Dārgākais restorāna apmeklējums Rītiņam izmaksājis 600 eiro 

«Parīzē trijatā samaksājām pāri par 600 eiro,» jautāts, kāds ir lielākais rēķins, ko samaksājis restorānā, intervijā žurnālam Playboy atklājis restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Dienas Bizness, 2013. gada 05. augusts plkst. 14:14

Mārtiņš Rītiņš

Foto: LETA

«Viena karote siera maksāja 75 eiro... Vēlreiz es tur neietu, bet to piedzīvot bija vērts,» viņš spiež.

Savukārt, vaicāts kas ir dārgākais Vincentā, viņš sacījis: «Japāņu liellopu šķirnes Wagyu fileja, marmorēta, 450 latu par kilogramu. Tā labi iet, ir cilvēki, kas speciāli nāk ēst to.»

Runājot par restorāna Vincents apmeklētājiem, viņš norādījis, ka «procentuāli vairāk ir ārzemnieki, bet ir arī vakari, kad te ir tikai latvieši». Daudzi nākot svinēt jubilejas.

Intervijā Playboy M. Rītiņš kritiski izteicies par Latvijas produktiem: «Vienā ziņā «Latvijas produkts» ir reklāmas jēdziens, jo, ja produkts audzēts Latvijā, tas vēl nenozīmē, ka tas ir labs.»

«Piemēram, labu liellopu mums nav, visi labie liellopi tiek eksportēti, un šeit paliek tikai vecas govis. Jēru Latvijā ir 75 tūkstoši, kamēr Ulmaņlaikā bija divi miljoni, turklāt daudzi no tiem ir nevis gaļas jēri, bet domāti vilnas audzēšanai... Fabrikas vistas… Nu nē! Man prieks, ka tagad Murjāņos ir viens piecpadsmitgadīgs puika, topošais vetārsts, kurš audzē vistas, turklāt tādas, kas izaug 1,3–1,5 kilo svarā, nevis trīsarpus kilo kā Ķekavas cāļi, kas vairs nav vista. Cūkas? Lielākā daļa cūku tiek audzēta lielās fabrikās un kautas piecu mēnešu vecumā, lai gan labai cūkai jābūt gadu vecai. Tas arī apmēram viss. Pīles Latvijā komerciāli neaudzē... Jā, zosis mums ir! Bet tās no zemnieku saimniecības jāpasūta jau gada sākumā,» sūdzējies šefpavārs.

Viņš skarbus vārdus veltījis arī ātrās ēdināšanas restorāniem McDonald's. «Tas hamburgers jau ir beigts nezin cik reižu, nekādas dzīvības vai labuma no tā nav, tikpat labi tu vari vati ēst. Okei, tu ar to nesaindēsies, higiēniski tas ir simtprocentīgi tīrs, bet beigts,» ir pārliecināts M. Rītiņš.

«Labākais, ko esmu ēdis, ir langusts no Fēru salām. Dzīvs! Langustu paņem, uz piecām sekundēm ieliek verdošā ūdenī, un tas tiek darīts tikai tādēļ, lai varētu dabūt nost čaulu, pārējais vēl kustas. Tā ir tik fantastiska garša – svaigums, jūra... Latvijā to nevar dabūt, jo te langusti nāk saldēti,» intervijā lepojas šefpavārs.

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Nepalaid garām

Šajā piektdienā biznesa portāls Db.lv saviem lasītājiem piedāvā iespēju ielūkoties Lietuvas...

Anda Šmitmane ēdināšanas biznesā Tukumā darbojas jau 20 gadus. Viņa atzīst, ka...

Mazumtirdzniecības tīkls Rimi pirmdien prezentēja pirmo veikalu Latvijā ar pašapkalpošanās skeneriem....

Pēdējā laikā būtiski pieaudzis elektrisko skrejriteņu vandālisma gadījumu skaits, stāsta koplietošanas...

Vai bērnam ir jābūt algas grāmatiņā, lai saņemtu IIN atvieglojumus jeb -...

«Pastāvēs, kas pārmainīsies - šis ir par mums un tieši tamdēļ mēs...

No šīs sadaļas
2013. gada 05. augusts plkst. 9:15

Mainot stratēģiju un pozicionējot sevi kā zemas cenas līderi, Igaunijas telekomunikāciju kompānija...

2013. gada 02. augusts plkst. 10:00

Mainoties atkritumu apsaimniekošanas kompānijai, Carnikavas novada mitekļi apaug ar neskaidrībām...

2013. gada 02. augusts plkst. 9:18

«Esam atnākuši pie klientiem. Ja redzēsim, ka cilvēki šeit, ārpus Rīgas centra,...

2013. gada 01. augusts plkst. 10:51

No 1. augusta uzņēmumā SIA Forum Cinemas, kas ir kinoteātra Kino Citadele...

2013. gada 01. augusts plkst. 10:04

Rēķins par Krievijas iedzīvotājas priekšlaicīgajām dzemdībām Latvijā jau sasniedzis...

2013. gada 01. augusts plkst. 8:40

Liepājas menciņi ir ēdiens, kuru vietējie restorānu īpašnieki un tūrisma speciālisti atzinuši...

2013. gada 31. jūlijs plkst. 17:44

Latvijas sabiedriskie mediji - Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio (LR) nākamgad...

2013. gada 31. jūlijs plkst. 8:25

Par darba trūkumu audio reklāmas lauciņā nav jābaidās – tās būs nepieciešamas...

2013. gada 29. jūlijs plkst. 11:37

Valsts SIA Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (BKUS) 2012. gadā apgrozīja 19,2 miljonus...

2013. gada 29. jūlijs plkst. 11:23

Aizvadītajā gadā Rīgas Dzemdību nams apgrozījis kopumā 3,8 milj. Ls, kas ir...