Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strādāt kāda pakļautībā Lindai Bērziņai nebija īsti pa prātam; cepures sasildīta viņa nolēma savu hobiju padarīt par darbu.

Tā kā Lindai nepatīk aukstums un ziema, pirms trim gadiem viņa sev uzšuva t.s. pižiku. Draugi ieinteresējās par šo galvassegu, nespēja noticēt, ka pati to darinājusi. Lūguši, lai uzšuj ausaini arī viņiem. Tā pamazām ar draugu un paziņu starpniecību interese krasi pieauga un Lindas dzīvē, kā saka pati, sākās jauna ēra.

Kad vasarā Andrejsalā atbrīvojās iekārotās telpas, Linda steigšus nokārtoja formalitātes un nodibināja mikrouzņēmumu. Lai gan darba apjoms ir milzīgs, Linda novērtē iespēju strādāt pati savā pakļautībā. Viņa par labāko sava produkta reklāmu uzskata cepures lietošanu praksē: «Ziemā vienmēr velku pižiku, cilvēki nāk klāt un par to interesējas. Tā kā daudz ceļoju, savu zīmolu prezentēju arī ārzemniekiem. Viņi interesējas arī Kalnciema ielas tirdziņā, kur cepurītes tirgoju.».

Par eksportu pagaidām vēl domāts netiek, jo «sākumā jāsasilda latviešu ausis». Linda stāsta, ka nereti ausaines ceļo pie latviešiem citās zemēs, īpaši Anglijā. Lai gan klientam nudien ir iespēja izpausties, izvēloties krāsu, audumu un mākslīgo kažokādu, viens noteikums Lindai ir – viņa nekad neizmanto dabīgo kažokādu. Viņa uzskata, ka mākslīgā kažokāda ir tikpat silta un elpojoša kā dabīgā.

Sezonai sākoties, pieprasījumu pēc siltās mices piziks.lv saimniece izjūt arvien vairāk. Tas mudinājis sākt sadarbību ar šuvējām. «Grūti atrast tādas, kuras labprāt strādātu ar mākslīgo kažokādu, jo materiāls sākotnēji ir sarežģīts, pūkojas.

Komentāri

Pievienot komentāru