Jaunākais izdevums

"Protams, ka nekāda pazemošana nenotiks un ceļmalā nevienam čurāt trauciņā neliksim," ceļu policijas (CP) priekšnieks Edmunds Zivtiņš mierina tos, kuri satraukušies pēc televīzijas sižeta par narkotiku eksprestestiem autovadītājiem, šodien, 4.janvārī, ziņo laikraksts Diena.

Šobrīd policijas rīcībā ir divu veidu testi: viens nosaka narkotisko vielu esamību organismā pēc urīna, otrs — pēc siekalām. "Skaidrs ir tas, ka ceļu policisti izmantos siekalu testus. Tuvākajos trīs mēnešos tiem vajadzētu būt iepirktiem CP ekipāžām," sacījis E.Zivtiņš, teorētiski pieļaujot, ka urīna testus varētu izmantot, kur ir tāda iespēja, piemēram, policijas iecirkņos.

No ātrajiem narkotestiem, gluži kā no pūšanas alkometrā, šoferi varēšot atteikties, tā rezultāti nevar tikt vērtēti arī kā pierādījumi. "Tādā gadījumā šo personu nogādāsim ekspertīzes veikšanai narkoloģiskajā dienestā, bet par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes draud administratīvā atbildība," brīdina E.Zivtiņš. Sods ir tāds pats kā par braukšanu narkotiku reibumā: administratīvais arests no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, 500 latu naudas sods un transportlīdzekļu vadīšanas atļaujas atņemšana divus gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Liepājā vēlēšanu iecirkņos tehnisko ķibeļu dēļ bijusi «diezgan nepatīkama gaisotne»

LETA, 23.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā vēlēšanu komisiju darbinieki centušies izskaidrot vēlētājiem tehniskās problēmas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu tiešsaistes datu apmaiņas sistēmā un katram vēlētājam, kas ieradies iecirknī, piedāvāt alternatīvu risinājumu, stāstīja Liepājas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Simona Petrovica.

Viņa atzina, ka šodien EP vēlēšanu iecirkņos bijusi diezgan nepatīkama gaisotne, jo tie vēlētāji, kuri bija nolēmuši nobalsot citā iecirknī, tiešsaistes datu apmaiņas sistēmas traucējumu dēļ to izdarīt nevarēja. Turklāt šādu vēlētāju skaits iecirkņos šodien bijis gana liels. Cilvēki bijuši neapmierināti, bet tādu konfliktu, ka būtu jāsauc likumsargi, nav bijis.

«Centāmies vēlētājiem skaidrot situāciju, ja tas nebija īpaši tālu, tad ieteicām cilvēkiem doties uz savu vēlēšanu iecirkni un nobalsot tur, vai arī nākt vēlēt rīt vai parīt. Bija cilvēki, kuri nebija saņēmuši uzaicinājumu uz vēlēšanām un nāca uz iecirkni uz labu laimi. Šiem vēlētājiem meklējām vēlēšanu iecirkni, kurā viņiem jābalso un ieteicām doties turp šodien,» stāstīja Petrovica.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

16:29

16:07

Pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi apvienība Saskaņas centrs/Gods kalpot Rīgai.

13:50

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - CVK izsludina atkārtotas vēlēšanas Ķekavas novada 785.iecirknī

LETA, 09.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien nolēma izsludināt atkārtotas vēlēšanas Ķekavas novada 785.iecirknī.

Lēmums par jaunu vēlēšanu izsludināšanu tika pieņemts, jo balsošanas kastē tika atrasts par sešām derīgām vēlēšanu aploksnēm vairāk, nekā iecirknī nobalsojušo iedzīvotāju, un šīs sešas balsis ir pietiekamas, lai ietekmētu rezultātus, žurnālistiem skaidroja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Cimdars kā vienu no situācijas iespējamajiem skaidrojumiem minēja to, ka par sešiem nobalsojušiem cilvēkiem nav veikta atzīme vēlētāju sarakstā, jo kopējais izsniegto vēlēšanu aplokšņu skaits, rēķinot arī iepriekšējās balsošanas laikā izsniegtās aploksnes, sakrīt ar vēlēšanu kastēs atrasto aplokšņu skaitu.

