Citas ziņas

Cleanhouse pērn saglabājis nemainīgu apgrozījumu

Elīna Pankovska, 12.04.2011

Jaunākais izdevums

Profesionālās uzkopšanas un apsaimniekošanas uzņēmums Cleanhouse pērn saglabājis turpat nemainīgu apgrozījumu – 3,2 milj. Ls apmērā. Savukārt klientu pasūtījumu apjoms kāpis gandrīz par ceturtdaļu.

«2010.gads bija ievērojami sarežģīts un grūts laiks visiem profesionālās uzkopšanas un apsaimniekošanas uzņēmumiem Tirgū vēl joprojām ir liels negodprātīgo spēlētāju skaits, kas piedāvā nekvalitatīvus pakalpojumus par ļoti zemām cenām, lielākoties izmantojot nelegālu darba spēku un nemaksājot nodokļus,» norāda Cleanhouse valdes loceklis Kristaps Drone.

Cleanhouse dibināts 1997.gadā. Pašlaik uzņēmums nodarbina ap 600 darbinieku, galvenie darbības virzieni: komercobjektu apsaimniekošana un uzkopšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Papildināta - Aplokšņu algu maksāšanā aizdomas krīt uz vienu no lielākajiem uzkopšanas uzņēmumiem; Cleanhouse saistību noliedz

Elīna Pankovska, 11.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atklājis un likvidējis kādu noziedzīgu grupējumu, kura pakalpojumus izmantojis viens no Latvijā lielākajiem uzkopšanas un apsaimniekošanas nozares uzņēmumiem.

Teksts papildināts ar Cleanhouse komentāru no 7. rindkopas.

Noziedzīgās darbības veiktas divus gadus un valsts budžetam nodarīti zaudējumi vismaz pusmiljona latu apmērā. Noziedzīgi iegūtie līdzekļi izmantoti aplokšņu algu izmaksai. Šobrīd aizturētas sešas personas. VID Finanšu policijas pārvaldes izmeklētāji noskaidrojuši, ka lielākais patiesā labuma guvējs - grupējuma klients - ir viens no vadošajiem uzkopšanas un apsaimniekošanas uzņēmumiem Latvijā. Noziedzīgo darbību rezultātā valsts budžetam nodarīti zaudējumi vismaz 576,98 tūkst. Ls apmērā.

Kriminālprocesa ietvaros, veiktas 30 kratīšanas Rīgā un Rīgas rajonā uzņēmumu juridiskajās adresēs, iesaistīto personu dzīvesvietās un automašīnās. Kratīšanu laikā izņemta skaidra nauda 21 tūkst. Ls un 37 tūkst. eiro apmērā, kas bija paredzēti aplokšņu algu izmaksai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzkopšanas un apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējs Cleanhouse šomēnes atvērs savu pirmo filiāli Armēnijā. Tā būs pirmā uzņēmuma struktūrvienība ārpus Latvijas.

Cleanhouse filiāle Armēnijā būs pirmais uzkopšanas pakalpojumu sniedzējs Armēnijā, kas piedāvās «Eiropas standartiem atbilstošu servisu», teikts uzņēmuma paziņojumā.

Pirmais sadarbības līgums ir noslēgts ar Armēnijā lielāko finanšu institūciju HSBC banku. «Biroju telpu un citu komercobjektu īpašnieki ir atzinuši, ka vietējā tirgū pietrūkst darbaspēka iemaņu, kā arī tehniskā aprīkojuma, lai nodrošinātu telpu uzkopšanu un apsaimniekošanu profesionālā līmenī,» norādīja Cleanhouse valdes loceklis Kristaps Drone. Uzņēmuma mērķis ir kļūt par lielāko telpu uzkopšanas un apsaimniekošanas spēlētāju Armēnijā un arī citās Kaukāza reģiona valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Par 82 tūkstošiem labos Latvijas vēstniecības Krievijā terasi

Gunta Kursiša, 31.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Ārlietu ministrija plāno ieguldīt vairāk nekā 82,6 tūkstošus latu vēstniecības Krievijā remontam, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Kopumā konkursā savus piedāvājumus iesniedza trīs komersanti, no kuriem par uzvarētāju tika izvēlēta Rīgā reģistrēta kompānija SIA Cleanhouse, kuras pamatdarbības veids ir vispārēja ēku tīrīšana, būvniecība, inženiersistēmu montāža, elektrisko instalāciju ierīkošana, izolācijas ierīkošana un apsardzes pakalpojumi, liecina Lursoft dati.

Konkursā savus piedāvājumus iesniedza arī SIA Ota un partneri, kas piedāvāja terases remontu Latvijas vēstniecībā Krievijā veikt par 70,9 tūkst. Ls, kā arī SIA Kvadrum, kuras piedāvātā līgumcena bija 93,6 tūkst. Ls. Kā konkursa galvenais uzvarētāja izvēles kritērijs tika noteikta zemākā cena, taču SIA Ota un partneri netika konkursā neplūca uzvaras laurus, jo uzņēmuma tehniskais piedāvājums neatbilda prasībām, Db.lv stāstīja ministrijas pārstāve Ieva Skuja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Efektīvas pārvaldības gada balvai» izvirzīti astoņi kandidāti

Dienas Bizness, 25.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) jau ceturto gadu sadarbībā ar Valsts kanceleju atzīmē un godina uzņēmumus, valsts un pašvaldību iestādes par sasniegumiem efektīvas pārvaldības nodrošināšanā organizācijās, pasniedzot «Efektīvas pārvaldības gada balvu».

Šogad atzinības saņemšanai Valsts pārvaldes kategorijā ir izvirzīta - Valsts darba inspekcija un LR Labklājības ministrija, par efektīvākajām pašvaldībām nominētas – Mārupes un Madonas novada domes un Liepājas pilsētas dome, bet efektīvāko uzņēmēju kategorijā izvirzīti – transporta un loģistikas pakalpojumu uzņēmums SIA Kreiss, maizes un konditorejas izstrādājumu ražošanas uzņēmums A/S Hanzas maiznīcas un telpu uzkopšanas uzņēmums SIA Cleanhouse.

Pirmajā kārtā Gada balvas kandidātus katrā no nominācijām izvirzīja sektora nacionālā līmeņa organizācijas. Valsts sektorā kandidātus izvēlējās Valsts kanceleja, pašvaldību sektorā Latvijas Pašvaldību savienība, bet privātajā sektorā – LDDK, sadarbībā ar Lursoft.. Otrajā kārtā izvirzītās nominācijas vērtēja kompetenta žūrija, kuras sastāvā ietilpa Valsts kancelejas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Latvijas Kvalitātes asociācijas, Finanšu un kapitāla tirgus organizāciju, NASDAQ OMX, ekonomikas pētnieki un citu sadarbības partneru pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hanzas maiznīcas saņem balvu par labāko pārvaldību

Madara Fridrihsone, 26.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Darba devēju konfederācijas un Valsts kancelejas iedibināto Efektīvas pārvaldības gada balva 2010. gadā piešķirta uzņēmumam Hanzas maiznīcas, kas ekonomiskās krīzes laikā spējusi par 61 % palielināt peļņu uz katru nodarbināto.

Atzinības rakstus saņēma arī transporta un loģistikas nozarē strādājošā SIA Kreiss un telpu uzkopšanas servisa nodrošinātājs Cleanhouse.

Laikraksta Dienas bizness speciālbalva piešķirta konditorejas izstrādājumu ražotājam SIA ADugs, kas krīzes gadā spējis peļņu palielināt par 48 %, bet apgrozījumu – par 18 %.

Kā efektīvākā valsts pārvaldes iestāde šogad tika sumināta Labklājības ministrija, bet par visefektīvāk strādājošo pašvaldību atzīta Liepājas dome.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Finanšu ministrija sit trauksmes zvanus, norādot uz kārtējo aizkavēšanos ES fondu apguvē, nozaru ministrijas pārmetumus noraida.

Pastāv nopietnas bažas, ka ES nauda šogad paliks neapgūta, jo kopējā Finanšu ministrijas pārziņā esošo ES fondu un citas ārvalstu finanšu palīdzības valsts budžeta izdevumu plānu neizpilde uz šī gada 31. augustu jau sasniegusi 51,3 milj. Ls, turklāt vērojama situācijas pasliktināšanās, tas ir, reālā līdzekļu apguve arvien vairāk atpaliek no sākotnēji plānotās.

Braucieni

Ēģipte «atgriežas»; tūrsezonas sekmes var ietekmēt nenoteiktība ap airBaltic.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izpētot lidostas Rīga miljonu vērto iepirkumu par lidostas telpu uzkopšanu, atklājusies ne viena vien radnieciska uz biznesa saite, kas ietekmējusi konkursa rezultātu, vēsta portāls Pietiek.com.

«Uz miljonu vērtu līgumu ar lidostu Rīga pretendējušais RBSSKALS serviss līdzīpašnieks ir par Satiksmes ministriju politiski līdzatbildīgo «olšteiniešu» pārstāves Elīnas Siliņas civilvīrs, un tas rada aizdomas par iepirkuma lobēšanu šīs firmas interesēs, bet aizdomu ēna krīt uz «olšteiniešu» politisko ielikteni Kasparu Ozoliņu,» raksta portāls, norādot – tā nav vienīgā ēna, kas gulst pār šo pēdējā brīdī izbeigto iepirkumu.

Firmas RBSSKALS serviss vadībā ir deputātes E. Siliņas un vēl viena «olšteiniešu» deputāta - Jāņa Upenieka - pusbrālis. Savukārt K. Ozoliņam, uz kuru krita ēna par iepirkuma lobēšanu šīs firmas labā, ir kopīgs bizness ar RBSSKALS serviss valdes priekšsēdētāja brāli, noskaidrojis Pietiek.com.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmējus «silda» Latvijas simtgadei

Daiga Laukšteina, 17.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rosina valsts svētku motīvu integrēt produktos un pakalpojumos , otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Latvijas simtgades svinības nav aiz kalniem, tāpēc ikviens uzņēmējs aicināts iesaistīties, piemēram, produktos un pakalpojumos integrējot svētku tēmu vai nodarbojoties ar mecenātismu. Labdarības attīstībā vietas pietiek kā lieliem nacionālas nozīmes uzņēmumiem, tā maziem un vietēja līmeņa.

Ziedot.lv pirmā dāvana kopā ar uzņēmējiem jau top. Tas ir bērnu rehabilitācijas centrs «Poga». Centrs top par uzņēmumu un privātpersonu ziedojumiem. «Pateicoties tiem, centram ir sava mājvieta Indrānu ielā 13 un atvestas jau pirmās rehabilitācijas iekārtas, kas ir vienīgās tādas Ziemeļeiropā. «Poga» ir bezpeļņas fonds un partneris valstij, lai ieviestu inovatīvas rehabilitācijas metodes,» norāda Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta. Viņa informē, ka «Pogas» partneri ir AS Swedbank un SIA Cleanhouse.

Komentāri

Pievienot komentāru