Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot nedaudz vairāk kā 0,55 milj. eiro, SIA RK Metāls radījis tehnoloģisko bāzi, kas kopā ar inženiertehnisko personālu ļauj startēt mašīnbūves produkcijas segmentā un paver jaunas izaugsmes iespējas , ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

«Var uzskatīt, ka šogad uzņēmuma darbībā sākas jauna ēra, ko paver ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Norvēģijas finanšu instrumenta Norway Grants atbalstu iegādātās iekārtas – 3D koordinātu mērīšanas iekārta, kas ļauj mērīt detaļu ģeometriskās novirzes un formu, kā arī citas jaunās metālapstrādes iekārtas,» pašreizējo situāciju rāda SIA RK Metāls valdes loceklis Artjoms Fokejevs. Uzņēmums divos gados ir izveidojis inženiertehnisko speciālistu komandu, kura var izstrādāt inženiertehniskos risinājumus dažādām mašīnbūves nozarēm un pasūtītājiem.

«Uzņēmuma sākotnējais pamats ir māteskompānijas – a/s UPB – celtniecībā nepieciešamo metālapstrādes produktu izgatavošana, kas joprojām dod lauvas tiesu no visiem pasūtījumiem,» stāsta A. Fokejevs. Pakāpeniski celtniecības (pārsvarā fasāžu) elementu īpatsvars kopējā ražošanā samazinās, jo tiek attīstītas vairākas jaunas produktu grupas. «Iepriekš varējām saražot tikai to, ko radījuši citi, bet šodien varam ražot gan to, ko izstrādājuši pašu inženieri, gan citi,» uzsver A. Fokejevs. Pašlaik var izstrādāt risinājumus siltumslodzes un vēja slodzes elementiem, iepriekš nekas tāds nav bijis iespējams.

Otrs darbības virziens RK Metālam ir mašīnbūves konstrukcijas un detaļas, kurā, pēc A. Fokejeva sacītā, par nopietnu iesaistīšanos var uzskatīt tieši 2015. gadu. «Tāpēc, ka nebija atbilstošu mērīšanas iekārtu, kuras iegādājāmies tikai šogad,» tā uz jautājumu, kāpēc šī joma nav tikusi attīstīta iepriekš, atbild A. Fokejevs. Strādājot mašīnbūves detaļu un, vēl jo vairāk, konstrukciju jomā, ļoti svarīgi ir ne tikai spēt saražot produkciju, bet arī pārbaudīt saražotā ģeometrisko precizitāti. «Piegādājam dažādas detaļas dažādiem uzņēmumiem, tostarp arī tiem, kas strādā Latvijā, piemēram, Ventspilī strādājošajam Bucher Municipal,» tā A. Fokejevs. Jaunie darbības virzieni ļaus uzņēmumam audzēt kopējo neto apgrozījumu.

Lai arī ražot produkciju pēc klientu pasūtījumiem nav slikti, tomēr uzņēmums nospraudis mērķi – tirgū startēt ar saviem produktiem.

Plašāk lasiet rakstā Cērt jaunas nišas ceturtdienas, 27. augusta, laikrakstā Dienas Bizness (12.-13. lpp.)!

Komentāri

Pievienot komentāru