Būvniecība un īpašums

Braslas centrs reģistrējis 11,8 miljonu eiro vērtu komercķīlu

Žanete Hāka, 08.09.2014

Jaunākais izdevums

Nekustamā īpašuma kompānija SIA Braslas Centrs reģistrējis komercķīlu 11,797 miljonu eiro vērtībā, liecina Lursoft dati.

Ķīlas ņēmēja AS SEB banka. Par labu komercbankai uzņēmums ieķīlājis vērtspapīrus, obligācijas un citu līdzdalību kapitālsabiedrības kapitālā.

SIA Braslas Centrs nodarbojas ar nekustamo īpašumu iznomāšanu un apsaimniekošanu. Aizvadītajā finanšu gadā uzņēmuma neto apgrozījums sasniedza 669,226 tūkstošus eiro, kas ir par 26,2% vairāk nekā 2012. gadā. Pārskata gadu uzņēmums ir noslēdzis ar zaudējumiem 496,688 tūkstošu eiro apmērā. Uzņēmuma vadība norāda, ka zaudējumi saistīti ne tikai ar norakstītajiem bezcerīgajiem debitoru parādiem un zemajām nomas maksām, bet arī ar veiktajiem ēkas rekonstrukcijas darbiem.

SIA Braslas Centrs valde informē, ka kopumā situācija uzņēmumā nav salīdzināma ar dažiem iepriekšējiem gadiem. Pēdējā periodā uzņēmumu raksturo attīstība, kuru veicina nomas maksu pieaugums, nomnieku atgūtā maksātspēja un nomāto telpu pieprasījuma pieaugums.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA Braslas Centrs pieder SIA Dyaltos Capital. Savukārt uzņēmuma valdes loceklis ir Alvis Krasovskis. Uzņēmējam pieder kapitāldaļas 15 uzņēmumos, to strap arī 14,29% SIA Dyaltos Capital.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Realto investēs 1,58 miljonus eiro saules paneļu uzstādīšanā savos komercobjektos

Db.lv, 26.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmumu grupa “Realto” piesaistījusi “BluOr Bank” finansējumu 1 116 000 eiro apmērā, kas tiks izlietots saules paneļu uzstādīšanai 22 uzņēmuma pārvaldītajos objektos – biznesa parkos un citos komercobjektos visā Latvijā.

Vērienīgā zaļās enerģijas projekta realizācijas kopējās izmaksas sasniedz teju 1,58 miljonus eiro. Uzņēmums investīcijas plāno atgūt jau tuvāko 6-7 gadu laikā.

“Realto” irnekustamo īpašumu uzņēmumu grupa Latvijā, kuras biznesa parku un centru kopējā iznomājamā platība ir ap 300 000 m2. Tā nomnieki ir vairāk nekā 850 dažādu nozaru uzņēmumi, to vidū gan elektronisku sakaru un metālapstrādes, gan pārtikas ražošanas, poligrāfijas un farmācijas kompānijas.

Projekta ietvaros uz “Realto” biznesa centru un citu komercplatību ēku jumtiem kopumā tiks uzstādīti 4949 saules paneļi.

Uzņēmums biznesa parku un komercplatību ēku jumtus aprīkos - Rīgā, Siguldā, Kuldīgā, Skrundā, Bauskā, Ventspilī, Iecavā un Druvā. Pirmie saules paneļi jau uzstādīti objektos Rīgā, Liepājā un Vecumniekos. Projektu pilnā apmērā plānots īstenot gada laikā - līdz 2023.gada vidum.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Satiksmes organizēšanai nepietiek ar spēju bruģī ieskrūvēt stabiņu

Guntars Gūte, Diena, 31.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas jaunās varas pirmā pilnvaru gada laikā paveikto darbu kvalitāti galvaspilsētas satiksmes sistēmas sakārtošanā sarunā ar laikraksta Diena žurnālistu Guntaru Gūti vērtē satiksmes eksperts Pauls Timrots.

Pēdējā gada laikā daudz dzirdama kritika par satiksmes organizēšanas dīvainībām galvaspilsētā. Kāda, tavuprāt, ir kopējā situācija Rīgā satiksmes jomā?

Patiesībā jau nekas liels un būtisks nenotiek. Drīzāk redzam jaunās varas jaunas politikas parādīšanu un pierādīšanu. Ja tev radusies iespēja parādīt sevi kā jaunu spēku, tad tev arī ir jāparāda, ka tu esi savādāks. Līdz ar to tev nav tik daudz laika, kamēr uzbūvēsi, piemēram, Ziemeļu pārvadu vai Rīgas apvedceļu, tāpēc, lai tu kļūtu pamanāms, tu ātri un butaforiski mēģini paveikt jebkādas lietas un iebāzt kāju durvīs. Līdz ar to no tāda politiskā viedokļa tā parādīšanās ir izdevusies – visi viņus ir pamanījuši. Cits jautājums, cik šī politika ir konsekventa un vēsturiski paliekoša.

Komentāri

Pievienot komentāru