Jaunākais izdevums

Chevrolet Europe parādījis plašākai publikai savu jauno WTCC sacīkšu dalībnieku. Nupat Parīzes autoizstādē prezentētais Chevrolet Cruze turpinās Chevrolet dalību salonautomobiļu pasaules čempionātā (WTCC).

Jaunais sacīkšu auto ar jaunā Chevrolet dizaina vaibstiem jau iemēģina trases. Pirmās sacīkstes Chevrolet Cruze aizvadīs Curitiba, Brazīlijā, 2009.gada WTCC atklāšanas posmā.

picturegallery.171528dd-708c-43e3-9d03-14d37e8b8e03

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korejiešu zīmols Chevrolet plāno Parīzes auto izstādē parādīt jauno un simpātisko Chevrolet Cruze hečbeku.

Chevrolet kompaktā auto hečbeka versija būs pirmoreiz redzama Parīzes auto izstādē 30. septembrī. Tā būs viena no četrām Chevrolet modeļu debijām šajā izstādē. Pēc jaunā Cruze hečbeka ieviešanas tirgū pircējiem būs iespēja izvēlēties vēl vienu virsbūves versiju, ne tikai tradicionālo sedanu. Chevrolet atkal ir izdevies pakāpties soli augstāk ar automašīnu, kam piemīt izcila praktiskā vērtība pretstatā daudziem jau iecienītiem šī segmenta pārstāvjiem.

Saskaņā ar Chevrolet Europe prezidenta un rīkotājdirektora Veina Brenona teikto, šim modelim ir visas iespējas atbilst pircēju būtiskākajām vēlmēm. «Cruze turpina savu panākumu virkni. Mēs to pārdodam 70 valstīs visā pasaulē un tikko tas tirdzniecības rezultātu ziņā ir pārspējis Aveo, kas vēl nesen bija mūsu pārdotākais auto.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vispirms šogad Ženēvā ieraudzīsim 2010. gada sērijveida Chevrolet Spark, kā arī kompakto sedanu Chevrolet Cruze.

2009. gada martā Ženēvas autoizstādē pirmoreiz plašākai publikai tiks rādīts sērijveida Chevrolet Spark - jaunums augošajā Eiropas mini automašīnu tirgus segmentā. Spark ar savu īpatnējo dizainu Eiropas autotirgos ienāks nākamā gada sākumā. Dzinēju klāstā ir divi četru cilindru motori ar 1.0 un 1.2 litru tilpumu, tiem ir zemi degvielas patēriņa un izmešu rādītāji. Piecu durvju automašīnu Spark, kas veidota uz konceptauto Beat bāzes, raksturo interesants dizains un ietilpīgs salons; kā visi Eiropas Chevrolet, tas būs labi aprīkots ekonomiskā segmenta auto. Chevrolet stendā Ženēvā līdzās Spark būs redzams jaunais kompaktais sedans Chevrolet Cruze - Chevrolet jaunā dizaina stila celmlauzis. Tā četru durvju kupejas stils ir jaunums šajā segmentā; tas mūsdienīgā veidā ietver tradicionālos Chevrolet dizaina simbolus. Cruze tiks laists pārdošanā 2009. gada martā, kā pirmais no jaunās Chevrolet sērijas ar vienotu dizainu un kvalitātes standartiem. Cruze būs pieejams ar 1,6 un 1,8 l benzīna motoriem un ar 2,0 l 150 ZS turbodīzeļdzinēju, kas jauktā ciklā patērē 5,6 l degvielas uz 100 km.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korejiešu autoražotājs Chevrolet 2011. gadā plāno Eiropu pārsteigt ar vērienīgu modeļu birumu. Nākotnē lielākās cerības tiek liktas uz jauno minivenu Chevrolet Orlando, vēsta Automobilwoche.

Jaunos Chevrolet modeļus varēsim aplūkot Ženēvas autoizstādē, tostarp jaunākās paaudzes sērijveida Aveo ar īpašo Aveo RS modifikāciju priekšgalā un minivena Chevrolet Orlando konceptu, kurš ir būvēts uz jaunākās paudzes Opel Astra platformas. Plānots, ka kompaktklases minivens Orlando Eiropas tirgū parādīšoties 2011. gada pirmajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Chevrolet Cruze sedans ir viens no šī gada interesantākajiem jaunpienācējiem Latvijas autotirgū.

Glīts, vienlaikus arī funkcionāls ģimenes auto. Tiem, kas, piemēram, ir lūkojušies VW Jetta virzienā, bet atteikušies no tā iegādes pārlieku augstās cenas dēļ, jaunais korejietis varētu būt lielisks kompromiss. Par to naudu, kas tiek prasīta par Jetta bāzes modeli, var rēķināties, ka iznāks glauni aprīkots Cruze, turklāt vēl ar divu litru 150 ZS jaudīgu dīzeļmotoru. Jābrīdina, ka ļoti uzmanīgi jāizvēlas dzinēja un transmisijas kombinācija. Chevrolet Cruze ir jau nopērkams Latvijā, un tā bāzes modeļa cena būs, sākot no 9760 Ls.

Sīkāku informāciju par jauno Chevrolet Cruze lasiet 26. jūnija laikrakstā Dienas bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autobūves giganta General Motors (GM) elektroauto Chevrolet Volt un tā Eiropas brālis Opel Ampera Ženēvas autošovā atzīti par Eiropas 2012. gada automašīnām.

Abi hibrīdi spēja izkonkurēt Toyota Yaris, Volkswagen Up, Citroën DS5, Ford Focus, Land Rover Evoque un Fiat Panda. GM Chevrolet Volt un Opel/Vauxhall Ampera kopīgajai kandidatūrai izdevās iegūt 330 punktus. Otro vietu žūrija piešķīra Volkswagen Up! (281 punkts), bet trešo – Ford Focus (256 punkti).

Dažas dienas iepriekš General Motors paziņoja, ka uz laiku aptur Chevrolet Volt un Opel Ampera ražošanu, lai saskaņotu piegādi ar vājo pieprasījumu pēc šīm automašīnām, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā ierodas jaunais Chevrolet AVEO

Vēsma Lēvalde, 30.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlijs Adam Auto Liepājas filiālē izsludināts kā Chevrolet mēnesis. Liepājniekiem būs iespēja iepazīt jauno Chevrolet AVEO, kā stilīgo Chevrolet HHR.

Chevrolet mēneša noslēgumā, Adam Auto Liepājas filiālē visiChevrolet automobiļi tiks mazgāti bez maksas.

"Viens no AVEO ievērojamākajiem uzlabojumiem ir divi jauni dzinēju veidi – 1.2l/84Zs dzinējs, kas sniedz ideālu efektivitātes un akcelerācijas līdzsvaru, un 1.4l/100Zs dzinējs, kurš vajadzības gadījumā, ļauj acumirklī nozust tālēs zilajās," stāsta Adam Auto pārdevējs Vismants Arons. "Šie rādītāji, salīdzinot ar citu marku tādas pat klases automašīnām, ir vieni no augstākajiem. Padomāts ir arī par degvielas patēriņa samazinājumu - abu veidu dzinēju vidējais degvielas patēriņš ir 5.5 - 6.4 litri uz 100 kilometriem. Samazināts ir arī CO2 izmešu daudzums, kas ļauj samazināt apkārtējās vides piesārņojumu."

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Chevrolet pārdošanas apjomi pirmajā ceturksnī auguši par 15%

Lelde Petrāne, 18.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Chevrolet pirmajā ceturksnī visā pasaulē pārdevis 1,1 miljonu transportlīdzekļu, kas liecina par 15% pieaugumu, salīdzinot ar atbilstošo ceturksni pirms gada, liecina General Motors Co. sniegtā informācija, ziņo MarketWatch.

ASV Chevrolet pārdevis vairāk nekā 416 500 transportlīdzekļus, kas iezīmē pieaugumu par 23%.

Pārdošanas apjomi Ķīnā palielinājušies par 17% līdz 159 300 transportlīdzekļiem. Eiropā pārdošanas apjomi auguši par 7% līdz gandrīz 112 500 transportlīdzekļiem. Pārdošanas apjomi divkāršojušies Dānijā un Turcijā, strauji auguši Francijā un Krievijā.

Cruze sedana kopējie pārdošanas apjomi ceturksnī vairāk nekā dubultojušies līdz 150 600 vienībām.

Šis ir Chevrolet 100. jubilejas gads, un GM cer palielināt zīmola panākumus, paplašinoties Dienvidkorejā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

GM atsauc 27 tūkstošus automašīnu

Ritvars Bīders, 18.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV automašīnu ražotājs General Motors (GM) paplašinājis noteiktu 2011. gada pikapu un apvidus auto modeļu atsaukumu kopumā līdz 27 tūkstošiem spēkratu saistībā ar iespējamām aizmugurējās ass stiprinājumu problēmām, ziņo AFP.

Sākotnēji saistībā ar šīm problēmām GM pērn decembrī ASV atsauca 1 262 automašīnas, taču tagad atsaukums attiecas uz kopumā 26,75 tūkstošiem spēkratu, kuru skaitā ir Cadillac Escalade, Cadillac Escalade ESV, Cadillac EXT, Chevrolet Avalanche, Chevrolet Colorado, Chevrolet Dilverado, Chevrolet Suburban, Chevrolet Tahoe, kā arī GMC Canyon, GMC Sierra, GMC Yukon un GMC Yukon XL.

Kā norāda GM, tad šo automašīnu aizmugurējās ass stiprinājumi, iespējams, ir nepareizi termiski apstrādāti, tādējādi tie braukšanas laikā var deformēties un bloķēt aizmugurējās ass darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Krīzes centrs saņem jaunu auto

, 27.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Chevrolet un Ziedot.lv pārstāvji kopīgi ar Hansa Auto darbiniekiem nogādājuši latviešu biedrības Krīzes centrā Namiņš jaunu Chevrolet Lacetti automašīnu.

Latvijā joprojām ir daudz ģimeņu, kuras dzīvo uz nabadzības sliekšņa. Lielākās riska grupas ir vientuļie pensionāri, daudzbērnu ģimenes, vientuļās māmiņas, kuras vienas audzina vienu vai vairākus bērnus, ģimenes, kuras zaudējušas apgādnieku,

Chevrolet pārstāvji ir atsaukušies labdarībai un, lai palīdzību varētu nogādāt ģimenēm visā Latvijā, dāvina labdarības portālam Ziedot.lv automašīnu Chevrolet Lacetti. Rūta Dimanta, labdarības portāla Ziedot.lv vadītāja atzīst, ka ar šo auto dāvinājumu Ziedot.lv saņem praktisku palīdzību, lai spētu veikt palīdzības nogādāšanu tiem, kam tā visvairāk nepieciešama.

Krīzes centrs Namiņš, kurš kopš 1998.gada darbojas, lai palīdzētu bērniem no nabadzīgām ģimenēm, nodrošinot bērnu ēdināšanu humānajā virtuvē, dārzeņu audzēšanu bērnu ēdināšanai un apģērbu sadali humānajā apģērbu noliktavā. Dāvāto automašīnu Ziedot.lv izmantos arī labdarības projektam Skolas soma, kas sniedz palīdzību maznodrošinātiem skolēniem uzsākt skolas gaitas, kā arī citiem projektiem, kas nākotnē tiks īstenoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc četru čempiontitulu izcīnīšanas, spāņu Seat rūpnīcas komanda ir nolēmusi atteikties no tālākās piedalīšanās World Touring Car Championship (WTCC) sacīkstēs, vēsta Automobilwoche.

Oficiāli Seat paziņojusi, ka rūpnīcas komanda esot sasniegusi visu, ko vēlējusies, tādēļ neredzot jēgu turpināt dalību šajās sacīkstēs. Neoficiāli, gan tiek minēts, ka patiesais iemesls no Seat puses ir līdzekļu taupības programma, ko mudina kopējā situācija autoindustrijā un jo īpaši strauji krītošais Seat noiets pašmāju tirgū. Lai vai kā, Seat rūpnīca ir apsolījusi atbalstu tām privātajām komandām, kuras 2010. gada sezonā WTCC sacīkstēs piedalīsies ar Seat Leon sacīkšu automobiļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā milzīgo interesi par vienu no kinofilmas Transformers zvaigznēm ,proti, Chevrolet Camaro, amerikāņu ražotājs ir nolēmis izlaist speciālās sērijas modeli Chevrolet Camaro Transformers Special Edition.

Gluži tāpat kā slavenājā kinolentē Chevrolet Camaro Transformers Special Edition saglabās visas ekstras, ieskaitot dzelteno virsbūves krāsu, divas melnās strīpas uz motora pārsega.

Vienīgi kinolentē redzamā Chevrolet Camaro Transformers filigrānā transformēšanās funkcijas reālajā dzivē nav paredzēta. Motortelpā amerikāņu muscle car varēs pasūtīt sešcilindru un astoņcilindru benzīnmotoru. Pagaidām jauno automobili paredzēts tirgot tikai ASV.

picturegallery.e4030d71-de5e-4e97-b924-b88095c37bac

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Investorus garlaiko notikumi, kam iepriekš tika veltīta vislielākā uzmanība

AFI Investīcijas padomes priekšsēdētājs Deniss Pospelovs (tulkoja Žanete Hāka), 25.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms mēneša es rakstīju, ka investorus garlaiko tie sižeti, kas pagājušajā sezonā izskanēja visskaļāk. Brexit, tirdzniecības kari, Federālo Rezervju sistēmas (FRS) sanāksme – nekas no šiem notikumiem nepiesaistīja skatītājus, un arī informācijas aģentūru analītiķi īpaši necentās izspiest ko interesantu.

Par ko gan runāt, ja pat tādi godājami mediji kā Bloomberg un Reuters, šķiet ar lielu interesi apsprieda iespējamo Troņu spēļu sēriju, bet ne pasaules politikas un ekonomikas perspektīvas. Šķita, ka neviens nespēj atdzīvināt interesi par otrajā plānā aizejošajiem sižetiem un aktieriem. Bet...

Ja aktieru trupā ir neparastas personības, kurām nepavisam nepatīk, ja viņus aizmirst, un viņiem pat ir iespēja ietekmēt sižetu, tad sensācijas var rasties jebkurā brīdī. Mums uz lielās pasaules politikas skatuves ir šādas personības. Galvenais ziņu radītājs ir Donalds Tramps, kurš atkal nevēlējās, lai viņa vārds izzustu no laikrakstu un žurnālu pirmajām lappusēm, un pavisam negaidīti saasināja attiecības ar Ķīnu. Kopumā man šķiet, ka ASV prezidenta nosaukuma priekšā būtu jāpievieno papildu tituls – piemēram, Misters Pārsteigums vai fondu tirgiem - Misters Svārstīgums. Donalds Svārstīgums Tramps! Vēl piektdien, 3.maijā, Tramps optimistiski novērtēja sarunas ar Ķīnas delegāciju par tirdzniecības vienošanās noslēgšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Dzintara Volga Mežaparkā

Lelde Petrāne, 18.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau otro gadu pēc kārtas Mežaparkā 16.jūnijā norisinājās Dzintara Volga - antīko automašīnu parāde un sacensības.

Dzintara Volga savulaik bija vienas no populārākajām šosejas autosacīkstēm Padomju savienībā, kas 80. gados pulcēja desmitiem tūkstošu skatītāju.

Pirmās Dzintara Volgas sacensības notika 1963. gadā, kad Rīgas taksometru parka fiziskās kultūras kolektīvs organizēja automobiļu ātrumsacīkstes. Tās norisinājās Mežaparkā pa asfaltēto celiņu apļiem, kur pirms kara atradās motociklu trase.

Vēlāk Dzintara Volgas sacensības norisinājās gan Mežaparkā, gan Biķerniekos un bijušajā Rīgas hipodromā, bet no 1968. gada Dzintara Volga pilnībā pārcēlās uz Biķernieku trasi. Ar laiku šīs sacensības kļuva par otrajām prestižākajām Padomju Savienības autosacīkstēm uzreiz aiz PSRS čempionāta, un tajās piedalījās visi tālaika slavenākie PSRS autosportisti. 1980. gadā Dzintara Volga sasniedza maksimālo dalībnieku skaitu - uz starta stājās 154 sportisti no 23 PSRS pilsētām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Vācijā apmierinātākie ir Subaru īpašnieki

, 29.10.2009

Vācijā Subaru īpašnieki par savu pirkumu ir apmierināti, ko nevar teikt par Renault, Chevrolet un Peugeot pircējiem. (Foto: ADAC)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc žurnāla ADAC Motorwelt veiktā pētījuma, Vācijā visbiežāk par savu braucamrīku ir apmierināti japāņu markas Subaru īpašnieki.

Pēc vairāk nekā 42 700 lasītāju aptaujas Subaru markas īpašnieki par savu pirkumu visbiežāk pauž sajūsmu. Ne mazāk prieku saviem īpašniekiem spējuši sagādāt Lexus un Jaguar. Neliels pārsteigums, ka augsto piekto pozīciju ir izcīnījis rumāņu mazcenas autozīmols Dacia. Zīmīgi, ka no vācu autoražotājiem iecienītākais un mīlētākais ir slavenais Porsche, kurš ierindojies astotajā vietā, savukārt otrs mīlētākais vācietis ir BMW, kurš ierindojies 15 pozīcijā. Pie automašīnu markām, kuru īpašnieki nav apmierināti ar savu pirkumu ir Renault, Chevrolet, Peugeot un Fiat.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autogiganta General Motors Chevrolet vienība piecu gadu laikā vēlas vairāk nekā dubultot pārdošanas apjomus Eiropā līdz vienam miljonam transportlīdzekļu gadā, atsaucoties uz Eiropas operāciju vadītāja sacīto, ziņo AFP.

«Pēc pieciem gadiem, 2015.-2016.gadā, mēs plānojam Eiropā pārdot vienu miljonu Chevrolet transportlīdzekļu gadā,» žurnālistiem sacījis Chevrolet Europe prezidents Veins Brenons (Wayne Brannon).

V. Brenons norādījis, ka pircējus Eiropā izdosies piesaistīt ar jauniem modeļiem, kas uz ceļiem nonāks nākamo pāris gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tradicionālās tirdzniecības veicināšanas akcijas 24h izpārdošana ietvaros, SIA Adam Auto pārdevis 20 jaunas Opel un Chevrolet automašīnas un 18 mazlietotas, dažādu marku automašīnas.

Turpinot pirms četriem gadiem uzsākto tradīciju, arī šogad no 5.līdz 6. jūnijam, Opel un Chevrolet pārstāvju salonos visā Latvijā notika tirdzniecības veicināšanas akcija 24h izpārdošana.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad akcijas cena tika piemērota gan jaunām Opel un Chevrolet, gan lietotām automašīnām, gan arī servisa pakalpojumiem un auto daļām. Akcijas laikā tās interesenti varēja iegādāties ar 24% lielu atlaidi, bet visiem akcijas laikā iegādātiem spēkratiem, sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību BTA, KASKO apdrošināšanu bija iespējams iegādāties ar 20% lielu atlaidi.

„Mūsu klienti šo akcijas piedāvājumu novērtēja atzinīgi, par ko liecināja servisa noslodze akcijas dienās un pat nelielas rindas, kas brīžiem izveidojās pie servisa dispečeriem. Šis bija veiksmīgs eksperiments, kas mūsu servisa darbiniekiem deva pozitīvu impulsu, bet klientiem sniedza iespēju veikt ekonomiskus pirkumus”, tā akcijas rezultātus servisā komentē Adam Auto servisa vadītājs Raimonds Poškuss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kristīne Opolais atgriezīsies uz Siguldas svētku skatuves

Kristīne Opolais, kura šajā sezonā veiksmīgi debitējusi pazīstamos pasaules opernamos, iespēju robežās neatsaka dalību arī koncertos un izrādēs Latvijā. Atsaucoties Siguldas opermūzikas svētku rīkotāja Daiņa Kalna aicinājumam, 18. jūlijā pēc vairākiem gadiem K. Opolais atgriezīsies uz Siguldas svētku skatuves.

Latvijā viesosies norvēģu koris

Rīgā, Vamierā un Dubultos ar garīgās mūzikas programmu no 30.jūnija līdz 3.jūlijam ciemosies jauktais koris no Norvēģijas Volda Vokal, informēja kultūras projektu koordinatore Ginta Tropa.

Upe tuviem un tāliem izdod Sibīrijas Latviešu dziesmas

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jespers Nordāls rādīs savas filmas par t.A.T.u un karostu

Laikmetīgās mākslas centrā trešdien, 8.jūlijā, pulksten 19.00 notiks mākslinieka Jespera Nordāla (Stokholma) darbu prezentācija. Līdzās savai jaunākajai filmai The t.A.T.u. project (2009), kas stāsta par pazīstamo krievu popmūzikas duetu, mākslinieks izrādīs arī Karostā tapušos video Crazy Girls (2001) un Field Trip (2002), informēja Laikmetīgas mākslas centra projektu koordinatore Elīna Hermansone.

Uz kino Rīga lielā ekrāna būs Stravinskis un krievu balets

Šā gada 1.jūlijā plkst. 19:00 kino Rīga aicina uz cikla Krievu baleta zelta programma otro uzvedumu – viena no 20. gadsimta ietekmīgākajiem komponistiem Igora Stravinska viencēliena baletu vakaru Stravinskis un krievu balets Sanktpēterburgas Marijas teātra baleta trupas izpildījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Volkswagen pērn pārdevis 238 tūkstošus Porsche markas automašīnu, sasniedzot 4,1 miljardu dolāru lielu operatīvo peļņu, raksta Bloomberg.

Tas ir par 14% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Nedaudz detalizētāk aplūkojot ciparus, neto peļņa uz katru pārdoto automašīnu ir 17,25 tūkstoši dolāru.

Tādējādi, pārdodot 911 vai Cayenne SUV automašīnu, par gūto peļņu uzņēmums var iegādāties vienu jaunu Chevrolet Cruze.

Peļņa no Porsche ir augstāka nekā no citu marku automašīnām. Kā liecina dati, Daimler AG iekasēja aptuveni 5000 dolāru par vienu transportlīdzekli, kas ir līdzīgs līmenis kā BMW. Jāatzīmē, ka lielu daļu no tā veido noteiktā cena, jo Porsche neražo lētas automašīnas, un šī zīmola pircēji maksā papildus samaksu par zīmola reputāciju.

Līdzīgi ir arī ar Ferrari, taču šajā gadījumā kompānijas peļņa uz vienu automašīnu ir vēl augstāka – aptuveni 90 tūkstoši dolāri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

ASV apdrošinātāji par drošākajiem auto atzīst Hyundai, KIA un VW

Ritvars Bīders, 22.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad apdrošinātāju veidotajā drošāko automašīnu saraksta augšgalā tikušas Dienvidkorejas Hyundai un KIA, kā arī Vācija Volkswagen (VW) automašīnas, ziņo Associated Press.

Kopumā šogad ASV Apdrošināšanas institūts drošāko automašīnu sarakstā tikuši 66 spēkrati. Deviņus apbalvojumus saņēmušas kompānijas Hyundai Motor un tās sabiedrotā autoražotāja KIA Motors automašīnas, kā arī VW un tam piederošais zīmols Audi. Pie astoņiem apbalvojumiem tikuši General Motors (GM), Ford Motor un Toyota Motor spēkrati.

Balvas izpelnījās Hyundai automašīnas Genesis, Sonata, Santa Fe un Tucson. No KIA automašīnām par drošākajām atzītas Optima, Forte, Soul, Sorento un Sportage.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

GM atsauc 300 tūkstošus Chevrolet Impala

Ritvars Bīders, 15.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs General Motors (gm) ASV atsaucis 300 tūkstošu Chevrolet Impala automašīnu, norādot, ka auto drošības jostu sistēma var nenostrādāt sadursmes gadījumā, ziņo Associated Press.

ASV Nacionāla autoceļu satiksmes drošības administrācija apstiprinājusi, ka priekšējo sēdekļu drošības jostas var nepietiekami efektīvi nostrādāt gadījumā, ja auto iekļūst avārijā. Vaina esot meklējama automašīnas detaļā, kura nostiprina jostu ap vidukli un kas atrodas pie sēdekļa durvju pusē.

GM atsaukums attiecas uz Chevrolet Impala modeļiem, kas ražoti 2009. un 2010. gadā.

Chevrolet dīleri bez maksas sola pārbaudīt detaļu un nepieciešamības gadījumā to nomainīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amserv grupas Latvijas uzņēmums SIA Hansa Auto šī gada 9.maijā Rīgā, parakstīja līgumu par SIA Adam Auto iegādi. Saskaņā ar līgumu, SIA Hansa Auto iegādājas 100% SIA Adam Auto akciju no Baltijas Investīciju fonda III, ko pārvalda lielākais privātā riska kapitāla investors Baltijas valstīs BaltCap un mazākuma akcionāri.

SIA Adam Auto ir dibināts 1997.gadā un nodarbojas ar Opel un Chevrolet markas automašīnu tirdzniecību un pēcpārdošanas servisu. Uzņēmumam ir autocentri Rīgā, Liepājā un Ventspilī. 2010.gadā uzņēmumā tika pārdotas 140 jaunas Opel automašīnas (vieglais un komerctransports), 18 Chevrolet markas automašīnas un 166 lietotas automašīnas. Uzņēmumā tiek nodarbināti 76 darbinieki.

Saskaņā ar SIA Hansa Auto valdes priekšsēdētāja Aivja Silgala teikto, šīs izmaiņas neradīs būtiskas pārmaiņas SIA Adam Auto dīlercentru ikdienas darbā. «Adam Auto autocentru darbība 14 gadu laikā ir bijusi ļoti stabila un veiksmīga, uzņēmumā strādā lieliska komanda un klientu apkalpošana ir nevainojama,» norāda Silgals.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Veiktas izmaiņas SIA Adam auto valdē un padomē

Elīna Pankovska, 15.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma SIA Adam auto valdē un padomē mainītas amatpersonas, liecina ieraksts oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

No valdes atbrīvoti valdes locekļi ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību kopīgi ar vismaz vienu no valdes locekļiem Zigurds Liepa, Dzintars Sīka un valdes priekšsēdētājs Kārlis Urbāns. No uzņēmuma valdes atbrīvots padomes loceklis Aivis Silgalvis, kurš turpmāk pildīs valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Savukārt K.Urbāns turpmāk būs valdes loceklis ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi, kā arī valdes locekļa pienākumus pildīs Māris Zālītis.

Par padomes priekšsēdētāju iecelts Marts Megi, bet par padomes locekli Plāns Tonis. Kā arī padomes priekšsēdētāja vietnieka matu pildīs Inga Zālīte.

DB jau rakstīja, ka šā gada maijā Amserv grupas Latvijas uzņēmums SIA Hansa Auto parakstīja līgumu par SIA Adam auto iegādi. Saskaņā ar līgumu SIA Hansa Auto iegādājas 100% SIA Adam Auto akciju no Baltijas Investīciju fonda III, ko pārvalda lielākais privātā riska kapitāla investors Baltijas valstīs BaltCap un mazākuma akcionāri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

General Motors, ASV auto gigants, paziņojis par plāniem izņemt savu Chevrolet zīmolu no Eiropas tirgus un koncentrēties uz Opel un Vauxhall zīmoliem, ziņo BBC.

Plānu īstenošana sāksies no 2016. gada, informē kompānija, to skaidrojot ar sarežģīto ekonomisko situāciju.

2012. gadā Chevrolet Rietumeiropā un Centrāleiropā pārdeva 195 tūkstošus vieglo un apvidus automašīnu. Savukārt 2013. gada pirmajos desmit mēnešos pārdošanas apjomi sasniedza 137 tūkstošus vienību.

Saskaņā ar GM vadītāja Dena Akersona sacīto šis lēmums ļaus koncentrēt investīcijas tur, kur izaugsmes iespējas ir lielākas. Tas nozīmē koncentrēšanos uz Opel un Vauxhall un Cadillac zīmola klātbūtnes paplašināšanu Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto 2012 Ķīpsalā

Lelde Petrāne, 28.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā darbu sākusi izstāde Auto 2012.

Trīs dienu garumā visi, kuriem interesē automobiļi, kuriem tā ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, var iepazīties ar jaunākajiem vieglo automobiļu un komerctransporta modeļiem, uzzināt par jaunākajiem sasniegumiem automobiļu remonta un aprīkojuma jomā, kā arī pamielot sirdi un dvēseli ar ekskluzīviem, neparastiem un krāsainiem automobiļiem no auto klubu, tūninga speciālistu un restauratoru garāžām.

Lai būtu vieglāk orientēties izstādē, organizatori piedāvā TOP 10+1:

Baltijas pirmizrādes

Īpašu uzmanību izstādei Auto 2012 ir pievērsuši autotirgotāji. Tieši uz izstādi Latvijā ir ieradies Isuzu D-MAX pikaps, autoekspertu augsti novērtētais Kia cee'd, pasaulē pirmais dīzeļhibrīda pilnpiedziņas auto Peugeot 3008 Hybrid4, kā arī Latvijā vēl neredzēts pilnpiedziņas pilsētas krosovers Peugeot 4008.

Komentāri

Pievienot komentāru