Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Amber Fashion Group, kas apkalpo latviešu zīmolu David' s, ar laiku plāno pārcelties uz ārzemēm, kur ir lielāks noieta tirgus, lai būtu vieglāk atrast investorus, lētākus piegādātājus un ražotājus, sacīja David's dizaineris Dāvids (īstajā vārdā Romāns Andrejevs).

Zīmola David's dizaineris un Amber Fashion Group radošais direktors Dāvids atklāj, ka ar laiku Amber Fashion Group vispār gribot pārcelt uz Honkongu, Londonu vai Nīderlandi, tur nodokļu režīms ir biznesam draudzīgāks un arī valsts uzņēmējiem palīdz vairāk nekā Latvijā.

Latvijā esot problēmas arī ar ražošanu šobrīd, konkrētāk, ar parasto darbaspēku jeb šuvējām šūšanas uzņēmumos. Pēc Dāvida teiktā, Latvijā šūšanas uzņēmumi metodiski tiekot iznīcināti.

«Piemēram, tāda Izglītības ministrija var augstprātīgi pateikt, ka šuvēji nav šeit vajadzīgi,» stāsta Dāvids.

«Nezinu, kas viņiem liek tā domāt, bet bija tāda dilemma, ka Ogres trikotāžai pietrūka šuvēju, bet uzņēmums jau par šuvēju tevi nemaz nedrīkst apmācīt, jo uzņēmumam nav licencētas programmas,» stāsta Dāvids. «Ja tu pieņem darbā jaunus strādniekus, tad tev viņiem ir jāmaksā alga jau kā gataviem kadriem, nevis kā mācekļiem, ja tu vēlies apmācīt, tad tev kā uzņēmējam vispirms jāakreditē programma,» paskaidro Dāvids.

Zīmola David's apģērbus un aksesuārus tikai nedaudz ražo Latvijā, pārsvarā ražošana notiek Krievijā, Lietuvā, kā arī Ķīnā.

«Tur tās 70 detaļas, kas nepieciešamas, piemēram žaketei, var dabūt nekavējoties, Latvijā tās lietas nevar atrast, un tās cenas šeit, Eiropā, ir astronomiskas, savukārt Ķīnā man nav par to jāuztraucas, es viņiem atstāju pasūtījumu, un man ir gatavs produkts,» piebilst dizaineris.

SIA Amber Fashion Group, kas apkalpo zīmolu David's, pagājušā gada apgrozījums sasniedzis aptuveni 240 tūkstošus eiro, bet tie vēl neesot oficiālie dati. Pēc Dāvida teiktā, peļņas nebūšot, jo ļoti daudz investēts un aptuveni 42 tūkstoši eiro samaksāti nodokļos.

Komentāri

Pievienot komentāru