Jaunākais izdevums

Nekustamā īpašuma attīstītājs Pillar uzsācis dzīvokļu tirdzniecību daudzdzīvokļu dzīvojamā ēkā Dārza Apartment House, kura atrodas Dārza ielā 32, Rīgā.

Ēkai ir divu sekciju apjoms, 5 un 7 stāvi, ar divām atsevišķām ieejām un kāpņu telpām. Mājā pieejami 54 (1 līdz 5 - istabu) dzīvokļi, kuru platība ir robežās no 43 m² līdz pat 211 m². Dzīvokļiem ir balkoni, augšējo stāvu dzīvokļiem - terases. Dzīvokļi tiek piedāvāti iegādei ar pilnu iekšējo apdari.

To pārdošanas cenas ir, sākot no 1150 EUR/m² līdz 1500 EUR/m².

Saskaņā ar attīstītāja sniegto informāciju pieprasījums pēc jaunajiem dzīvokļiem esot samērā augsts, jo šobrīd ir noslēgti divi pirkuma līgumi, bet vairāki dzīvokļi rezervēti.

Pillar kopējie ieguldījumi šī projekta attīstībā ir 5,3 miljoni eiro. Praktiski jau kā pabeigta ēka tika iegādāta par 4 miljoniem eiro. Papildus tam, novēršot visas konstatētās tehniskās nepilnības, Pillar ieguldīja vēl 1,3 miljonus eiro līdz ēkas pilnīgai pabeigšanai - būvniecības, remonta, apdares un labiekārtošanas darbos. Pilnībā visi darbi tiks pabeigti līdz šī gada septembra beigām.

Pillar Holding Company, KS, pieder privātbankai – ABLV Bank, AS, un apvieno ABLV grupas uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizvadītajā nedēļā reģistrēts uzņēmums ar deviņu miljonu kapitālu – SIA Pillar 19

Gunta Kursiša, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā reģistrēts jauns Pillar uzņēmums – Pillar 19. Šī ir lielākā aizvadītajā nedēļā reģistrētā kompānija – Pillar 19 pamatkapitāls veido 9,01 miljonu eiro, liecina Lursoft dati.

SIA Pillar 19 nav pirmais nekustamo īpašumu kompānijas Pillar uzņēmums. Iepriekš reģistrēta arī Pillar, Pillar 2, Pillar 3, Pillar 4, Pillar 6, Pillar 7, Pillar 9 Pillar 10, Pillar 11, Pillar 12, Pillar 13, Pillar 18, kā arī Pillar Holding Company, Pillar Management un Pillar Parking.

SIA Pillar 19 valdē darbojas Ernests Bernis, kurš pilda valdes priekšsēdētāja amata pienākumus, un Māris Kannenieks, kuram uzticēts valdes locekļa amats. Uzņēmuma juridiskā adrese, tāpat kā citām Pillar firmām, ir Rīgā, Elizabetes ielā 23.

SIA Pillar 19 pilnībā pieder uzņēmumam Pillar Holding Company. Pillar ir ABLV grupas uzņēmums, kas darbojas nekustamo īpašumu nozarē. Kompānija attīsta, pārvalda, iznomā un pārdod visu veida nekustamos īpašumus – daudzdzīvokļu namus, atsevišķus dzīvokļus, individuālās dzīvojamās mājas un komercobjektus – pārsvarā Rīgā, Rīgas tuvumā un Jūrmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar grupas pārdošanas apjomi deviņos mēnešos sasniedz 12,5 miljonus eiro

Dienas Bizness, 25.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņu mēnešu laikā Pillar realizējis nekustamos īpašumus par 12,5 miljoniem eiro. Salīdzinājumam - 2014. gada deviņu mēnešu laikā Pillar darījumu apjoms bija 26,9 miljonu eiro apmērā, informē uzņēmumā.

Šī gada deviņos mēnešos kopumā noslēgti 272 darījumi, kas ir par 42% mazāk nekā 2014. gada deviņos mēnešos. Tas skaidrojams ar to, ka ir ievērojami samazinājies Pillar pārvaldāmo nekustamo īpašumu portfelis.

Būtisks darījumu skaita pieaugums tika novērots privātmāju sektorā. Šogad pārdotas jau 69 privātmājas, kas ir divas reizes vairāk nekā pārdots 2014. gada deviņos mēnešos. Veicinošs faktors šādam pieaugumam bija šī gada septembrī uzsāktā privātmāju un zemesgabalu pārdošanas akcija.

Sērijveida mājās pārdoti 166 dzīvokļi - Rīgā 93 dzīvokļi un ārpus Rīgas 73 dzīvokļi. Tāpat šogad noslēgti darījumi par 14 zemes gabalu un 1 komercobjekta pārdošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar grupas pārdošanas apjomi deviņos mēnešos sasniedz 15,5 miljonus eiro

Dienas Bizness, 27.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņu mēnešu laikā Pillar realizējis nekustamos īpašumus par 15,5 miljoniem eiro. Salīdzinājumam - 2014.gada deviņu mēnešu laikā Pillar darījumu apjoms bija 26,9 miljonu eiro apmērā, informē uzņēmumā.

Šī gada deviņos mēnešos kopumā noslēgti 272 darījumi, kas ir par 42% mazāk nekā 2014. gada deviņos mēnešos. Tas skaidrojams ar to, ka ir ievērojami samazinājies Pillar pārvaldāmo nekustamo īpašumu portfelis.

Būtisks darījumu skaita pieaugums tika novērots privātmāju sektorā. Šogad pārdotas jau 69 privātmājas, kas ir divas reizes vairāk nekā pārdots 2014.gada deviņos mēnešos. Veicinošs faktors šādam pieaugumam bija šī gada septembrī uzsāktā privātmāju un zemesgabalu pārdošanas akcija. Tā ilgs līdz šī gada novembra beigām un tās ietvaros piedāvājam iegādāties privātmājas un zemesgabalus, kuru atlaide var sasniegt pat 80%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar pārdošanas apjomi sasnieguši 12,9 miljonus eiro

Žanete Hāka, 07.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016. gads nekustamā īpašuma grupai Pillar iezīmējās ar jaunu posmu — New Hanza City būvniecību, kā arī turpinājās darbs pie īpašuma portfeļa pārdošanas, informē uzņēmuma pārstāvji.

Kopumā 2016. gadā Pillar noslēdza vairāk neā 200 pārdošanas darījumus par kopējo summu 12,9 miljoni eiro. Gada laikā Pillar īpašumā esošo nekustamā īpašuma objektu skaits samazinājies līdz 245.

2016. gada laikā sērijveida mājās pārdoti 106 dzīvokļi — Rīgā 77 dzīvokļi un ārpus Rīgas 29 dzīvokļi. No realizētajiem īpašumiem jaunajos un rekonstruētajos projektos pārdoti 13 dzīvokļi. Pateicoties rīkotajai izpārdošanas akcijai, teicami rezultāti sasniegti privātmāju un zemes gabalu pārdošanā — pārdotas 38 privātmājas un 37 zemesgabali. Jāatzīmē, ka 2016. gada laikā Pillar veiksmīgi realizējis 6 dažāda lieluma komercobjektus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pillar pārraudzībā esošo objektu skaits ievērojami samazinājies

Lelde Petrāne, 21.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar nekustamā īpašuma tirgus vispārējo izaugsmi šā gada deviņos mēnešos, teicamus rezultātus guvusi arī nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupa Pillar – deviņu mēnešu laikā Pillar realizējusi īpašumus par 26,9 miljoniem eiro. Salīdzinoši 2013. gada deviņu mēnešu laikā Pillar darījumu apjoms bija 24,8 miljoni eiro, liecina medijiem sniegtā informācija.

Ieguldot finanšu līdzekļus nekustamā īpašuma rekonstrukcijās un labiekārtošanās, kā arī intensīvi strādājot pie īpašumu realizācijas, Pillar pārraudzībā esošo objektu skaits ir ievērojami samazinājies – šobrīd tie ir aptuveni 750, bet vēl 2012. gadā to bija ap 1400. Tas liecinot, ka Pillar izvēlētā stratēģija – piedāvāt klientiem pilnībā pabeigtus un labiekārtotus mājokļus – ir sevi attaisnojusi.

Šā gada deviņos mēnešos pieaugusi ne tikai Pillar kopējā darījumu summa, bet arī noslēgto darījumu skaits. Šogad jau noslēgti 475 darījumi, kas ir par 28% vairāk nekā 2013. gada deviņos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Projekta New Hanza attīstībā ieguldīti 21,3 miljoni eiro

Lelde Petrāne, 15.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada sākumā Pillar grupas uzņēmumi turpinājuši darbu pie projekta - Rīgas pilsētas daļas New Hanza attīstības. Līdz šim Pillar projekta New Hanza attīstībā ieguldījis ap 21,3 miljoniem eiro — teritorijas sakārtošanā, plānoto ēku projektēšanā, esošo ēku rekonstrukcijā, Pillar administratīvā biroja celtniecībā, inženierkomunikāciju, ceļu izbūvē, kā arī citos ar teritorijas attīstību saistītos projektos.

Salīdzinoši labvēlīgie laika apstākļi gada pirmajos trīs mēnešos ļāvuši Pillar praktiski nepārtraukt uzsāktos New Hanza teritorijas infrastruktūras 1. kārtas celtniecības darbus, kur tiek izbūvēti ūdens apgādes, sadzīves kanalizācijas, siltumapgādes un elektrības tīkli, kā arī liela apmēra lietus ūdens savākšanas un akumulēšanas sistēma un ielu tīkls. Tas ļaus 2017. gada vasarā uzsākt ABLV galvenās mītnes kompleksa būvniecību.

Liels darbs ieguldīts arī teritorijā esošās Rīgas preču dzelzceļa stacijas noliktavas ēkas rekonstrukcijas projekta sagatavošanā. Šobrīd tiek veikti pēdējie šīs ēkas rekonstrukcijas būvprojekta saskaņošanas darbi, lai vasaras otrajā pusē uzsāktu rekonstrukcijas darbus. Ēka tiks rekonstruēta saskaņā ar arhitektu biroja Sudraba arhitektūra arhitekta Reiņa Liepiņa piedāvāto projektu, kas paredz to pārveidot par modernu un multifunkcionālu kultūras centru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pillar pusgada pārdošanas apjomi pārsniedz visa pērnā gada apmērus

Žanete Hāka, 18.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupas Pillar pārdošanas apjomi sasniedza 19,3 miljonus eiro (13,51 miljonu latu), liecina ABLV Bank paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Salīdzinoši - visa 2012. gada laikā Pillar realizēja nekustamos īpašumus par 15,7 miljoniem eiro (10,99 miljoniem latu).

