Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi kompānijas 3D Systems ēdiena 3D printeri pārdošanā nonāks vēlāk šogad, taču to prezentācija jau ir notikusi Patērētāju elektronikas šovā CES 2014.

Jaunie printeri rada interesantas formas krāsainus saldumus, kuriem par bāzi izmantots cukurs, tāpat tie arī printē šokolādi. Ierīce Chefjet printē vienkrāsainas formas ēdamlietas, bet Chefjet Pro – krāsainus cukura izstrādājumus.

Saldumu un šokolādes printēšanas tehnoloģija ir līdzīga kā, piemēram, plastmasas objektu printēšana – ēdiena kārtas tiek klātas kārtu pa kārtai.

Vienkāršākā versija maksās aptuveni piecus tūkstošus ASV dolāru, bet krāsainā 3D printera versija būs aptuveni divas reizes dārgāka. Eksperti pauž, ka printera cena pamatīgi ierobežos tā pārdošanas nākotnes izredzes.

3D Systems grasās laist klajā arī Digitālo Pavārgrāmatu (Digital Cookbook). Tā ir lietojumprogramma, kuras mērķis ir palīdzēt klientiem, kas var arī nebūt eksperti datoru vadītā dizainēšanas procesā.

CES 2014 3D printeru un ar to palīdzību radīto objektu prezentēšanai atvēlēlēta vesela nodaļa. Kā stāstīja kādas citas 3D printēšanas kompānijas pārstāvis, pieprasījums pēc šīm iekārtām strauji aug, tāpat pieaug tiem paredzēto programmatūru skaits.

Līdzās ēdienu printeriem CES 2014 atrodams desmit tūkst. ASV dolāru vērts 3D printera modelis, kas «printē» keramikas izstrādājumus, kā arī divas reizes lētāka iekārta, kas kārtu pa kārtai rada daudzkrāsainus plastmasas objektus.

Komentāri

Pievienot komentāru