Jaunākais izdevums

Jauna komercķīla reģistrēta ķīmisko preču ražotājam un tirgotājam SIA "CrossChem", liecina "Lursoft" dati.

Ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 1 miljons eiro un tās ņēmējs ir AS "Attīstības finanšu institūcija Altum".

Par labu "Altum" uzņēmums ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Jānorāda, ka šobrīd šī ir vienīgā uzņēmumam reģistrētā aktīvā komercķīla.

Irinai Andresonei piederošajam SIA "CrossChem" uz šā gada 7.maiju bija reģistrēts 31,01 tūkstoša eiro liels nodokļu parāds un, kā liecina "Lursoft" pieejamā informācija, VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

2018.gadā SIA "CrossChem" apgrozīja 10,79 miljonus eiro un nopelnīja 145,46 tūkstošus eiro. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2019.gadā tas samaksājis 893,24 tūkstošus eiro.

SIA "CrossChem" ir vienīgais VDA sertificētais AdBlue® ražotājs Baltijā, kurš kopš 2009. gada ražo AdBlue®, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un aprīkojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2022. gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijas uzņēmuma SIA CrossChem neto apgrozījums sasniedza 29,5 miljonus eiro, kas ir par 80 % vairāk nekā gadu iepriekš — pērn šajā pašā laika posmā ražotājs apgrozīja 16,4 miljonus eiro, liecina uzņēmuma neauditētais finanšu pārskats.

“2022. gads Eiropai ir bijis izaicinājumu gads, jo īpaši videi draudzīgu produktu ražošanas jomā, kurā CrossChem specializējas. Taču, neskatoties uz to, CrossChem Latvijas komanda ir paveikusi lielisku darbu, attīstot gan esošos, gan jaunos projektus Latvijā un visā pasaulē. Nozīmīgākie no paveiktajiem darbiem ir testēšanas laboratorijas, kā arī jaunas automātiskās ražošanas un iepakošanas līnijas ar uzlabotu ātrumu izveide Olainē. Tāpat arī 3. ceturksnī atjaunojām CrossChem sertifikāciju atbilstoši ISO 9001 un ISO 14001 standartiem, kas vēlreiz pierāda, ka esam soli priekšā saviem konkurentiem,” uzsver Ričards Andersons, CrossChem valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA CrossChem International filiāle Honkongā šī gada februārī saņēmusi Vācijas auto industrijas asociācijas VDA (Verband der Automobilindustrie) akreditāciju, kas ļauj uzsākt dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue® ražošanu.

CrossChem filiāle savu darbību Honkongā uzsāka 2016. gadā ar mērķi nodrošināt austrumkrastu ar CrossChem ražotām precēm.

2019. gada novembrī tika pieņemts lēmums investēt AdBlue® ražotnes izveidē, lai nodrošinātu reģionu ar lokāli ražotu produktu.

2022. gada februārī, pēc VDA akreditācijas, ražotne ir uzsākusi savu darbību. Šī ir jaunākā CrossChem AdBlue® rūpnīca, tās jauda ir 1,5 miljoni litru šķidruma mēnesī.

“CrossChem speciāli mums Latvijā izstrādātā AdBlue® ražošanas iekārta ir unikāla un īpaši piemērota mūsu reģiona specifikai – tā kā zemes Hong Kongā ir ļoti maz un tā maksā ļoti dārgi. VDA licences iegūšana apliecina, ka ir ieguldīti ievērojami līdzekļi ražošanas kvalitātes nodrošināšanai, kā arī ir pārbaudītas CrossChem Hong Kong izplatīšanas ķēdes. VDA kontrolē izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidrumu ražotāju atbilstību visā pasaulē un revīziju katrā ražotnē veic reizi 3 gados. Mēs esam ļoti lepni un pateicīgi CrossChem Latvijas komandai par lielo uzticēšanos, atbalstu un kopā paveikto,” teic Džeks Kvāns (Jack Kwan), CrossChem Hong Kong direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdegvielas izplūdes gāzu šķidruma "AdBlue" ražotājs SIA "CrossChem" Olainē izveidojis "AdBlue" testēšanas laboratoriju, kurā ieguldīti 250 000 eiro.

"CrossChem" jaunā produkta "AdBlue EVO" ieviešanas projekts top sadarbībā ar Norvēģijas grantu. Jau vairāk nekā gadu "CrossChem" strādā pie tā, lai ražošanā varētu ieviest jaunu produktu "AdBlue EVO" - "AdBlue" versiju, kas spēj strādāt gan paaugstinātas slodzes, gan zemu temperatūru apstākļos un būtiski samazina tā ietekmi uz vidi visā produkta dzīves ciklā.

"CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons informē, ka jaunā laboratorija būtiski atvieglos un paātrinās produktu attīstīšanas iespējas, jo "CrossChem" laboratorijās testē katru saražoto "AdBlue" partiju pirms šķidrums nonāk pie klienta, lai pārliecinātos par produkta kvalitāti.

Tāpat Andersons norāda, ka jaunā laboratorija samazinās operatīvās izmaksas, jo katrs saražotā produkta paraugs vairāk nebūs jāsūta uz ārzemju laboratorijām - testēšanu varēs veikt tepat uz vietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstības finanšu institūcija Altum piešķīrusi piešķīrusi dīzeļdegvielas izplūdes gāzu šķidruma "AdBlue" ražotājam CrossChem 2,9 miljonus eiro apgrozāmajiem līdzekļiem un uzņēmējdarbības attīstībai.

Piešķirtais aizdevums nodrošinās CrossChem stabilitāti un ļaus realizēt noteiktos attīstības plānus.

Ukrainā notiekošais ir atstājis spēcīgu ietekmi uz visdažādākajām uzņēmējdarbības nozarēm, un ķīmisko rūpniecību Eiropā tas ir skāris jo īpaši smagi, ņemot vērā, ka tika pārtraukti ierastie izejvielu piegādes kanāli. Tas neapšaubāmi arī ietekmēja ķīmisko produktu ražotāju CrossChem, kuram ir būtiska loma Latvijas tautsaimniecības nodrošināšanā.

Lai palīdzētu Latvijas uzņēmējiem pārvarēt šos un līdzīgus izaicinājumus un nodrošinātu sekmīgu uzņēmējdarbību sarežģītajos tirgus apstākļos, Altum pērn atvēra vairākas finanšu atbalsta programmas, kuras sniedz ievērojamu pienesumu uzņēmējdarbībai Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue® ražotājs Baltijā, Latvijas uzņēmums SIA CrossChem, publicējis atjaunotās 2021. gada finanšu vadlīnijas, kas liecina, ka šī gada ieņēmumi pārsniegs sākotnēji plānoto apmēru par 45–56% un sasniegs 26–28 miljonus eiro.

Savukārt EBITDA* sākotnēji noteikto pārsniegs par gandrīz ceturtdaļu, sasniedzot 1,4–1,5 miljonus eiro.

Izmaiņas ir notikušas ievērojamā pieprasījuma pēc CrossChem ražotā AdBlue® produkta pieauguma dēļ, kas novērojams visā pasaulē. To izraisījis ierobežotais piedāvājums no Eiropas ražotājiem, kuri cieš no augstajām gāzes cenām un limitētās izejvielu pieejamības. To savukārt pastiprina Ķīnā un Krievijā noteiktie ierobežojumi slāpekļa saturošo produktu eksportam.

Izejvielu cenu pieauguma dēļ arī CrossChem paaugstinājis galaproduktu cenas galapatērētājiem un klientiem. Tomēr kopējā EBITDA maržas dinamikā ir redzams, ka CrossChem cenu politika ir samērīga un pamatota, un nestandarta tirgus apstākļi netiek izmantoti spekulatīvos nolūkos, norāda uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

CrossChem investējis 300 000 eiro jaunā ražošanas un fasēšanas līnijā Olainē

Db.lv, 10.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdegvielas piedevas "AdBlue" ražotājs SIA "CrossChem" investējis 300 000 eiro jaunas, digitalizētas ražošanas un fasēšanas līnijas izveidē Olainē, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Projekts īstenots sadarbībā ar Norvēģijas grantu programmu.

Jaunā ražošanas un fasēšanas līnija ir daļa no "AdBlue EVO" ieviešanas projekta. Tā īstenošanai "CrossChem" izveidota īpaša programmatūra, kas nodrošina un uzrauga ražošanas procesa darbību.

Digitalizētā ražošanas līnija sastāv no vairākiem sektoriem, kas iekļauj "AdBlue" ražošanu noteiktās partijās, uzglabāšanu lielākos apmēros un fasēšanu dažādu tilpumu tarā. Attīstot ražošanas procesu, "CrossChem" pietuvojas vienai no uzņēmuma prioritātēm - procesu automatizācijai.

"Jaunā ražošanas un fasēšanas līnija ir pēdējais solis darbā pie "CrossChem" radītā "AdBlue EVO" nonākšanas tirgū. Jaunā ražošanas un fasēšanas līnija ļaus apgādāt tirgu ar nepieciešamajiem produkta apjomiem. Šobrīd iekārta ir uzstādīta un pabeigta, to testējam un pielāgojam programmatūru," atzīmē "CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdegvielas piedevas "AdBlue" ražotāja SIA "CrossChem" ieviesusi jaunu mobilo lietotni, ar kuras palīdzību klienti var iegādāties "AdBlue" tieši no ražotāja 17 uzpildes stacijās visā Latvijā,informē uzņēmumā.

Līdz šim "AdBlue" uzpildes staciju tīkls bija pieejams tikai juridiskām personām un citi varēja iegātāties "CrossChem" ražoto "AdBlue" sadarbības partneru tirdzniecības vietās vai interneta veikalā "cc-market.com".

No 1.oktobra visas "CrossChem" "AdBlue" uzpildes stacijas ir pieejamas ikvienam, kas izmantos "CrossChem" mobilo lietotni, norāda "CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons.

Visās "CrossChem" "AdBlue" uzpildes vietās ir izvietots QR kods, kuru noskenējot, klients tiks novirzīts uz lietotnes lejupielādes vietni. Lai veiktu "AdBlue" uzpildi, nepieciešams reģistrēties lietotnē un pievienot bankas norēķinu karti.

"AdBlue" ir paredzēts dīzeļdegvielas dzinējiem, kuri aprīkoti ar selektīvās katalītiskās reducēšanas (SCR) sistēmu. Tā mērķis ir attīrīt tehnikas izplūdes gāzes un mazināt dabas piesārņojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma "AdBlue" ražotājs SIA "CrossChem" pusmiljona eiro vērtam projektam piesaistījis Norvēģijas grantu, informē uzņēmumā.

"CrossChem" ieguvusi vairāk nekā 223 000 eiro Norvēģijas grantu programmā "Bizness un Inovācijas" projektam "Jaunu produktu ieviešana ražošanā "CrossChem"". Kopējā projekta summa veido 495 859 eiro.

"CrossChem" piedalījās atklātā konkursā "Zaļo inovāciju un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju produktu ieviešana ražošanā", kas ļāva iegūt 223 137 eiro Norvēģijas līdzfinansējumu projektam. Programmas īstenošanu nodrošina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ar mērķi veicināt sadarbības veidošanu un stiprināt divpusējās attiecības starp Latviju un Norvēģiju.

Piesaistītos līdzekļus kompānija izlietos jaunā produkta "AdBlue EVO" ieviešanai ražošanā. "AdBlue EVO" būs jaunākās paaudzes "AdBlue" šķidrums, kas darbosies gan paaugstinātas slodzes, gan zemu temperatūru apstākļos, nezaudējot savas īpašības. Projekts paredz jaunā produkta ieviešanu līdz 2023.gada septembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue® ražotāja SIA CrossChem apgrozījums 2021. finanšu gadā sasniedzis 31,8 miljonus eiro.

Savukārt uzņēmuma bruto peļņa augusi par 79 % un ir 3,5 miljoni eiro – tā liecina auditora revidētais pārskats par 2021. gadu.

2022. gadam tiek prognozēts apgrozījums 50 miljonu eiro apmērā.

2021. gadā CrossChem EBITDA, salīdzinot ar 2020. gadu, pieaugusi par 110% un sasniedz 2,2 miljonus eiro. Vidējais 6 gadu CrossChem izaugsmes rādītājs turpina saglabāties 26% gadā.

“2021. finanšu gada laikā uzņēmums stabili īstenoja noteikto stratēģiskās attīstības plānu – turpināja paplašināt klientu portfeli un palielināja tirdzniecības apjomus, veiksmīgi pārvarot Covid-19 pandēmijas izaicinājumus. Tie ietvēra gan izejvielu, degvielas un komponenšu sadārdzināšanos, gan jūras konteineru deficītu loģistikas maršrutos. 2022. gadā CrossChem turpinās palielināt eksporta apjomus, pārstāvniecību skaitu ārpus Latvijas robežām, ražošanā ieviesīs jaunus, inovatīvus produktus un atvērs Baltijā unikālu ķīmisko preču testēšanas laboratoriju,” norāda Ričards Andersons, CrossChem valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdegvielas izplūdes gāzu šķidruma "AdBlue" ražotāja SIA "CrossChem" ir izveidojusi divas jaunas "AdBlue" uzpildes stacijas Jēkabpilī un Smiltenē, informē uzņēmumā.

Tādējādi Latvijas tīkls paplašināts līdz 16 šādiem automātiskiem pašapkalpošanās punktiem. Uzpildes staciju izveidē ieguldīto summu uzņēmums neatklāj.

"CrossChem" ir ne tikai "AdBlue" ražotājs, bet arī veic šī šķīduma izdalei nepieciešamo iekārtu ražošanu un uzstādīšanu. Uzņēmums strauji attīsta mobilo "AdBlue" uzpildes staciju tīklu ar mērķi nodrošināt klientus Eiropā un pasaulē ar vienotu risinājumu, kas ļauj iegādāties preces no ražotāja iespējami īsā piegādes ķēdē.

"CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons skaidro, ka pieprasījums pēc dīzeļdegvielas pasaulē nemazinās un, ņemot vērā ekonomisku alternatīvu trūkumu, paredzams, ka arī tuvākajā nākotnē tā tiks plaši izmantota, tāpēc arī "CrossChem" iesaistās, lai nodrošinātu "zaļāku" nākotni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto ķīmijas ražotājs SIA “CrossChem” atklājis jaunu rūpnīcu 90 kilometrus no Ungārijas galvaspilsētas Budapeštas.

Jaunatklātā rūpnīca Jāsberēņas apkaimē (Jászberény) nodrošinās pilna cikla ražošanu, tajā skaitā preču tarēšanu. “CrossChem” Latvijas tehnisko speciālistu komanda sadarbībā ar Ungārijas kolēģiem trīs nedēļu laikā, stingros COVID-19 ierobežojumu apstākļos, veica nepieciešamos montāžas, instalācijas un apmācības darbus, kas nodrošinās dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue® ražošanu.

Darbs pie rūpnīcas izveides ilga gandrīz gadu, taču, neskatoties uz pandēmijas uzliktajiem ierobežojumiem, rūpnīca tika atklāta 2021. gada 27. aprīlī.

Ražotājs: Gaidāms vēl viens rekordgads 

SIA CrossChem cer iekosties gardajā Vakareiropas tirgus kumosā, kur jākonkurē ar milžiem,...

Šī ir jau 17. “CrossChem” atvērtā rūpnīca, kura ik mēnesi spēs nodrošināt 4 miljonus litru dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma ražošanu.

Uzņēmuma apgrozījums šī gada pirmajā ceturksnī pārsniedza 4,6 miljonus eiro, kas ir par 20% vairāk nekā šajā pašā laika periodā pērn. Tāpat uzņēmumam pirmo trīs mēnešu laikā izdevies nopelnīt 60% no 2020. gada bruto peļņas jeb 786 990 eiro.

FOTO: Noteikti Latvijas daudzsološākie jaunie eksportētāji 

Aizvadīts eksporta atbalsta kustības “The Red Jackets” organizētais Eksporta izcilības forums,...

“2021. gadu “CrossChem” iesācis īpaši enerģiski. Realizējām jaunas idejas, kā arī veicām vairākas stratēģiskas darbības, lai paplašinātu uzņēmuma darbību un attīstītu jaunus tirgus. Ģimenes uzņēmums pārtop globālā pasaules spēlētājā,” norāda SIA “CrossChem” direktors Ričards Andersons.

Šī gada sākumā “CrossChem” ir parakstījis vairākus investīciju līgumus, kuru kopējā summa pārsniedz vienu miljonu eiro, tādējādi nodrošinot uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību un palielinot tā konkurētspēju.

SIA “CrossChem” ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kas nodrošina AdBlue® eksportu uz vairāk kā 60 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma "AdBlue" ražotājs SIA "CrossChem" atvēris jaunu ražotni Polijas dienvidos, Silēzijas apgabalā, informē uzņēmumā.

Polijas rūpnīcas, kuras platība ir 1500 kvadrātmetru, "AdBlue" ražošanas jauda ir 8,4 miljoni litru mēnesī.

Latvijas uzņēmums CrossChem atver jau 17. rūpnīcu  

Auto ķīmijas ražotājs SIA “CrossChem” atklājis jaunu rūpnīcu 90 kilometrus no Ungārijas...

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons norāda, ka ikvienas jaunas rūpnīcas atvēršana ir uzņēmuma izsvērts un ilgtspējīgs solis - tā vietā, lai pārvadātu produktu tūkstošiem kilometrus tālu, "CrossChem" izveido rūpnīcu tur, kur ir pieprasījums.

"Polija ir ne tikai viena no lielākajām Eiropas valstīm, bet arī ļoti nozīmīgs transporta mezgls - ar mūsu ražoto "AdBlue" plānojam nodrošināt lielāko daļu Polijas," piebilst R.Andersons.

Jau ziņots, ka 2020.gadā "CrossChem" strādāja ar 15,526 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt kompānijas peļņa bija 692 813 eiro.

Uzņēmums "CrossChem" reģistrēts 2007.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,301 miljons eiro.

SIA “CrossChem” ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kas nodrošina AdBlue® eksportu uz vairāk kā 60 pasaules valstīm.

Kompānijas vienīgais īpašnieks ir SIA "CrossChem International", kas vienādās daļās pieder Andersonam un Janai Muzičenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas ķīmisko produktu ražotājs CrossChem 2022. gadā Latvijā apgrozījis 38.3 milj. eiro, bet pasaulē uzņēmuma apgrozījums pārsniedzis 70 milj. eiro atzīmi — tā liecina operatīvie finanšu dati par 2022. gadu.

Salīdzinājumā ar 2021. gadu SIA CrossChem savu apgrozījumu kāpinājis par 20%, uzlabojot bruto peļņas rentabilitāti no 11% līdz 15.2%, savukārt EBITDA augusi no 7% līdz 11%.

Tāpat pērn uzņēmums ir samazinājis savas kredītsaistības un uzlabojis paškapitāla proporciju pret kopējiem aktīviem — no 28% līdz 44%.

“2022. gads bija izaicinājumu pilns — mums nācās krasi mainīt izejvielu piegādes kanālus, rast risinājumus nemitīgam energoresursu cenu pieaugumam, cīnīties ar regulārām piegāžu termiņu nobīdēm un ierobežojumiem maksājumu nodrošināšanā. Aizgājušo gadu labi raksturo citāts no grāmatas “Nauda un cilvēks”, kurā sacīts ”ja Tu spēsi taisīt biznesu Latvijā, tad spēsi to darīt visā pasaulē” — nevaru nepiekrist, jo tik sarežģītus apstākļus uzņēmējdarbībai kā Latvijā, neesmu novērojos nevienā no 20 pasaules valstīm, kur CrossChem ir filiāles un pārstāvniecības,” norāda Ričards Andersons, CrossChem valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue® ražotājs Baltijā SIA CrossChem 2021. gada pirmajos sešos mēnešos salīdzinājumā ar to pašu laika periodu pērn kāpinājis uzņēmuma apgrozījumu par 36%, sasniedzot vairāk nekā 9,8 miljonus eiro, liecina uzņēmuma operatīvie finanšu dati.

Arī uzņēmuma bruto peļņa šī gada pirmajā pusgadā pieaugusi par 93%, sasniedzot 1,2 miljonus eiro, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu. Savukārt neto peļņa palielinājusies par 30%, sasniedzot 558 208 eiro. Sešu mēnešu laikā EBITDA pieaugusi par 31%.

CrossChem atvēris jaunu rūpnīcu Polijā 

Dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma "AdBlue" ražotājs SIA "CrossChem" atvēris...

“2021. gadā pasaules tirgus piedzīvo nebijušu ažiotāžu un ir novērojams dažādu preču deficīts, tāpēc pieprasījums pēc CrossChem ražotā AdBlue® ir kāpis vairākkārtīgi. Savlaicīgi apzinoties riskus un iespējas, stratēģiski gatavojāmies šiem tirgus apstākļiem un 2020. gadā dubultojām ražošanas jaudas Latvijas rūpnīcā, kā arī atvērām jaunas rūpnīcas ārpus Latvijas robežām. Šie stratēģiskie soļi ir piešķīruši papildu spēkus uzņēmumam un grupai kopumā,” norāda SIA CrossChem valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons.

Latvijas uzņēmums CrossChem atver jau 17. rūpnīcu  

Auto ķīmijas ražotājs SIA “CrossChem” atklājis jaunu rūpnīcu 90 kilometrus no Ungārijas...

SIA CrossChem ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums un vienīgais Vācijas auto industrijas asociācijas VDA (Verband der Automobilindustrie) akreditētais dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue® ražotājs Baltijā, kas kopš 2007. gada nodrošina patērētājus ar šo produktu. CrossChem ir vairāk nekā 15 rūpnīcas visā pasaulē, kā arī uzņēmums nodrošina eksportu uz vairāk kā 50 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums, dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue® ražotājs SIA CrossChem parakstījis ilgtermiņa sadarbības līgumu vairāku simtu tūkstošu eiro vērtībā ar Igaunijas degvielas uzpildes staciju tīkla Olerex holdinguzņēmumu Aqua Marina, tādējādi paplašinot darbību Baltijā.

Sadarbības ietvaros Olerex tiks nodrošināts ar autotransporta produktiem.

Aqua Marina ir Olerex un Olerex Terminal holdingkompānija ar 200 miljonu eiro aktīviem. Aqua Marina ir dibināta 1990. gadā. Olerex ir degvielas mazumtirgotājs ar gandrīz 100 pilna servisa un ātrās apkalpošanas degvielas uzpildes stacijām visā Igaunijā, un piecām stacijām Lietuvā. Uzņēmumam ir vairāk nekā 25 gadu pieredzi nozarē un tas darbojas ar 1,5 miljardu eiro apgrozījumu. Pēdējos gados Olerex ir arī vairākkārt atzīts par visstraujāk augošo degvielas uzņēmumu Igaunijā.

“Sadarbība ar Igaunijā bāzēto Olerex ļauj nostiprināt CrossChem klātbūtni Baltijā un piesaistīt jaunus tranzīta klientus, spēcinot uzņēmuma pozīcijas un sniedzot klientiem nepieciešamo stabilitāti. AdBlue® būtiski samazina automašīnu izplūdes gāzu kaitīgo izmešu nokļūšanu vidē, un likumsakarīgi, ka pieprasījums pēc tā pieaug arī kaimiņvalstīs,” uzsver Ričards Andersons, CrossChem valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdegvielas piedevas "AdBlue" ražotājs SIA "CrossChem", sadarbojoties ar degvielas uzpildes staciju tīklu "Latvijas nafta", atvēris trīs jaunas pašapkalpošanās "AdBlue" uzpildes stacijas - Siguldā, Piņķos un Grenctālē, informē uzņēmumā.

Investīcijas uzpildes staciju izveidē netiek atklātas.

Sadarbības līgums ar "Latvijas naftu" paredz turpmākajos gados uzstādīt vairāk nekā 25 "AdBlue" uzpildes stacijas visā Latvijā.

Līdztekus "AdBlue" ražošanai, CrossChem veic arī šīs degvielas piedevas ražošanai nepieciešamo iekārtu ražošanu un uzstādīšanu, kā arī attīsta mobilo "AdBlue" uzpildes staciju tīklu, kas šobrīd plešas no Igaunijas līdz pat Horvātijai. Latvijā šobrīd ir 13 šādas stacijas.

"CrossChem valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons informē, ka līdz 2025.gadam uzņēmums plāno savu uzpildes staciju tīklu paplašināt līdz 250 "AdBlue" uzpildes punktiem pasaulē. "Latvijas Naftas" tīklam pievienojušās trīs jaunas, kopā sasniedzot astoņas "AdBlue" uzpildes stacijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīmisko produktu ražotājs CrossChem papildina savu produkcijas klāstu ar betona noņēmēju sērijas produktiem, kas paredzēti, lai efektīvi noņemtu betonu un cementu no virsmām, kur tas nepieciešams.

Produkts nesatur neorganiskas skābes un organiskos šķīdinātājus, kā arī ir bioloģiski noārdāms.

“Veicot būvdarbus, kuros tiek izmantots betons, nereti virsmas un instrumenti tiek sasmērēti, kad uz tiem sakrājas betona atlikumi. Mūsu jaunā BET Clean produktu līnija ir radīta tieši šādiem izaicinājumiem,” norāda CrossChem valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons.

CrossChem jauno BET Clean līniju veido trīs produkti. Kompānijā norāda, ka vidēji viena jauna produkta ieviešanas izmaksas svārstās no 20 000 līdz 40 000 eiro, ņemot vērā dažādus faktorus, tostarp, piemēram, vai produktam nepieciešama sertifikācija.

Dīzeļdegvielas piedevas "AdBlue" ražotāja SIA "CrossChem" neauditētais apgrozījums pērn bija 21,08 miljoni eiro, kas ir par 45% mazāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās gandrīz astoņas reizes - līdz 415 533 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas AdBlue® ražotājs CrossChem ir noslēdzis sadarbības līgumu ar vienu no pasaulē vadošajiem degvielas mazumtirgotājiem — Circle K par preču piegādi Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Somijā, Zviedrijā un Dānijā.

CrossChem audzē apgrozījumu 

Latvijas ķīmisko produktu ražotājs CrossChem 2022. gadā Latvijā apgrozījis 38.3 milj. eiro,...

“Zaļā domāšana ir kļuvusi par neatņemamu mūsu ikdienas sastāvdaļu, sākot ar atkritumu šķirošanu un beidzot ar atjaunīgo enerģiju. Arī AdBlue® ir būtisks tās elements, kam jānodrošina atbilstība gaisa kvalitātes normām teju 29 miljoniem transporta vienību Eiropā. Esam gandarīti par līdzšinējo sadarbību ar degvielas uzpildes tīkliem un pārliecināti, ka ar nepieciešamo spēsim nodrošināt arī vienu no pasaulē zināmākajiem degvielas uzpildes staciju zīmoliem - Circle K,” uzsver Ričards Andersons, CrossChem valdes priekšsēdētājs.

“Šobrīd AdBlue šķīdums pieejams jau 45 Circle K degvielas uzpildes stacijās Latvijā un priecājamies, ka šis vietējā ražotāja produkts nonāks arī Circle K tirdzniecības vietās citviet pasaulē,” papildina Circle K Latvia mazumtirdzniecības tīkla direktors Armands Žubulis.

Circle K ir pārstāvēts vairāk nekā 20 valstīs Ziemeļamerikā, Āzijā, Tuvajos Austrumos un Eiropā. Zīmolam pieder arī degvielas uzpildes staciju (DUS) tīkls Latvijā.

SIA CrossChem ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kurš ietilpst CrossChem International grupā un ir daļa no vispasaules ķīmisko preču ražotāju un izplatītāju ķēdes.

CrossChem 2022. gadā Latvijā apgrozījis 38.3 milj. eiro, bet pasaulē uzņēmuma apgrozījums pārsniedzis 70 milj. eiro atzīmi — tā liecina operatīvie finanšu dati par 2022. gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue® ražotājs SIA “CrossChem” jūnijā Norvēģijā atvēris "AdBlue" un "AUS40" rūpnīcu, kuras izveidē ieguldīts gandrīz miljons eiro, informē uzņēmumā.

Rūpnīca atrodas netālu no galvaspilsētas Oslo, un tajā ik gadu varēs saražot 25 miljonus litru produkcijas.

"CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons norāda, ka uzņēmuma vietas izvēle pirmajai "CrossChem" rūpnīcai Norvēģijā nebija nejauša, jo tai ir jānosaka kurss uzņēmuma turpmākajām aktivitātēm šajā reģionā. Tuvāko gadu laikā uzņēmums plāno investēt vēl vairākus miljonus eiro un attīstīt plašu ražošanas un izplatīšanas tīklu Norvēģijā.

"CrossChem" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 31,806 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes - līdz 1,798 miljoniem eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2007.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,301 miljons eiro. "CrossChem" vienīgais īpašnieks ir SIA "CrossChem International", kas uz pusēm pieder Janai Muzičenko un Ričardam Andersonam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dīzeļdegvielas izplūdes gāzu šķidruma "AdBlue" ražotāja SIA "CrossChem" apgrozījums pirmajā pusgadā pieaudzis par 2,3 reizēm, sasniedzot 23,712 miljonus eiro, savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi 2,9 reizes - līdz 1,576 miljoniem eiro, liecina kompānijas publiskotais pārskats.

Pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka finanšu rezultātu uzlabojums saistāms ar jaunu klientu piesaisti un importēto ķīmisko vielu un saražotās produkcijas realizācijas apjomu palielināšanu.

"CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons skaidro, ka pēdējo piecu gadu laikā uzņēmums ieguldījis darbu uzņēmuma pārstrukturēšanā, komandas sastāva formēšanā, kā arī kompānijas pārstāvji devušies komandējumos, un tas patlaban dod rezultātus.

"Mūsu soli pa solim izplānotā izaugsmes stratēģija un spēja apmierināt klientu vajadzības mainīgajā ekonomiskajā vidē ir devusi mums iespēju iegūt ilgi gaidītus pašmāju un ārvalstu klientus un sasniegt rekordlielu eksportēto preču apjomu," teic R.Andersons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dīzeļdegvielas izplūdes gāzu šķidruma AdBlue® ražotājs CrossChem sadarbībā ar Igaunijas lielāko degvielas uzpildes staciju tīklu Olerex atklājis savu pirmo rūpnīcu Igaunijā.

Plānots, ka rūpnīca gadā spēs saražot 25 miljonus litru AdBlue®.

Jaunās rūpnīcas projekts aizsākts nu jau pirms gada, un šo 12 mēnešu laikā izbūvēta jauna infrastruktūra, uzstādītas automatizētas ražošanas un kravu cisternas uzpildes iekārtas, apmācīts un sagatavots personāls.

“CrossChem Igaunijā ir pārstāvēts jau kopš 2015. gada, un pa to laiku ir izveidots plašs klientu loks, kuru apkalpoja mūsu Latvijas ražotne. Tagad mūsu ziemeļu kaimiņus varēsim nodrošināt ar vēl ātrākām preču piegādēm, realizējot turpat Igaunijā saražoto produkciju,” atklāj Ričards Andersons, CrossChem valdes priekšsēdētājs.

Igaunijas degvielas uzpildes staciju tīkla Olerex Grupas holdingkompānijai Aqua Marina Latvijā pieder gan Kool Latvija, gan nesen iegādātās Gotika Auto degvielas uzpildes stacijas. Grupas apgrozījums pērn pārsniedza pusmiljardu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas finanšu instrumenta programmā "Zaļo inovāciju un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju produktu ieviešana ražošanā" atklāta konkursa rezultātā atbalstu saņēmuši 19 projekti, piesaistot no 223 līdz pat 599 tūkstošiem eiro, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

LIAA administrētajā programmā atbalstu saņēmušie uzņēmumi ieviesīs ražošanā jaunus produktus, automatizēs ražošanas procesus kā arī veiks pētnieciskos darbus sadarbībā ar Norvēgijas un Latvijas zinātniekiem.

"Šī ir viena no retajām programmām, kurā bija iespējams piesaistīt līdzfinansējumu arī ražošanas iekārtām, tādēļ konkurence par finansējumu bija augsta. Kopumā atklātā konkursā pieteicās vairāk 63 uzņēmumi. 18 no 19, atbalstu saņēmušajiem, uzņēmumiem izdevies piesaistīt arī partnerus no Norvēģijas, kas ļaus attīstīt jaunas kompetences un īstenot sadarbības projektus arī nākotnē. Latvijas eksporta struktūrā augsto tehnoloģiju produkcija sasniegusi jau 20% un uzņēmumu lielā interese par jauno tehnoloģiju ieviešanu liecina, ka šī sadaļa turpinās kāpt," uzsver LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīmisko produktu ražotājs un izplatītājs CrossChem ziņo, ka atbilstoši tā neauditētajiem finanšu rezultātiem 2023. gadā uzņēmums nopelnīja 415 tūkstošus eiro un apgrozījums sasniedza 21,1 miljonu eiro.

“Esam gandarīti, ka sarežģītajos ģeopolitiskajos apstākļos turpinām strādāt ar peļņu. Zaļo ķīmisko produktu ceļš nav viegls, stingrais valstiskais regulējums, augstās drošības prasības un nepārtraukti mainīgie importa un eksporta nosacījumi padara mūsu darbu jo īpaši sarežģītu, bet neskatoties uz visām grūtībām mēs apzināmies, ka ejam pareizu ceļu, nodrošinot zaļāku vidi mums visiem” norāda Ričards Andersons, CrossChem valdes priekšsēdētājs.

Tāpat finanšu pārskatā sniegtā informācija liecina, ka uzņēmuma pašu kapitāls sasniedza 5,51 miljonus eiro un kopējais aktīvu apjoms pieauga par 7%, sasniedzot 14,95 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #18

DB, 03.05.2022

Dalies ar šo rakstu

SIA Light Guide Optics International vidējā darba alga ir ap 3,5 tūkstošiem eiro, kas pašlaik starp ražojošajiem uzņēmumiem varētu būt augstākais atalgojums Latvijā, spriež Daumants Pfafrods, Light Guide Optics International vadītājs.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 3. maija numurā:

Statistika. ES izejvielu tirdzniecības pirmskrīzes skaitļi

Tēma

Nodokļu ieņēmumi pārspēj plānoto

Valsts maka biezums atkarīgs no iekšējā patēriņa

Pasaules ekonomika. ASV troni vēl neatdos

Aviācija. Aviācijas atgūšanos no pandēmijas bremzēs karš

Aktuāli. Kaut kas jau jāprognozē

Tendences. Paņemt kredītu digitālam penthausam

HoReCa. Ierobežojumu atcelšana ļauj samazināt pārstrādei nederīgo atkritumu daudzumu

Portrets. Ričards Andersons, SIA CrossChem valdes priekšsēdētājs

Komentāri

Pievienot komentāru