktu preču.

Strādāt atbildīgi

Madaras Mores uzņēmums Wooly World ražo rokām darinātas mīkstās rotaļlietas – zaķus, briežus un lāčus, darinātus no ekoloģiskās kokvilnas un kukurūzas šķiedras. «Cenšos strādāt ar atbildību pret vidi. Mēs lietojam materiālus, kuru audzēšanā nav izmantoti pesticīdi un pārmērīgs ūdens daudzums,» skaidro uzņēmēja.

Firma atrodas Liepājā un nodarbina deviņus cilvēkus. «Daži šuj mantiņas, daži vēl šo to,» viņa skaidro. Sākumā visu darījusi pati, bet, uzņēmumam augot, sākusi piesaistīt papildspēkus. «Mūsu sadarbība ar Latvijas Mākslas akadēmiju sākās pirms trim gadiem, es vēl toreiz studēju Banku augstskolā. Pie mums bija atnākuši lektori no Latvijas Mākslas akadēmijas – Barbara Ābele un Holgers Elers. Tad arī sapratu, ka rotaļlietu dizaina veidošanai piesaistīšu māksliniekus. Toreiz man labs kontakts izveidojās tieši ar Barbaru Ābeli, kas kļuva par galveno partneri šajā projektā no akadēmijas puses.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā startē pilotu skola

Vēsma Lēvalde, 20.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes Biznesa Inkubatora uzņēmums Flights Unlimited ir izpildījis visas nepieciešamās prasības un nokārtojis formalitātes, lai Liepājā atvērtu pilotu skolu.

Tā ir vienīgā šāda veida skola Kurzemē, apgalvots Kurzemes Biznesa inkubatora izplatītajā informācijā. Uzņēmuma pārstāvis Gints Bubieris ir pilots ar 20 gadu stāžu. Saskaņā ar viņa sniegto informāciju par pilotu var kļūt ikviens, kurš ir sasniedzis 16 gadu vecumu. Teorētiskās apmācības notiks Liepājā, Kurzemes Biznesa Inkubatora telpās, savukārt praktiskās nodarbības - Liepājas lidostā. Skola sadarbojas ar ārvalstu partneriem, lai piedāvātu iespēju iegūt komercpilota kvalifikāciju un ir vienīgie Latvijā, kas gatavo aerobātikas jeb sporta pilotus, apgalvo G. Bubieris. Tuvākajā laikā tiek plānots iegādāties arī aviotrenažieri.

SIA Flights Unlimited ir organizējusi pasaules čempionātu aerobātikā, kas notika pagājušā gada vasarā Rīgā, kā arī 2010. gadā gaisa akrobātikas šovu, kas notika Rīgas svētku ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes Biznesa inkubatora (KBI) telpās reģistrēta SIA Avio Baltica, kuras norādītais darbības veids ir pasažieru aviopārvadājumi, kravu aviopārvadājumi, aviotransporta palīgdarbības un gaisa transporta līdzekļu iznomāšana un līzings.

Uzņēmums ir pieteicies Kurzemes Biznesa inkubatorā, taču līgums par inkubatora statusu vēl nav parakstīts, db.lv uzzināja KBI. Pieteikumā uzņēmums norādījis, ka «produkta ideja ir piedāvāt un tehniski nodrošināt mācību programmu tehnisko nodrošinājumu Liepājas lidostā aviācijas mācību organizācijām. Attīstīt Part M organizāciju sākumā savām lidmašīnām, un pēc sertifikācijas piedāvāt pakalpojumu arī citām organizācijām. Piedāvāt komerciālus lidojumus».

SIA Avio Baltica reģistrēta šā gada 9.oktobrī un tās pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu. Kapitālsabiedrības lielākā īpašniece ir Olga Skorinko, kurai pieder 80% kapitāldaļu, savukārt KBI uzņēmums Flights Unlimited ir 20% SIA Avio Baltica īpašnieks. Jaundibinātā uzņēmuma valdes loceklis ir Flights Unlimited dibinātājs un Rīgas aviošova rīkotājs Gints Bubiers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izstāde Ražots Liepājā sola daudz pārsteigumu

Dienas Bizness, 11.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstādei Ražots Liepājā, kas norisināsies 14. un 15.oktobrī Liepājas Olimpiskajā centrā, pieteikušies ap 70 uzņēmumu. Vairāki no tiem līdz šim nav veikuši nekādas mārketinga aktivitātes vietējā tirgū.

