Citas ziņas

Dalībai JIC biznesa inkubatorā vēl var pieteikties piecas dienas

Gunta Kursiša, 20.11.2013

Jaunākais izdevums

JIC biznesa inkubators atgādina, ka līdz 25. novembrim jaunajiem uzņēmējiem ir iespēja iesaistīties inkubatora programmā 2014. gadam.

Inkubatora vienošanās ar valsti paredz, ka pašreizējās biznesa inkubatoru programmas laikā inkubācijas pakalpojumus JIC biznesa inkubators sniegs līdz 2014. gada beigām.

JIC biznesa inkubatora dalībnieku lokā ir tādi jauni uzņēmumi kā bērnu dizaina mēbeļu uzņēmums Kukuu, mārketinga sistēma Mailigen, florbola zīmols Blind Save, bezpilota lidaparātu kompānija UAV Factory, kā arī bērnu pārtikas ražotājs Rūdolfs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pārrāvuma laikā inkubatora nebūs

Anda Asere, 02.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

JIC biznesa inkubators uzņēmumiem atbalstu sniegs līdz šā gada 27. jūlijam; pēc tam sagaidāms pārrāvums, kas iestiepsies 2015.gadā.

Līdz ar to tiem, kam briest biznesa idejas, kuras varētu sākt realizēt jau rudenī inkubatora paspārnē, šādas iespējas kādu laiku nebūs. Savukārt esošie inkubatora uzņēmumi turpmāk centīsies attīstīties pašu spēkiem.

Nav noteikumu

Pārrāvums starp esošo un jauno biznesa inkubatoru programmu būs aptuveni gadu, un tas nozīmē, ka šajā periodā inkubatora Jelgavā nebūs, skaidro Agris Ķipurs, JIC biznesa inkubatora vadītājs. Vaicāts, ko pilsētai un reģionam nodarīs inkubatora neesamība pārrāvuma laikā, viņš norāda, ka ietekmi nav iespējams izmērīt. «Man liekas, bijām nonākuši situācijā, kad cilvēkiem bija radusies sapratne, ka brīdī, kad gribi startēt tirgū ar jaunu produktu vai biznesa ieceri, visdrīzāk iesi uz inkubatoru, valstī īsti nav cita instrumenta, alternatīvas. Vari cīnīties pats, bet lielai daļai ir vajadzība pēc finansiāla atbalsta un iztrūkstošas kompetences,» viņš teic.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijā radīts pasaulē pirmais sporta filmēšanas bezpilota lidaparāts; uzsākta pārdošanas kampaņa ASV

LETA, 16.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

JIC biznesa inkubatora uzņēmums SIA Helico Aerospace Industries radījis pasaulē pirmo pašsekojošo bezpilota lidaparātu AirDog un no šodienas uzsāk tā pārdošanas kampaņu ASV vietnē Kickstarter, informēja uzņēmuma pārstāvis Andis Blinds.

Latvijas uzņēmums SIA Helico Aerospace Industries, kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, nācis klajā ar savu pirmo produktu - bezpilota lidaparātu AirDog, kas autonomi seko sportistam un filmē to ar GoPro sporta kameru. Šis ir pirmais šāda veida produkts pasaulē, kas nodrošina pilnvērtīgu bezpilota sekošanas un filmēšanas funkciju vienlaicīgi.

«Šis ir revolucionārs produkts, kas pilnībā mainīs to, kā tiek filmēts action sports - snovbords, veikbords, skeitbords, BMX, motokross un dažādu sporta veidu freestyle disciplīnas, kuras ir skatāmas un efektīgi parādāmas tieši no gaisa. Līdz šim vienīgais risinājums bija noīrēt helikopteru,» stāsta AirDog idejas autors Edgars Rozentāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu projektam par bezpilota lidaparātu, kas, automātiski sekojot, ļauj filmēt sportistus, noticējuši teju 600 cilvēki, kas pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter ļāvis savākt vairāk nekā 500 000 dolāru (367 110 eiro).

Lai projekts izdotos, pūļa finansēšanas kampaņai tika uzlikti 200 000 dolāru griesti (147 780 eiro), par kuru sasniegšanu uzņēmuma pārstāvis Andis Blinds iepriekš izteicās ļoti cerīgi - tagad viņa prognoze piepildījusies.