Kopumā šogad noslēgti jau 237 īpašumu pārdošanas darījumi. Klientu aktivitāte pieaugusi visos mājokļu segmentos – premium klases, jaunajos projektos, kā arī sērijveida dzīvokļos. No realizētajiem īpašumiem jaunajos un rekonstruētajos projektos pārdoti 44 dzīvokļi, kuru vidū ir arī 13 premium klases dzīvokļi Elizabetes Park House projektā. Sērijveida mājās pārdoti 169 dzīvokļi.

Pillar grupa jūnija beigās pārdeva visas SIA Pillar 17 kapitāla daļas. Šī uzņēmuma aktīvus veidoja nekustamais īpašums Jūrmalā. Kopējā darījuma summa sasniedza 1,4 miljonus eiro un tas bija jau ceturtais darījums pēdējo gadu laikā, kad kopā ar tā aktīvos ietilpstošo īpašumu tiek pārdots arī pats Pillar Holding Company meitas uzņēmums. Savukārt uzņēmumam SIA Pillar 13 sakarā ar tā biznesa mērķu izpildi un faktiskās darbības izbeigšanu uzsākts likvidācijas process.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada septembrī pabeigti infrastruktūras pirmās kārtas izbūves darbi topošā darījumu un atpūtas kvartāla - New Hanza - teritorijā. Pašreiz notiek izbūvēto sistēmu testēšanas un pārbaudes darbi ar mērķi izbūvēto apjomu nodot ekspluatācijā 2017.gada nogalē. Pirmie celtniecības darbi teritorijā tika uzsākti 2016. gada jūlijā un to kopējās izmaksas sasniedz 8,4 miljonus eiro.

Viena no pirmās kārtas lielākajām būvēm ir lietus ūdens savākšanas un akumulēšanas sistēma, tostarp, apjomīgs ūdens rezervuārs. Sistēma ietver sevī augstas ražības sūkņu staciju lietus ūdens savākšanai un to pakāpeniskai novadīšanai pilsētas kanalizācijas sistēmā. Sūkņu stacijas komplekss nodrošinās, ka pat spēcīgākajās lietusgāzēs neveidosies apjomīgas peļķes.

Vienlaikus izbūvētas arī inženierkomunikācijas — ūdensapgādes, kanalizācijas, siltumapgādes un elektroapgādes sistēmas Mihaila Tāla ielā un tai pieguļošajā ielā. Ielās ieklāts asfalts, tās sadalītas braukšanas joslās, izveidoti gājēju celiņi, atjaunots zālājs. Tāpat izbūvēts jauns, ar luksoforu regulējams ielu krustojums uz Pulkveža Brieža ielas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

New Hanza City tuvākajos piecos gados ieguldīs 160 miljonus eiro

LETA, 09.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

New Hanza City teritorijas attīstībā starp Hanzas, Skanstes, Pulkveža Brieža un Sporta ielām nākamo piecu gadu laikā plānotās investīcijas sasniegs aptuveni 160 miljonus eiro, sacīja ABLV grupas nekustamo īpašumu uzņēmuma Pillar izpilddirektore Ieva Valtere.

Jau šoruden plānots sākt inženierkomunikāciju un pagaidu ielu izbūvi, nākamgad - divu biroju ēku celtniecību. Plānots, ka līdz 2021.gadam teritorijā būs uzbūvēta 16.stāvu ABLV Bank centrālā ēka, sešstāvu biroju ēka, Laikmetīgās mākslas muzejs, pilsētas parks, ekskluzīvu «park house» tipa māju kvartāls un vidējās klases dzīvojamo māju kvartāls, informēja Pillar vadītāja.

«Ja projektu saskaņošana veiksies, tā kā plānots, tad būvdarbus plānots sākt šī gada rudenī. Ņemot vērā to, ka New Hanza City teritorijā nav nekādu inženierkomunikāciju, pirmā projekta realizācijas kārta paredz inženierkomunikāciju un pagaidu ielu izbūvi. Plānojam, ka nākamā gada pavasarī darbi būs pavirzījušies jau tik tālu, ka varēsim sākt arī ēku būvniecību,» sacīja Valtere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

[FOTOREPORTĀŽA] Nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupas Pillar birojā

Linda Zalāne, 25.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupas Pillar birojs iekārtots minimālisma stilā, taču telpās netrūkst mājīgumu akcentu

illar ir ABLV Bank meitas uzņēmums, un tā administratīvā ēka ir pirmā, kas uzbūvēta uz bankai piederošās 24,5 ha plašās teritorijas, kur nākamajos 20 gados tiks attīstīts vērienīgas New Hanza City projekts – kvartāls kādreizējais Rīgas Preču dzelzceļa stacijas vietā – starp Hanzas, Pulkveža Brieža, Skanstes un Sporta ielu. Pillar pārraudzībā būs šī kvartāla attīstība un īpašumu pārvaldīšana.

