Citas ziņas

DEAC kļuvis par DELL produktu oficiālo izplatītāju Latvijā

Sanita Igaune, Db, 12.01.2009

Jaunākais izdevums

IT ārpakalpojumu sniedzējs SIA DEAC ir noslēdzis līgumu ar vienu no pasaulē zināmākajiem IT risinājumu ražotājiem DELL, par tā produkcijas oficiālu izplatīšanu Latvijā.

DEAC pārdošanas un mārketinga departamenta vadītājs Oļegs Naskidajevs Db norādīja, ka DEAC ir ilggadējs DELL piedāvāto IT risinājumu klients, un šobrīd, kļūstot par oficiālo izplatītāju, abu uzņēmumu sadarbība ir ievirzījusies jaunā līmenī.

"Mēs turpinām uzņemto attīstības kursu orientētu uz kvalitatīvu un efektīvu IT ārpakalpojumu sniegšanu, kas pagājušā gada jūlijā ļāva iegūt ISO 9001:2000 kvalitātes vadības sertifikātu un tagad kļūt par DELL oficiālo izplatītāju Latvijā. Arī turpmāk nedomājam no šī kursa novirzīties un plānojam šajā gadā atvērt jaunu, visaugstākajām starptautiskām prasībām atbilstošu datu centru Rīga," skaidro DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

"DEAC ir lielākais serveru iznomātājs Latvijā un atverot jauno datu centru Rīga ceram kļūt arī par nopietnu spēlētāju Baltijas mērogā," atzīmēja A. Gailītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Elastīga, ergonomiska un kompakta darba vieta — ar Dell ierīcēm, kuras darbina Intel® Core™ procesori

Sadarbības materiāls, 28.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pandēmijas dēļ pasaule ir pieradusi pie attālinātā jeb hibrīdā darba stila. Ja jūsu mājās vai birojā ir maz vietas, ir svarīgi izveidot ērtu, ērtu, ergonomisku un kompaktu, bet vienlaikus efektīvu darba vietu. Jaunie Dell monitori – P Series, UltraSharp 4K monitori ar IPS Black paneļu tehnoloģiju un OptiPlex Micro PC – ir lielisks risinājums, kas izceļas ar savu augstākās klases veiktspēju un eleganci.

Ienirstiet spilgtu krāsu jūrā ar Dell U3223QE un U2723QE monitoriem

Izbaudiet visu burvīgo krāsu buķeti ar pasaulē pirmajiem Dell UltraSharp 4K monitoriem ar integrētu IPS Black tehnoloģiju. 31.5" Dell U3223QE vai mazāks 27" Dell U2723QE monitors sniedz iespēju novērtēt izcilo 4K izšķirtspēju. Kontrasta attiecība 2000:1 izceļ nevainojamu krāsu un melnās krāsas veiktspējas kombināciju. 1.07 miljardi krāsu un plašu gamma, tostarp 100% sRGB, 100% Rec. 709, 98% DCI-P3 un VESA sertificētais DisplayHDR™ 400 piešķirs attēlam izcili reālistisku izjūtu. Monitoriem ir arī RJ45 (vadu Ethernet), USB-C (līdz 90 W jauda), īpaši ātrdarbīgs USB 10 Gbps un ātrās piekļuves pieslēgvietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Dell Technologies nodrošina šodienas darbaspēku ar jauno klēpjdatoru un monitoru klāstu

Sadarbības materiāls, 21.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attālināts darbs ir šeit uz palikšanu. Tāpēc Dell Technologies sadarbojoties ar Intel ir laiduši klajā jauno klēpjdatoru un monitoru klāstu. Uzlabojot produktivitāti un sadarbību, šie inovatīvie produkti maksimāli palielinās darba efektivitāti. Inteliģentas, drošas un ilgtspējīgas - datorsistēmas, kas piemērotas attālinātā darba gadsimtam – ir ieradušās.