Ja tiktu savākts vairāk naudas, komanda apsolījusi papildu iespējas - 300 000 dolāru (220 260 eiro) sasniegšanas gadījumā būtu pieejamas jaunas lidaparāta korpusa krāsas, bet nupat sasniegtie 500 000 dolāru (367 110) ļaus uzstādīto GoPro kameru uzlādēt no AirDog borta akumulatora.

Pārdošanas kampaņa kolektīvā finansējuma interneta vietnē Kickstarter tika uzsākta 16.jūnijā, 40 dienu laikā plānojot savākt noteikto summu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas lielākās mediju kompānijas BBC reportieris pēc izmēģinājuma brauciena sajaucis taustiņus uz tālvadības pults un izslēdzis gaisā esošu AirDog bezpilota lidaparātu, liekot tam nokrist zemē, liecina BBC mājaslapā publicēts video.

BBC žurnālists Ričards Teilors, gatavojot reportāžu par latviešu radīto bezpilota lidaparātu AirDog, pamanījies likt tam avarēt. Viņš izmēģinājis lidaparāta sekošanas spējas, braucot ar velosipēdu, un, pabeidzot braucienu, jautājis Helico Aerospace Industries komandai, kā AirDog nosēdināt. Aparāta nosēdināšanai uz Airleash aproces nepieciešams ilgāk paturēt nospiestu kādu no taustiņiem, bet Teilors nospiedis nepareizo taustiņu, kas lidaparātam gaisā esot licis izslēgt dzinējus.

Pagaidām ziņu nav, vai un cik nopietnus bojājumus piedzīvojis AirDog prototips, bet paši tā veidotāji ne reizi vien uzsvēruši sava veikuma izturīgumu un iespējas veikli nomainīt bojātās detaļas. Helico Aerospace Industries vadītājs Edgars Rozentāls piezīmēja, ka Teilors nejauši esot iedarbinājis lidaparāta ārkārtas izslēgšanas funkciju, ko nākotnē plānojot pārlikt uz vairāku taustiņu kombināciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AirDog savāc miljonu un tiks aprīkots ar spēju izvairīties no šķēršļiem

NOZARE.LV, 21.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezpilota lidaparāta projekts AirDog pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter savācis vairāk nekā vienu miljonu ASV dolāru (732 278 eiro), tādējādi sasniedzot pēdējo no izvirzītajiem mērķiem - ar šķēršļu izvairīšanās sistēmu aprīkot visus lidaparātus.

Latviešu projektam par bezpilota lidaparātu, kas, automātiski sekojot, ļauj filmēt sportistus, noticējuši vairāk nekā 1070 cilvēki, kas pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter ļāvis savākt vairāk nekā 1 044 260 dolāru (772 096 eiro). Komanda jau nākusi klajā ar paziņojumu, ka visos AirDog lidaparātos tikšot bez papildus maksas iestrādāta sistēma, kas tiem ļaus izvairīties no dažādiem šķēršļiem.

Lai projekts izdotos, pūļa finansēšanas kampaņai sākotnēji tika uzlikti 200 000 dolāru (147 780 eiro) griesti.

Pārdošanas kampaņa kolektīvā finansējuma interneta vietnē Kickstarter tika sākta 16.jūnijā, 40 dienu laikā plānojot savākt noteikto summu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā biznesa inkubatoru programma būs atšķirīga no iepriekšējās, viena no galvenajām izmaiņām – inkubatoru vietā darbosies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras filiāles, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Laikā, kad beidzies pārejas periods un pirms nākamā biznesa inkubatoru programma ir sākusies, vairāk par gaidāmo stāsta Raimonds Aleksejenko, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks.

Kādi ir pēdējie jaunumi – kad varētu gaidīt jauno programmu un kādā formā?

Nākamā perioda programmā visiem inkubatoriem kopā paredzēti nedaudz vairāk kā 32 miljoni eiro – 25 miljoni reģionālajiem inkubatoriem un septiņi miljoni Rīgas radošajam inkubatoram. Inkubācijas pakalpojumu pieejamību reģionos nodrošinās LIAA, veidojot struktūrvienības ārpus Rīgas. Iepriekšējā periodā lielākā problēma bija tā, ka, no valsts viedokļa, inkubācija nepieciešama visā Latvijā, bet tā bija pieejama tikai atsevišķos reģionos un ļoti atšķirīgā kvalitātē. Rīgā būs pieejams tikai radošais inkubators, jo šeit es zinu vismaz piecus uzņēmumus, kas jau nodrošina inkubācijas pakalpojumus. Rīgā tirgus pats strādā un, iejaucot valsti, varam tikai visu sabojāt. Taču reģionos nav nevienas pilsētas, kur ir potenciāls darboties komerciālam inkubatoram.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Infy.me: Draugiem.lv piesavina Latvijas start-up uzņēmuma ideju; Draugiem.lv: mums ir neskaitāmas idejas

Lelde Petrāne, 13.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Latvijas vizītkaršu aplikāciju izstrādājs - start-up uzņēmums Infy.me - vēl nesen prezentēja savu produktu - papīra vizītkaršu pārvaldīšanas aplikāciju. Taču šodien ar sarūgtinājumu jāsecina, ka Latvijā plaši pazīstamā sociālā tīkla draugiem.lv uzturētāji aizņēmušies ideju no Infy.me, integrējot līdzīgu produktu savā portālā,» šodien izplatītā paziņojumā norāda start-up uzņēmuma pārstāvis Oskars Putniņš.

Draugiem.lv gan apgalvojumus par idejas zagšanu noliedz.

«Protams, mēs nevaram apgalvot, ka draugiem.lv mums nozaguši ideju, jo neesam to patentējuši, un pasaulē var atrast līdzīgus piemērus,» stāsta Infy.me valdes priekšsēdētājs O. Putniņš, «taču interesanti, ka līdzīgs produkts draugiem.lv piedāvājumā parādījies apmēram mēnesi pēc mūsu tikšanās.» Infy.me pārstāvji prezentējuši savu produktu arī Draugiem.lv, lūdzot padomu drošības jautājumos. Draugiem.lv atzinīgi novērtējuši idejas potenciālu un piekrituši palīdzēt, bet pašlaik esot redzams, ka ideja «ir vienkārši paņemta un atdarināta».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Jēkabpilī topā mežinieki, būvnieki un grāmatveži

Signe Knipša, 23.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jēkabpils lielie uzņēmumi audzē kapacitāti, taču bažas raisa aizvien asāks darbaspēka trūkums pilsētā.

Salīdzinājumā ar valsts vidējiem rādītājiem Jēkabpilī ir augstāks bezdarbs, nedaudz zemākas algas. Ar 24 tūkstošiem iedzīvotāju Jēkabpils ir viena no Zemgales lielākajām pilsētām, taču beidzamajos gados daudzi iedzīvotāji devušies prom.

Pēdējos gados pilsēta kļuvusi skaistāka, sakoptāka – kopš 2008. gada te ir īstenoti 35 infrastruktūras un sociālie projekti, attīstībā ieguldīti vairāk nekā 53 miljoni latu. Ar pusotru tūkstoti latu uz vienu cilvēku ES fondu finansējuma piesaistē Jēkabpils ierindojas otrajā vietā Zemgales reģionā.

Pēc apgrozījuma trīs svarīgākās uzņēmējdarbības nozares Jēkabpilī ir kravu pārvadājumi, kokapstrāde un grāmatvedības, audita un revīzijas pakalpojumi, kā arī konsultēšana nodokļu jautājumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radīta lietojumprogramma Infy.me, kas organizēs tās lietotāja vizītkartes un kontaktus.

Infy.me darbības pamatprincips ir papīra vizītkaršu uzglabāšana digitālā formātā. Iegūtās vizītkartes aplikācijas lietotājam vispirms ir jānofotografē, un pēc tam Infy.me saglabā digitālo kopiju «mākonī» un ievada jauniegūto kontaktu datus kontaktu grāmatā, kurai var piekļūt no jebkuras ierīces.

Tāpat Infy.me piedāvā arī sekot līdzi, kur ir nonākušas paša lietotāja vizītkartes – kur, kad, kam un cikos esi apmainījies ar savu vizītkarti un vai kontakti ir pārsūtīti arī kādam citam. Savus kontaktus var arī nosūtīt citiem lietotnē, e-pastā vai SMS veidā. Katrai vizītkartei ir arī QR kods.

Komentāri

Pievienot komentāru