Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirgotājs SIA «Circle K Latvia» (iepriekš «Statoil Fuel & Retail Latvia») pagājušajā finanšu gadā no 2017.gada 1.maija līdz 2018.gada 30.aprīlim strādāja ar 387,473 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 1,6% - līdz 21,349 miljoniem eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma pieaugums lielākoties skaidrojams ar degvielas tirgus cenu pieaugumu, tajā skaitā akcīzes nodokļa palielinājumu un veiksmīgu ērtas iepirkšanās veikalu segmenta attīstību. Tikmēr kompānijas peļņas pieaugums galvenokārt ir izskaidrojams ar vienreizēju nodokļu reformas ietekmi, piemēram, atliktā nodokļa saistību atlikumu izmaiņām.

Kompānijas apgrozījumā lielāko īpatsvaru veidoja naftas produktu, gāzes un preču mazumtirdzniecība 298,993 miljonu eiro apmērā, kas ir par 4,3% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā. Tam seko naftas produktu vairumtirdzniecība 86,095 miljonu eiro apmērā, kas ir kāpums par 9,4%, un pārējie ieņēmumi 2,385 miljonu eiro apmērā, kas ir kritums par 12,1%.

«Circle K Latvia» vadība atgādina, ka 2018. finanšu gads kompānijai bija zīmola maiņas gads, kad Latvijas tirgū uzņēmums veiksmīgi ieviesa «Cirkle K» zīmolu.

2018.finanšu gadā kompānija Latvijā atklāja vienu jaunu pilna servisa degvielas uzpildes staciju, kas darbojas uz franšīzes līguma pamata - 2017.gada jūnijā darbu sāka degvielas uzpildes stacija Tīnūži, Aplī, Tīnūžu pagastā, Ikšķiles novadā. Aizvadītajā finanšu gadā kompānija divas stacijas pārveidoja - 2017.gada maijā pilna servisa stacija Saldū no franšīzes kļuva par kompānijas īpašumu, savukārt 2017.gada augustā automāta stacija Purvciems 2 Rīgā, Gunāra Astras ielā tika pārveidota par pilna servisa degvielas uzpildes staciju.

Nākotnē kompānija plāno saglabāt un turpināt attīstīt savas pozīcijas Latvijas tirgū. 2019.gadā «Circle K Latvia» vadība plāno lielu uzmanību pievērst degvielas un pārējo preču un pakalpojumu kvalitātes nodrošināšanai, efektīvai mazumtirdzniecības tīkla attīstīšanai, «Cirkle K» zīmola attīstībai Latvijas tirgū, kā arī turpmākai uzņēmuma darbības attīstīšanai un efektivitātes uzlabošanai.

«Circle K Latvia» iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.maija līdz 2017.gada 30.aprīlim, strādāja ar 368,163 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 2,6% - līdz 21,009 miljoniem eiro.

«Circle K» ir uzņēmumam «Alimentation Couche-Tard Inc.» pilnībā piederošs meitasuzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru