Būve

Cēsu uzņēmums SIA Unitruck cels koģenerācijas staciju

Gunta Kursiša, 02.11.2012

Jaunākais izdevums

Cēsu uzņēmums SIA Unitruck grasās būvēt biomasas koģenerācijas staciju, projekta attīstībā ieguldot 1,28 miljonus latu, liecina paziņojums par konkursa rezultātiem Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Paredzēts, ka SIA Unitreck biomasas koģenerācijas staciju būvēs Igaunijas uzņēmums Loveko OU, kas arī bija vienīgais komersants, kas iesniedza savu piedāvājumu. Kā liecina informācija IUB, Loveko šis ir pirmais iepirkumu konkurss, kurā kompānija uzvarējusi Latvijā.

Konkurss par biomasas koģenerācijas stacijas būvi tika izsludināts 24. oktobrī.

SIA Unitruck, kas nodarbojas ar automobiļu apkopi un remontu, dibināta 2004. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2000 Ls. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Māris Lasmanis, kas ir arī vienīgais, kas darbojas Unitruck valdē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Industriālās tehnikas rezerves daļu tirgotājs un servisa pakalpojumu nodrošinātājs SIA “Unitruck” piesaistījis 400 000 eiro no bankas Citadele, lai saražotu kokvedēju tehniku izmantošanai vietējā tirgū.

Bankas finansējums tiks izmantots, lai saražotu vairāk nekā 20 kokvedēju vienības, ko “Unitruck” nodos lielākā Latvijas mežu apsaimniekošanas un kokrūpniecības uzņēmuma “PATA” rīcībā.

“Kokvedēji tiks aprīkoti ar kokvedēju virsbūvēm “Skudra”, kas sevi jau ir pierādījušas Latvijas skarbajos apstākļos, inovatīviem Austrijā ražotiem manipulatoriem “Penz” un piekabēm no “Schwarzmuller”, kas Latvijas tirgū līdz šim izmantotas retos gadījumos. Kokvedēju ražošanas procesu plānots uzsākt decembra beigās, un paredzēts, ka darba process varētu aizņemt trīs mēnešus,” atklāj “Unitruck” vadītājs Mārcis Dambis.

Sadarbojoties ar Itālijas lielāko malkas ražošanas līniju un šķeldotāju ražotājiem “Pezzolato”, “Unitruck” ir izvērsis malkas ražošanas līniju un šķeldotāju tirdzniecību Latvijā. “Pašreizējā situācija enerģētikas tirgū ir tāda, ka koksne un tās produkti ir jo sevišķi aktuāli, tāpēc saskatām potenciālu un prognozējam, ka malkas, šķeldas un granulu tirdzniecība mūsu valstī būtiski augs,” prognozē Dambis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liek sprunguļus riteņos autoremonta nozarē

Guna Gleizde, Elīna Pankovska, 25.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nespējot konkurēt ar pašvaldības uzņēmuma dempinga cenām, privātais vēršas pie konkurences sargiem.

Rīgas ūdens ar plāniem sākt darbību pudelēs pildītā dzeramā ūdens tirgū ne tuvu nav vienīgais pašvaldību uzņēmums, par kura darbību vai plāniem ar pamatdarbību nesaistītā tirgū privātie uzņēmumi pauž bažas. Auto remonta nozarē strādājošais SIA Unitruck izjūt arvien lielāku konkurences spiedienu no pašvaldībām piederošās a/s CATA, kas papildus savai pamatdarbībai pasažieru pārvadājumu jomā sniedz arī apkopes un remonta pakalpojumus.

Šī gan nav pirmā reize, kad uzņēmums meklējis palīdzību KP – uz iepriekšējo sūdzību par aizdomām par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu šī iestāde atbildējusi, ka šādu pārkāpumu nesaredz. Tomēr KP atgādina Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteikto, ka publiska persona komercdarbību var veikt tikai atsevišķos gadījumos – ja tirgus nav spējīgs nodrošināt sabiedrības interešu īstenošanu konkrētajā jomā vai ja nozarē pastāv monopols, tādēļ publisks uzņēmums var tikt veidots ar mērķi padarīt pakalpojumu pieejamu. Tāpat valsts un pašvaldību uzņēmumiem ļauts komercdarbību veikt stratēģiski svarīgā nozarē, jaunā nozarē, jomā, kur infrastruktūras attīstībai nepieciešami lieli kapitālieguldījumi, vai nozarē, kurā nepieciešams nodrošināt augstākas kvalitātes standartu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas militārās rūpniecības uzņēmums "Patria" un Latvijas auto un industriālās tehnikas apkopes uzņēmums SIA "Unitruck" ir nodibinājuši kopuzņēmumu SIA "Defence Partnership Latvia". Jaunais uzņēmums, kura īpašnieki ir "Patria Latvia" SIA (70%) un SIA "Unitruck" (30%), atrodas Cēsīs un tā mērķis ir sniegt pakalpojumus Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS).

Uzņēmumā tiek plānots veikt militārās tehnikas apkopi un remontu, kaujas tehnikas sistēmu integrāciju, kā arī piedāvāt bruņotajiem spēkiem militārā nodrošinājuma pakalpojumus.

Kopuzņēmuma dibinātāji uzskata, ka "Defence Partnership Latvia" varētu kļūt par Latvijas aizsardzības mobilizācijas sistēmas sastāvdaļu un sniegt ievērojamu atbalstu visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas veidošanā.

"SIA "Defence Partnership Latvia" nodibināšana ir daļa no "Patria" stratēģijas, kas paredz paplašināt mūsu uzņēmuma starptautisko biznesu militārās tehnikas apkopju un dzīves cikla pagarināšanas jomā," komentē Jukka Holkeri, "Patria" Starptautisko partnerību atbalsta biznesa vienības vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru