Jaunākais izdevums

Austrālijas aviokompānijas Virgin Blue neražas ar datorsistēmām šā gada 26. septembrī, kas pilnībā paralizēja pasažieru reģistrāciju uz lidojumiem, lidsabiedrībai izmaksājušas vairāk nekā 19 miljonus ASV dolāru, ziņo AFP.

Virgin Blue reģistrācijas pakalpojumu nodrošināšanai izstrādātās datorsistēmas problēmas lika lidsabiedrībai nedēļas nogalē pēc 26. septembra aizturēt vairākus reisus, kā arī radīja ievērojamus traucējumus kompānijas darbībai kopumā 11 dienas.

Aviokompānija norāda, ka pirmajā dienā vien lidojums aizkavējās aptuveni 25 tūkstošiem cilvēku, neskatoties uz to, ka lidojumu reģistrāciju manuāli veica Virgin Blue darbinieki.

Virgin Blue zaudējumi radušies, kompānijai izmaksājot pasažieriem kompensācijas, kā arī nodrošinot naktsmītnes tiem, kuru reisi tika atcelti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Brensons vēlas pilnīgāku kontroli pār Krievijas Red Wings

Ritvars Bīders, 18.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Virgin Group dibinātājs Ričards Brensons ved pārrunas ar Krievijas uzņēmēju Aleksandru Ļebēdevu par viņa īpašumā esošo Red Wings akciju iegādi, atsaucoties uz anonīmiem informācijas avotiem, ziņo RBK Daily.

RBK Daily publikācijā teikts, ka R. Brensonam nav nepieciešama Red Wings kontrolpakete, bet gan efektīva kontrole pār aviokompāniju. Tādēļ Lielbritānijas miljardieris gatavs veikt papildu investīcijas Red Wings, no kurām daļa tiktu novirzīta aviokompānijas parādu dzēšanai.

Kompānijā Virgin Group ietilpst aptuveni 300 kompānijas, kuru skaitā ir vairāki aviopārvadātāji, piemēram, Virgin Atlantic Airways, Virgin America ASV un Virgin Blue Austrālijā.

Red Wings ir Krievijas lielākā aviokompānija, kura savā flotē izmanto lidmašīnas Tu-204. Tiek lēsts, ka tuvākajā laikā Red Wings iegādāsies vēl 44 Tu-204 limašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu miljardieris Ričards Brensons iecerējis doties kosmosā jau šomēnes, un, ja viņa plāni īstenosies, tas notiks vairākas dienas pirms interneta tirdzniecības lieluzņēmuma "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa lidojuma izplatījumā.

Brensona kosmosa lidojumu uzņēmuma "Virgin Galactic" ceturtdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka 70 gadus vecā miljardiera pirmais lidojums kosmosā notiks jau 11.jūlijā, ja to nekavēs laikapstākļi vai neradīsies tehniskas problēmas.

"Virgin Galactic" izmanto lidmašīnu, kas sasniedz lielu augstumu, un tad no tās tiek palaists neliels kosmosa kuģis ar cilvēkiem, kas dažas minūtes pavada virs Kārmāna līnijas - robežas starp Zemes atmosfēru un kosmisko telpu.

Brensona nolūks ir, izmantojot "Virgin Galactic", piedāvāt iespēju par samaksu doties kosmosā. Pēc Brensona lidojuma paredzēti vēl divi izmēģinājuma lidojumi, bet regulārus komerciālus lidojumus plānots sākt nākamgad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas vēlas gūt kosmosa sniegtās priekšrocības

Uzņēmumi un investori vienmēr ir kādu jaunu iespēju meklējumos, un lielas ambīcijas saistās ne tikai ar lietām, kas atrodamas uz mūsu zemeslodes. Šajā ziņā daži cer, ka jaunu grūdienu korporatīvajai videi un visai pasaules ekonomikai kopumā sniegs kosmosa iespēju apgūšana. Jāņem gan vērā, ka šajā ziņā vismaz pagaidām investīcijas ir visai riskantas, jo daudzas kompānijas ir savā šādu ieguldījumu sākuma posmā un nav izkristalizējušies kādi nozīmīgākie ieguvēji.

