Tehnoloģijas

Brīdina par nelikumīgu interneta pakalpojumu sniedzēju darbību

Žanete Hāka, 19.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) brīdina iedzīvotājus par nelikumīgu interneta pakalpojumu sniedzēju darbību un aicina neslēgt līgumus par interneta pakalpojuma un citu elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanu ar komersantiem, kas nav reģistrēti kā elektronisko sakaru komersanti, informē SPRK.

SPRK norāda, ka tā rīcībā ir nonākusi informācija par komersantiem Rīgā, kuri ir noslēguši līgumus ar iedzīvotājiem par interneta pakalpojumu sniegšanu, izrakstījuši rēķinus, bet interneta pakalpojuma sniegšanu reāli nenodrošina. Uzsākot izvērtēt konkrētos gadījumus jau šobrīd esam konstatējuši, ka šiem komersantiem nav tiesības sniegt interneta pakalpojumus, jo tie nav reģistrēti kā elektronisko sakaru komersanti. Tādēļ aicinām ikvienu pārliecināties par to, vai komersants, ar kuru ir noslēgts līgums par interneta pakalpojuma sniegšanu, ir reģistrēts Elektronisko sakaru likumā noteiktajā kārtībā regulatora uzturētajā elektronisko sakaru komersantu reģistrā.

Reģistrā nereģistrēti komersanti nav tiesīgi sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus, norāda SPRK Elektronisko sakaru un pasta departamenta Pakalpojumu kvalitātes nodaļas vadītājs Aleksandrs Čerņakovs – Neimarks, aicinot ikvienu, pirms līguma parakstīšanas, rūpīgi to izlasīt un pārbaudīt visu pieejamo informāciju par konkrēto elektronisko sakaru pakalpojuma sniedzēju.

Atsevišķi komersanti nav pat atrodami to juridiskajās adresēs, un līdz ar to ne iedzīvotāji, kas noslēguši līgumu, ne kāds cits ar komersantu nevar pat sazināties.

Šobrīd regulators turpina izvērtēt un pārbaudīt tā rīcībā saņemto informāciju.

Regulators aicina pārliecināties, vai komersants, kurš jau sniedz vai piedāvā sniegt interneta un citus elektronisko sakaru pakalpojumus, ir reģistrēts kā elektronisko sakaru komersants.

Komentāri

Pievienot komentāru