Šī ir pagaidu ēka, raksturo Pillar izpilddirektore Ieva Valtere. Tā ir būvēta no Latvijā ražotiem saliekamajiem koka paneļiem. Teorētiski šo māju vēlāk būs iespējams pārvietot citur. Ēku projektējusi biroja A Plus arhitekte Dace Kalvāne. Kopējā Pillar biroja platība ir 850 m2; darbinieki tajā strādā kopš šā gada sākuma. Ik dienas birojā strādā 38 darbinieki, bet vieta ir vēl desmit cilvēkiem, kuri nodarbosies ar jaunā kvartāla attīstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Valtere: Vissliktākajā situācijā atrodas nekustamo īpašumu projektu attīstītāji Jūrmalā

LETA, 11.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vissliktākajā situācijā šobrīd atrodas nekustamo īpašumu projektu attīstītāji Jūrmalā, jo tur ir ļoti daudz projektu, kas ir gan pabeigti, gan celtniecības stadijā, un nevienam nav noslēpums, ka Jūrmala ir orientēta tikai un vienīgi uz ārvalstu klientiem, sacīja ABLV grupas nekustamo īpašumu uzņēmuma Pillar izpilddirektore Ieva Valtere.

Jautāta, vai nākotnē Jūrmalā ir iespējami kādu attīstītāju bankroti un situācija, ka paliek daudzi pusuzbūvēti vai uzbūvēti un nepārdoti projekti, Valtere sacīja, ka teorijā tāda iespēja vienmēr pastāv.

«Man nav zināms, ka ABLV Bank būtu finansējusi kādus projektus Jūrmalā, līdz ar to šādā veidā Pillar nevarētu iegūt savā īpašumā kādu Jūrmalas projektu. Citām bankām ir līdzfinansēti projekti Jūrmalā, taču šajos projektos vienmēr bijis arī liels pašu investoru naudas ieguldījums, bankas finansēja salīdzinoši mazu daļu,» skaidroja Valtere.

Pillar vadītāja norādīja, ka tajā tirgus segmentā, kurā lielākā pircēju daļa bija termiņuzturēšanās atļauju pieprasītāji, situācija ir ļoti bēdīga. Ir ļoti liela neskaidrība, pieprasījums pēc mājokļiem ir ļoti neliels.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Sāk teju 20 miljonus eiro vērtā loģistikas parka izbūvi Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 08.07.2020

"Pillar Capital" padomes priekšsēdētājs Ernests Bernis (no labās), "Pillar Contractor" izpilddirektors Jānis Lāčaunieks un "Pillar Capital" valdes loceklis Pēteris Guļāns.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot vismaz 18,3 miljonus eiro, akciju sabiedrība "Pillar Capital" (iepriekš "New Hanza Capital, AS") uzsākusi A klases noliktavu un loģistikas parka "A6" būvniecību Rīgā, Maskavas ielā 462.

"Pillar Capital" īpašumā esošajā Maskavas ielas zemes gabalā šobrīd atrodas vairākas noliktavas ēkas, no kurām lielākā daļa būvēta pirms aptuveni 10 gadiem. Lai pilnībā izmantotu īpašuma potenciālu un brīvo zemes platību, tiek veidots vienots loģistikas un noliktavu parks. Pēc celtniecības darbu pabeigšanas kopējā ēku platība pārsniegs 50 000 kvadrātmetrus, ierindojot jaunizveidoto loģistikas parku starp lielākajiem Rīgas teritorijā.

Sildot ekonomiku, NHC būvēs 18,3 miljonus vērtu loģistikas parku 

"New Hanza Capital" valde un padome pieņēmusi lēmumu par vērienīga investīciju objekta īstenošanu,...

Loģistikas parka kapsulas svinīgajā iecementēšanas pasākumā 8.jūlijā piedalījās "Pillar Capital" padomes priekšsēdētājs Ernests Bernis, "Pillar Capital" valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns, "Pillar Capital" valdes loceklis Pēteris Guļāns, "Pillar Contractor" izpilddirektors Jānis Lāčaunieks un "Pillar Contractor" izpilddirektora vietnieks Rūdolfs Legzdiņš.

"Celtniecība ir viens no būtiskiem sektoriem, kas ekonomikas lejupslīdes laikā var veicināt tās atlabšanu. Lēmumu par investīcijām pieņēmām tieši Covid krīzes laikā, jo mums ir svarīgi ieguldīt arī savu artavu, lai Latvija no krīzes izietu pēc iespējas ātrāk. Protams, loģistikas parks ir arī būtisks investīciju objekts "Pillar Capital" mērķu izpildei, stiprinot uzņēmumu kā vienu no lielākajiem un efektīvākajiem nekustamā īpašuma attīstītājiem Latvijā," norāda Edgars Miļūns.

Maskavas ielas loģistikas parka būvniecības laikā "Pillar Capital" piesaistīs ap 20 apakšuzņēmēju, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbinās apmēram 180 cilvēku. Ģenerāluzņēmējs ir uzņēmums "Pillar Contractor", savukārt projektēšanu veic "Pillar Architekten".

Paredzams, ka celtniecības darbi tiks pabeigti līdz 2021.gada 31.jūlijam. Jaunajām ēkām paredzēts iegūt BREEAM sertifikātu, kas apliecinās to augsto kvalitāti, energoefektivitāti un atbilstību pasaules standartiem, turklāt tās būs pirmās noliktavas ēkās Latvijā ar BREEAM sertifikātu.

"Uzsākot ēku plānošanu un projektēšanu, lielu vērību pievērsām efektivitātei un energoefektivitātei. Sadarbībā ar noliktavu plauktu sistēmu ekspertiem izdevās uzprojektēt ēkas ar nestandarta kolonnu soli, kas ļauj efektīvāk izvietot plauktu sistēmas, tādejādi mazākā platībā izvietot vairāk preču. Esam gandarīti, ka modernās telpas būs pieejamas arī mazākiem uzņēmumiem, jo nomniekiem platības būs pieejamas sākot no aptuveni 800 kvadrātmetriem," norāda Pēteris Guļāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Likvidēs ABLV Bank meitassabiedrību Hanzas 14 c

Žanete Hāka, 12.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar to, ka ABLV Bank meitassabiedrība SIA Hanzas 14 c vairs neveic komercdarbību, tika nolemts veikt sabiedrības likvidāciju, liecina bankas paziņojums Nasdaq Riga.

Šobrīd likvidācijas process ir pabeigts un SIA Hanzas 14c ir izslēgta no Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra Komecreģistra.

Izmaiņas notikušas arī ABLV grupas uzņēmuma Pillar Holding Company sastāvā. Ievērojot Pillar pārvaldībā esošo nekustamā īpašuma objektu skaita samazināšanos, reorganizētas vairākas sabiedrības – Pillar 2 pievienota Lielezeres Apartment House, SIA (jaunais sabiedrības nosaukums Pillar 2 & 14), Pillar 6, SIA, pievienota Pillar 4 (jaunais sabiedrības nosaukums Pillar 4 & 6), savukārt Pillar 7 pievienota Pine Breeze (jaunais sabiedrības nosaukums Pillar 7 & 8, SIA).

ABLV Bank, AS, ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,23% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA, un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku, Taškentā un Limasolā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piesaistot ilgtermiņa sadarbības partneri - investoru, vietējā kapitāla nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar uzsācis jaunu darbības virzienu, attīstot un būvējot energoefektīvas daudzdzīvokļu mājas Rīgā.

Pillar pirmais jaunais daudzdzīvokļu projekts jau tiek būvēts Mežciemā, vēlāk plānots attīstīt mājas arī citos Rīgas rajonos – Pļavniekos, Dārzciemā, Čiekurkalnā un citviet.

“Piedāvājums ar moderniem un energoefektīviem mājokļiem Rīgā un tās apkārtnē joprojām ir nepietiekams. Lai gan šobrīd ekonomikā ir virkne izaicinājumu, pieaugušas būvniecības izmaksas, kredīti mājsaimniecībām kļuvusi dārgāki, mums ir pārliecība, ka pieprasījums pēc moderniem un energoefektīviem mājokļiem saglabāsies un pieaugs,” norāda Pillar Capital, AS, Attīstības direktors Pēteris Guļāns.

Būtisks faktors, kas šobrīd palielina interesi par jaunu un mūsdienīgu mājokļu iegādi, ir augstās energoresursu cenas. Pillar dati rāda, ka visstraujāk uzturēšanas izmaksas kāpušas pirmskara un padomju laikā būvētos namos. Šodien mājas tiek celtas ievērojami citādi. Augstākas energoefektivitātes prasības jaunbūvētajām ēkām ir noteiktas arī būvnormatīvos, turklāt īpašumu attīstītāji nereti būvē vēl energoefektīvākus mājokļus nekā likumā noteikts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sarūk Pillar īpašumu portfelis

Lelde Petrāne, 09.11.2016

Noskaidrots NHC teritorijā esošās Rīgas preču dzelzceļa stacijas noliktavas ēkas rekonstrukcijas meta konkursa uzvarētājs. Rekonstrukcijas laikā paredzēts šo ēku transformēt par modernu un multifunkcionālu kultūras centru

Vizualizācija

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties salīdzinoši pozitīvām tendencēm nekustamā īpašuma tirgū, Pillar grupa turpinājusi samazināt savu nekustamā īpašuma portfeli. Šogad realizēti 150 nekustamie īpašumi par 9,3 miljoniem eiro.

Deviņos mēnešos Pillar pārdevis 82 sērijveida dzīvokļus — 58 no tiem ir dzīvokļi Rīgā, bet 24 dzīvokļi ārpus Rīgas. Jaunajos projektos kopumā pārdoti 12 dzīvokļi. Tāpat pārdotas 30 privātmājas, 22 zemesgabali un citi objekti.

Līdz ar to Pillar arvien vairāk resursus velta nākamajam darbības ciklam, kas saistīts ar projekta New Hanza City (NHC) attīstību. Pateicoties tam, šā gada 4. jūlijā Pillar uzsāka NHC infrastruktūras izbūvi, kas iekļauj pirmās kārtas ielu un nepieciešamo inženierkomunikāciju, t.sk. ūdensapgādes, kanalizācijas, siltumapgādes un elektroapgādes sistēmas, izbūvi. Šos darbus paredzēts pabeigt līdz 2017.gada vasarai. Šī projekta ģenerāluzņēmēja funkcijas veic Pillar Contractor, SIA. Pēc inženierkomunikāciju darbiem - 2017. gada otrajā ceturksnī - paredzēts uzsākt ABLV galvenās mītnes un papildu biroju ēkas būvniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pillar grupas uzņēmums Pillar Investment Group, SIA noslēdzis darījumu ar AS Reverta par lidsabiedrības airBaltic jaunās centrālās biroja ēkas iegādi. Kopējā darījuma summa ir 6,19 miljoni eiro.