Kosmosa iespēju apgūšanā gan iesaistījušies vairāki mūsdienās pašu populārāko tehnoloģiju kompāniju vadītāji, kas, pēc daudzu ekspertu uzskatiem, šajā jomā novedis pie ātrākajām pārmaiņām desmitiem gadu laikā. Piemēram, Tesla dibinātājs Elons Musks īsteno projektu SpaceX, kas strauji kļuvis par vadošo spēlētāju komerciālo satelītu palaišanas tirgū un šajā ziņā pārspējis Eiropas konkurentu Arianespace. Tesla vadītāja tālāks mērķis ir kolonizēt Marsu, ziņo finanšu portāls Barron’s. Tāpat, piemēram, Amazon.com vadītājs Džefs Bezoss īsteno projektu Blue Horizon, kas arī grib iesaistīties satelītu palaišanas tirgū un galu galā no zemes uz kosmosu pārvest smago rūpniecību. Amazon.com šefs norāda, ka zemes orbītā būs pieejams milzīgs apjoms saules enerģijas. Tāpat ilggadējs kosmosa entuziasts ir arī, piemēram, Virgin Group vadītājs Ričards Brensons, kas grib šajā virzienā atvērt komerciālas tūrisma līnijas. Līdzīgas ambīcijas ir arī Microsoft līdzdibinātājam Polam Alenam. Tiek ziņots, ka, piemēram, tāda kompānija kā OneWeb (to balsta tādu uzņēmumu kā Virgin Group, Qualcomm un SoftBank Group finansējums) saņēmusi regulatoru apstiprinājumu par 720 satelītu palaišanu, ko tā plāno sākt darīt nākamajā gadā. Uzņēmuma mērķis ir piedāvāt lētu, ātru internetu visā pasaulē. Savukārt jau pieminētā SpaceX projekta ietvaros cerēts zemes orbītā līdz 2024. gadam palaist vēl 4 tūkst. mazu satelītu. Līdzīgi grandiozi projekti ir jau pieminētajam Džefam Bezosam, kurš norādījis, ka viņa biznesa modelis ir – katru gadu pārdot Amazon.com akcijas aptuveni miljarda vērtībā un šo summu ieguldīt savā kosmosa iespēju apgūšanas Blue Origin projektā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Air New Zealand peļņa liecina par aviācijas nozares atlabšanu

Ritvars Bīders, 26.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrības Air New Zealand peļņa kompānijas 2009./2010. finanšu gadā, kas noslēdzās jūnijā, peļņa bija 58 miljoni ASV dolāru, kas ir teju četras reizes vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, tādējādi norādot uz aviācijas nozares atgūšanos no krīzes, raksta BBC.

Arī citas aviokompānijas pasaulē paziņojušas par pozitīvām vēsmām savos finanšu pārskatos. Par 60% palielinājusies Air China peļņa, savukārt no zaudējumiem izrāpies Austrālijas zemo cenu pārvadātājs Virgin Blue, uzrādot 19 miljonu dolāru lielu peļņu.

Neskatoties uz peļņas palielināšanos, aviokompānijas joprojām ir piesardzīgas saistībā ar nozares izaugsmes perspektīvām.

«Apstākļi joprojām ir trausli, un nelielā izaugsme finanšu gada nogalē ir nepietiekams arguments tam, ka apstākļi tagad sāks uzlaboties visā industrijā,» norāda Virgin Blue. Tam piekrīt arī Air New Zealand.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Noslēdzoties investīciju raundam, Printify darbinieki saņem 10 miljonus dolāru

Db.lv, 08.11.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju pasūtījuma apdrukas uzņēmums Printify oktobrī noslēdza A sērijas investīciju raundu, kopumā piesaistot 50 miljonus ASV dolāru lielu finansējumu.

Investoru vidū bijuši vairāki pasaulē plaši pazīstami uzņēmumi, kā arī tehnoloģiju un izklaides nozares eņģeļu investori, kuri saskata Printify pārstāvētās print-on-demand jomas aizvien pieaugošo potenciālu. Vairākus mēnešus ilgā investīciju raunda rezultātā piesaistītie līdzekļi tiks izmantoti uzņēmuma tālākā attīstībā un komandas paplašināšanā, bet daļa no tiem jau ir nonākusi pie darbiniekiem.

Piekto daļu summas jeb aptuveni 10 miljonus ASV dolāru investīciju raunda noslēgumā saņēmuši tie Printify darbinieki, kuri izvēlējušies pārdot sev piederošās uzņēmuma akcijas.

Jau vēstīts, ka Printify ir viens no pirmajiem jaunuzņēmumiem Latvijā, kas lielākajai daļai komandas piešķir akciju opcijas neatkarīgi no darbinieku saņemtā atalgojuma apmēra. Šāda pieeja kalpo kā papildu motivācijas un bonusu sistēma nozares profesionāļiem, kuri ir palīdzējuši veicināt uzņēmuma straujo izaugsmi. Tādējādi darbinieki ir arī uzņēmuma līdzīpašnieki, un līdz ar to viņu intereses ir tādas pašas kā vadības intereses – palielināt uzņēmuma vērtību ilgtermiņā.

Komentāri

Pievienot komentāru