Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums Dd studio piecpadsmit gadu pastāvēšanas jubileju atzīmē izdodot Dd grāmatu, kurā apkopoti nozīmīgākie uzņēmuma darbi un projekti.

Latvijas uzņēmums Dd studio šogad svin savu piecpadsmito jubileju. Uzņēmums izveidots 2000. gadā, un tā pirmais lielais projekts bija Ventspils muzeja pastāvīgās ekspozīcijas iekārtošana. Tas bija viens no pirmajiem Latvijas muzejiem, kuriem tika izveidota digitālā ekspozīcija. Mērķis bija sekmēt digitālās kultūras attīstību Latvijā, un īpašu uzmanību Dd studio pievērsa skolām domātu multimediju programmu izstrādei. Tika izdoti multimediju diski, kas veltīti Aleksandra Čaka (2005), Raiņa (2005), Ojāra Vācieša (2006), Viljama Šekspīra (2008) un Imanta Ziedoņa (2008) daiļradei, sadarbībā ar Latviešu valodas aģentūru tika radīts disks No modernisma līdz postmodernismam, kas stāsta par dažādu literatūras virzienu nozīmi latviešu literatūrā (2010).

Šobrīd Dd studio galvenā darbības joma ir muzeju ekspozīciju un izstāžu veidošana. Uzņēmuma projektētās pastāvīgās vai digitālās ekspozīcijas ir apskatāmas Ventspils muzejā (2000), Jūrmalas pilsētas muzejā (2006), Latvijas Okupācijas muzejā (2009), LKA Rīgas Kino muzejā (2012), Latvijas Tautas frontes muzejā (2013), Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā (2014) un Ziemeļlatgales nemateriālā kultūrvēsturiskā mantojuma centrā Balvos (2014). Pašlaik ar Dd studio līdzdalību top jaunas ekspozīcijas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un Aspazijas memoriālajā mājā Dubultos. Kopš 2009. gada uzņēmums savu darbību ir paplašinājis ārpus Latvijas robežām. Uzņēmuma veidotā ceļojošā izstāde par brāļiem Nobeliem bijusi Briselē, Oslo, Londonā, Stokholmā, Hjūstonā (2009–2011). Pie nozīmīgākajiem starptautiskajiem projektiem jāmin akmens laikmeta mākslas muzejs Gobustānā (2012), kā arī Jaunavas torņa muzejs un Atašgaha tempļa muzejs Baku (2013–2015).

Dd studio savu jubileju atzīmē, izdodot Dd grāmatu, kurā lasītāji tiek iepazīstināti ar trīspadsmit no vairāk nekā septiņdesmit projektiem, kas izstrādāti piecpadsmit gados.

Komentāri

Pievienot komentāru