Pasaulē

Cebu Pacific, saskaroties ar sieviešu aizstāvju kritiku, liek dejot vīriešu dzimuma stjuartiem

Lelde Petrāne, 08.10.2010

Jaunākais izdevums

Filipīnu pārvadātājs Cebu Pacific atkal veicis lidojumu, kur drošības instruktāža tiek pasniegta dejojot, taču šoreiz - pēc saskaršanās ar sieviešu aizstāvju kritiku - dejojušas nevis stjuartes, bet stjuarti, ziņo AFP.

Kā vēstīts interneta vietnē YouTube lielu popularitāti guva video, kurā redzams, kā pievilcīgas Cebu Pacific stjuartes drošības instruktāžu pasniedz dejojot dziedātājas Lady Gaga dziesmas pavadījumā. Taču šis jauninājums arī izsauca asu kritiku.

Kāda no pasažierēm, kurai bija iespēja noskatīties stjuartu dejošanā, stāstījusi: «Tas bija labi, viņiem izdevās mani izraut no snaudas.»

Cebu Pacific pārstāve sacījusi, ka kompānija drīzumā izlems, vai dejojošās apkalpes programma tiks turpināta.

«Reakcija kopumā bija ļoti laba,» viņa norādījusi, piebilstot, ka arī Cebu Pacific darbinieki visu šo uztver ar prieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta vietnē YouTube lielu popularitāti guvis video, kurā redzams, kā Filipīnu aviokompānijas Cebu Pacific stjuartes drošības instruktāžu pasniedz dejojot, ziņo AFP.

Kā redzams video, pēc divas minūtes ilgās instruktāžas pasažieri stjuartēm aplaudē, kas ir visai neparasta reakcija pēc instruktāžas par skābekļa maskas un glābšanas vestes izmantošanu un to, kā atrast izeju no lidmašīnas. Parasti pasažieri, kas nelido pirmo reizi, tajā visā noraugās ar garlaikotu skatienu, vai pievēršas kam citam.

«Mēs vienmēr esam bijusi jautra un uz ģimeni orientēta kompānija,» stāstījusi aviokompānijas pārstāve.

Lai apmācītu sjuartes dejot, aviokompānija nolīgusi profesionāru horeogrāfu.

Taču Filipīnās netrūkst arī skeptiski noskaņoto par šo jauninājumu, kas uzskata, ka stjuartes tādējādi tiek pazemotas un tas ir lēts reklāmas triks.

Komentāri

Pievienot komentāru