Foto

Consumer Reports: Labākās 2012. gada preces

Jānis Rancāns, 01.11.2012

Jaunākais izdevums

ASV Patērētājus savienības izdotais žurnāls Consumer Reports apkopojis šā gada 475 labākās preces un produktus – sākot no elektroniskām iekārtām, beidzot ar vīnu.

Žurnāls Consumer Reports iznāk kopš 1936. gada un apraksta preces un pakalpojumus, kuras tiek testētas žurnāla laboratorijā. Žurnālam ir aptuveni 7,3 miljoni abonomentu, un katru gadu, dažādu preču un produktu pārbaudēm, tiek atvēlēts 21 miljons ASV dolāru.

Piemēram, lai testētu veļasmašīnas, žurnāla eksperti drēbes gabalu mazgā tajās vairākas reizes un tad salīdzina izdiluma pakāpi. Savukārt audio aparatūra tiek pārbaudīta speciālā skaņas necaurlaidīgā telpā, kas piedevām atrodas atsevišķā ēkā, lai rezultātus neietekmētu nevajadzīgas vibrācijas,.

Consumer Reports eksperti testējamās preces un produktus nesaņem no to ražotājiem, lai tādējādi saglabātu objektivitāti. Žurnālam ir speciāli slepenie pircēji, kas vienkāršos veikalos iegādājas nepieciešamās preces, tādējādi izvairoties no ražotāju «uzlabotu» versiju iegūšanas.

MSNBC apkopojis četrpadsmit labākos no labākajiem žurnāla atlasītajiem produktiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Facebook drīz varētu atļaut veidot profilus bērniem, kas jaunāki par 13 gadiem

Gunta Kursiša, 04.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Faceboook drīzumā varētu atļaut sociālajā tīklā veidot profilus bērniem, kas jaunāki par 13 gadiem, nodrošinot vecākiem šo profilu pārraudzību, vēsta Wall Stree Journal.

Sociālā medija kompānija patlaban izstrādā tehnoloģiju, kas savienos bērnu profilus ar viņu vecāku profiliem. Līdz ar to vecāki varēs kontrolēt to, kādi cilvēki ir viņu bērna draugu lokā.

Šobrīd Facebook vēl ir aizliedzis sociālo tīklu izmantot bērniem, kuri jaunāki par 13 gadiem. Galvenais iemesls šādam aizliegumam ir virtuāla iebiedēšana un bērnu pornogrāfijas draudi.

Facebook ir aptuveni 900 miljoni lietotāju, un, atceļot 13 gadu vecuma ierobežojumu, šis skaits varētu būtiski pieaugt.

Medijam BBC Facebook pārstāve nedz noliedza, nedz apstiprināja ziņas par vecuma ierobežojuma atcelšanu, vienlaikus norādot, ka kompānija nepārtraukti izstrādā jaunas tehnoloģijas. Viņa pauda, ka Facebook allaž «galvenais ir bijis bērnu drošība». Arī pērn Faceboook vadītājs Marks Cukerbergs norādīja, ka Facebook «veic virkni piesardzības pasākumu, lai nodrošinātu, ka bērni, kas jaunāki par 13 gadiem, nav apdraudēti».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules biržu indeksu dinamikā ceturtdien bija dažādas tendences pēc vāju ekonomikas datu publicēšanas laikā, kad Vašingtonā atsākās ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunas.

ASV biržu indeksi kritās, saruka arī Londonas biržas indekss, savukārt Frankfurtes biržas indekss nedaudz pieauga, bet Parīzes biržas indekss tikpat kā nemainījās.

Jauni ekonomikas dati parādīja, ka ražošana eirozonā un Japānā februārī samazinājusies, kas tika uzskatīts par pierādījumu globālās ekonomikas kūtrumam ASV-Ķīnas tirdzniecības kara apstākļos.

«IHS Markit» savā eirozonas ziņojumā atsaucās uz «pastiprinājušos pretvēju un bažu kombināciju», kas ietver satraukumu par globālu tirdzniecības karu, «Breksitu» un kritumu autobūvē, kas ir vissatraucošākais Vācijā.

Volstrītas indeksi saruka pēc ASV ekonomikas datu publicēšanas, kurus «Hinsdale Associate» analītiķis Bils Linčs raksturoja kā «lielākoties diezgan vājus».

Komentāri

Pievienot komentāru