Jaunākais izdevums

Skaistas sievietes un jauni auto ir ikvienas starptautiskas autoizstādes vizītkarte. To vēlreiz apliecina nule kā startējusī Frankfurtes autoizstāde.

Daudzi autoražotāji labi apzinās, ka daiļājām modelēm piemīt magnētisks spēks, lai stendā apmeklētāju vienmēr būtu ka biezs. Starp citu, interesnetu pūļi būs arī tad, ja pašam ražotājam nozīmīgu modeļu jaunumu, ko parādīt autoekspertiem un apmeklētājiem nemaz nav.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Frankfurtes autoizstādē Itālijas autoražotājs Lamborghini prezentē Gallardo LP 570-4 Squadra Corse. Superauto cena ir 191 100 eiro, vēsta Relax News.

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse esot visu laiku ātrākā Lamborghini Gallardo versija. Squadra Corse savu nosaukumu ieguvusi no Lamborghini nesen radītās sacīkšu divīzijas, bet iedvesmas pamatā ir Lamborghini Gallardo Super Trofeo sacīkšu auto.

Squadra Corse drīkst braukt pa koplietošanas ceļiem, aprīkota ar 570 zirgspēku V10 dzinēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 15.septembra līdz 27.septembrim Vācijas pilsētā Frankfurtē jau 66.reizi norisinās pasaulē lielākais auto šovs – starptautiskā autoizstāde (IAA).

Starptautiskā Frankfurtes autoizstāde notiek katru otro gadu rudenī.

IAA pirmsākumi meklējami vairāk nekā pirms 110 gadiem, kad 1897.gadā Berlīnē tika izstādīti astoņi mehāniskie transportlīdzekļi.

Plašāk skatiet raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Frankfurtes izstāde šogad ar labu ražu

Aldis Zelmenis, speciāli db.lv no Frankfurtes, 18.09.2017

Audi stendā šoreiz pirmajās pozīcijās bija iecelti videi draudzīgie Audi Elaine un Audi Aicon. Piemēram, bezpilota «elektrorikšas» prototips Audi Aicon (attēlā) demonstrēja, kā nākotnē varētu izskatīties teleportācijas kapsula. Garlaicīga, toties droša.

Foto: Aldis Zelmenis

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sen Frankfurtes autoizstāde nav bijusi tik bagāta ar jauniem un nozīmīgiem sērijveida modeļiem, kā arī videi draudzīgiem konceptiem.

Par spīti tam, ka atsevišķi autoražotāji, piemēram, Nissan, Volvo, Fiat, Peugeot u.c. dažādu apsvērumu dēļ bija izlēmuši nepiedalīties, pārējie varēja izvērsties pēc pilnas programmas. Kā teikt – tie, kas palika mājās - paši vainīgi, jo ballīte Vācijas finanšu galvaspilsētā šoreiz bija krāšņa un ar ļoti piesātinātu programmu. Pašsaprotami, ka vācieši savās mājās varēja izmantot plašas ekspozīcijas platības, pieberot tās ne tikai ar pašiem svaigākajiem modeļiem. Šogad Frankfurtes izstādē bija divi izteiktie virzieni: videi draudzīgo prototipu uzbrukums, bet no otras puses jauni un nedzirdēti vārdi populārajā pseidokrosoveru un krosoveru segmentā. VW T- Roc, Seat Arona, Škoda Karoq, Opel Grandland X, KIA Stonic, Hyundai Kona, Citroen C3 Aircross - šie visi jaunie censoņi ir gatavi līdz šā gada beigām ierasties Eiropas, tostarp Latvijas autotirgotāju salonos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Džipveidīgo parāde Frankfurtes autoizstādē

Aldis Zelmenis, speciāli DB no Frankfurtes, 21.09.2015

VW Tiguan ir krietni pieaudzējis savus apkārtmērus tā, lai salonā aizmugurējiem pasažieriem būtu glaunas vietas un vēl paliktu pāri 615 litru lielam bagāžniekam, ko nolokot otro sēdekļu rindu var pieaudzēt līdz 1655 litriem. Kopumā Tiguan rīcībā būs astoņi (!!!) motori ar jaudu no 115 līdz 240 ZS.

Foto: A. Zelmenis, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015. gada Frankfurtes autoizstāde startē ar plašu un izvērstu programmu, kurā lielāko pienesumu kārtējo reizi sagādāja populāro krosoveru, SUV klases un viņiem līdzīgo jauno modeļu salūts, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

VW Tiguan, KIA Sportage, BMW X1, Mercedes GLC un Bentley Bentayga ir modeļi, kas drīzumā iemirdzēsies autotirgotāju salonos. Cits ātrāk, cits nedaudz vēlāk, taču ir pilnīgi skaidrs, ka šie noteikti būs dižpārdokļi.