Savukārt Ķekavas novada vēlēšanu komisijas pārstāvji CVK sēdē pieļāva, ka neatbilstības varētu būt radušās, jo iepriekšējās balsošanas laikā 11 cilvēki esot aizgājuši prom no iecirkņa ar saņemtajām aploksnēm, neizmantojot iespēju nobalsot. Tāpēc neesot izslēgts, ka vēlēšanu dienā varēja tikt izmantotas kādas no šīm aploksnēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas pilsētas Galvenajai policijas pārvaldei un Rīgas policijas iecirkņiem mainīti nosaukumi

, 01.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar šodienu, 1.aprīli, Rīgas pilsētas Galvenā policijas pārvalde tiek pārdēvēta par Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldi (VPRRP). Tiek mainīti arī Rīgas policijas iecirkņu nosaukumi, kas turpmāk atbildīs apkalpojamo mikrorajonu nosaukumiem, liecina sniegtā informācija medijiem.

Teritoriālās reformas rezultātā, ar šā gada 1.janvāri Rīgas pilsētas Galvenajai policijas pārvaldei tika pievienota Rīgas rajona policijas pārvalde, bet 1.aprīlī tiek mainīts arī tās nosaukums un adrese. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes juridiskā adrese ir Gaujas iela 15, Rīga, LV 1026.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde un tās vadība – priekšnieks Andris Dzenis un viņa vietnieki - Aleksandrs Bukēvičs, Valdis Kivkucāns un Jurijs Zubarevs atrodas Gaujas ielā 15, bet bijušajās Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes telpās, Aspazijas bulvārī 7, turpmāk atradīsies Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde un tās priekšnieks, VP RRP priekšnieka vietnieks, Ints Ķuzis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā lielākā vēlētāju aktivitāte līdz pusdienlaikam bijusi iecirkņos 94. un 92.vidusskolā

LETA, 06.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13.Saeimas vēlēšanās sestdien Rīgā līdz plkst.12 lielākā vēlētāju aktivitāte bijusi 128.vēlēšanu iecirknī, kas izvietots 94.vidusskolā un 67.vēlēšanu iecirknī, kas izvietots 92.vidusskolā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Tostarp 128.vēlēšanu iecirknī sestdien līdz pusdienlaikam nobalsojuši 1046 vēlētāji, bet 67.iecirknī - 1020 vēlētāju.

Vienlaikus abās šajās vidusskolās ir pa diviem vēlēšanu iecirkņiem - 129.vēlēšanu iecirknī, kas atrodas 94.vidusskolā, līdz plkst.12 nobalsojuši 795 iedzīvotāji, bet 68.vēlēšanu iecirknī, kas izvietots 92.vidusskolā, - 443 vēlētāji.

Seko 152.vēlēšanu iecirknis, kas izvietots Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» - šajā iecirknī līdz pusdienlaikam nobalsojuši 936 vēlētāji.

Vienlaikus vismazāk vēlētāju sestdien līdz pusdienlaikam Rīgā bijuši 53.vēlēšanu iecirknī, kas izvietots Rīgas sociālā dienesta dienas centrā «Kastanis» - 135, seko 10.iecirknis Rīgas 34.vidusskolā - 195 vēlētāji un 74.iecirknis, kas izvietots mākslinieciskās jaunrades centrā «Praktiskās estētikas skola» - 208 vēlētāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Sistēmas traucējumu dēļ EP vēlēšanās nevar nobalsot vēlētāji, kuri nav reģistrēti attiecīgajos iecirkņos

LETA, 23.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sistēmas traucējumu dēļ šorīt nav iespējams nobalsot EP vēlēšanās tiem vēlētājiem, kas ieradušies nobalsot iecirkņos, kuros viņi nav reģistrēti.

Šāda situācija novērota gan iecirknī, kas atrodas Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, gan Rīgas Avotu pamatskolā.

Iecirkņos uz vietas norādīts, ka šādi sistēmas traucējumi ilgst jau vairāk nekā 25 minūtes.

Kopumā 2019.gada EP vēlēšanām reģistrēti 1 411 955 balsstiesīgie.

Ceturtdien visi 954 vēlēšanu iecirkņi Latvijā ir atvērti no plkst.9 līdz 12. Nobalsot iepriekš būs iespējams arī piektdien. Savukārt vēlēšanu pamatdiena sestdiena.

Iepriekš vēlētāji var balsot savā vai citā vēlēšanu iecirknī, ja starp šo iecirkni un iecirkni, kurā vēlētājs balsos ir iespējama tiešsaistes datu apmaiņa. Balsojot citā iecirknī, jāieplāno ilgāks laiks - vidēji 5-20 minūtes -, kas jāpavada iecirknī, jo vēlēšanu komisija pirms vēlēšanu materiālu izsniegšanas sazināsies ar vēlētāja iecirkni un veiks iecirkņa maiņu, iepriekš skaidroja Centrālā vēlēšanu komisija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumam «SOAAR» sadarbībā ar pakalpojuma nodrošināšanā iesaistītajām iestādēm ir izdevies noskaidrot un novērst traucējumu vēlēšanu iecirkņu tiešsaistes datu apmaiņas sistēmā, informē Centrālā vēlēšanu komisija.

Tādējādi līdz plkst. 20.00 vēlēšanu iecirkņos atkal ir iespējams veikt iecirkņa maiņu vēlētājiem, kuri balso ne savā reģistrētajā vēlēšanu iecirknī.

Centrālā vēlēšanu komisija aicina izmantot šo papildu balsošanas iespēju vēlētājus, kuri nevarēs nobalsot savā vēlēšanu iecirknī. Pārējie vēlētāji aicināti doties balsot uz savu vēlēšanu iecirkni šovakar līdz plkst. 20.00 vai rīt, Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā, 25. maijā, no plkst. 7.00 līdz 20.00.

Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kur vēlētāju uzskaitei lieto vēlētāju sarakstus, pamatbalsošanas iespēja ir balsot vēlēšanu iecirknī, kura sarakstā vēlētājs reģistrēts. Iespēja balsot citā iecirknī, lietojot vēlētāju sarakstus, tiek izmēģināta pirmo reizi. Mērķis ir pārbaudīt šī pakalpojuma izmantošanas iespējas 2022. gada Saeimas vēlēšanās, lai apzinātu risinājumus, kā nodrošināt to vēlētāju tiesības piedalīties parlamenta vēlēšanās, kuru rīcībā ir tikai personas apliecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien plkst.7 durvis vēruši visi vēlēšanu iecirkņi tautas nobalsošanai par 10.Saeimas atlaišanu. Referendums notiks līdz plkst.22.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FOTO: 13.Saeimas vēlēšanu iecirkņi sākuši strādāt dežūrrežīmā

Zane Atlāce - Bistere, 02.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dežūrrežīmā no 1.oktobra darbu sākusī 13.Saeimas vēlēšanu iecirkņi, kuros visu nedēļu būs iespējams iepazīties ar priekšvēlēšanu programmām, kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem un balsošanas kārtību, informē Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

2.oktobrī vēlēšanu iecirkņi strādās no plkst.8 līdz plkst.11. 3.oktobrī - no plkst.17 līdz plkst.20, bet 4.oktobrī iecirkņi dežūrrežīmā strādās no plkst.9 līdz plkst.12, bet 5.oktobrī - no plkst.10 līdz plkst.16.

Sākot no trešdienas, 3., 4. un 5. oktobrī 58 vēlēšanu iecirkņos Latvijā dažas stundas dienā būs iespēja nodot balsi glabāšanā. Šo iespēju aicināti izmantot vēlētāji, kuri izceļo uz ārvalstīm īsi pirms vēlēšanām vai kuriem darba dēļ nebūs iespēju nobalsot kādā no vēlēšanu iecirkņiem vēlēšanu dienā.

Vēlēšanu iecirkņos Latvijā no šodienas līdz 6.oktobrim iespējams pieteikt arī balsošanu atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot iecirknī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijā durvis vēruši 952 Eiropas Parlamenta vēlēšanu iecirkņi

LETA, 24.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šorīt plkst.7 Latvijā sākušās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas un durvis vēruši 952 iecirkņi, kuri strādās līdz plkst.20.

Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir balsstiesīgajiem Latvijas pilsoņiem, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, kuri uzturas Latvijā un par kuriem ziņas ir iekļautas Iedzīvotāju reģistrā. Balsstiesības Latvijā ir no 18 gadu vecuma, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publicētā informācija.

Balsot drīkst tikai tajā vēlēšanu iecirknī, kurā vēlētājs reģistrēts. Nobalsot iespējams gan ar pasi, gan ar eID karti, jo balsošana notiek pēc vēlētāju sarakstiem.

Noskaidrot vēlēšanu iecirkni, kurā jābalso, var paziņojumos, kuri vēlētājiem tika izsūtīti pa pastu šā gada martā, vai arī tiešsaistē, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapā pmlp.gov.lv. Tāpat to var uzzināt CVK mājaslapā cvk.lv vai zvanot pa CVK uzziņu tālruni 67049999. Tālrunis šodien strādās no plkst.7 līdz plkst.24.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzsākot kampaņu Nemēslo ceļmalā!, Cūkmens iesaistījies Ceļu policijas darbā. Vakar viņš bija pievienojies īpašā policijas reidā uz Siguldas šosejas, lai runātu ar autovadītājiem, ievāktu informāciju par mēslošanu ceļmalās un aicinātu iesaistīties Cūkmena policijā, iesūtot piemēslošanas gadījumu foto un video pierādījumus.

Cūkmens visiem apturētajiem autovadītājiem uzdeva vairākus jautājumus par ceļmalu piemēslošanu un savu jauno ceļa zīmi. Kļūstot par kolēģi ceļu policistiem, Cūkmens uzzināja, ka autovadītāji regulāri pamana citus satiksmes dalībniekus, kuri mēslo ceļmalās. Tāpat kā reidā satiktos autovadītājus, arī ikvienu Latvijas iedzīvotāju Cūkmens aicina sūtīt foto vai video pierādījumus, kas palīdzētu sodīt nelietīgos Latvijas dabas piemēslotājus.

Foto un video var iesūtīt uz e-pastu: [email protected].

Db.lv jau vēstīja, ka AS Latvijas valsts meži un Cūkmens kopā ar draugiem pagājušajā nedēļā uzsāka kampaņu Nemēslo ceļmalā!, lai šogad īpaši cīnītos pret atkritumu mešanu ārā pa logiem un mājas atkritumu nonākšanu ceļmalās vai mežos. Šīs kampaņas ietvaros radītas arī īpašas ceļa zīmes, lai brīdinātu ne tikai autovadītājus, bet visus Latvijas iedzīvotājus, ka mēslošana ceļmalā ir noziegums, un par to pienākas 50 līdz 500 Ls sods (Administratīvo pārkāpumu kodekss 58. un 140. pants).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cūkmens uzsāk kampaņu «Nemēslo ceļmalā!» un rada jaunas ceļa zīmes

Ritvars Bīders, 12.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai cīnītos pret atkritumiem ceļmalā un brīdinātu autovadītājus par sodu, kas pienākas par mēslu mešanu ārā pa auto logiem (50 līdz 500 Ls), Cūkmens kopā ar domubiedru grupu Tīri meži uzsāk kampaņu«Nemēslo ceļmalā!», informē akcijas organizatori.

Lai brīdinātu autovadītājus un liktu viņiem daudz vērīgāk sekot līdzi savai rīcībai, radītas arī īpašas ceļa informatīvās zīmes, kas tuvāko dienu laikā tiks izvietotas uz visām Rīgas robežām.

Tuvākā mēneša laikā informatīvās zīmes tiks izstādītas arī pie lielāko reģionu pilsētu robežām. Kampaņas «Nemēslo ceļmalā!» laikā Cūkmens kopā ar domubiedriem dosies arī reģionālajā tūrē, viesojoties vairākās Latvijas pilsētās. Tūres laikā Cūkmens iecerējis tikties ar pašvaldību vadītājiem, diskutēt par atkritumu apsaimniekošanas jautājumiem, aprunāties ar iedzīvotājiem un uzstādīt jaunās ceļa zīmes.