Pieteikušies poligrāfijas, metālapstrādes, pārtikas, kokapstrādes, būvniecības, tekstila un citu nozaru uzņēmumi.

Vienpadsmit uzņēmumi pārstāv Liepājas Biznesa centru, seši uzņēmumi Kurzemes Biznesa inkubatoru, savukārt ar piecpadsmit uzņēmumiem tiek pārstāvēta Liepājas osta. Dalību izstādē ir apstiprinājuši arī amatnieki un individuālie komersanti. Izstādē piedalīsies arī SIA Tonus Elast, kas ir elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotājs, Decolux, kas nodarbojas ar vizuālās reklāmas ražošanu, Wooly world, kas gatavo vilnas mīkstās rotaļlietas-lācēnus, Arbo Pro, kas ražo materiālus koku kopšanai (piemēram, kambija aizsargus) un rūpējas par kokiem, un daudzi citi interesanti uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien paziņots projekta Drosmīgais uzvarētājs – zīmols, kas savā būtībā ir ambiciozs un ir uzdrošinājies izaicināt pasaules mēroga spēlētājus vai sabiedrību kopumā, gan savos darbos, gan komunikācijā kopumā apliecinot savu drosmi, un ir spējis mainīt sarunas veidu savā nozarē vai kategorijā.

Latvijas Drosmīgā statusam pieteicās vairāki Latvijas zīmoli, piemēram, Madara Cosmetics, Positivus, Depo DIY, MyKoob, Kalnciema kvartāls un Wooly World.

Par Latvijas drosmīgāko zīmolu tika atzīts mācību sociālais tīkls MyKoob. Pērn kompānija piedalījās starptautiskā konferencē Startup Week 2011, kurā bija ap 500 uzņēmumu no visas Eiropas. Tajā MyKoob tika atzīts par otru labāko start up projektu Eiiropā, kas pavēra iespēju aizbraukt uz ASV Silīcija ieleju. Lai gan sākotnēji tika plānots Silīcija ieleju apmeklēt pieredzes uzkrāšanas nolūkos, tomēr MyKoob vizītes laikā pavērās iespēja reālai sadarbībai ar ASV privātajām izglītības iestādēm. Rezultātā – šobrīd MyKoob ir uzsākta sadarbība ar 900 ASV izglītības iestādēm par Latvijā radītā mācību sociālā tīkla ieviešanu. MyKoob savā sociālajā tīklā ASV izglītības iestādēm piedāvā produktu, kasa ļauj skolēnu vecākiem internetā izvēlēties skolas ēdnīcas piedāvātos ēdienus un pasūtīt tos iepriekš – šāda iespēja vēl netiek piedāvāta Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kurzemes rūpnieciskā dizaina balvu iegūst krēsliņš Pally

Vēsma Lēvalde, 03.02.2012

Krēsliņš Pally ir izjaucams un, mainot vietām krāsainos puļķīšus, var izveidot neskaitāmus ornamentus.

Foto: Vēsma Lēvalde, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par veiksmīgāko Kurzemes rūpnieciskā dizaina produktu atzīts Ventspils SIA MWF ražotais krēsliņš Pally.

Krēsliņš Pally saņēmis visvairāk (2791) skatītāju balsu, apkopojot rezultātus internetā un Kurzemes rūpnieciskā dizaina izstādes Elementi norises vietās Ventspilī, Liepājā un Kuldīgā. Otrajā vietā ierindojas masīvkoka šunmateriāls Dendrolight, bet trešajā – filca lācītis, ko ražo SIA Wooly World. Simpātiju balvas pasniedza arī Liepājas, Kuldīgas un Ventspils pašvaldība, Ventspils Augsto tehnoloģiju parks un Latvijas Dizaineru savienība. Savukārt veikalu tīkls Rimi dāvināja visiem izstādes dalībniekiem iespēju bez maksas vai ar īpaši labvēlīgiem nosacījumiem reklamēt savu produktu Rimi veikalos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Balso par labāko Kurzemē ražoto produktu

Vēsma Lēvalde, 05.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemē ražoto produktu izstādes Elementi 2013 mājas lapā Kurzemerazo.lv sākusies balsošana par Kurzemē ražotu produktu, kas šķiet visradošākais, visskaistākais, visinteresantākais un vienkārši vislabākais.

Kopumā izstādē šogad piedalās 50 dažādi produkti no visas plašās Kurzemes. Vislielāko interesi izrādījuši uzņēmēji no Ventspils un tās reģiona, kopskaitā iesniegti 25 produkti. To skaitā ir gan Ventas tilts, Mobilais fotostends, zobratu pārnesuma galda spēle, šūpuļdziesmas dziedošais Miega lācis un citi interesanti un oriģināli produkti.

Liepājnieki savukārt piedāvā iespēju iepazīties un uzzināt, kāds izskatās elektro velosipēds Blue Shock Bike vai Liepājā radīta atpūtas motorlaiva, kā arī noskaidrot, ko pārstāv Latvijas zīmols NUR un ko uzņēmums SIA Brik gatavo no veciem Sibīrijas ciedra bluķiem. Jjaunumus sagatavojusi SIA Wooly World.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Biznesa inkubatorā startēt vieglāk

Vēsma Lēvalde, 07.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes Biznesa inkubatorā dzimušās idejas lielākoties pārtapušas mazā biznesa uzņēmumos.

Inkubators (KBI) Liepājā veiksmīgi pildījis starta laukuma lomu mazo un vidējo uzņēmumu veidotājiem, rosinājis pievērsties uzņēmējdarbībai jaunus cilvēkus, dažādojis uzņēmējdarbību pilsētā un atbalstījis videi draudzīgu tehnoloģiju attīstību. Pietrūkusi līdz šim ir lielāku ražotāju «inkubēšana» un mazāk, nekā cerēts, radītas pilnas slodzes darbavietas.

Kurzemes Biznesa inkubators savu attīstības tendenci ir noturējis, uzskata KBI valdes priekšsēdētājs Salvis Roga. Uzņēmumu skaits ir liels, tostarp ir gan pirmsinkubatora idejas, kuras tikai vēl plāno komercializēties, ir iesācēji, ir arī uzņēmumi, kuri pametuši inkubatoru, jo spēj tālāk augt patstāvīgi. Nozīmīgs ir jaunradīto darbavietu skaits, lai arī liela daļa ir nepilnas slodzes darbs. Daļēji to nosaka fakts, ka biznesa idejām nepieciešams laiks, līdz tā attīstās tik tālu, ka var atļauties maksāt darbiniekiem algu, ar kuru var izdzīvot. Nepilno slodžu dēļ gan inkubatoram tiek samazināts publiskais finansējums. Tomēr dzīvība te pulsē, turklāt aktīvāk nekā ārpus inkubatora, atzīst arī KBI uzņēmēji. Šogad KBI statusu ieguvuši jau četri jauni uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gada liepājnieku vidū - arī uzņēmēji

Vēsma Lēvalde, 24.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas Apbalvojumu konsultatīvā padome no 63 pieteiktiem kandiātiem noteikusi 15 liepājniekus, kurus pilsētas dzimšanas dienā - 18.martā - godinās kā Gada liepājniekus.

Starp 15 gada liepājniekiem ir arī jaunā uzņēmēja Madara More - SIA Wooly World valdes priekšsēdētāja un īpašniece - par jaunu biznesa ideju, veiksmīgi uzsāktu uzņēmējdarbību un eksportu, starptautiskiem panākumiem - Zviedrijas biznesa gada balvu par sociāli atbildīga biznesa veidošanā. Titulu saņems arī SIA Karlshamn Express Baltic valdes priekšsēdētājs Oļegs Bambuļaks – par mecenātismu, renovējot ēkas Jūras ielā 28/30, sponsorējot Karostas katedrāles restaurācijas darbu, atbalstot sporta deju klubu Aura, interešu centru Cerība bērniem, interešu centru Pēcskola, doktorātu Hiltests, hokeja komandu un Liepājas Svēta Nikolaja Jūras Katedrāli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Atis Egliņš-Eglītis pametis Kurzemes Biznesa inkubatora valdi

Žanete Hāka, 13.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas notikušas SIA Kurzemes Biznesa inkubators valdes sastāvā, liecina Lursoft dati.