«Samazinoties pēckrīzes nekustamā īpašuma portfeļa apjomiem, Pillar grupa ir nolēmusi ieguldīt brīvos līdzekļus īpašumos ar nākotnes ienākumu potenciālu, šādā veidā kompensējot zaudējumus no atlikušā pēckrīzes portfeļa pārvaldīšanas. Šim mērķim tika izveidota nekustamā īpašuma investīciju kompānija Pillar Investment Group, kura veic ieguldījumus naudas plūsmu nesošos komercīpašumos. Esam gandarīti, ka savu investīciju darbību esam uzsākuši ar tik vērienīgu un nozīmīgu projektu. Jāpiebilst, ka mēs kā jaunais ēkas īpašnieks pārņemsim arī esošos nomas līguma nosacījumus ar airBaltic,» atzīmēja Pillar Investment Group izpilddirektors Andris Kovaļčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Veiktas vairākas izmaiņas ABLV grupas sastāvā

Žanete Hāka, 17.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada novembrī veiktas vairākas izmaiņas ABLV grupas sastāvā, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Turpinot ABLV grupā esošo sabiedrību strukturālo reorganizāciju, mainīti nosaukumi vairākām sabiedrībām. Pillar Investment Group, AS meitas sabiedrības Pillar Investment 1, SIA jaunais nosaukums ir NHC 1, SIA, Pillar Investment 2, SIA — NHC 2, SIA, bet Pillar Investment 3, SIA — NHC 3, SIA.

Papildus tam novembrī ir reģistrētas jaunas Pillar Investment Group, AS meitas sabiedrības — NHC 4, SIA, NHC 5, SIA un NHC 6, SIA, ar katras sabiedrības pamatkapitālu 10 000 EUR. Attiecīgi, ABLV Bank, AS ir iegūta netieša būtiska līdzdalība minētajos uzņēmumos (caur Pillar Holding Company, KS, kuras biedrs (komandīts) ir ABLV Bank, AS, kurai pieder 88% Pillar Investment Group, AS akcijas).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Esam starpstadijā – ir parādījušies ārējie klienti, strādājam ar citiem pasūtītājiem, taču daļa no administratīvās puses mūs joprojām cieši saista ar banku»

Tā intervijā DB atzīst Edgars Miļūns, likvidējamās ABLV Bank grupā ietilpstošās SIA Pillar Management izpilddirektors, AS New Hanza Capital valdes priekšsēdētājs. Jāatgādina, ka tieši pirms gada nogranda ziņa par ABLV bankas likvidāciju, raisot neziņu arī par tās lielo nekustamā īpašuma «saimniecību» un iecerēto New Hanza teritorijas attīstību Rīgas centrā.

Fragments no intervijas, kas publicēta 27. februāra laikrakstā Dienas Bizness:

Kā pabeidzāt 2018. gadu?

Ņemot vērā februāra notikumus un to sekas, teiktu, ka gadu beidzām ļoti labi. Pillar grupa ietver sevī pilnu nekustamā īpašuma attīstīšanas ciklu. Sākotnēji tā apkalpoja pamatā vienu pasūtītāju un, protams, līdz ar tā grūtībām mūsu ikdiena būtiski mainījās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pillar iegādājas Vācijas arhitektu uzņēmuma Schaller Architekten Stuttgart Rīgas biroju

NOZARE.LV, 09.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārņemot finanšu darījumu un atpūtas centra New Hanza City teritorijas tehniskā projekta izstrādi savās rokās, nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupa Pillar ir iegādājusies Vācijas arhitektu uzņēmuma Schaller Architekten Stuttgart Rīgas biroju, liecina informācija Pillar mājaslapā.

Līdz ar to Pillar grupu papildinājis jauns uzņēmums - Schaller Kyncl Architekten Riga.

Arhitektu biroja pārņemšanas mērķis ir vēl vairāk koncentrēt visus ar New Hanza City projekta attīstību saistītos procesus «zem viena jumta», kas ļaus strukturēt un optimizēt Pillar darbu šī vērienīgā projekta laikā. Schaller Kyncl Architekten Riga uzdevums ir izveidot visu nepieciešamo projekta tehnisko dokumentāciju, lai, iespējams, jau 2015.gadā tiktu uzsākti pirmie celtniecības darbi New Hanza City teritorijā.

Schaller Kyncl Architekten Riga izpilddirektors ir Matīss Palsāns, kurš būvniecības nozarē jau ir vairāk nekā 15 gadus. Strādājis vadošos amatos tādos uzņēmumos kā SIA YIT celtniecība, SIA Merks, SIA Dzega-jumti un citos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ABLV Bank nodibinājusi jaunu meitas sabiedrību

Žanete Hāka, 05.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada sākumā veiktas vairākas izmaiņas ABLV grupas sastāvā, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

AS ABLV Bank kā vienīgais dalībnieks 2016. gada 28. janvārī ir nodibinājusi jaunu meitas sabiedrību SIA ABLV Advisory Services, kuras pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Izmaiņas notikušas arī ABLV grupā ietilpstošo Pillar sabiedrību sastāvā. SIA Pillar 10 ir mainīts nosaukums uz Pillar Investment 1, SIA, kā arī ir notikusi dalībnieku maiņa – ar 2016. gada 27. janvāri vienīgais dalībnieks ir SIA Pillar Investment Group.

Nosaukums mainīts arī sabiedrībai SIA Schaller Kyncl Architekten Riga, kuras jaunais nosaukums ar 2016. gada 2. februāri ir SIA Pillar Architekten.

Savukārt 2016. gada 25. janvārī tika nodibināta jauna sabiedrība SIA Pillar Investment 2, kuras pamatkapitāls ir 10 tūkstoši eiro. Šīs sabiedrības vienīgais dalībnieks ir SIA Pillar Investment Group. 2016. gada 3. februārī tika nodibināta jauna sabiedrība SIA Pillar 22 ar pamatkapitālu 200 tūkstošu eiro eiro apmērā un tās vienīgais dalībnieks ir KS Pillar Holding Company.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar realizēto nekustamo īpašumu apjomi par 58% lielāki nekā pērn visā gadā kopā

Žanete Hāka, 15.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar kopējo nekustamā īpašuma tirgus izaugsmi, ievērojami pieauguši arī nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupas Pillar pārdošanas apjomi, liecina ABLV Bank paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Kopumā deviņu mēnešu laikā uzņēmums realizējis īpašumus par 24,8 miljoniem eiro. Salīdzinoši visa 2012. gada laikā Pillar realizēja nekustamos īpašumus par 15,7 miljoniem eiro.

Šobrīd Pillar pārraudzībā atrodas vairāk nekā 1400 nekustamie īpašumi par kopējo summu aptuveni 84,9 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijās kopumā ieguldījis 12,9 miljonus eiro.

Šogad noslēgti 370 īpašumu pārdošanas darījumi (2012. gadā kopumā noslēgti 254 nekustamā īpašuma darījumi). Klientu aktivitāte turpina pieaugt visos mājokļu segmentos – premium klases, jaunajos projektos, kā arī sērijveida dzīvokļos. No realizētajiem īpašumiem jaunajos un rekonstruētajos projektos pārdoti 68 dzīvokļi, kuru vidū ir arī 13 premium klases dzīvokļi Elizabetes Park House projektā. Sērijveida mājās pārdoti 298 dzīvokļi, kā arī noslēgti divi darījumi par komercobjektu pārdošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Situācija dzīvojamo platību tirgū patlaban nav pati spožākā un to ir ietekmējuši daudzi aspekti, sacīja ABLV grupas nekustamo īpašumu uzņēmuma Pillar izpilddirektore Ieva Valtere.

«Pirmais ceturksnis vispār bija tāds diezgan stīvs, jo bija lielas neskaidrības par termiņuzturēšanās atļauju programmu, kreditēšanu, par Maksātnespējas likumu, tāpat arī sarežģītā ģeopolitiskā situācija pasaulē. Faktiski bija apstājies gan vietējais tirgus, gan nerezidentu tirgus,» stāstīja Valtere.

Viņa sacīja, ka patlaban situācija vietējā tirgū normalizējas, darījumu ir vairāk, jo «nolikto atslēgu» princips definēts kā izvēles iespēja, līdz ar to bankas atgriezušās pie saprātīgām kreditēšanas programmām ar pircējiem saprotamiem un adekvātiem nosacījumiem.

«Ja runājam par sērijveida dzīvokļu tirgu, cenas nekrītas, tās ir stabilas ar minimālu paaugstināšanās tendenci. Pillar patlaban jau ir iztirgojis gandrīz visu pārņemto dzīvojamo segmentu, arī katrā no Pillar attīstītajiem jaunajiem projektiem nepārdoti palikuši tikai daži dzīvokļi. Tā ir absolūti normāla situācija visiem attīstītājiem, ka katrā no projektiem ir divi trīs nepārdoti dzīvokļi,» skaidroja Valtere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pillar grupas pārdošanas apjomi pirmajā pusgadā sasniedz 7,7 miljonus eiro

Dienas Bizness, 20.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada pirmajos sešos mēnešos Pillar grupa noslēgusi pārdošanas darījumus par 180 īpašumiem, kas gan ir uz pusi mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, kad uzņēmuma pārdošanas apjomi sasniedza vēsturiski lielākos apjomus. Kopējā darījumu summa šī gada pirmajos sešos mēnešos sasniegusi 7,7 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvis Jānis Bunte.

Joprojām aktīvāki ir vietējie pircēji, kuri izvēlas iegādāties sērijveida dzīvokļus. Pirmajos sešos mēnešos Pillar šajā sektorā noslēdzis 121 pārdošanas darījumu. Salīdzinoši 2014. gada pirmajā pusgadā tika realizēti 218 sērijveida dzīvokļi.

Būtisks pieaugums novērots privātmāju sektorā. Šogad pārdotas jau 34 privātmājas, kas ir gandrīz 3 reizes vairāk nekā 2014. gada pirmajā pusgadā. Jaunajos projektos noslēgti 13 darījumi, kā arī pārdoti 7 zemes gabali un viens komercobjekts.

«Gada sākumā nekustamā īpašuma tirgū valdīja stagnācija, kas bija saistīta ar jaunu valsts normatīvo aktu negatīvo ietekmi — izmaiņas termiņuzturēšanās atļauju programmā, «nolikto atslēgu» principa ieviešana un citi. Tomēr, kā jau prognozējām, otrajā ceturksnī situācija mainījās un tirgū atgriezušās pozitīvās tendences — pakāpeniski atjaunojas pieprasījums pēc mājokļiem, ko veicina gan pievilcīgas īpašuma cenas, tā arī kredītresursu cenas samazināšanās un jaunas hipotekārās kreditēšanas programmas. To visu papildina arī uzsāktā valsts mājokļu galvojumu programma, kuras ietvaros ALTUM sniedz galvojumus komercbanku izsniegtiem aizdevumiem ģimenēm ar bērniem mājokļa iegādei vai būvniecībai. Šai programmai pievienojusies arī ABLV Bank, kā rezultātā Pillar īpašumu iegādei ABLV Bank var piedāvāt kredītus ar vēl izdevīgākiem nosacījumiem,» norāda Pillar izpilddirektore Ieva Valtere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot energoefektīvu mājokļu attīstību Rīgā, nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar uzsācis jaunu daudzdzīvokļu ēku projekta Dreiliņu priedes attīstību. Projektā plānotas investīcijas 14 miljonu eiro apmērā.

Dreiliņu priedes ir moderns, funkcionāls un energoefektīvs daudzdzīvokļu projekts Dreiliņos — Baltinavas ielā 17, Rīgā. To veido trīs ēkas: viena deviņstāvu un divas – četrstāvu ēkas, kurās kopumā būs pieejami 122 dzīvokļi. Tostarp divistabu, trīsistabu un četristabu dzīvokļi ar pilnu iekšējo apdari platībā no 47 līdz 86 kvadrātmetriem. Katrā dzīvoklī ir paredzēta atsevišķa saimniecības telpa ērtākai mantu uzglabāšanai un balkons vai terase.

Domājot par estētisku un drošu vidi, pagalmu plānots ne tikai bagātīgi apzaļumot, bet arī izbūvēt bērnu rotaļu laukumu atpūtai svaigā gaisā. Iedzīvotāju ērtībām teritorijā būs autostāvvietas, kā arī novietnes ar elektroauto uzlādes iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidējamās "ABLV Bank" grupas uzņēmuma ieguldījumiem komercīpašumos AS "Pillar Capital" koncerna jaunajā dzīvojamajā projektā "Pillar Mežciema mājas" pabeigti apjomīgākie būvdarbi, informē "Pillar Capital" pārstāvji.

"Mežciema mājas" ir pirmais "Pillar Capital" attīstītais energoefektīvas daudzdzīvokļu mājas projekts Rīgā, kuram drīzumā sekos daudzdzīvokļu mājas arī citās Rīgas apkaimēs - Pļavniekos, Dārzciemā, Čiekurkalnā un citviet.

Jaunais daudzdzīvokļu projekts atrodas Eizenšteina ielā 47a blakus Biķernieku mežam. Projekta pirmo kārtu veido viena 10 stāvu ēka ar 79 dzīvokļiem. Ēkā būs pieejami divistabu, trīsistabu un četristabu dzīvokļi ar pilnu iekšējo apdari platībā no 45 līdz 87 kvadrātmetriem. Ēku plānots nodot ekspluatācijā šī gada rudenī.

Pillar attīstīs energoefektīvas dzīvojamās mājas Rīgā  

Piesaistot ilgtermiņa sadarbības partneri - investoru, vietējā kapitāla nekustamo īpašumu attīstītājs...

Projektā plānotas investīcijas 8,6 miljonu eiro apmērā.

Projekts tiek realizēts, piesaistot ilgtermiņa sadarbības partneri - investoru "ASG Resolution Capital".

"Pillar Capital" būvēs gandrīz nulles enerģijas ēkas, kur daļu no koplietošanas vajadzībām nepieciešamo elektroenerģiju nodrošinās saules paneļi. Katrā dzīvoklī tiks uzstādīta autonoma ventilācijas iekārta, kas ļaus rūpēties par mikroklimatu telpās. Katrā dzīvoklī paredzēta palīgtelpa, kā arī balkons vai terase ēkas pirmajā stāvā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta ēkas teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai.

"ASG Resolution Capital" 2021.gadā strādāja ar 577 526 eiro apgrozījumu un cieta 3 312 512 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. "ASG Resolution Capital" reģistrēta 2018.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 80 206 460 eiro. Uzņēmuma patiesās labuma guvējas ir Asja Berne un Nika Berne.

"Pillar Capital" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 21,564 miljoni eiro, kas ir par 17,8% mazāk nekā 2020.gadā, kā arī uzņēmums cieta 7,205 miljonu eiro zaudējumus, kas ir 3,4 reizes vairāk nekā 2020.gadā. Kompānija "Pillar Capital" reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 135,187 miljoni eiro. Kompānijas patiesās labuma guvējas ir Nika Berne un Nadežda Fiļa.

Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, biroju ēkas Elizabetes ielā 23 un Brīvības gatvē 275, loģistikas parks "A6", kultūrvieta "Hanzas perons", kā arī citi īpašumi "New Hanza" teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru