Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais SUV modelis Chevrolet Captiva pilnveidojis ārējo un interjera dizainu, kā arī apjozies ar jauniem dzinējiem un pārnesumkārbām.

Paraugoties uz jauno Captiva no priekšpuses, uzreiz ir pamanāmas vairākas jaunas iezīmes: pārveidotais un asām skulpturālām līnijām apveltītais motora pārsegs, lielāka radiatora reste ar dubulto atvērumu un Chevrolet «kaklasaiti - tauriņu», lepni izvietotu pašā vidū; prizmas formas priekšējie lukturi un LED pagrieziena gaismas, iestrādātas atpakaļskata spoguļos. Jaunās Captiva virsbūves uzlabojumus papildina arī jaunu krāsojuma toņu palete un akcentētās riteņu arkas, zem kurām slēpjas 17 un 19 collu riteņi.

Captiva motertelpā atradīsim četrus jaunus dzinējus, kas būs pieejami kombinācijā ar jaunām sešpakāpju manuālajām un automātiskajām pārnesumkārbām. Jaunais motoru klāsts, kas sastāv no diviem benzīna motoriem (2.4l un 3.0l) un diviem 2.2 litru tilpuma turbodīzeļiem.

Ieviešot jauno 3.0 litru 258 ZS V6 benzīna dzinēju ar tiešo iesmidzināšanu un mainīgo vārstu vadību, Captiva kļūst par vienu jaudīgākajiem apvidus auto savā klasē, savukārt jaunais 2.2 litru common rail turbokompresora dīzeļdzinējs būs pieejams ar 163 vai 184 ZS jaudu. Jauno dzinēju klāstu noslēdz 2.4 litru benzīna agregāts ar mainīgas vadības dubulto augšējo sadales vārstu ar 171 ZS jaudu. Abus, gan 2.2 litru turbodīzeļdzinēju, gan 2.4 litru benzīna motoru iespējams pasūtīt gan ar priekšējo, gan pilnpiedziņu.

Jaunā Captiva šasija ir tikusi pārveidota, lai vēl vairāk uzlabotu automobiļa dinamiku, pagriezienu un rites raksturlielumus un braukšanas izjūtu. Ar elektronisko stabilitātes kontroli (ESC), vilces kontroles sistēmu (TCS) un bremžu asistenta sistēmu (BAS) standartaprīkojumā, kā arī ar priekšējiem, sānu un galvas drošības spilveniem Captiva cementēs aktīvo un pasīvo drošību.

Jaunajā Captiva aprīkojumā ietilpst arī kalnā braukšanas asistents, tas novērš atpakaļ ripošanas risku kalnos, kā arī elektriskā rokas bremze, kas savukārt nodrošina sīklietu papildu izvietošanas iespēju vidus konsolē.

Jaunās Captiva audiosistēmā ietilpst ārējo ierīču pieslēgvieta, USB un Bluetooth ports. Captiva iespējams pasūtīt ar navigācijas sistēmu ar skārienjūtīgu ekrānu un atpakaļskata kameru labākai automašīnas novietošanai stāvvietā. Captiva pirmo reiz ieraudzīsim Parīzes autoizstādē, bet tirdzniecība Eiropā, tostarp Latvijā tiks uzsākta 2011. gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru