Transports un loģistika

«Concord» netiks pārdota

Aivars Mackevics [email protected], 15.04.2003

Jaunākais izdevums

Concord netiks pārdota! Visas 12 Concord lidmašīnas nonāks muzejā un nekur citur, to paziņojušas lidsabiedrības Air France un British Airways. Līdz ar to britu uzņēmējs Ričards Bransons (Richard Branson) ir saņēmis noraidījumu izteiktajam priekšlikumam, iegādāties Concord lidmašīnas savas lidsabiedrības Virgin Atlantic vajadzībām par vienu mārciņu gabalā. Avots: Traveltalk

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"SEB banka" piešķīrusi aizdevumu 1,1 miljona eiro apmērā ēdināšanas, namu apsaimniekošanas, kā arī telpu un āra teritorijas uzkopšanas pakalpojumu sniedzējam SIA "Concord Service Group", informē bankas pārstāvji.

Aizdevums paredzēts nekustamā īpašuma iegādei Ķekavas novadā.

Bankā skaidro, ka pašlaik uzņēmums nomā telpas Rīgā, bet to platība nav pietiekama uzņēmējdarbībai un attīstībai, savukārt atsevišķu noliktavas telpu īre rada papildu izmaksas. Jaunās telpas uzņēmumam ļaus strādāt efektīvāk un ilgtspējīgāk.

"Concord Service Group" izpilddirektore Ingrīda Žemaitaitiene informē, ka pēdējo gadu laikā uzņēmums ir strauji attīstījies un turpina īstenot izvirzītos mērķus, kas paredz arī jaunu darbavietu izveidi, kā arī papildu ražošanas un uzglabāšanas telpas. Aizdevums bija nepieciešams īpašuma iegādei, lai zem viena jumta apvienotu biroju, noliktavu un ražošanas telpas. Šobrīd uzņēmums strādā trijās nozarēs, bet plānots pakalpojumu klāstu vēl paplašināt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

30. novembrī Rīgā (Radisson Blu Hotel Latvija) skolēniem un vecākiem būs iespēja iepazīties ar pasaulē slavenām privātskolām, starptautiskām koledžām un valodu nometnēm.

No plkst.10.00 līdz 16.00 vairāk nekā 40 mācību iestāžu direktori un pārstāvji no Lielbritānijas, ASV, Austrijas, Vācijas, Šveices, Spānijas un citām valstīm ikvienam interesentam pastāstīs par to, kā iestāties vadošajās pasaules universitātēs, apgūstot A-level un IB (International Baccalaureate) vidusskolu programmas.

Izstādes dalībnieku vidū būs tādas slavenas skolas kā Shrewsbury School, Concord College, Ruthin School, Queen Ethelburga's Collegiate, American International School-Salzburg un citas.

Izstādes laikā varēs iegūt informāciju arī par to, kā sagatavoties mācībām, izmantojot viengadīgās programmas starptautiskajos mācību centros vai vasaras sagatavošanas kursus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākais Apple viedtālrunis iPhone 5 varētu parādīties pārdošanā jau septembrī un izmantos iPad procesoru, atsaucoties uz Concord Securities ekspertu grupas apgalvojumu, vēsta The Telegraph.

Apple izmēģinājuma modeļus izgatavos jau šī gada augustā, bet septembrī kompānija uzsāks iPhone 5 masveida ražošanu, norāda eksperti. Kompānija šogad ir ieplānojusi izgatavot 30 miljonus ierīču. iPhone 5 piegādes gan var aizkavēt Japānas zemestrīces radītās sekas.

iPhone 5 būs aprīkots ar 8 megapikseļu kameru un A5 procesoru, ko pašlaik izmanto iPad. Apple jaunākajam viedtālrunim būs uzlabots antenas dizains, bet citas izskata izmaiņas nav paredzētas.

Janvārī Concord Securities eksperti pareizi paredzēja iPad 2 pārdošanas uzsākšanu, atgādina The Telegraph.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Matraču ražotājs Marks M savieno roku darbu un augstākās tehnoloģijas

Anda Asere, 06.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Guļamistabas mēbeļu un matraču ražotājs piesaka sevi tirgū ar jaunu produktu – augstākās klases matraču līniju Heavens.

«Gribam vai negribam, mums visiem ir jāguļ. Un, ja apguļamies, gribam gulēt labi. Matracim ir jābūt labam, jo – kā gulēsim, tā dzīvosim. Mans bizness ir cilvēku laime,» apgalvo Juris Griķis, SIA Marks M īpašnieks. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētajā konkursā Eksporta un inovācijas balva 2013 uzņēmums ar savu matraču līniju Heavens startē kategorijā Importa aizstājējprodukts. Matraču līnijā iekļauti trīs produkti – matracis Accord, matracis Concord un virsmatracis Elite. Concord matraci iespējams izvēlēties ar vienmērīgām dažādas stingrības atsperēm, bet Accord – ar dažādu atsperu spriegojumu katram gulētājam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Britu uzņēmējs vēlas iegādāties «Concord» lidmašīnas

Aivars Mackevics [email protected], 14.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu uzņēmējs Ričards Bransons (Richard Branson) vēlas iegādāties Concord lidmašīnas priekš savas lidsabiedrības Virgin Atlantic. Pirms iegādāšanās uzņēmējs ir nolēmis iepazīties ar British Airways sastāvā esošo Concord lidmašīnu pārbaudes rezultātiem. Vienlaicīgi lidsabiedrība Virgin Atlantic ir paziņojusi par firmas daudzlidotāju programmas "flyingco" uzlabošanu. Avots: VDR

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien izsoļu nama Christie’s rīkotajā izsolē jaunu rekordu sasniedza Pablo Pikasso mākslas darbs.

Pablo Pikasso glezna Les femmes d Alger (Version O ) izsolē tika pārdota par gandrīz 179,4 miljoniem ASV dolāru, kas ir vēsturiski augstākā cena, par kādu jebkad pārdots kāds mākslas darbs.

Līdz šim dārgākā izsolē pārdotā glezna bija Frensisa Bēkona Lusjēna Freida trīs studijas, kura Christie’s tika pārdota 2013. gadā par 142,5 miljoniem dolāru.

Tas gan nebija vienīgais vakardienas izsolē sasniegtais rekords – Alberto Džakometi veidotā skulptūra Rādošais cilvēks tika pārdota par 141,3 miljoniem dolāru. Tā pārspēja citas šī mākslinieka veidotās skulptūras rekordcenu, jo 2010. gadā A. Džakometi skulptūra Soļojošais cilvēks sasniedza rekordaugstu atzīmi un tika pārdota par 104,3 miljoniem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Eksperti: bieži privātmāju pārdevēji dzīvo ilūzijās

Lelde Petrāne, 28.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ielūkojoties nekustamo īpašumu sludinājumos un ieraugot prasītās summas, potenciālajiem pircējiem nereti ieplešas acis.

Tādēļ biznesa portāls db.lv nolēma aplūkot piedāvājumu privātmāju tirgū Rīgā, skatoties tieši uz dārgāko «galu», un lūgt speciālistu vērtējumu.

1. Cik bieži (šogad un pagājušajā gadā) ir bijuši gadījumi, kad Rīgā esošu privātmāju izdodas pārdot par cenu, kas pārsniedz 260 tūkstošus latu?

ARCO REAL ESTATE tirgus analītiķis Jānis Dzedulis: «VZD darījumu datu bāzē 2011.gadā fiksēti 10 darījumi ar viena dzīvokļa mājām par kopējo summu virs 260 000 LVL. 2012.gada pirmajā ceturksnī ir fiksēts 1 darījums. Pieļaujams, ka reālais darījumu skaits virs šīs summas ir nedaudz lielāks, ņemot vērā faktu, ka bieži vien Zemesgrāmatā tiek norādīta zemāka summa nekā par kādu tiek iegādāts nekustamais īpašums.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūzikas izdevēji, arī kompānijas "Universal Music Publishing Group", "Warner Chappell Music" un "Sony Music Publishing", sūdz tiesā vietni "Twitter" par "plašiem autortiesību pārkāpumiem" pret konkrēto kompāniju mūzikas katalogiem.

Prasību Tenesī štata federālajā tiesā iesniedza 17 izdevēji, kuriem ir tiesības uz tādu mākslinieku kā Dreiks, Teilore Svifta un Adele, no vienīgā atbildētāja lietā - "Twitter" īpašnieces Īlona Maska kompānijas "X Corp" - prasot vairāk nekā 250 miljonus ASV dolāru (231 miljons eiro).

ASV Nacionālās mūzikas izdevēju asociācijas vadītājs Deivids Izrealaits paskaidroja, ka "Twitter" ir vienīgā no lielākajām sociālo tīklu platformām, kura "savā pakalpojumā pilnībā atsakās licencēt miljoniem dziesmu", lai gan labi apzinās, ka platformā "miljardiem cilvēku ik dienu mūziku noplūdina, prezentē un straumē".

Viņš apsūdzēja "Twitter" par platformas sniegšanu noplūdinātai mūzikai, ar autortiesībām aizsargātiem videoklipiem un citiem materiāliem. ASV Digitālās tūkstošgades autortiesību likums paredz, ka "Twitter" un citām sociālo mediju platformās nevar iesūdzēt tiesā par autortiesību pārkāpumiem saistībā ar lietotāju augšupielādētu saturu, ja platformas cenšas dzēst autortiesības pārkāpušo materiālu un soda lietotājus, kas pārkāpj autortiesības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielā attīstības sadarbības lekcija: Latvijas loma globālajā dienaskārtībā

, 03.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāda ir Latvijas loma attīstības sadarbībā? Kādi tagad un nākotnē būs galvenie attīstības sadarbības jautājumi? Kādi būs galvenie spēlētāji un ar kādām problēmām sastapsimies? Cik ilgi un, galvenais, kam varam piedāvāt Latvijas pieredzi? Kāda ir Latvijas loma Eiropas attīstības sadarbības politikā un starptautiskajās organizācijas kopumā? Kā varam nodrošināt, ka Latvijas līdzekļi attīstības sadarbībai tiek izmantoti efektīvi?

Uz šiem un citiem jautājumiem piektdien, 7. septembrī plkst. 11.30 Latvijas Universitātes Mazajā aulā, Raiņa bulvārī 19, atbildēs ANO Attīstības programmas pastāvīgā pārstāvja vietniece Turkmenistānā, bijusī ANO Attīstības programmas Latvijā biroja vadītāja Inita Pauloviča. Šī būs pirmā Lielā attīstības sadarbības lekcija: Latvijas loma globālajā dienaskārtībā, ko organizē Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS). To apmeklēt aicināti Latvijas politiķi, valsts pārvaldes institūciju, nevalstisko organizāciju un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kā arī ikviens interesents. Turpmāk šādas lekcijas iecerēts organizēt reizi gadā.

LR Ārlietu ministrijai pašlaik ir jāsāk veidot attīstības sadarbības pamatnostādnes nākamajam attīstības posmam, taču no 2007. gada Latvijai vairs nav sava pārstāvja Eiropas Parlamenta attīstības komitejā, savukārt Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisijas attīstības sadarbību neuzskata par prioritāru jomu. Ne vienmēr pat politiķiem ir izpratne par to, kas ir šī "attīstības sadarbība" un kāpēc Latvijai tā vispār nepieciešama. Tieši tādēļ LAPAS organizē lekciju, ko vadīs Inita Pauloviča, kura bija viens no pirmajiem cilvēkiem pasaulē, kurš vadījis ANO Attīstības programmas biroju savā valstī, tāpat viņa ir izstrādājusi konceptuālās pamatnostādnes nabadzības novēršanā un strādājusi ar dažādām starptautiskām organizācijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki uzņēmumi Latvijā ir paziņojuši par atteikšanos sadarboties ar partneriem Krievijā, kuras armija pēc Vladimira Putina pavēles iebrukusi Ukrainā.

Solidarizējoties ar Ukrainu un ukraiņiem, kuru vidū ir arī Rimi Baltic darbinieki un klienti, kā arī krasi iestājoties pret militāro agresiju, ko Krievija izvērsusi Ukrainā, Rimi Baltic lēmis pārtraukt Krievijā ražotu preču tirdzniecību.

Rimi Baltic lēmums nozīmē, ka no šī brīža gandrīz 300 Rimi veikalos Lietuvā, Latvijā un Igaunijā no sortimenta tiek izņemtas Krievijā ražotas preces, kā arī pārtrauks to importu no starptautiskajiem izplatītājiem.

Amsils: Dobeles dzirnavnieka sadarbība ar Krieviju vairs nav iespējama 

Ņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā, uzņēmuma sadarbība ar Krieviju vairs nav iespējama,...

Par šo lēmumu Rimi Baltic šobrīd informē piegādātājus un ir uzsākta Krievijas produktu izņemšana no veikalu plauktiem.

“Rimi veikalos Krievijā ražotu preču daudzums nepārsniedz 1% no kopējā sortimenta. Taču lēmums pārtraukt Krievijas ražojumu tirdzniecību ir simbolisks solis ar skaidru vēstījumu – mēs esam pret militāru agresiju un solidarizējamies ar ukraiņiem mūsu klientu un darbinieku vidū,” uzsver Rimi Latvija valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Arī lielveialu tīkls "Maxima Latvija" ir apturējis Krievijā un Baltkrievijā ražoto produktu iepirkumu un pieņēmusi lēmumu izņemt šīs preces no veikalu sortimenta.

Arī Sanitex pārtrauc preču importu no Krievijas un Baltkrievijas 

Reaģējot uz Krievijas darbībām Ukrainā, distribūcijas un loģistikas uzņēmums "Sanitex" pārtrauc...

Par šo lēmumu tuvākajā laikā tiks informēti arī uzņēmuma sadarbības partneri, kas veic konkrēto preču piegādi.

Krievijā ražotas preces procentuāli veido pavisam nelielu daļu no kopējā "Maxima Latvija" produktu klāsta, tādēļ veiktās izmaiņas neietekmēs "Maxima" veikalu sortimentu, skaidroja uzņēmumā.

Food Union pārtrauc saldējuma eksportu uz Krieviju 

Pārtikas koncerns "Food Union", reaģējot uz notikumiem Ukrainā, pārtraucis saldējuma eksportu uz...

"Mūsu līdzšinējā pieredze Covid-19 pandēmijas kontekstā ļāvusi pārliecināties, ka nepieciešamības gadījumā Latvijas ražotāji spēj nodrošināt pilnvērtīgus preču krājumus un aizvietot arī importēto preču sortimentu," pauda uzņēmumā, piebilstot, ka veikalu sortimentā jau tagad dominē vietējo Latvijas ražotāju produkcija.

Nosodot Krievijas sākto karu pret Ukrainu, arī "Elvi" un "top!" veikalu tīkli, tāpat kā "Rimi" un "Maxima", pārtrauc Krievijā ražotu preču tirdzniecību.

SIA "Elvi Latvija" pārstāve Vineta Grigane-Drande norādīja, ka, sekojot līdzi šī brīža notikumiem Ukrainā, veikala vadība ir nolēmusi pārtraukt Krievijā ražotu preču tirdzniecību.

Kompānijā arī pavēstīja, ka mazumtirdzniecības veikalu "Elvi" tīkls pārtrauc Krievijā ražotu produktu iepirkšanu. Taču, lai nevairotu pārtikas atkritumu daudzumu, veikalos tiks iztirgoti tur jau esošie produkti, bet netiks veikti jaunu preču iepirkumi.

“Šis ir drūms un neiedomājami smags brīdis Eiropai, kurā katrai privātpersonai un uzņēmumam ir nepieciešams skaidri un nelokāmi paust savu nostāju par to, ka demokrātiskā pasaulē nav vietas asinsizliešanai un karam. Atbalstot ekonomiskās sankcijas pret Krievijas valdošo eliti, pārtraucam šajā valstī ražotu produktu iepirkšanu,” situāciju komentē SIA ELVI Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine. Viņa arī turpina: “Tā, ka saņemam jautājumus no klientiem un sadarbības partneriem, varu apstiprināt, ka mēs apzināmies - atvērtas ekonomikas apstākļos Krievijas uzņēmēji ir investējuši savu kapitālu arī daudzos Latvijā esošos pārtikas ražošanas uzņēmumos, kas darbojas mūsu zemē, maksā nodokļus Latvijai un rada darbavietas Latvijas iedzīvotājiem. Šobrīd netiek apsvērta šādu uzņēmumu produkcijas bloķēšana - ir ļoti svarīgi saglabāt mūsu iedzīvotāju ekonomisko stabilitāti, un ELVI turpinās tirgot visas Latvijā ražotās preces.”

Arī veikalus "top!" pārstāvošā uzņēmuma SIA "Iepirkumu grupa" mārketinga direktore Ilze Priedīte aģentūrai LETA sacīja, ka "top!" veikalos netiks pārdota Krievijā ražotā produkcija, un ņemot vērā Baltkrievijas iesaisti Krievijas sāktajā karā pret Ukrainu, arī Baltkrievijā ražotā produkcija veikalos netiks pārdota.

Vienlaikus, lai atbalstītu Ukrainu, uzņēmums apsver Ukrainā ražotās produkcijas stiprināšanu veikalos, piebilda Priedīte.

Savukārt uzņēmumu apvienības SIA "Latvian Retail Management", kas pārstāv mazumtirdzniecības veikalu tīklus "Citro" un "Eldo", valdes priekšsēdētājs Imants Kelmers aģentūrai LETA minēja, ka ir sāktas pārrunas par Krievijas un Baltkrievijas ražotās produkcijas iepirkumu apturēšanu.

Viņš norāda, ka vairāki partneri ir pieņēmuši lēmumu par atteikšanos no Krievijas un Baltkrievijas ražojumu iepirkuma, savukārt pārējie ir procesā uz Krievijā un Baltkrievijā ražotu preču iepirkuma pārtraukšanu.

"Citro" un "Eldo" tīkla sortimentā Krievijas un Baltkrievijas ražojumu īpatsvars ir neliels, un to izņemšana no sortimenta būtisku ietekmi neradīs, piebilda Kelmers.

Arī veikalu tīkls "Mego" ir sācis Krievijā ražoto preču piegāžu pārtraukšanu, paužot neapmierinātību pret Krievijas militāro agresiju Ukrainā, informēja veikalu tīkla "Mego" valdes loceklis Igors Šihmans.

Tāpat veikalu tīkla "Aibe" komercdirektore Antra Plēse-Laizāne aģentūrai LETA sacīja, ka veikalu tīklā "Aibe" netiks pārdota Krievijā un Baltkrievijā ražotā produkcija.

Nosodot Krievijas un Baltkrievijas kopīgi sākto karu pret Ukrainu, kokapstrādes uzņēmuma "Latvijas finiera" vadība nolēmusi pārstrukturēt piegādes ķēdes un pārkārtot saimniecisko darbību, lai turpmāk nesadarbotos ar abu agresorvalstu pārstāvjiem.

"Šajā Ukrainas tautai ārkārtīgi grūtajā brīdī esam vienoti ar viņiem, stāvot par brīvību, neatkarību, demokrātiju un mieru," uzsver "Latvijas finiera" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis.

"Latvijas finieris" ir Eiropas Savienības vērtībās un Rietumu pasaules uzskatos balstīts uzņēmums, kā arī pauž ticību Rietumu sabiedrības vienotībai un spējai šīs vērtības kopīgi aizstāvēt.

Arī vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupa "Eco Baltia" pieņēmusi lēmumu pārtraukt jebkāda veida sadarbību ar uzņēmumiem no Krievijas.

Nosodot militāro agresiju, kas vērsta pret Ukrainu un tās iedzīvotājiem, no 25. februāra zāļu vairumtirgotājs “Magnum Medical” un aptieku tīkls “Apotheka” pārtrauc Krievijā un Baltkrievijā ražoto medikamentu, uztura bagātināju un kosmētikas tirdzniecību.

Lietuvas tiešsaistes tirdzniecības uzņēmums "Pigu.lt", kam Latvijā pieder interneta veikals "220.lv", piektdien paziņoja, ka pārtrauc Krievijā un Baltkrievijā ražotu preču tirdzniecību savās platformās, protestējot pret Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Pigu.lt" aplēses liecina, ka Krievijā un Baltkrievijā ražotas preces veido gandrīz vienu procentu no tā apgrozījuma.

Lēmums attiecas uz visiem grupas tiešsaistes veikaliem, tostarp "220.lv" Latvijā, "Kaup24.ee" un "Hansapost.ee" Igaunijā, kā arī "HobbyHall.fi" Somijā.

Tāpat "Pigu.lt" sola, ka mudinās pircējus iegādāties Ukrainā ražotas preces, kuru izcelsme tikšot skaidri norādīta.

“MV GROUP” pārvaldītais uzņēmums SIA “MV Latvia” pārtrauc Krievijas un Baltkrievijas produktu importu Latvijā. Šobrīd uzņēmums atsakās no visiem jaunajiem pasūtījumiem un meklē iespējas, kā atcelt daļu no jau esošajiem importa pasūtījumiem, kas nākuši no abu minēto valstu ražotājiem.

"Mēs strikti nosodām Krievijas militāro agresiju. Esam pārliecināti, ka pilsoniskā līdzdalība ir svarīgāka par biznesa interesēm, tāpēc esam nolēmuši uz nenoteiktu laiku iesaldēt sadarbību ar Krievijas un Baltkrievijas zīmoliem. Arī mūsu partneri atbalsta šo lēmumu un pauž savu nostāju pret notiekošajām militārajām darbībām," norāda “MV GROUP” ģenerāldirektors Marijus Cilcius.

Latvijas jaunuzņēmumu vides organizācijas ir parakstījušas vēstuli, aicinot, tai skaitā, ikvienu uzņēmēju Baltijā un Eiropā izvērtēt gan sadarbību ar Krievijas partneriem, gan savu darbību Krievijas tirgū un valdībai pēc iespējas ātrāk saskaņot Ukrainas bēgļu uzņemšanas plānu, nodrošinot bēgļiem iespēju Latvijā strādāt un būt nodarbinātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules bagātnieku turībai augot, pēdējos gados periodiski var dzirdēt par gigantisku naudas summu plūšanu mākslas tirgus virzienā

Parasti skaļāk izskan tas, ka turīgie sacenšas par kāda autora darbu visatpazīstamāko izsoļu namu rīkotajos pasākumos. Tiesa gan, šādi darbi savus īpašniekus maina arī nosacīti klusāk – kolekcionāriem savā starpā vienojoties par kādu konkrētu summu. Kopumā mākslas darbu iegāde var ļaut ne tikai izcelties uz pārējo fona un gūt emocionālu gandarījumu, bet arī sabalansēt savus ieguldījumus. DB jau rakstījis – milzīgas daudzmiljonu summas patiesībā gatavs maksāt vien visai ierobežots cilvēku loks par vēl ierobežotāku skaitu mākslinieku mākslas darbu (tādējādi ir deficīta sajūta). Šie rekordi minēto tirgu atspoguļo vien daļēji. Proti, nav garantijas, ka stabili par pievilcīgām summām tiks pārdoti arī mazāk atpazīstamu mākslinieku veikumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ķīlnieku lomā - Tapeks piegādātāji

Katrīna Iļjinska kopā ar Inesi Helmani, 20.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik viena no lielākajiem būvmateriālu tirgotājiem SIA Tapeks prece tiek pārdota par santīmiem, bet preces piegādātāji palikuši tukšā. Viens no lielākajiem būvmateriālu tirgotājiem SIA Tapeks, kurš faktiski ir bankrotējis, pie bankrota sliecas vainot banku, kura nevēlējās nākt pretī un neatbildēja pat uz piedāvājumu kapitalizēt uzņēmumu.

Taču tagad prece, ko ir apķīlājusi Swedbank un Nordea, visādos veidos tiek pārdota ar ļoti lielām atlaidēm - naudu par preci saņem banka, bet piegādātājiem, kuri devuši preci uz nomaksu, tiek nodarīti lieli zaudējumi - netiek atdota ne nauda, ne prece.

Pērk bijušie darbinieki

Db arī sludinājumu portālā ss.lv novēroja divus sludinājumus ar tekstu - zemākās cenas vairāk nekā 10 000 preču Ganību dambī 25d, Rīgā. Šajā vietā atrodas Tapeks birojs un noliktavas. Lielākie zaudējumi no preču pārdošanas radušies Tapeks preču piegādātājiem, piemēram, Paroc, Tenax, maxit, Knauf un citiem, proti, banka iegūs naudu no lēti pārdotās preces, bet pati prece paliks Tapeks bijušo darbinieku uzņēmumiem, jo viņu jaunizveidotie uzņēmumi ir arī preču pircēji. Uzņēmēji pērk nocenoto preci no savas bijušās darbavietas. V. Priedītis Db pastāstīja, ka veikalu telpas nepieder Tapeks, bet tiek nomātas. Teorētiski pastāv iespēja, ka tagadējo Tapro veikalu telpām pēc Tapeks maksātnespējas var mainīsies nomnieks, bet preces pat netiek pārvietotas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijā izsolē pārdota Pikaso glezna par 3.32 miljoniem GBP (2.941 miljoniem latu), kas ir visdārgākā jebkad Austrālijā pārdotā glezna, ziņo BBC News.

1954.gada Pikaso glezna Sylvette, kas attēlo modeli un mūzu Dāvidu, pārdota anonīmam pircējam. Tas bija viens no 40 Pikaso darbiem, kas bija radīti Dāvidas iedvesmā. Nupat pārdoto gleznu mākslinieks radījis 73 gadu vecumā.

Iepriekš dārgākā glezna, kas pārdota Austrālijā bija 1.67 miljonu mārciņu (1.48 miljoniem latu) vērtā austrālieša Breta Vitlija glezna.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Džeimsa Bonda ierocis pārdots par 229 tūkstošiem; Veidera kostīmu nenopērk

Lelde Petrāne, 26.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pistole, ko rokās turēja Šons Konerijs (Sean Connery) kā Džeimss Bonds plakātā, kas reklamēja 1963.gada filmu From Russia With Love, izsolē pārdota par 277 250 Lielbritānijas sterliņu mārciņām (aptuveni 229 tūkstoši latu), ziņo BBC.

Walther gaisa pistole Christie's izsolē Londonā pārdota par ievērojami lielāku cenu nekā bija lēsts. Tika prognozēts, ka tā varētu tikt pārdota par 15 000 - 20 000 Lielbritānijas sterliņu mārciņu.

Savukārt retu Dārta Veidera kostīmu, kas tika ražots Star Wars filmas The Empire Strikes Back vajadzībām, nav izdevies pārdot vispār. Tika prognozēts, ka par to varētu iegūt līdz pat 230 tūkstošiem mārciņu.

Kostīms, kuru cerēja pārdot privāts kolekcionārs no ASV, kurš to ieguva 2003.gadā, varētu būt pirmais pilnībā nokomplektētais Veidera kostīms, kas piedāvāts izsolē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apgrozāmo līdzekļu trūkums, attīstībai nepieciešamās investīcijas pārsniedz gaidāmo peļņu, nespēja atrast Latvijā kvalificētus speciālistus – iemesli, kāpēc tiek pārdotas ražojošas zemnieku saimniecības, ir tikpat dažādi, cik paši lauksaimniecības uzņēmumi. Taču potenciālie pircēji prasīto cenu nav gatavi maksāt.

To laikraksts Latvijas Avīze noskaidrojis sarunās ar pārdošanā izlikto lauksaimniecības uzņēmumu īpašniekiem.

Saimniecību pārstāvju teiktais liecinot – ārzemnieki joprojām Latviju uzskata par valsti, kur par sviestmaizes cenu var iegādāties ražojošu uzņēmumu.

Sludinājumu portālos laikraksts atradis vairākas lauku saimniecības, kurām tiek meklēts pircējs, un noskaidrojis, kāds ir iemesls šādam solim.

Tā, piemēram, nekustamo īpašumu attīstītājs un apsaimniekotājs SIA RPK grupa jau vairākus gadus meklē pircēju diviem saviem lauksaimniecības uzņēmumiem – piena lopkopības saimniecībai SIA Agro Aizkalni un kartupeļu un dārzeņu audzēšanas saimniecībai SIA Čapuļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Dalī glezna pārdota par rekordcenu

Valdis Vikmanis, 06.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Glezna Spectre du soir sur la plage, kuras autors ir spāņu gleznotājs Salvadors Dalī pārdota par 5,7 miljoniem ASV dolāru.

S. Dalī, kas izpelnījās slavenākā un skandalozākā sirreālista slavu šo gleznu uzgleznoja 1935. gadā. Izsoļu nams Sotheby's norāda, ka šī ir visdārgāk pārdotā S. Dalī glezna vēsturē.

Jāatzīmē, ka šajā nedēļā krita vēl viens rekords - visdārgāk iegādātais mākslas darbs. izsoļu namā Christie's spāņu mākslinieka Pablo Pikaso Glezna «Nu au Plateau de Sculpteur» (Kailā, zaļās lapas un skulptūra) tika pārdota par 106,5 miljoniem ASV dolāru. NYTimes ziņo, ka par tik lielu summu mākslas darbu izsoļu vēsturē līdz šim neviens darbs nebija pārdots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dacia - zīmols uz viļņa

, 19.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

" 2007.gada pirmajos sešos mēnešos Dacia pārdošanas apjomi ir būtiski palielinājušies - 47 valstīs pārdotas vairāk kā 110 000 automašīnas;

" Paplašinot piedāvājumu klāstu ar Dacia Logan MCV un Dacia Logan Van, Dacia zīmols arvien lielāku popularitāti izkarojis Rietumeiropā;

" 2007.gadā Pitesti rūpnīca Rumānijā un Casablanca rūpnīca Marokā palielināja ražošanas apjomu, lai apmierinātu arvien pieaugošo pieprasījumu.

Pārdošanas apjoms turpina pieaugt

Dacia pārdošanas apjoms strauji turpināja pieaugt pēc Dacia Logan MCV un Dacia Logan Van laišanas apgrozībā 2007.gada sākumā. Jūnija beigās no kopēja Dacia pārdošanas apjoma 60% sastādīja Logan (pārdotas 74 928 automašīnas 47 valstīs), 35% - Logan MCV (32 943 automašīnas 29 valstīs) un 5% - Logan Van (3849 automašīnas Rumānijā un Bulgārijā). Straujākais pārdošanas apjoma pieaugums - 63,3% - vērojams Rietumeiropā, kur pārdotas 32 889 automašīnas. Dacia zīmolam šobrīd pieder 1,38% no pasažieru automašīnu tirgus Francijā (pārdotas aptuveni 15 000 automašīnas) un, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, tas ir par 30,8% vairāk. Līdzīga situācija vērojama arī Vācijā - 2007.gada pirmajos sešos mēnešos Dacia pārdošanas apjomi, salīdzinot ar to pašu periodu 2006.gadā, ir trīskāršojušies. Sevišķi strauju pārdošanas apjoma pieaugumu nodrošināja Dacia Logan MCV, kas tirgū parādījās 2007.gada februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Likvidējamā RSK izsolīs automašīnu, mākslas priekšmetus, datortehniku, biroja mēbeles

Ieva Mārtiņa, 03.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad 12. janvārī Rīgas domei piederošā likvidējamā RSK Apdrošināšanas AS atklātā, mutiskā izsolē ar augšupejošu soli pārdos kustamo mantu – automašīnu, mākslas priekšmetus, datortehniku, biroja mēbeles un aprīkojumu.

Izsolē, kas notiks Lāčplēša ielā 38, tiks pārdota 2005. gadā iegādātā vieglā automašīna Mercedes –Benz Viano par sākumcenu 5 760 lati, kā arī monitori, datori, printeri, kur cena svārstās no pāris latiem līdz vairāk nekā 100 latiem, liecina informācija RSK Apdrošināšamas AS mājas lapā. Izsolē tiek pārdotas gleznas – Valda Opmaņa Lauku ziedi ar sākumcenu 102 lati un Intas Bērentes- Strengas glezna Iedoma ar sākumcenu 60 lati. Tāpat izsolē varēs iegādāties seifu, grāmatu plauktus, galdus, skapjus, telefonus, u.c. kustamo mantu.

Paredzēts, ka objektiem, kam izsoles sākumcena noteikta 1 - 49 Ls, augšupejošais solis ir viens lats, objektiem, kam izsoles sākumcena noteikta vienāda vai lielāka kā 50 Ls, augšupejošais solis ir desmit lati, bet objektiem, kuru izsoles sākumcena noteikta vienāda vai lielāka kā 1 000 Ls - augšupejošais solis ir 100 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

RSK apdrošināšanas AS ēku Lāčplēša ielā par 1,51 miljonu latu iegādājas ārvalstnieks

BNS, 08.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldībai piederošās likvidējamās risku apdrošināšanas sabiedrības RSK apdrošināšanas AS (RSK) ēka Lāčplēša ielā 38 par 1,51 miljonu latu pārdota ārvalsts fiziskai personai, aģentūrai BNS pavēstīja RSK galvenā juriskonsulte Baiba Lietiņa.

Viņa informēja, ka ar RSK likvidatora Jura Jansona lēmumu ir apstiprināti ēkas Lāčplēša ielā 38, Rīgā, izsoles rezultāti un īpašumtiesību pāreja reģistrēta Rīgas pilsētas Zemesgrāmatu nodaļā.

«Tādējādi sekmīgi realizēts kārtējais RSK likvidācijas procesa plāna, atbilstoši kuram tiek realizēts RSK likvidācijas process, posms,» atzina Lietiņa.

Viņa arī informēja, ka RSK pašlaik ir apmierinājusi pirmās grupas kreditoru prasījumus 82% apmērā, kas veido 66% no visu kopējo kreditoru prasījumu apmēra. Līdz 2010.gada decembra vidum RSK plāno apmierināt visus kreditoru prasījumus, par kuru apmēru nav strīds.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 15.oktobrī izsolē ar lejupejošu soli tika pārdota RSK ēka Lāčplēša ielā, taču kompānijas pārstāvji neatklāja ēkas pārdošanas cenu, kā arī pircēju, kas to iegādājās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Latvenergo visu saražoto elektroenerģiju piedāvās biržā Nord Pool Spot

Lelde Petrāne, 19.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvenergo un Eiropas elektroenerģijas birža Nord Pool Spot AS (NPS) 19.jūnijā noslēdza līgumu, kas nodrošina iespēju AS Latvenergo piedāvāt visu saražoto elektroenerģiju biržā. Rezultātā elektroenerģijas biržā Latvijā vairākas reizes palielināsies elektroenerģijas piedāvājums un apgrozījums, informē uzņēmums.

Šāda līguma noslēgšanu iespējamu darījuši veiktie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par elektroenerģijas nodokļa atbrīvojumu piemērošanas kārtību, kas stājās spēkā 2014. gada 19. jūnijā: tagad ir noteikta turpmāka elektroenerģijas nodokļa atbrīvojuma piemērošanas kārtība uzņēmumiem, kas pārdod biržā no atjaunīgajiem energoresursiem vai efektīvā koģenerācijā saražotu elektroenerģiju.

Mikael Lundin, Nord Pool Spot izpilddirektors, norāda: «Šī noslēgtā vienošanās ir pozitīvi vērtējams solis, jo ļauj biržai nodrošināt lielāku tirgus likviditāti, kā arī veidot arvien drošāku un caurspīdīgāku Ziemeļvalstu/Baltijas elektroenerģijas tirgu. AS Latvenergo vienošanās ar Nord Pool Spot paredz, ka lielākā daļa no Baltijā saražotās elektroenerģijas tiks pārdota biržā. Ir būtiski šo darbu reģionā ar ražotājiem turpināt, lai visi Baltijas ražotāji un piegādātāji veiktu tirdzniecību caur biržu. Tas nodrošinātu stabilu un pārskatāmu elektroenerģijas tirgu reģionā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Atgūstas mežtehnikas tirdzniecība

Māris Ķirsons, 12.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mežizstrādes pieaugums Latvijā atjaunojis pieprasījumu pēc jaunas un lietotas mežtehnikas iegādes, ziņo Dienas bizness.

To liecina aptaujāto lielāko mežtehnikas tirgotāju dati. «Šā gada I ceturksnī esam realizējuši 2 jaunus un 2 lietotus meža traktorus, no kuriem 3 ir apļkoksnes pievedējtraktori un 1 — harvesters, kamēr pērn analogā laikā netika pārdota neviena meža mašīna,» stāsta Ponsse mežtehnikas tirdzniecības SIA Konekesko Latvija meža tehnikas tirdzniecības vadītājs Einārs Šķēls. Viņš norāda, ka pērn pirmā meža mašīna tika pārdota vien jūlijā un kopumā tika realizēti vien 8 lietoti un tikai viens jauns traktors darbam mežā.

Vēl labākus mežtehnikas pārdošanas apjomus 2010. gadā uzrāda John Deere mežtehnikas pārstāvis SIA Intrac Latvija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Hiponia izsolē pārdota ledus halle Rīgā, Brīvības gatvē 333 par izsoles cenu 1,1 miljonu eiro, informē Hiponia.

Izsolē piedalījās divi pretendenti, kuriem konkurējot, izsoles sākumcena tika pārsniegta par 100 tūkstošiem eiro. Saskaņā ar izsoles noteikumiem esošajam halles nomniekam, kā arī zemes īpašniekam divu mēnešu laikā ir iespēja izmantot pirmpirkuma tiesības un iegādāties ledus halli par izsolē noteikto cenu.

Ledus halle tika pārdota atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli. Izsolē tika piedāvāts iegādāties aprīkotu un funkcionējošu ledus halli Rīgā, Brīvības gatvē 333, kas atrodas Latvijas Sporta akadēmijas teritorijā. Ledus halles ekspluatācija uzsākta 2006. gadā. Izsolē piedāvātā lietu kopība ietver nekustamo īpašumu – 2-stāvu ledus halli un kustamo mantu. Ledus hallē tiek veikta saimnieciskā darbība. Halles kopējā platība ir 4021,7 m2, ledus laukuma izmēri 58m x 28m. Ledus halles tribīnes aprīkotas ar 320 sēdvietām un papildus stāvvietām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkā pirmdien izsoļu namā «Sotheby's» beļģu sirreālista Renē Magrita glezna «Le principe du plaisir» pārdota par 26,8 miljoniem dolāru (23,8 miljoniem eiro), kas ir rekordaugsta summa šī mākslinieka darbiem, pavēstīja izsoles rīkotāji.

Līdz šim rekords piederēja gleznai «La corde sensible», kas Londonā 2017.gada februārī tika pārdota par 17,9 miljoniem dolāru.

«Sotheby's» par pirmdien pārdoto darbu cerēja saņemt 15 līdz 20 miljonus dolāru. Izsolē piedalījušies septiņi kolekcionāri, kas ir neierasti daudz, skaidroja izsoles rīkotāji.

Samaksa par citām gleznām, kas tika izsolītas Ņujorkas rudens izsoļu otrajā vakarā, arī pārspējušas sākotnējās prognozes.

Krievijā dzimušā mākslinieka Vasīlija Kandinska darbs «Improvisation on Mahogany», kura vērtība sākotnēji tika lēsta 15-20 miljonu dolāru robežās, tika izsolīts par 24,2 miljoniem dolāru.

Tiesa gan, glezna, kas, kā tika prognozētas, piesaistīs vislielāko interesi, tā arī neatrada pircēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele ASV investīciju fondam Ripplewood Holdings tiks pārdota dārgāk, nekā sākumā to novērtēja Prudentia, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa neatklāja summu, par kuru pārdota banka, vien norādīja, ka sākotnēji Prudentia novērtējums bijis 64 miljoni eiro. Summa, par kuru Citadele tiks pārdota, esot lielāka.

Kā iepriekš pauda Prudentia partneris un padomes loceklis Ģirts Rungainis, viņaprāt, darījums būs ārkārtīgi izdevīgs pircējiem, bet ne tik ļoti izdevīgs valstij. «Diemžēl valsts pati nonākusi šādā situācijā, ka banka jāpārdod iespējami ātri, tātad arī lēti,» sacīja Rungainis.

Straujuma atzina, ka Citadeles pārdošana būs viens no tematiem, ko šodien pārrunās ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) viceprezidentu Filipu Benetu, kurš šodien ierodas Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Tirgus, kuru baro leģendāri stāsti un slavenību kults

Jānis Šķupelis, 29.11.2019

Nesen par 340 tūkstošiem ASV dolāru tika pārdota leģendārā rokmūziķa Kurta Kobeina "Fender Mustang" ģitāra, bet viņa jaka – par 334 tūkstošiem ASV dolāru.

Foto: SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem vienmēr interesējušas lietas, kuras apvij leģendāri stāsti vai kuras piederējušas kādai slavenai personībai. Tas tradicionāli nozīmē, ka ap šīm lietām ir izveidojies zināms tirgus.

Proti, ja kolekcionārs grib iegādāties šādu priekšmetu, viņš to var arī darīt, piemēram, ar privātu vienošanos vai caurskatāmāku izsoļu palīdzību. Tas ietver arī nosacīti ikdienišķas lietas, kurām var piedēvēt vēsturisko vērtību, piemēram, kādu apģērba gabalu, ko valkājusi slavena persona. Nesen par 340 tūkstošiem ASV dolāru tika pārdota leģendārā rokmūziķa Kurta Kobeina "Fender Mustang" ģitāra, bet viņa jaka – par 334 tūkstošiem ASV dolāru. Pirms tam tika gaidīts, ka šis apģērba gabals tiks pārots par 200 līdz 300 tūkstošiem dolāru un interesanti, ka iepriekšējais tās īpašnieks 2015. gadā to bija iegādājies par 137,5 tūkst. ASV dolāru.

Par ievērojamām summām var pārdot arī dažādus Holivudas filmu priekšmetus. Finanšu ziņu portāls "Barrons" ziņo, ka 16. decembrī "Julien’s Auctions" organizētā izsolē liela interese varētu būt gaidāma par priekšmetiem no tādām filmām un seriāliem kā "Gredzenu pavēlnieks", "Supermens" un "Zvaigžņu ceļš" (Star Trek).

Komentāri

Pievienot komentāru