Atbildīgo dienestu apkopotā statistika liecina, ka no Latvijas valsts mežiem un ceļmalām katru gadu tiek izvesti gandrīz 16 000 m3 atkritumu, kas valstij izmaksā vairāk nekā 500 000 Ls. Lielais atkritumu daudzums pielīdzināms vairāk nekā 320 pilnām baļķvedēju kravām vai gandrīz 16 tūkstošiem pārpildītu atkritumu konteineru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cilvēki vēlēšanu iecirkņos rindā gaida pat stundu

Db.lv/LETA, 02.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12.Saeimas vēlēšanu iecirknī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā trešdienas, 1.oktobra, vakarā bija izveidojusies apmēram 120 cilvēku rinda. Šie cilvēki vēlējās nodot glabāšanā savu vēlēšanu balsi, novēroja aģentūra LETA.

Par pilsoņu aktivitāti pārsteigumu pauž gan balsotāji, gan vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētāja Daina Gulbiņa. Lai nodotu savu balsi glabāšanā, vēlētājiem rindā nākas stāvēt 45 minūtes līdz vienai stundai. Aptaujātie vēlētāji pauda, ka viņiem rindā jāstāv apmēram stunda vai nedaudz ilgāk.

Gulbiņa norādīja, ka atšķirībā no ierastās balsošanas balss nodošana glabāšanā aizņem ilgāku laiku. Viņa pauda savu subjektīvo viedokli, ka vēlētāju aktivitāti ir ietekmējusi ģeopolitiskā situācija un situācija valstī. Gulbiņa pieļāva, ka, ņemot vērā šo pieredzi, nākamajās Saeimas vēlēšanās varētu palielināt darbinieku skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien izsludinājusi ārkārtas pašvaldības vēlēšanas Rīgā, un tās notiks šā gada 25.aprīlī.

Ievērojot Rīgas domes atlaišanas likumu, vēlēšanām jānotiek pirmajā sestdienā pēc diviem mēnešiem no likuma spēkā stāšanās dienas. Tā kā likums stājās spēkā šodien, 25.februārī, vēlēšanu diena būs sestdiena, 25.aprīlis.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās spēkā būs tie paši balsošanas nosacījumi, kādi tie bija 2017.gada vēlēšanās. Vēlēšanu dienā iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22. Trīs dienas pirms vēlēšanām varēs nobalsot iepriekšējās balsošanas laikā - trešdien, 22.aprīlī, no plkst.17 līdz 20, ceturtdien, 23.aprīlī, no plkst.9 līdz 12, bet piektdien, 24.aprīlī, no plkst.10 līdz 16.

Tiesības piedalīties Rīgas domes vēlēšanās ir Latvijas un citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pilsoņiem, sākot no 18 gadu vecuma, kuriem bija reģistrēta dzīvesvieta Rīgas administratīvajā teritorijā 90 dienas pirms vēlēšanu dienas, proti, šā gada 26.janvārī, vai kuriem Rīgas administratīvajā teritorijā pieder nekustamais īpašums. Balsošanas dokuments Rīgas domes vēlēšanās būs derīga pase vai personas apliecība (eID). Par dalību vēlēšanās spiedogs pasē netiks likts, un principa "viens vēlētājs - viena balss" nodrošināšanai tiks lietoti vēlētāju saraksti. Līdz ar to katram vēlētājam būs jābalso savā iecirknī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) apvienotais saraksts, kuram seko "Saskaņa" un "Jaunā vienotība" (JV), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sniegtā informācija, apkopojot balsis no visiem 156 iecirkņiem.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. AP/P saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, JV - desmit, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" (GKR) - piecus, bet Latvijas Krievu savienība (LKS) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) - katra pa četrām deputātu vietām.

Pašlaik apkopotie dati liecina, ka par AP/P nobalsojuši 26,16% vēlētāju, par "Saskaņu" - 16,89%, bet par JV - 15,24%. Tālāk seko NA/LRA apvienotais saraksts - 9,64%, GKR - 7,72%, LKS - 6,52% - un JKP - 6,39%.

"Aiz strīpas" palikusi Zaļo un zemnieku savienība ar 4,07% vēlētāju atbalstu, partija "Alternative" - 3,03%, "Jaunā Saskaņa" - 1,7% - un partija "KPV LV" - 1,12%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 19. maijā, plkst.16 Latvijā durvis vērs visi 952 Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām izveidotie vēlēšanu iecirkņi, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Laikā līdz vēlēšanām tajos jāpiesaka balsošana atrašanās vietā vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu iecirknī. Tāpat vēlēšanu nedēļā iecirkņos varēs iepazīties ar vēlēšanām pieteiktajiem deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un balsošanas kārtību.

Savukārt no trešdienas, 21. maija, līdz piektdienai, 23. maijam, dažas stundas dienā visos vēlēšanu iecirkņos notiks iepriekšējā balsošana. Iespēju nobalsot iepriekš var izmantot jebkurš vēlētājs, un, lai balsotu iepriekš, attaisnojošs iemesls nav jāmin.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien Latvijā notiek 12. Saeimas vēlēšanas - 4. oktobra rītā plkst.7.00 durvis vēruši vēlēšanu iecirkņi.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) preses pārstāve Kristīne Bērziņa informē, ka Latvijā kopumā ir 954 vēlēšanu iecirkņi, no kuriem viens organizē balsošanu vēlētājiem ieslodzījuma vietā, savukārt ārvalstīs – 41 valstī izvietoti 98 vēlēšanu iecirkņi.

Vēlēšanu iecirkņi sestdien ir atvērti no plkst. 7.00 līdz 20.00 pēc vietējā laika.

CVK atgādina - balsošanas dokuments Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņa pase, kurā izdarāma atzīme – spiedogs – par dalību vēlēšanās. Savukārt vēlētājiem, kuriem nav derīgas pases, bet ir tikai personas apliecība, lai piedalītos vēlēšanās līdz 3.oktobrim bija jāizņem vēlētāja apliecība. Vēlētāja apliecību varēja saņemt bez maksas tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā lielākā vēlētāju aktivitāte līdz plkst.16 bija vēlēšanu iecirknī tirdzniecības centrā Spice

LETA, 06.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13.Saeimas vēlēšanās sestdien Rīgā līdz plkst.16 lielākā vēlētāju aktivitāte bija 117.vēlēšanu iecirknī, kas izvietots tirdzniecības centrā «Spice» - šajā iecirknī nobalsojuši 2225 vēlētāji, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Seko 152.vēlēšanu iecirknis, kas izvietots Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» - šajā iecirknī līdz plkst.16 nobalsojuši 2050 vēlētāju, kā arī 81.vēlēšanu iecirknis, kas izvietots Rīgas 60.vidusskolā - šajā šajā iecirknī minētajā periodā nobalsojuši 2030 vēlētāju.

Vienlaikus vismazāk vēlētāju sestdien līdz plkst.16 Rīgā bija 53.vēlēšanu iecirknī, kas izvietots Rīgas sociālā dienesta dienas centrā «Kastanis» - 310, seko 10.iecirknis Rīgas 34.vidusskolā - 390 vēlētāju un 51.iecirknis, kas izvietots 65.vidusskolā - 447 vēlētāji.

Ieskaitot iepriekš glabāšanā nodotās balsis, kopumā Rīgā līdz plkst.16 bija nobalsojuši 34,88% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notiek 13.Saeimas vēlēšanas. Kopumā Latvijā un ārvalstīs balsstiesīgo skaits ir 1 548 100.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pulksten astoņos vakarā slēgti lielākā daļa vēlēšanu iecirkņu, bet darbu līdz plkst.22 turpina vēl 124 iecirkņi.

Balsu skaitīšanu iecirkņi sāk uzreiz pēc slēgšanas, taču dati tiks publicēti Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā tikai pēc visu iecirkņu slēgšanas pulksten desmitos.

CVK informāciju par vēlēšanu norisi sniegs preses konferencē plkst.22.15. Tā notiks Rīgas Kongresu namā.

Rīgā vēl līdz pulksten desmitiem vakarā būs atvērti iecirkņi, kas iekārtoti Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijā, kā arī iecirknis tirdzniecības centrā Spice Home.

Daugavpilī vēl divas stundas būs vaļā iecirkņi, kas iekārtoti uzņēmumā Daugavpils siltumtīkli un Vienības pamatskolā. Divi iecirkņi pagarinātu darba laiku strādā arī Liepājā – Liepājas speciālajā internātpamatskolā un vēlēšanu iecirknis, kas atrodas Liepājas Olimpiskajā centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nobalsojuši jau 26.27 %; vēlētāju aktivitāte šogad varētu pārsniegt 50%

Madara Fridrihsone, Līva Melbārzde; Db, 06.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz plkst. 14.00 nobalsojuši 26.27% no balsstiesīgajiem, tomēr cilvēki ir nemierā ar to, ka jābalso konkrētā iecirknī un jāstāv rindās.

Secinot, ka jāstāv garās rindās, vairāki vēlētāji dodas prom, secināja Db.lv. Cilvēki bija arī neapmierināti ar to, ka jābalso konkrētā iecirknī un papildu sarežģījumus rada aizmirsta vai nozaudēta pa pastu izsūtītā vēlēšanu zīme. Daži cilvēki uzvedušies arī emocionāli, piemēram, 123. iecirknī kāda sieviete dusmās saplēsusi savu vēlēšanas zīmi, savukārt cita sākusi skandalēt, neatrodot sarakstā savu kandidātu, ziņo LTV1. Neskatoties uz dažiem nepilniem partiju zīmju komplektiem un dažviet tehniskām ķibelēm no rīta, nopietni pārkāpumi tomēr nav konstatēti un vēlēšanas norit normāli, liecina Centrālās Vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Vēlēšanās piedalās valsts augstākās amatpersonas un citi Latvijā populāri cilvēki

Lelde Petrāne, 17.09.2011

Valsts prezidents Andris Bērziņš ar kundzi Daci Seisumu ieradies 368.vēlēšanu iecirknī Amatas novada Drabešu pagastā, lai piedalītos 11.Saeimas vēlēšanās.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fotogrāfi iemūžinājuši, kā 11. Saeimas vēlēšanās piedalās Latvijas augstākās amatpersonas un citi populāri cilvēki, tai skaitā politiķi.

Piemēram, Valsts prezidents Andris Bērziņš piedalījās 11.Saeimas vēlēšanās 368.vēlēšanu iecirknī Amatas novada Drabešu pagastā. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ieradies uz 11.Saeimas vēlēšanām 791.vēlēšanu iecirknī Mārupes sākumskolā. Šlesera reformu partijas LPP/LC valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers piedalījies 11.Saeimas vēlēšanās 1.vēlēšanu iecirknī Rīgas 3. ģimnāzijā. Rīgas mērs Nils Ušakovs balsojis 1.vēlēšanu iecirknī Rīgas 3. ģimnāzijā.

Zatlera reformu partijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers balsot devies uz 6.vēlēšanu iecirkni Natālijas Draudziņas ģimnāzijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saeimas vēlēšanās vairāk nekā 27 tūkstoši cilvēku varēs piedalīties ar vēlētāja apliecībām

Dienas Bizness, 16.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesības piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās, uzrādot personas apliecību un vēlētāja apliecību, ir 27 520 Latvijas balsstiesīgo pilsoņu, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) sniegtā informācija.

CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa informē, ka šīs nedēļas laikā CVK šiem vēlētājiem izgatavos vēlētāja apliecības, kuras no nākamās pirmdienas, 22.septembra, līdz 3.oktobrim varēs saņemt tajā PMLP teritoriālajā nodaļā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība. Vēlētāja apliecības varēs saņemt bez maksas.

PMLP informācija liecina, ka visvairāk vēlētāju, kuriem 12.Saeimas vēlēšanu dienā nebūs derīgas Latvijas pilsoņa pases, bet būs tikai derīga Latvijas pilsoņa personas apliecība, personas apliecības ir izņēmuši Rīgas, Valmieras, Talsu, Saldus, Kuldīgas un Bauskas PMLP teritoriālajās nodaļās.

CVK skaidro - Saeimas vēlēšanās atšķirībā no pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām vēlētāju uzskaitei nelieto iepriekš izveidotus vēlētāju sarakstus, tāpēc vēlēšanu dienā vēlētāji var balsot jebkurā savai atrašanās vietai tuvākajā iecirknī. Lai nodrošinātu, ka katram vēlētājam ir tikai viena balss, vēlēšanu iecirknī vēlētāja pasē izdara atzīmi – spiedogu – par dalību vēlēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šodien darbu sāk vēlēšanu iecirkņi

, 27.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

27.maijā, visā Latvijā tiks atvērti vēlēšanu iecirkņi Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām. No 27. maija līdz 2. jūnijam vēlēšanu iecirkņos balsot nevarēs, bet tajos būs iespējams iepazīties ar Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām pieteiktajiem deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un balsošanas kārtību.