Inkubatora valdi atstājis tās līdzšinējais loceklis Atis Egliņš-Eglītis, līdz ar to valde turpmāk darbosies divu amatpersonu sastāvā. Inkubatora valdes priekšsēdētāja vietu ieņem Salvis Roga, savukārt valdes locekļa pienākumus turpina pildīt Normunds Jansons.

Atis Egliņš-Eglītis SIA Kurzemes Biznesa inkubators valdes locekļa amatu ieņēma kopš 2011.gada 11.maija. Patlaban inkubatora kādreizējais valdes loceklis ieņem starptautisko sakaru un kultūrpolitikas projektu vadītāja vietu Liepājas Kultūras pārvaldē.

SIA Kurzemes biznesa inkubators reģistrēts 2008.gadā. Pērn tā apgrozījumu veidojuši 584,85 tūkstoši latu, savukārt peļņu pēc nodokļu nomaksas – 63,92 tūkstoši latu. Inkubators palīdzējis attīstīties tādiem uzņēmumiem kā SIA Wooly World, kas pircējiem piedāvā no aitas vilnas darinātas rotaļlietas, SIA Durbes veltes, ziepju ražotāju SIA Art Soapworks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #29

DB, 18.07.2023

Dalies ar šo rakstu

Vietējie uzņēmēji veido Latvijas tēlu pasaulē, tāpēc mums nevajadzētu kautrēties runāt par saviem panākumiem un uzdrošināties izcelt labos piemērus, domā Dāvis Dāvids Sakne, GOLIN RIGA vadītājs.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 18.jūlija numurā lasi:

Statistika

Aktīvāk soda par negodīgu komercpraksi interneta tirdzniecībā

Tēma

Vai tiešām pēc 13 gadiem Latvijā vairs bērni nedzims?

Aktuāli

Vīrietis pensijā vidēji nodzīvo četrus gadus

Kapitāla tirgus

Kapitāla tirgus Latvijā restarta gaidās. Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece Līga Kļaviņa

Biškopība

Saldākajai nozarei ir neizmantots izaugsmes potenciāls

Metāli

Uzkarst karš par kritiskajiem metāliem

Auto industrija

Nākamais mūsu nopirktais auto var nākt no Ķīnas

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas svētku laikā satiksmes ierobežojumi

Lelde Petrāne, 15.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas svētku laikā no 17. līdz 19. augustam pilsētā norisināsies apmērām 60 dažādi pasākumi, kuru laikā tiks noteikti satiksmes ierobežojumi, tajā skaitā tiks slēgta 11. novembra krastmala. Rīgas dome aicina iedzīvotājus svētku pasākumu apmeklēšanai pēc iespējas izmantot sabiedrisko transportu, kas 18. un 19. augustā būs par brīvu.

Tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme:

- no 17.08. plkst. 22.00 līdz 20.08. plkst. 8.00 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai un Bīskapa gātē, kā arī 11. novembra krastmalas paralēlās ielas posmā no Jaunielas līdz Poļu gātei. Apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi tiks ieviesti jau no plkst. 20.00.

- no 17.08. plkst. 10.00 līdz 19.08. plkst. 18.00 uz AB dambja;

- 18.08. no plkst. 5.00 līdz plkst. 21.00 Alberta ielas posmā no Strēlnieku ielas līdz Antonijas ielai (izņemot diplomātiskā korpusa un Alberta ielas iedzīvotāju transportlīdzekļus);

- 19.08. no plkst. 11.30 līdz 13.30 Kalpaka bulvārī no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Elizabetes ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru