Pasaulē

Coca-Cola audzē peļņu

Žanete Hāka, 15.10.2013

Jaunākais izdevums

Pasaules lielāka bezalkoholisko dzērienu ražotaja Coca-Cola trešā ceturkšņa peļņa augusi, atgūstoties Ziemeļamerikas un Eiropas reģionu ekonomikai.

Uzņēmuma peļņa ceturkšņa laikā pieaugusi par 5,9% līdz 2,45 miljardiem ASV dolāru, salīdzinot ar 2,31 miljardu dolāru pērn attiecīgajā periodā, savukārt apgrozījums samazinājies par 2,5% līdz 12,03 miljardiem dolāru. Analītiķi prognozēja, ka apgrozījums sasniegs 12,05 miljardus dolāru, raksta Bloomberg. Uzņēmums jau paziņojis, ka svārstīgais valūtas kurss ietekmēs uzņēmuma ienākumus ceturtajā ceturksnī, samazinot tos par 6%.

Dzērienu pārdošanas apjomi Eiropā ceturkšņa laikā uzlabojušies, sarūkot vien par 1%, salīdzinot ar 4% kritumu iepriekšējā ceturksnī. Savukārt Ziemeļamerikā pārdošanas apjomi pieauga par 2%, salīdzinot ar 1% kritumu iepriekš.

Kopumā pasaulē pārdošanas apjomi pieauga par 2%, kas ir mazāk nekā analītiķu prognozētie 2,9%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Bafeta lielākie ieguldījumi dienas laikā nopelna 840 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 17.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju guru Vorens Bafets aizvadījis veiksmīgu dienu akciju tirgū, raksta MarketWatch.

Desmit lielāko Vorena Bafeta kompānijas Berkshire Hathaway ieguldījumu vērtība pirmdienas laikā palielinājās par 838,7 miljoniem dolāru, liecina FactSet analīze, balstoties uz datiem par investīcijām, ko kompānija sniegusi pērnā gada 31. decembrī.

Lielākais V. Bafeta ieguldījums – aptuveni 463,5 miljoni Wells Fargo akciju, - cenai augot par 38 centiem, nopelnījušas Bafetam aptuveni 176,1 miljonu dolāru.

Coca Colas akcijas cenas kāpums par 24 centiem Bafeta bagātību palielinājis par 96 miljoniem dolāru, bet American Express akcijas cenas pieaugums par 90 centiem vairoja viņa ieguldījuma vērtību par 136,45 miljoniem dolāru.

IBM akcijas cena pieauga par 2,16 dolāriem, tādējādi palielinot Bafeta ieguldījumu par 166,3 miljoniem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru