Jaunākais izdevums

Poligrāfijas uzņēmums SIA Dardzedze hologrāfija ar bankas Citadele atbalstu ir veicis investīcijas uzņēmuma attīstībā, jaunu iekārtu iegādē ieguldot aptuveni 1,2 miljonus eiro, informē bankas pārstāvji.

Jau kopš 2010. gada lielākā daļa uzņēmuma produkcijas ir paredzēta eksporta tirgiem, un attiecība līdz šim saglabājusies aptuveni līdzīga – 60% eksportam, bet 40% klientiem Latvijā. Bankas Citadele Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītāja Ieva Vērzemniece saka, ka ar bankas kredītu uzņēmums šogad plāno palielināt eksportu par 10%, kas ir būtisks pieaugums biznesa attīstībai. Mērķa valstis, kurās kontakts ar klientiem izveidojies visveiksmīgāk, ir Skandināvijas valstis, Vācija, Dānija, Anglija, Šveice un Nīderlande.

Kā norāda SIA Dardedze hologrāfija direktors Guntis Vucens, uzņēmums tā 20 gadu darbības laikā ir nepārtraukti audzis, un investīcijas nepieciešamas, lai turpinātu attīstību. «Paplašinājām tehnisko parku un iegādājāmies lielāka formāta ražošanas iekārtas. Lai apmierinātu arvien augošās klientu prasības, varam piedāvāt druku B1 formātā, tas ir, ar jauno ofseta lokšņu druku izgatavot reklāmas, grāmatas un žurnālus ar lapas izmēru līdz 1 metram,» par uzņēmuma attīstību stāsta G. Vucens.

Uzņēmums joprojām izmanto arī iekārtas, kuras tā īpašumā ir jau kopš uzņēmuma dibināšanas pirms 20 gadiem. Tās joprojām ir labā tehniskā stāvoklī un tiek izmantotas pasūtījumu izgatavošanai.

SIA Dardedze hologrāfija ir dibināta 1995. gadā un savu darbību sāka kā uzņēmums, kas ražo aizsardzības produkciju pret preču un dokumentu viltojumiem. Uzņēmuma pirmsākumi attīstījās no Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas optikas laboratorijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Uzzini, kuri uzņēmumi tikuši konkursa Eksporta un inovācijas balva 2017 otrajā kārtā!

Lelde Petrāne, 11.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotā konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2017» četrās kategorijās iesniegti 107 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā. Noslēgusies konkursa pirmās kārtas rezultātu apkopošana un izvērtēšana, un konkursa 2. kārtai ir izvirzīti 30 uzņēmumi.

Saskaņā ar konkursa nolikumu iesniegto pieteikumu izvērtēšana notiek divās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti dalībnieku pieteikumi, un žūrijas komisija izvirzīja dalībai konkursa otrajā kārtā visvairāk punktus ieguvušos pretendentus katrā kategorijā. Otrā kārta ietver uzņēmumu apmeklējumus un konkursam pieteikto produktu vai pakalpojumu prezentācijas, kā arī intervijas ar uzņēmējiem.

Konkursa kategorijā «Eksportspējīgākais komersants» lielo un vidējo komercsabiedrību grupā, apkopojot un izvērtējot 1. kārtas rezultātus, 2. kārtā izvirzīti sekojoši uzņēmumi:

Komentāri

Pievienot komentāru