Viens no tiem, proti, britu luksusklases SUV jau ir izpārdots pilnībā. Vismaz pirmā gada plānotā 3000 ražošanas kvota ir izpārdota, tajā ir paspējuši ielekt arī lielākie un bagātākie Bentayga fani no Baltijas. Reģionālais Bentley pārstāvis Baltijā pačukstēja, ka pirmie 20 laimīgie jau iemaksājuši nepieciešamo depozītu, lai nākamājā gadā savā garāžā ieraudzītu šādu auto. Summas nav no mazajām, lētākajā izpildījumā Bentayga nerēķinot nodokļus maksās, sākot no 175 tūkst. eiro, turpretim par īpašo first edition Bentayga, kas ir tikai dažos simtos tiražēts modelis, cena sasniegs 246 tūkst. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrās paaudzes VW Tiguan veidotāji ir darījuši visu iespējamo un neiespējamo, lai vācu modelis būtu labākais starp labākajiem. Atmetot malā cenas faktoru, tas tāds noteikti arī ir

Kopš debijas 2015. gada Frankfurtes autoizstādē Tiguan vārds ir ticis locīts un apspriests dažādos kontinentos, loģiski, ka tas ir bijis arī viens no apspriestākajiem automobiļiem pat ārpus savas klases rāmjiem. Jauna modulārā šasija, jauns veidols, pilnībā pārstrādāts salons ar lielākām ērtībām un nākamās paaudzes sēdekļiem, un tas viss pasniegts vitāli svarīgu un mazāk svarīgu elektronisko gadžetu mērcē. Pēc būtības Tiguan ir veidots tā, lai sāpīgi aizskartu ikvienu sitiena attālumā esošo konkurentu, vai tas būtu Nissan Qashqai, Toyota RAV-4, Honda CR-V, KIA Sportage vai kāds cits. Patiesībā zem Tiguan muskuļotās rokas nonāk arī vidējās klases universāļi, tostarp arī jaunais VW Passat. Pirmo reizi aci pret aci ar Tiguan tiekamies Bērlīnē, kur uz VW Tiguan ir atļauts ne tikai kāri paskatīties, bet arī veikt pirmos kilometrus gan uz koplietošanas ceļiem, gan arī speciāli ierīkotā bezceļu poligonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Autoražotāju sasniegumi Frankfurtes autoizstādē

Lelde Petrāne, 13.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 14.līdz 24. septembrim norisinās par tradīciju kļuvusī Frankfurtes autoizstāde. Medijiem kā vieniem no pirmajiem ir iespēja iepazīties ar autoražotāju jaunākajiem sasniegumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā Frankfurtes autoizstādē vācu autoražotājs Volkswagen, prezentējot pilnībā elektrisko ID.3, nomainījis arī kompānijas logotipu, kas ir kļuvis vienkāršāks un viegli uztverams.

ID.3. ir pirmais modelis no elektrisko automobiļu MEB produktu līnijas, kura ražošanā un arī ekspluatācijā ir novērsta kaitīgo CO2 izmešu rašanās. Vienlaikus ID.3 demonstrēs augstu braukšanas veiktspēju. ID.3 1ST īpašā versija, kura Latvijā tika piedāvāta tikai uz iepriekšpārdošanu un tika iztirgota mazāk nekā 24 stundu laikā, ir aprīkota ar 58 kWh akumulatoru, nodrošinot iespēju nobraukt līdz pat 420 kilometriem (WLTP). Šīs sērijas masveida ražošanas versija vēlāk piedāvās arī mazākas ietilpības akumulatoru ar 45 kWh enerģiju un sniedzamību līdz 330 kilometriem, kā arī lielāku akumulatoru ar 77 kWh enerģiju un maksimālo 550 kilometru nobraukšanas distanci. Ar 100 kW lielu uzlādes jaudu ID.3 1ST 30 minūtēs iespējams uzlādēt pietiekami, lai nobrauktu aptuveni 290 kilometrus (WLTP).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas auto ikona Porsche 911 ir atdzimusi. Leģendārā sporta automašīna tagad ir lielāka, dārgāka un ekonomiskāka, vēsta thelocal.de.

Tikai dažas dienas pirms 911 debijas 64. Frankfurtes Starptautiskajā autoizstādē, Porsche publiskojusi auto tehnisko informāciju.

Ar cenu, sākot no 88 037 eiro, automašīna maksās par gandrīz 2500 eiro vairāk nekā tās priekšgājēja. Tomēr taupīgie autovadītāji varēšot ekonomēt, lejot benzīnu, jo jaunais modelis «sadedzina» 8,2 litrus uz 100 kilometriem - par 1,6 litriem mazāk nekā iepriekš.

Riteņu bāze ir paplašināta par 10 centimetriem, un jaunā 911 ir arī platāka nekā iepriekšējā. Automašīnas kopējais profils ir zemāks, un dāsnā alumīnija izmantošana nozīmē, ka tā ir par 45 kilogramiem vieglāka nekā priekšgājēja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Frankfurtes autoizstādes skaistākie auto

Lelde Petrāne, 14.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Frankfurtes autoizstādē piedalās vairāk nekā 1000 dalībnieki no 32 valstīm. Vietnes ibtimes.com pārstāvji izvēlējušies, viņuprāt, skaistākos izstādē prezentētos auto.

Rīkota ik pēc diviem gadiem, Internationale Automobil Ausstellung (IAA) ir lielākā un nopietnākā šāda veida izstāde pasaulē.

Saskaņā ar prognozēm to apmeklēs vairāk nekā 800 tūkstoši cilvēku.

Kā vēstīts, izstāde Frankfurtē, Vācijā norisināsies laikā no 15. līdz 25. septembrim. 13. un 14. septembrī notiek preses dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau rīt notiks 11. Saeimas vēlēšanas un socioloģiskās aptaujas rāda, ka vēlētāju izvēle tiks izdarīta sestdienas rītā. Atkarībā no rezultātiem un spējas vienoties ar pārējiem parlamentā ievēlētajiem, iespējas veidot valdību varētu pavērties arī ilgstošajam opozicionāram Saskaņas centram.

Autošovs

Startējusi Frankfurtes starptautiskā autoizstāde

Par jaunākajiem modeļiem un to, kuras valsts autobūves meistari šogad dominē – DB speciālreportāžā.

Attīstība

Rosina piekrastes apbūvē ievērot tradīcijas

Izstrādāti jūras piekrastes raksturīgās apbūves principi, apbūves reģionālās īpatnības un vadlīnijas jaunas apbūves veidošanai, kam būtu jāsamazina haoss, kurš radies līdz ar atpūtnieku pieplūdumu, vasarnīcu un viesu namu būvniecību, kas bieži neatbilst tradicionālajiem apbūves principiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autobūves kompānija Bugatti 2013. gada Frankfurtes autoizstādē plāno debitēt ar jaunu ātrāko automašīnu pasaulē, ziņo euronews.com.

Intervijā vietnei Autocar kompānijas galvenais transportlīdzekļu inženieris Jenss Šulenburgs atklājis, ka jaunajai automašīnai būs 1600 zirgspēki, no 0 līdz 100 kilometriem stundā tā paātrināsies 1,8 sekundēs un tā svērs par 250 kilogramiem mazāk nekā esošā Veyron Super Sport. Ar ātrumu 465 kilometri stundā tā varētu kļūt par ātrāko automašīnu pasaulē.

Kā raksta medijs, šie skaitļi ir pārsteidzoši, lai gan no Bugatti nevajadzētu gaidīt mazāk. Kad 2005. gadā tika laists klajā sākotnējais Bugatti Veyron 16.4, mainījās uzskats par to, kas ir superauto. Tā paātrinājās ātrāk nekā jebkura līdz tam laikam saražotā automašīna, tai bija lielākais maksimālais ātrums un, pateicoties māteskompānijai Volkswagen, tā bija komfortablāka, uzticamāka un arī praktiskāka par priekštecēm vai konkurentēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu ražotājs Nissan nācis klajā ar viedpulksteni, kas uzrauga transportlīdzekļa, kā arī autovadītāja sniegumu, ziņo BBC.

Nissan Nismo mēra lietotāja sirdsdarbību, temperatūru un citus biometriskos datus, bet tas palīdz lietotājam arī uzraudzīt spēkrata sniegumu, tai skaitā vidējo ātrumu un degvielas patēriņu.

«Savienojamība ir autoražotāju jaunais kaujas lauks,» teicis Čass Halets, What Car? galvenais redaktors. «Internets automašīnā tuvojas, un tagad, kad patērētājelektronika fokusējas uz pulksteņiem bāzētām tehnoloģijām, Nissan izvirzās spēles līderpozīcijās un apvieno šīs abas lietas kopā ļoti gudrā veidā,» viņš skaidrojis. Nismo pulksteni var savienot ar automašīnas datorsistēmu. Lietotāji var saņemt arī Nissan vēstījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Chrysler šogad biržā neiešot

Žanete Hāka, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā gadā Chrysler Group tomēr neveiks sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), atsaucoties uz kompānijas lielāko īpašnieku Fiat SpA, raksta Bloomberg.

Pagaidām nav zināms precīzs termiņš, kad IPO varētu notikt, Chrysler turpinās darbu pie IPO, un progress varētu būt nākamā gada pirmajā ceturksnī. To, kad kompānija izies biržā, noteiks tirgus apstākļi un citi apsvērumi, norādījuši Fiat pārstāvji.

Iepriekš tika ziņots, ka Chrysler varētu notikt pēc dažām nedēļām, piesaistot 2 miljardus ASV dolāru, kā rezultātā kompānijas vērtība būtu aptuveni 10 miljardi dolāru.

Eksperti gan norāda, ka kompānijas patiesā vērtība nav tik liela, jo tā gandrīz neaptver tādus lielus tirgus ārpus ASV kā Eiropas Savienība un Ķīna. ASV gan uzņēmumam pēdējā laikā veicies un tās pārdošanas apjomi auguši par 8,7%. Kompānijas tirgus daļa gan gada laikā nav mainījusies un ir 11,5%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Fiat iegādāsies atlikušo Chrysler daļu

Žanete Hāka, 02.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Fiat panācis vienošanos ar Chrysler Group mazākumakcionāru, ASV autoražotāja pensiju fonda veselības aprūpes trastu United Auto Workers par atlikušo uzņēmuma akciju iegādi, raksta MarketWatch.

Kopējais darījuma apjoms ir 4,35 miljardi ASV dolāru. Apvienojoties, autoražotāji izveidos septīto lielāko autoražotāju pasaulē.

Paredzēts, ka darījums tiks noslēgts līdz 20.janvārim. United Auto Workers maksājumu saņems divās daļās – kā īpašu maksājumu no Chrysler, aptuveni 1,9 miljardu dolāru apmērā, kā arī kā tiešo maksājumu no Fiat – 1,75 miljardu dolāru apmērā. Tāpat vienošanās paredz, ka Chrysler veiks četrus ikgadējos maksājumus trastam – katru 700 miljonu dolāru apjomā.

Pēc paziņojuma Fiat akcijas cena palēcās par 16%. Kopumā pagājušā gada laikā Fiat akcijas cena pieauga par 57%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Solīds izskats, iespaidīga tehniskā un komforta daudzveidība, kas nemaksās nogalinoši bargu naudu, ir lietas, kuras apliecina, ka jaunākais Škoda Superb limuzīns būtu kā radīts nākamajam Latvijas prezidentam, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Ar Volkswagen koncerna piejaucēto MQB platformas izmantošanu Superb ir izpildījis vairākus nozīmīgus mājas darbus, kas ļāvis čehu izstrādājumam no šaura un mazliet lempīga sedana pārvērsties par elegantu un pēc formām ļoti izskatīgu limuzīnu. Vispirms auto riteņu bāze ir palielināta par 8 centimetriem, bet priekšējā virsbūves pārkare ir sarukusi par 6 centimetriem. Tomēr pats galvenais ieguvums ir tas, ka Superb ir kļuvis par teju 5 centimetriem platāks, solot vairāk vietas platumā arī salonā. Tam visam klāt lieliskais Škoda dizaineru darbs, sērijveida automobīlī meistarīgi iedzīvinot samērā nesen izstrādātā prototipa Vision C elegantās formas. Florences apkaimē notiekošajos žurnālistu testos Škoda Superb apliecināja čehu ražotāja spēju un māku izgatavot atlētisku un modernu limuzīnu, kas izskatīsies ievērojami dārgāk, nekā patiesībā sola tā cenu lapa. Nelielai atkāpei var minēt, ka Eiropā Superb limuzīna debija tiek plānota jau jūnijā, savukārt Latvijā, vismaz pēc pašreizējās informācijas, Superb limuzīns tiks prezentēts vienlaikus ar Superb Combi versiju, kas tirgu sasniegs pēc atrādīšanās Frankfurtes autoizstādē rudenī. Pilnīgi iespējams, ka Superb limuzīna ierašanās laiks tiks pārcelts, un pašmāju Superb kārotāji to varēs ieraudzīt krietni agrāk, nekā plānots. Jaunā Superb limuzīna precīzas cenas uzzināsim tuvāko nedēļu laikā. Neoficiālās aplēses liecina, ka standarta izpildījuma benzīnversijas cena varētu būt, sākot no 19 tūkst. eiro, bet dīzeļversija, sākot no 21 tūkst. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru