Jaunākais izdevums

Viena no Baltijas svarīgākajām eksporta precēm ir ne tikai Skype, bet arī mūsu zivis

Tā uzskata Indreks Kasela (Indrek Kasela), zivju pārstrādes uzņēmuma AS PRFoods valdes priekšsēdētājs un kompānijas lielākā īpašnieka Amber Trust partneris.

Igaunijas kompānija PRFoods ir viens no lielākajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Baltijas reģionā.

90% no produkcijas tiek eksportēti uz Somiju, kur tā nonāk gan mazumtirdzniecībā, gan HoReCa tirgū.

«Kad man cilvēki prasa, kāpēc Somija, es vienmēr atbildu – tie ir 5,5 milj. igauņu, jo mēs esam tik līdzīgi, bet, tā kā viņi nopelna četras reizes vairāk naudas, tas patiesībā ir 22 milj. cilvēku tirgus. Vērtības ziņā Somijas tirgus ir daudz lielāks nekā Baltijā kopumā, tāpēc tā mums bija loģiska izvēle,» saka I. Kasela.

Pirms vairākiem gadiem kompānija pārņēma divas zivju kompānijas Ziemeļvalstīs, kuras iepriekš bija ģimenes uzņēmumi, tāpēc tagad AS PRFoods I. Kaselas skatījumā vairāk ir somu uzņēmums. Tradicionāli, piemēram, somu Ziemassvētku ēdienkarti veido zivis un zivju ikri. Iekļaut ēdienkartē vairāk jūras produktu viņš iesaka arī Baltijas patērētājiem, jo zivis ir veselīgākas par gaļu.

Visas PRFoods izejvielas nāk no zivju audzētavām Somijā, Zviedrijā un Norvēģijā. Lielāko daļu lašu uzņēmums iepērk Norvēģijā, kā to dara visi lielie tirgus spēlētāji pasaulē. Savukārt varavīksnes foreles kompānija iegūst pati savās zivju fermās Zviedrijas ziemeļos un Somijas arhipelāgā.

Visu rakstu Biznesu balsta lašos un forelēs lasiet 7. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 4. oktobrī Baltijas M&A un privātā kapitāla foruma laikā tiek izziņoti Baltijas M&A un privātā kapitāla balvas ieguvēji. Baltijas M&A (uzņēmumu apvienošanas un iegādes) nozares sasniegumu svinēšana ir tradīcija, kas uzturēta jau četrus gadus.

Balvas tiek piešķirtas četrās kategorijās:

  • Baltijas M&A gada darījums 2017;

  • Baltijas privātā/riska kapitāla gada darījums 2017;

  • Baltijas izejošais darījums 2017;

  • Baltijas privātā un riska kapitāla nozares gada sasniegumu balva, ko pasniedz Eiropas Investīciju fonds.

M&A, privātā un riska kapitāla gada darījumus atlasa profesionāļu un tirgus ekspertu komiteja. Komiteja izvēlas uzvarošos darījumus pēc tādiem kritērijiem kā darījuma vērtība un tā stratēģiskā nozīme Baltijas reģionam, sarežģītība, inovācijas, finansējuma struktūra un reģionālo pārstāvju iesaistīšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mainīts Indeksa OMX Baltic Benchmark sastāvs

Žanete Hāka, 14.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pārskatīts OMX Baltic Benchmark indeksa grozs, un jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā 1. jūlijā ar tirdzniecības sesijas sākumu, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksā tiek iekļautas LHV Group (LHV1T) un Nordecon (NCN1T) akcijas, bet INVL Technology (INC1L) akcijas tiek izslēgtas no indeksa.

OMX Baltic Benchmark indeksa grozs, kas stājas spēkā no 2016. gada 1. jūlija: Apranga, Merko Ehitus, Šiaulių bankas, Baltika, Nordecon, Tallink Grupp, Grigeo, Grigiškės, Olainfarm, Tallinna Kaubamaja Grupp, Grindeks, Olympic Entertainment Group, Tallinna Vesi, Harju Elekter, Pieno žvaigždės, TEO LT, Klaipėdos nafta, PRFoods, Valmieras stikla šķiedra, Latvijas Gāze, Pro Kapital Grupp, Vilkyškių pieninė, Latvijas kuģniecība, Rokiškio sūris, Žemaitijos pienas, LHV Group, SAF Tehnika, Linas Agro Group, Silvano Fashion Group.

Komentāri

Pievienot komentāru