3., 4. un 5. jūnijā vēlēšanu iecirkņos dažas stundas dienā būs iespēja nobalsot iepriekš. Šo iespēju var izmantot tie vēlētāji, kuriem nebūs iespēju piedalīties vēlēšanās vēlēšanu dienā, sestdien, 6. jūnijā.

Iepriekšējās balsošanas dienās vēlēšanu iecirkņu darba laiks visā Latvijā būs vienāds. Trešdien, 3. jūnijā, iepriekšējā balsošana notiks no pulksten 17.00 līdz 20.00, ceturtdien, 4. jūnijā, – no pulksten 9.00 līdz 12.00, bet piektdien, 5. jūnijā, – no pulksten 10.00 līdz 16.00.

No 27. maija līdz pat vēlēšanu dienai, 6. jūnijam, vēlēšanu iecirkņos iespējams pieteikt arī balsošanu dzīvesvietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā. Tā kā šajās vēlēšanās tiek lietoti iepriekš sastādīti vēlētāju saraksti, tad balsošana dzīvesvietā jāpiesaka tajā vēlēšanu iecirknī, kurā vēlētājs reģistrēts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Rīgas lidostā tomēr nebūs vēlēšanu iecirknis

Dienas Bizness, 12.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības apsvērumu dēļ tomēr nebūs iespējams izveidot vēlēšanu iecirkni starptautiskajā lidostā Rīga – piektdien nolēmusi Centrālā vēlēšanu komisija (CVK), informē CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Lēmums pieņemts pēc VAS Starptautiskā lidosta «Rīga» lūguma, ar kuru tā informē, ka drošības apsvērumu dēļ ir spiesta atsaukt iepriekš pausto atbalstu 12.Saeimas vēlēšanu iecirkņa izveidei lidostā Rīga.

Izvērtējot iecirkņa izvietošanas iespējas lidostas teritorijā, tā secinājusi, ka, ievērojot vēlēšanu aizklātumu, lidostas Drošības departamentam tiktu ierobežota iespēja nodrošināt nepieciešamos videonovērošanas pasākumus vēlēšanu iecirknim paredzētajā termināļa daļā, kas savukārt radītu papildus drošības riskus starptautiskajai lidostai Rīga kā valsts stratēģiskās nozīmes infrastruktūras objektam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārvalstīs, sadarbojoties Ārlietu ministrijai, CVK un ārvalstu latviešu apvienībām un biedrībām, kā arī goda konsulātiem, ir izveidoti 99 vēlēšanu iecirkņi 42 valstīs un tas ir lielākais vēlēšanu iecirkņu skaits ārvalstīs, kāds līdz šim ir bijis informē Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa.

Latvija vēstnieks Apvienotajā Karalistē Andris Teikmanis tiešraidē no Londonas informēja par vēstniecības gatavošanos uzņemt vēlētājus jaunajās Latvijas vēstniecības konsulārās nodaļas telpās. Vēstnieks izteica cerību, ka ar jauno telpu labiekārtošanu var sagaidīt raitāku pilsoņu apkalpošanu un cerēt uz lielāku pilsoņu dalību vēlēšanās. Vēstnieks norādīja, ka plašais vēlēšanu iecirkņu skaits Apvienotajā Karalistē (kopā 15) ir veidots, balstoties uz tām apdzīvotajām vietām, kurās ir lielākais Latvijas valstspiederīgo īpatsvars.

No pirmdienas pieejama arī mājaslapa www.kurbalsotarzemes.lv. Tā domāta tiem Latvijas balstiesīgajiem pilsoņiem, kas 4. oktobrī atradīsies ārpus Latvijas robežām. Mājaslapā tiek piedāvāta iespēja noteikt tuvāko vēlēšanu iecirkni, ievadot savu plānoto atrašanās vietu 4. oktobrī, vai arī izvēlēties noteikt lietotāja atrašanās vietu, ļaujot sistēmai automātiski atrast tuvāko vēlēšanu iecirkni.

Komentāri

Pievienot komentāru