Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" grupas Beļģijas struktūrvienība "Brussels Airlines" otrdien paziņoja, ka jūlijā un augustā atceļ gandrīz 700 lidojumus, lai mazinātu darbinieku darba slodzi.

Aviokompānija norādīja, ka kopumā šajos mēnešos atcelti 675 lidojumi - 372 šomēnes un 303 reisi augustā.

Šāds lēmums pieņemt pēc "Brussels Airlines" un arodbiedrību pirmdien notikušajām sarunām par darba apstākļiem pēc jūnija beigās notikušā streika, kura dēļ tika atcelti aptuveni 300 lidojumi.

Lidsabiedrība skaidro, ka apmierina arodbiedrību prasības un tādējādi cer, ka šādi streiki vairs neatkārtosies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" grupa pērn strādājusi ar 1,67 miljardu eiro tīro peļņu, tai vairāk nekā dubultojoties salīdzinājumā ar 791 miljonu eiro gadu iepriekš, liecina ceturtdien publiskotais uzņēmuma pārskats.

Turklāt "Lufthansa" peļņu guvusi otro gadu pēc kārtas pēc divus gadus ciestajiem zaudējumiem, ko izraisīja koronavīrusa pandēmijas radītā krīze aviācijas nozarē.

Peļņas kāpumu galvenokārt veicinājusi pieprasījuma pēc ceļošanas palielināšanās.

"Lufthansa" ienākumi pērn pieauguši par 15% un pārsnieguši 35 miljardus eiro.

Aviokompānijas grupa 2023.gadā pārvadājusi 123 miljonus pasažieru, kas ir par 20% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

"Lufthansa" grupā ietilpst arī Austrijas nacionālā lidsabiedrība "Austrian Airlines", Šveices nacionālā aviokompānija "Swiss", Beļģijas nacionālā lidsabiedrība "Brussels Airlines" un Vācijas zemo cenu aviokompānija "Eurowings".

Komentāri

Pievienot komentāru