Jaunākais izdevums

Nīderlandes kapitāla sadzīves metālizstrādājumu produktu ražotājs Brabantia sācis strādāt ar pilnu jaudu pērn uzceltajā jaunajā rūpnīcā Talsu novada Pastendē.

Tā ir piektā Brabantia rūpnīca pasaulē, informē uzņēmums. Nīderlandes kompānija Brabantia meitasuzņēmumā Latvijā investējusi 3,5 milj. latu. Šobrīd ražotnē ar kopējo platību 6000 m² strādā vairāk nekā 60 darbinieku.

22. septembrī plānota oficiāla jaunās rūpnīcas atklāšana, līdz ar ko kompānija Latvijā uzsāk strādāt ar pilnu jaudu, ražojot divas no Brabantia produktu grupām - gludināmos dēļus un veļas žāvētājus. Šobrīd katru nedēļu rūpnīcā tiek saražoti 5000 – 6000 gludināmie dēļi un 4000 veļas žāvētāji. Kopš darbības sākuma Latvijā 2008.gadā starptautiskajā tirgū pārdoti vairāk nekā 200 tūkstoši gludināmo dēļu ar uzrakstu Made in Latvia.

Salīdzinot ar situāciju pirms gada, ražošanas apjomi jaunajā rūpnīcā ir dubultojušies, uzsver SIA Brabantia Latvia rūpnīcas direktors Georgijs Buklovskis.

Nīderlandes investīcijas Latvijas uzņēmumu pamatkapitālā sasniedz aptuveni 251.2 milj.latu (4.vieta), un Latvijā ir vairāk nekā 320 Nīderlandes - Latvijas kopuzņēmumi.

SIA Brabantia Latvia darbību Latvijā, Talsu novada Ģibuļu pagastā, sāka 2008.gadā. Izvērtējot potenciālo ražotnes atrašanās vietu, Brabantia salīdzināja vairākas Austrumeiropas valstis. Latvija tika izvēlēta, pateicoties augsti attīstītām metālapstrādes nozares tradīcijām, dalībai Eiropas Savienībā un eiro piesaistītai nacionālajai valūtai, kopumā labvēlīgai uzņēmējdarbības videi un LIAA sniegtajam atbalstam.

Brabantia produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 80 valstīm. Galvenie tirgi ir Lielbritānija, četras rūpnīcas Eiropā (Holandē, Beļģijā, Lielbritānijā un Latvijā) un viena rūpnīca Ķīnā.

Visa Latvijā saražotā produkcija tiek sūtīta uz Centrāleiropas un Anglijas noliktavām, kur tālāk saražotie gludināmie dēļi un veļās žāvētāji tiek eksportēti uz ES, tai skaitā uz Latviju un citam Eiropas valstīm, ASV, Dienvidamerikas un Āzijas valstīm.

Brabantia grupas 2010.gada apgrozījums sasniedza 93 miljoni eiro.

Darbības laikā Brabantia Latvia katru gadu dubultoja ražošanas apjomus, sasniedzot 2010.gadā 2.8 miljonus latu lielu apgrozījumu. 2011.gadā plānotais apgrozījums ir ap septiņiem miljoniem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gludināmo dēļu un ārtelpu veļas žāvētāju ražotājs SIA "Brabantia Latvia" Pastendē jaunās iekārtās šogad plāno investēt teju divus miljonus eiro un pieņemt 40 darbiniekus.

"Mūsu princips ir krīzes laikā domāt par izaugsmi, savukārt labajos gados domāt par to, ko darīsim krīzes laikā. Mums ir ļoti laba naudas plūsma un uzkrātās peļņas buferis, ko tagad varam veiksmīgi investēt un domāt, kādi produkti būs pieprasīti pēc krīzes un kā varam turpināt savu izaugsmi," biznesa portālam db.lv norāda Sandis Babris, SIA "Brabantia Latvia" vadītājs.

