Finanses

Creditreform, pārejot norvēģu īpašumā, aktīvāk iegādāsies banku parādnieku portfeļus

Žanete Hāka, 21.01.2014

Jaunākais izdevums

Kredītrisku vadības un parādu piedziņas uzņēmumu SIA Creditreform Latvija iegādājies Norvēģijas uzņēmums AS B2Holding.

Jaunais īpašnieks ieguvis 99,5% Creditreform Latvija daļu, savukārt 0,5% daļu paliek iepriekšējā īpašnieka - Vācijas uzņēmuma Creditreform īpašumā.

Abas puses par darījuma nosacījumiem un summu klusē, norādot, ka nākotnē no šī darījuma iegūs abi uzņēmumi. Plānots, ka pēc notikušā darījumā SIA Creditreform Latvija nosaukums un vadība netiks mainīta, to vienīgi papildinās ar jaunā akcionāra pārstāvi. B2Holding vadītāji skaidro, ka Creditreform kā iegādes mērķis izvēlēts, jo uzņēmumam ir laba reputācija un vadība, turklāt ir viena no lielākajām šī sektora kompānijām Latvijā. Tirgū patlaban strādā tikai aptuveni 4-5 uzņēmumi, kas var apstrādāt lielu skaitu parādu, stāsta kompānijas pārstāvji.

AS B2Holding aktivitātes Latvijā sākās jau pagājušajā gadā, kad kompānijas meitasuzņēmums Baltijas reģionā B2Kapital iegādājās Latvijas Krājbankas patēriņa kredītu parādu portfeli ar gandrīz 12 tūkstošiem saistību lietu, kuru patlaban apkalpo SIA Creditreform Latvija, stāsta B2Holding valdes priekšsēdētājs Olavs Dalens Zahl (Olav Dalen Zahl).

Viņš norāda, ka kompānija ar parādsaistībām rīkojas relaksētāk nekā bankas un tā cenšas panākt labprātīgu vienošanos ar parādnieku par parāda apmaksas nosacījumiem un termiņiem, taču, ja šādā veidā vienošanos neizdodas panākt, kompānija to mēģina darīt ar tiesvedības procesa palīdzību.

«Integrācija ir saistīta ar tirgus izmaiņām un situāciju, kas notiek parādu piedziņas biznesā un tā virzīšanos vairāk finanšu pakalpojumu biznesam un parādu portfeļa pirkšana no bankām,» skaidro Creditreform Latvija valdes loceklis Māris Baidekalns. Tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ rasts kopsaucējs ar jauno Creditreform īpašnieku. Kompānijas pārstāvis skaidro, ka parādu portfeļa iegāde un piedziņas organizācija ir divas dažādas lietas, un līdz ar jaunā īpašnieka ienākšanu Creditreform iegūst papildus finanšu resursus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA «Creditreform Latvija» 99,5% kapitāldaļu tiešo īpašnieku kļuvis Luksemburgā reģistrēts uzņēmums «B2Kapital Holding S.a.r.l.», ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Lai gan tiešais SIA «Creditreform Latvija» 99,5% kapitāldaļu īpašnieks mainījies, tā gala īpašnieks joprojām ir Norvēģijas «B2Holding» grupa, kura iegādājās «Creditreform Latvija» 2014.gadā.

Līdz šim 99,5% SIA «Creditreform Latvija» kapitāldaļu īpašnieks bija Nīderlandē reģistrētā kompānija «Ultimo Netherlands B.V.», bet pirms tam no 2014. līdz 2015.gadam tiešais daļu tiešais īpašnieks bija Norvēģijā reģistrētais «B2Holding AS». Gan «Ultimo Netherlands B.V.», gan jaunais kapitāldaļu tiešais īpašnieks «B2Kapital Holding S.a.r.l.» ir «B2Holding AS» meitas uzņēmumi.

Izmaiņas uzņēmuma dalībnieku sarakstā komercreģistrā ierakstītas 23.augustā.

Pārējās 0,5% pamatkapitāla daļas pieder Vācijā reģistrētajai kompānijai Verband Der Vereine Creditreform.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Creditreform īpašnieki iegādājušies Polijas parādu piedzinēju Ultimo

Lelde Petrāne, 03.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas finanšu kompānija B2Holding, kas darbojas Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tirgos, paziņojusi, ka ir iegādājusies lielāko Polijas uzņēmumu, kas nodarbojas ar parādsaistību portfeļu iegādi un parādu piedziņu, Ultimo.

Ultimo turpmāk kļūs par B2Holding uzņēmumu grupas sastāvdaļu. Latvijā un Baltijas valstīs to pārstāv uzņēmumi B2Kapital, Creditreform Latvija, Creditreform Lietuva, Creditreform Eesti un OK Incure, informēja B2Kapital valdes loceklis Gints Vīns.

B2Holding Ultimo iegādājās no starptautiskā investīciju fonda Advent International un mazākuma akcionāriem, kas investēja Ultimo grupā 2006. gada oktobrī. 2013. gadā Ultimo noslēdza lielāko «slikto» patēriņa kredītu parādu portfeļa darījumu Polijas tirgū.

B2Holding uzņēmuma galvenā mītne atrodas Oslo, Norvēģijā. Uzņēmums līdz šim ir bijis pārstāvēts Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Krājbankas patēriņa kredītportfeli pārņem B2Kapital

Žanete Hāka, 05.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Latvijas Krājbankas patēriņa kredītportfeļa nodošana Norvēģijas kompānijas AS B2Holding meitas sabiedrībai SIA B2Kapital, informē bankas maksātnespējas administratora KPMG pārstāvji.

Tādējādi sākot ar 2.septembri kredītportfelī ietilpstošās saistības pret Latvijas Krājbanku ir nodotas SIA B2Kapital, kas pārvaldībai un ikdienas kredītportfeļa apkalpošanai kā partneri izvēlējusies SIA Creditreform Latvija.

Augustā un septembrī par jauno maksājumu veikšanas kārtību, kas stājusies spēkā ar 2. septembri, tika informēti visi tie Latvijas Krājbankas klienti, kuru saistības ietilpst nododamajā kredītportfelī.

Visu klientu parādsaistību līgumiskie noteikumi paliek spēkā un netiek mainīti, tādēļ Latvijas Krājbankas klientiem nav jādodas uz banku vai Creditreform Latvija biroju, lai pārslēgtu līgumus ar uzņēmuma daļas ieguvēju SIA B2Kapital.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Creditform Latvijā mainījies īpašnieks

Žanete Hāka, 09.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Creditform Latvijā notikusi dalībnieku maiņa, informē Lursoft Klientu portfeļa monitorings.

No 8. septembra 99,5% uzņēmuma pieder Norvēģijā reģistrētajam Ultimo Netherlands B.V., savukārt atlikušie 0,5% joprojām pieder Verband Der Vereine Creditreform E.V., kas reģistrēts Vācijā. Jau kopš pagājušā gada janvārā 99,5% uzņēmuma piederēja Norvēģijā reģistrētajam B2Holding AS.

Creditform Latvijā neto apgrozījuma rādītājs 2014. gadā nokritās līdz 2,178 miljoniem eiro. Līdz ar apgrozījumu pērn saruka arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas bija 488,226 tūkstoši eiro. Creditform Latvijā rentabilitātes rādītājs pagājušajā gadā samazinājās līdz 29,57, un uzņēmums nodrošināja 80 darbavietas.

1995. gada vasarā dibinātā Creditform Latvijā valdes locekļu pienākumus patlaban pilda Māris Baidekalns un Boriss Sabitovs. Jānorāda, ka jau kopš dibināšanas Creditform Latvijā sniedz kredītinformācijas un parādu piedziņas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Pasta padomē iecelts Vītols, Ikvilds un Nātriņš

Dienas Bizness, 18.05.2016

Aigars Vītols VAS Latvijas Pasts jau ieņēmis dažādus amatus, bijis valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis, valdes padomnieks, Tehniskās vadības departamenta direktors

Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes ministrija, kā VAS Latvijas Pasts akcionārs, ir izvēlējusies jaunu padomes sastāvu - padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Aigars Vītols, padomes loceklis Andris Ikvilds un neatkarīgais padomes loceklis – Andris Nātriņš, informē ministrijā.

Jaunā padome darba pienākumus sāk pildīt no trešdienas, 18.maija.

Vakancēm padomē tika saņemti 30 pieteikumi Uz otro kārtu tika uzaicināti 5 pretendenti.

Aigars Vītols ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā. Šobrīd strādā par SIA Pasta brokeru serviss valdes locekli. Darba pieredze bijusi SIA Abonēšanas un piegādes centrs Diena padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā, VAS Latvijas Pasts ieņēmis dažādus amatus, bijis valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis, valdes padomnieks, Tehniskās vadības departamenta direktors. Tāpat bijis SIA Witraktor projektu vadītājs, SIA Buprocon valdes loceklis, strādājis par SIA MailMaster un SIA Elektroniskais pasts direktoru padomes locekli, A/S IT Latvija padomes priekšsēdētāju, A/S Latvijas Pasta pakalpojuma tīkls direktoru padomes locekli, kā arī saimniecības daļas vadītāju, Latvijas Pasta filiāles Pasta norēķinu centra tehniskās daļas vadītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien SIA «Hiponia» parakstīja kredītportfeļa cesijas līgumu ar uzņēmumu SIA «B2Kapital», kas ir daļa no Norvēģijas kredītportfeļu iegādes un apsaimniekošanas grupas B2Holding ASA.

Hiponia pircējam nodos prasījuma tiesības, kas izriet no aptuveni 1700 līgumiem. Plānots, ka darījuma pabeigšana aizņems apmēram divus mēnešus.

Pircējs tika izvēlēts pasaules praksei atbilstošā un uz investoru konkurenci balstītā pārdošanas procesā, kurā par labāko tika atzīts finansiāli izdevīgākais piedāvājums. B2Kapital ir Latvijā reģistrēta Norvēģijas sabiedrības B2Holding meitas sabiedrība. B2Holding darbības joma ir kredītportfeļu iegāde un apsaimniekošana Eiropā. B2Holding Latvijā pieder arī kredītrisku vadības un parādu piedziņas uzņēmums SIA «Creditreform Latvija». Atbilstoši līguma nosacījumiem darījuma summa ir ierobežotas pieejamības informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru