Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā aizvadīti Tupeņu godi, kas ir galda karalim kartupelim veltīs pasākums.
Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja baudīt gan ierastus, gan neparastus kartupeļu ēdienus, apskatīt kartupeļu šķirņu izstādi ar iespēju degustēt atšķirīgās šķirnes. Interesenti varēja arī vērot kartupeļu cietes iegūšanas procesu un nobaudīt pārtikas produktus, kuru gatavošanā tā tiek izmantota.
Kartupeļu sniegtās iespējas tika izmēģinātas arī radošajā darbnīcā bērniem, kur, izmantojot kartupeļus, tika darināti zīmējumi.
Latvijas teritorijā kartupelis ticis ievests Hercoga Jēkaba laikā 17. gadsimta 70. gados, bet savu vietu uz Latvijas iedzīvotāju galda iekarojis tikai 19. gadsimtā. Līdz tam Latvijas teritorijā dzīvojošie galvenokārt pārtikā izmantoja graudaugus, pupas, zirņus, rāceņus. Kartupeļu audzēšanai attīstoties, latviešu zemniekiem vairs nebija jāuztraucas par pārtikas trūkumu ziemā un pavasarī, kad strauji bija sarukuši graudaugu un līdzīgu produktu krājumi. Ar laiku kartupelis Latvijā, tāpat kā citur pasaulē, kļuva par uzturā visbiežāk lietoto produktu. Ne velti kartupeli sauc par otro maizi.