Saistībā ar nākotnes iecerēm uzņēmums šobrīd piesaista jaunus darbiniekus un plānots, ka līdz gada beigām kolektīvam pievienosies vēl 40 kolēģi. Vaicāts, vai šajā laikā vērojamas kādas izmaiņas cilvēku piesaistē, S. Babris teic, ka nevar teikt, ka tagad šis process būtu grūtāks vai vieglāks nekā pirms krīzes – darbaspēks pēdējos gados kopumā ir grūtāk pieejams un dārgāks nekā agrāk. "Vienlaikus mēs redzam, ka ir daudz darbinieku, kuri novērtē uzņēmuma izaugsmi, stabilitāti, sociālās garantijas, drošu un ergonomisku darba vidi un citus nemateriālos ieguvumus, ko uzņēmums var piedāvāt," viņš norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Brabantia Latvia aug apgrozījums un uz pusi sarūk peļņa

Vēsma Lēvalde, 07.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes kapitāla sadzīves metālizstrādājumu produktu ražotāja SIA Brabantia Latvia 2012.gadu noslēgusi ar 217,9 tūkstošu latu peļņu, liecina Firmas.lv informācija.

Uzņēmums ražo gludināmos dēļus un veļas žāvētājus, galvenokārt eksportam.

Brabantia Latvia peļņa 2011.gadā bija vairāk nekā divas reizes lielāka - 591 tūkst. Ls, savukārt 2010.gadā tā bija 285,6 tūkst. Ls. Uzņēmums pērn apgrozījis nedaudz vairāk par astoņiem miljoniem latu, savukārt 2011.gadā apgrozījums bija septiņi miljoni latu.

2012.gads uzņēmumam ir bijis veiksmīgs un mērķi ir izpildīti, norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Vidējais darbinieku skaits Brabantia Latvia pērn pieaudzis no 69 līdz 83 darbiniekiem. 2013.gadā plānotais apgrozījums un darba vietu skaits tiek prognozēts 2012.gada līmenī.

Brabantia Latvia vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā kompānija Brabantia International B.V..

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijā ražotie gludināmie dēļi un žāvētāji nonāk eksporta tirgos

Anda Asere, 27.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārsvarā visi Pastendes uzņēmuma Brabantia Latvia saražotie gludināmie dēļi un žāvētāji nonāk eksporta tirgos, un tikai mazāk nekā 1% atgriežas Latvijā.

Nīderlandes izcelsmes mājsaimniecības preču ražotāja Brabantia globālais mērķis ir piecos gados dubultot apgrozījumu. «Mūsu rūpnīcas pienesums varētu būt vidēji 15% izaugsme gadā. Mūs ierobežo pašreizējās rūpnīcas telpas. Varam augt vēl par 30% ar nakts maiņām un slīdošo darba grafiku brīvdienās. Tas nozīmē, ka drīzumā jābūvē trešais korpuss, kas jau ir uzprojektēts. Jāpieņem lēmums, kad projekta īstenošanai ir īstais brīdis no celtniecības izmaksu viedokļa. Šogad un nākamgad tas visdrīzāk vēl nebūs,» atklāj Sandis Babris, SIA Brabantia Latvia vadītājs. Uzņēmuma apgrozījums ir nedaudz samazinājies – no 15,85 miljoniem eiro 2016. gadā līdz 15,37 miljoniem eiro 2017. gadā. Kopējais saražoto vienību skaits nesamazinājās, taču mainījās cena, par kādu uzņēmums pārdod preci mātes kompānijai. «Kļūstam efektīvāki, pašizmaksa samazinās, un mēs varējām atsevišķām produktu grupām samazināt cenas, kas nozīmē, ka pie vienāda apjoma ar nedaudz zemāku cenu ir mazāks apgrozījums. Taču izmaiņas bija nebūtiskas,» skaidro S. Babris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī ASV un Tuvo Austrumu mājsaimnieces iepazīs gludināmos dēļus un veļas žāvētājus ar Made in Latvia marku.

SIA Brabantia Latvia nākamgad plāno līdz 15% lielu apjomu pieaugumu, saistot to gan ar ražošanas procesu intensifikāciju, gan ar mērķi palielināt Latvijā tapušās produkcijas eksportu uz ASV, Tuvajiem Austrumiem un citiem reģioniem.

LIAA konkursā Eksporta un inovācijas balva 2012 uzņēmums startē Eksportspējīgākā komersanta kategorijā lielo un vidējo komercsabiedrību grupā.

Brabantia Latvia ir Nīderlandes mājsaimniecības metālizstrādājumu ražotāja Brabantia meitasuzņēmums. Latvijā tiek ražotas divas Brabantia produktu grupas: gludināmie dēļi un veļas žāvētāji, kas eksporta tirgos nonāk ar Made in Latvia atzīmi.

Uzņēmuma jaunā 6000 m2 lielā rūpnīca Talsu novadā oficiāli atklāta 2011. gada septembrī, tobrīd Nīderlandes kompānija Latvijas uzņēmumā bija investējusi 3,5 miljonus latu. Latvijas ražotne bija piektā Brabantia ražotne, vēl trīs ir Eiropā, viena – Ķīnā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Brabantia vadītājs: Mums ir augstāka produktivitāte nekā ķīniešiem

Olga Kņazeva, 13.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008.gadā Talsu novada Pastendē tika atklāta nīderlandiešu ražotāja Brabantia rūpnīca. Nīderlandes uzņēmums Latvijas meitasuzņēmumā ieguldīja aptuveni 5 miljonus eiro. Latvijas rūpnīca ražo veļas žāvētājus un gludināmos dēļus, kurus eksportē uz ārvalstīm ar atzīmi Made in Latvia. Ražotnē patlaban strādā 120 cilvēku, un pēc rūpnīcas vadītāja Georgija Buklovska teiktā intervijā, nav izslēgts, ka Latvijā ražošana tiks paplašināta.

Lēmums par to, ka Latvijā būs rūpnīca, tika pieņemts jau 2007.gadā, viņš stāsta. Kad rūpnīcu sāka būvēt, sākās krīze, un šis periods bija ļoti sarežģīts. Piemēram, kad pieņēmām darbā pirmos cilvēkus, uzreiz viņiem apsolījām, ka darba alga nekad netiks samazināta, bet tikai paaugstināta, kā minimums, inflācijas apmērā. Un lūk, inflācija 2008.-2009.gadā bija lielāka nekā 10%, bija krīze, taču solījumu mēs pildījām. Tas mums deva to darbinieku mugurkaulu, kuri līdz šim strādā ražotnē.

Pašreiz visi darba devēji žēlojas, ka viņiem nav darbinieku, vai jums nav šādu problēmu?

Mēs to īpaši neizjūtam. Ir neliela darbinieku mainība, taču vissvarīgākais, ko mēs jau sen sapratām – ir jābūt skaidrai personāla apmācības sistēmai, kas palīdz šo deficītu aizpildīt. Kad pie mums atnāk jauns darbinieks, viņš nestrādās pusgadu zemas kvalifikācijas amatā. Viņš tiks ļoti ātri apmācīts, lai varētu veikt sarežģītu darbu. Bet galvenais ir tas, ka uz vienu darbinieku stundā un dienā mēs saražojam vairāk, nekā ES vidēji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Brabantia šefs: Stabilitāte ir daudz svarīgāka nekā nodokļu samazināšana

Jānis Rancāns, 28.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jebkura uzņēmējdarbība ir ieinteresēta stabilitātē – regulāras fiskālās politikas, grāmatvedības principu u. c. izmaiņas tam traucē. Stabilitāte ir daudz svarīgāka nekā nodokļu samazināšana, sarunā ar laikrakstu Biznes & Baltija atzina kompānijas Brabantia ražotnes direktors Georgijs Buklovskijs.

«Es teiktu, ka stabilitāte ir daudz svarīgāka nekā nodokļu samazināšana. Protams, nodokļu samazināšana būtu apsveicams solis, tomēr ilgtermiņa perspektīvā mums būtu labāk, ja mēs zinātu, ka sistēma nemainītos gandrīz katru dienu,» stāsta G. Buklovskijs.

Lai arī Latvija izskatās labi, ir dažādas lietas, kas var atbaidīt investorus. «Paņemiet mūsu valsti – stingrās atskaites čeki ar pārdevēja zīmogu. Tas taču nonsenss! Viens tāds «zīmoga faktors» var atgrūst labu investoru, pat ja citādi valsts izskatās labi,» uzsver G. Buklovskijs.

Latvijā viens Brabantia darbinieks kompānijai ienes ap 60 latiem stundā, kas ir daudz augstāk nekā valsts vidējais rādītājs, aprēķinājis laikraksts. Georgijs Buklovskijs to komentē sakot: «Vietējie uzņēmēji uzskata, ka ārvalstu kompāniju pārstāvjiem ir vieglāk, jo aiz tiem stāv mātes uzņēmuma kapitāls un atbalsts. Tā, protams, ir patiesība. Tomēr izveidot racionālu un efektīvu ražošanu var arī ar salīdzinoši nelieliem resursiem. Eksistē pasaulē pārbaudītas darba un citu procesu organizācijas metodikas. Tām pateicoties mūsu rādītāji ir augstāki ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas mērogā».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas vietējā zivrūpniecības uzņēmumā Banga Ltd reģionālā darba vizītē ieradās Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Valsts prezidents kopā ar Talsu novada domes priekšsēdētāju Evu Kārkliņu, Banga Ltd īpašnieku Raivja un Ingusa Veckāganu pavadībā iepazinās ar uzņēmuma darbību, tehnoloģiskiem risinājumiem, nākotnes plāniem un investīcijām, kā arī apsprieda vairākus zivrūpniecības nozarei aktuālus jautājumus.

Uzņēmuma īpašnieki iepazīstināja Valsts prezidentu ar ražotnes telpām, vairāk nekā 150 uzņēmuma darbiniekiem, kā arī organizēja produktu degustāciju.

Vizītes laikā uzņēmuma pārstāvji stāstīja par Banga Ltd investīciju un potenciālajiem digitalizācijas projektiem, kā arī atrādīja ražotnes jaunākās tehnoloģiskās iekārtas.

Runājot par zivrūpniecības nozares aktuālākajiem jautājumiem un izaicinājumiem, kuros būtu nepieciešams valsts atbalsts, Banga Ltd līdzīpašnieks Raivis Veckāgans norādīja: "Šobrīd ne tikai mums, bet zivrūpniecības nozarē ir aktuāli trīs lielie jautājumi – eksporta tirgu paplašināšana, nozvejas samazināšana brētliņu un reņģu zvejai Baltijas jūrā, vietējā darbaspēka piesaistīšana un noturēšana”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc krīzes gadiem turpinājis pieaugt strauji augošo uzņēmumu – gazeļu – skaits.

Iepriekšējos gados gazeļu skaits bija ievērojami sarucis, piemēram, 2009. gadā kopējais gazeļu kritērijiem atbilstošo uzņēmumu skaits bija 241, 2010. gadā – 285 uzņēmumi, savukārt 2011. gadā – tie jau ir 440 uzņēmumi. Tradicionāli visplašāk gazeļu sarakstā pārstāvēti Rīgas un Rīgas reģiona uzņēmumi (no 440 uzņēmumiem – 232). Tomēr šogad gazeļu topā liels ir arī Vidzemes reģionu pārstāvošo uzņēmumu skaits – 90 uzņēmumi. Pagājušā gada gazeļu sarakstā Kurzemes reģions ierindojas otrajā vietā, bet šogad tas ieņem trešo vietu. Savukārt ceturtajā vietā ar 41 pārstāvēto uzņēmumu ierindojas Latgales reģions, kas pērn bija pēdējā, piektajā vietā. Vismazāk šogad gazeļu topā iekļuvuši uzņēmumi no Zemgales reģiona. Jāatzīmē, ka Dienas Bizness sadarbībā ar ilggadējo sadarbības partneri Lursoft IT, publicē pirmos 250 strauji augošos uzņēmumus, bet vērtēta tiek visu strauji augošos uzņēmumu kopa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa efektivitātes asociācija pirmo reizi Latvijā pasniedza balvu «Biznesa efektivitātes čempions», godinot labākos uzņēmējus rūpniecības un pakalpojumu nozarēs. Kā efektīvākais uzņēmums pakalpojumu sniegšanas nozarē tika atzīts ķīmiskās industrijas koncerna viens no administratīvajiem centriem Solvay Business Services Latvia un par efektīvāko ražošanas uzņēmumu pasludināts mājsaimniecības preču ražotājs Brabantia Latvija. Uzņēmumu apbalvošana notika «Biznesa efektivitātes foruma» ietvaros.

«Biznesa efektivitātes čempions» ir balva, kas izveidota, lai motivētu Latvijas uzņēmējus kļūt efektīvākiem - veidot savus procesus vienkāršākus un saprotamākus, un veicinātu dalīšanos pieredzē un panākumos ar citiem.

Konkursa dalībnieki tika izvērtēti pēc kritērijiem: lielākais LEAN ekspertu skaits uzņēmumā, aktīvākā dalība Biznesa Efektivitātes asociācijas un tās biedru organizētajos pieredzes apmaiņas pasākumos, kā arī pamatojoties uz Efektivitātes indeksa aptaujas rezultātiem.

Atzinības efektivitātes celšanā pakalpojumu sniegšanas nozarē saņēma automašīnu pakalpojumu serviss Scania Latvia SIA, tekstilizstrādājumu un higiēnas aprīkojuma pakalpojumu sniedzējs Berendsen Tekstila Serviss AS. Ražošanas nozarē - metāla apstrādes uzņēmums Valpro SIA un elektronisko produktu un sistēmu izstrādes uzņēmums HansaMatrix Ventspils SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Uz Eksporta un inovācijas balvu 2012 pretendē 43 uzņēmumi

Dienas Bizness, 12.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Eksporta un inovācijas balvas 2012 pieteikumu un pirmās kārtas rezultātu apkopošana un izvērtēšana. Konkursa 2.kārtai ir izvirzīti 43 pieteikumi.

Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajam konkursam Eksporta un inovācijas balva 2012 tika iesniegti 114 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā, pārstāvot galvenās eksporta nozares – kokapstrādi un mēbeļu ražošanu, metālapstrādi un mašīnbūvi, elektroniku un elektrotehniku, vieglo rūpniecību, poligrāfiju, būvmateriālu ražošanu, pārtikas pārstrādi, tekstilrūpniecību, ķīmisko un farmaceitisko ražošanu, kā arī IT, dizaina priekšmetus u.c. pakalpojumus.

Saskaņā ar konkursa nolikumu, iesniegto pieteikumu izvērtēšana notiek divās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti dalībnieku pieteikumi un žūrijas komisija izvirzīja dalībai konkursa otrajā kārtā visvairāk punktus ieguvušos pretendentus katrā kategorijā. Otrajā kārtā ietilpst uzņēmumu apmeklējumi un konkursam pieteikto produktu vai pakalpojumu prezentācijas, intervijas ar uzņēmējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Organizējot kolektīvo atvaļinājumu, uzņēmēji nošauj divus zaķus – motivē darbiniekus un taupa izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) vienlaikus sākusi vērienīgu kratīšanu daudzos Eiropas gāzes uzņēmumos. «Ciemiņus» sagaidījuši gan Gazprom meitasuzņēmumi Eiropā, gan Vācijas energomilži E.ON Ruhrgas un RWE, gan Austrumeiropas gāzes uzņēmumi, tajā skaitā a/s Latvijas gāze un kaimiņu Lietuvos dujos.

Šos un citus uzņēmumus EK tur aizdomās par pretmonopolu likumu pārkāpumiem, t.i., iespējams, tikusi ierobežota brīva konkurence gāzes piegādēs, notikusi tirgus pārdale starp lielākajiem spēlētājiem, radot šķēršļus citu gāzes kompāniju piekļuvei pārvades tīkliem un traucējot piegādātāju diversifikāciju, kā arī paaugstinot cenas.

Startē piena rūpnīca

Ar svinīgu pamatakmens iemūrēšanu sākta 10,5 miljonu Ls vērtās piena rūpnīcas būvniecība Jelgavā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Brabantia Latvia par 200 tūkstošiem eiro vēlas iegādāties stieples liekšanas iekārtu

Žanete Hāka, 24.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Brabantia Latvia izsludinājusi iepirkumu par stieples liekšanas CNC iekārtu, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz šā gada 8. aprīlim, bet paredzamais līguma izpildes termiņš ir 11. septembris.

Paredzamā līgumcena ir 200 tūkstoši eiro. Iepirkums tiek īstenots ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu aktivitātē Augstas pievienotās vērtības investīcijas.

Iekārtai jābūt brīvi programmējamai elektroniskai kontrole 2 un 3 dimensiju liekšanas komponentēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Brabantia Latvia par 195,9 tūkstošiem eiro iegādāsies stieples liekšanas iekārtu

Žanete Hāka, 16.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies SIA Brabantia Latvia izsludinātais iepirkums par stieples liekšanas CNC iekārtu, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Paredzamā līgumcena bija 200 tūkstoši eiro. Konkursā pieteicies viens pretendents – Francijas uzņēmums Numalliance, kas atzīts par uzvarētāju. Kompānijas piedāvātā līgumcena ir 195,96 tūkstoši eiro.

Iepirkums tiek īstenots ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu aktivitātē Augstas pievienotās vērtības investīcijas.

Iekārtai jābūt brīvi programmējamai elektroniskai kontrole 2 un 3 dimensiju liekšanas komponentēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Talsu novads pārsteidz potenciālos investorus

Vēsma Lēvalde, 24.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārsteigumu par aktīvo uzņēmējdarbību Latvijas laukos pauduši 15 dažādu ārvalstu tirdzniecības kameru un uzņēmumu pārstāvji, kas apmeklēja Talsu novadu.

Ārvalstu delegācijas sastāvā bija dažādu nozaru, uzņēmumu un valstu pārstāvji, tostarp Kanādas un Nīderlandes vēstniecību pārstāvji, Īrijas, Vācijas un Nīderlandes-Latvijas tirdzniecības kameru vadītāji, juridisko firmu, banku, kā arī loģistikas, atkritumu apsaimniekošanas un citu uzņēmējdarbības nozaru vadošie pārstāvji, informē Talsu Komersantu klubs.

Viesi izteikuši vēlmi apskatīt uzņēmumus, kuri nodarbojas ar netradicionāliem uzņēmējdarbības veidiem un ražo specifisku produkciju. Apskatei tika piedāvāta SIA Brabantia Latvia, kas ir Nīderlandes kapitāla sadzīves metālizstrādājumu produktu ražotājs.

Viesus pārsteiguši arī kvalitatīvie Talsu novada ēdināšanas uzņēmumi. Pusdienas Strazdes pagasta kafejnīcā Serpentīns viesi pielīdzinājuši Rīgas smalkāko restorānu ēdieniem, kas atšķiras tikai cenu ziņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē, no 1.līdz 3.februārim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā tūrisma un aktīvās atpūtas izstāde Balttour 2019, informē pasākuma rīkotāji.

Izstādē plaši būs pārstāvēts gan Latvijas reģionu tūrisma piedāvājums, gan arī kaimiņvalstu Lietuvas un Igaunijas piedāvājums.

Zemgalieši izstādē Balttour 2019 iesoļos ar vērienu, jo 2. februārī notiks krāšņa pašvaldību vai redzamāko tūrisma objektu talismanu parāde. Zemgales stendā varēs nodoties radošām nodarbēm, jo zemnieku saimniecība Vaidelotes iemācīs pagatavot īpašu garšvielu maisījumu, Anna Vanna piedāvās ziepju darbnīcu, Ozolnieku novada uzņēmums 5 masti mudinās pievērsties līdzsvara trenažierim, bet Aizkraukles nešpetnās raganas pārbaudīs apmeklētāju modrību.

Senā Hanzas pilsēta Koknese aicinās uzzināt, kas šogad jauns Kokneses viduslaiku pilsdrupās un Likteņdārzā, kā arī piedāvās vairākas radošās darbnīcas. Būs iespēja iepazīt dabīgās kosmētikas tapšanas ceļu un tējas vākšanas tradīcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pastendē dedzis kokapstrādes uzņēmums

Lelde Petrāne, 24.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) 23.maijā plkst.22.21 saņēma informāciju, ka Talsu novada Ģibuļu pagasta Pastendē izcēlies ugunsgrēks kokapstrādes uzņēmumā.

Kad pēc piecām minūtēm notikuma vietā ieradušies Talsu daļas ugunsdzēsēji, tūdaļ ziņots sakaru punktam, ka būs nepieciešami papildspēki, jo viens no angāriem ir liesmās un uguns strauji izplatās tālāk.

Tika izziņots paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, un notikuma vietā strādāja Talsu daļas, Stendes, Sabiles un Dundagas posteņu ugunsdzēsēji glābēji, kā arī nekavējoties palīgā devās Kuldīgas daļas, Liepājas 1.daļas, Tukuma daļas un Kandavas posteņa ugunsdzēsēji glābēji.

Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 00.36, taču lai pilnībā likvidētu, ugunsdzēsēji glābēji turpināja strādāt vēl nākamajā dienā.

Kopējā degšanas platība bija 500 m2, no liesmām izdevās paglābt galdniecības cehu un gatera cehu. Ugunsdzēsēji neizslēdz iespēju, ka ugunsgrēka iespējamais iemesls varētu būt kāda bojāta elektroierīce vai īssavienojums, taču to visu skaidros Valsts policija.

Komentāri

Pievienot komentāru