Jaunākais izdevums

Latvijā turpina rosīties krāpnieki, kas izplata sliktas kvalitātes traukus, nažus un galda piederumus, uzdodot tos par Zepter produkciju. Blēži darbojas sabiedriskās vietās, jo īpaši tirdzniecības centru autostāvvietās, brīdina Zepter International Baltic oficiālie pārstāvji.

Krāpšanas shēma ir vienkārša. Parasti solīdi ģērbusies persona nejaušiem garāmgājējiem degvielas uzpildes stacijās un autostāvvietās tirdzniecības centru tuvumā piedāvā ar atlaidi iegādāties dažādu zīmolu izstrādājumus, nosaucot tos par Zepter produkciju. Turklāt viņš uzdodas par Zepter vadītāju no citas valsts, bieži vien Polijas, un pamato savu piedāvājumu ar to, ka viņam ir palikuši produkcijas paraugi no izstādes, kurus viņš nevar paņemt līdzi lidmašīnā.

Ir konstatēti gadījumi, kad kā Zepter produkcija šādā veidā tika pārdoti Zillinger, Zephyr, Zeppelin, Solingen un Hanssen trauki un piederumi. Rīkojoties atjautīgi, krāpnieki ir piemānījuši arī juridisko personu pārstāvjus un iekasējuši no viņiem drošības naudu par traukiem, kurus it kā plāno ziedot organizācijai.

«Cietušie, kas vērsušies pēc palīdzības, apraksta dažādas personas, tādējādi ir pamats domāt, ka ar patērētāju apkrāpšanu nodarbojas personu grupa. Aicinām cietušos vērsties ar iesniegumu policijā, kā arī sazināties ar uzņēmuma oficiālo pārstāvniecību Rīgā . Ja jūs uzrunā autostāvvietā vai citā sabiedriskā vietā, piedāvājot nekavējoties ar lielu atlaidi iegādāties Zepter produkciju, tā pilnīgi noteikti ir krāpšana,» saka Zepter International Baltic valdes loceklis Konstantīns Tjagņirjadko.

Zepter International ir starptautisks uzņēmums, kas specializējies plaša mājai, pareizam uzturam, veselībai un skaistumam domātu augstas kvalitātes preču klāsta ražošanā. Pašlaik uzņēmums sekmīgi strādā vairāk nekā 60 valstīs piecos kontinentos. 29 darbības gados ir pārdoti vairāk nekā 760 miljoni izstrādājumu. Zepter produkcija tiek izgatavota astoņās progresīvo tehnoloģiju rūpnīcās Vācijā, Itālijā un Šveicē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai kopīgi cīnītos pret ēnu ekonomiku, korupciju un citām negodprātīgām darbībām, kas ietekmē valsts budžetu un kopējo sabiedrības labklājību, tiek īstenota valsts pārvaldes sociāli informatīvā kampaņa jeb pretkrāpšanas kustība – #atkrāpies! Kustības ilgtermiņa uzdevums ir panākt iedzīvotāju nulles toleranci pret krāpšanos mūsu valstī.

Kampaņas idejas pamatā ir valsts pārvaldes iestāžu, uzņēmēju, sociālo partneru, kā arī ikviena sabiedrības locekļa apvienošanās kopīgai cīņai pret krāpšanu. Kampaņā īpaša uzmanība tiek pievērsta preventīvajiem pasākumiem, tostarp sabiedrības informētības un izpratnes veicināšanai par ēnu ekonomiku, krāpšanu un negatīvajām sekām, kādas tā atstāj uz katru indivīdu un valsts kopējo labklājības līmeni. Tāpat tiks akcentētas un skaidrotas iespējas vērsties attiecīgajās tiesībsargājošās iestādēs, ja radušās aizdomas vai zināmi konkrēti krāpšanas gadījumi.

Ilze Cīrule, VID ģenerāldirektore, norāda: «Krāpšanās, īpaši nodokļu jomā, ir ļoti grūti pakļaujama cīņai, ja sabiedrība pret to izturas kā pret pašsaprotamu parādību. Mums ikvienam ir jāsaprot, ka ar katru preci un katru pakalpojumu, ko saņemam bez čeka, mēs ilgtermiņā aplaupām sevi, savu ģimeni un arī valsti.»

Komentāri

Pievienot komentāru