Gudrā datorsistēma darbavietā

Visinteliģentākais portatīvais dators biznesa pasaulē. Latitude 9000 sērijas datori pārspēj savus priekšgājējus. Latitude 9420 un 9520, kas satur 11. paaudzes Intel® Core ™ i7 vPro procesorus, var lepoties ar 32 GB atmiņu un integrētu Intel® Iris® Xe grafiku. Ar iebūvēto AI - pirmo šāda veida - 9000. Sērijas portatīvie datori mācās kopā ar jums un reaģē uz to, kā jūs strādājat, lai uzlabotu lietojumprogrammas veiktspēju, akumulatora lietošanas darbības laiku un audio iestatījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

“Dell Technologies” produktu profilā — inovācijas efektīvam attālinātam darbam

Dell Technologies, 27.01.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsu pasaules jaunā realitāte — Covid-19 pandēmijas izraisītais attālinātais vai hibrīdrežīma darbs —, visticamāk, kļūs par pierasto darba veidu arī pēc pandēmijas beigām. Mainītā darba organizācijas modeļa dēļ uzņēmumi ir spiesti meklēt tehnoloģiskās inovācijas, kas ļautu darbiniekiem produktīvi un ērti strādāt no jebkuras vietas — gan mājās, gan birojā, gan arī atrodoties otrā pasaules malā. Ņemot vērā šīs vajadzības, “Dell Technologies” ir nācis klajā ar jaunās paaudzes portatīvo datoru un monitoru sortimentu, kas atbilst ikviena vadītāja prasībām par jauno darba organizēšanas veidu.

Latitude 9000 — produktīvam darbam jebkuros apstākļos

Attālinātam vai hibrīdam darba veidam ir nepieciešama elastība, tādēļ šī raksturiezīme uzsvērta visos “Dell Technologies” jaunās paaudzes tehnoloģiskajos rīkos. Starp tiem ir arī premium sērijas Latitude 9000 portatīvie datori, kuru parametri pārspēj visus priekšgājējus.

Latitude 9000 sērija izceļas ar īpašu mākslīgā intelekta algoritmu Dell Optimizer, kas “mācās” un pielāgojas individuālajam lietotāja darba stilam. Tādējādi šīs sērijas datori nodrošina vēl augstāku izmantoto programmu produktivitāti un pielāgojas darba videi, mainot skaņas iestatījumus — dators uzlabo skaņas kvalitāti un samazina fona troksni, lai radītu uzlabotu darba vai konferenču pieredzi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Domājot par to, kā uzņēmumi darbojas šobrīd, kļūst skaidrs, ka digitālā drošība ir izvirzījusies priekšplānā visās nozarēs, arī tajās, kuras līdz šim IT pakalpojumiem un risinājumiem ir pievērsušas mazāku uzmanību. Palielinātās datu plūsmas ir atklājušas dažādas nepilnības sistēmās, kas kibernoziedzniekiem paver iespējas ļaunprātīgi iegūt vērtīgus un sensitīvus datus. Kā pasargāt sevi, lai justos pārliecināti gan par datu drošību, gan par spēju reaģēt jebkurā ārkārtas situācijā?

Kiberapdraudējumi var skart jebkuru uzņēmumu

Covid-19 pandēmijas rezultātā kibernoziegumu skaits ir dramatiski audzis, spiežot organizācijas ievērojami palielināt kiberdrošībā ieguldītos līdzekļus. Tā kā jaunā koronavīrusa uzliesmojuma rezultātā pilnīgi visu nozaru pārstāvjiem nācās pāriet uz attālinātu darba režīmu, arī veidi, kādos uzņēmējdarbība tiek organizēta, neizbēgami piedzīvoja paliekošas pārmaiņas. Pirms pandēmijas daudzos uzņēmumos atsevišķs IT speciālista amats nebija nepieciešams, savukārt šodien to klātbūtne un uzraudzība ir kļuvusi par neatliekamu vajadzību visās nozarēs.

Diemžēl steiga, ar kādu uzņēmumi ir ieviesuši jaunas, ne vienmēr atbilstošas tehnoloģijas, ir radījusi vairākas būtiskas nepilnības, kuru rezultātā hakeri var gūt pieeju to iekšējām sistēmām un tādējādi apdraudēt uzņēmumu ikdienas darbību vai pat pastāvēšanu kopumā. Tieši šī iemesla dēļ šobrīd galvenās prioritātes ir kiberdrošības apmācību nodrošināšana darbiniekiem, dalītas atbildības ieviešana par drošības uzturēšanas pasākumiem un nulles uzticības politikas īstenošana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Dell Technologies - drošības risinājumi, kas nodrošina jūsu uzņēmuma datu aizsardzību

Sadarbības materiāls, 26.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumiem, valsts iestādēm un institūcijām ir svarīgi nodrošināt nemainīgi noturīgu darbību pret kiberdraudiem un uzbrukumiem - mazinot kritiskās infrastruktūras kiberdrošības radītos riskus un rūpējoties par kritisko datu privātumu.

Dati ir vērtība, kas var dot jaunas iespējas un arī riskus

Dati, jaunā globālās ekonomikas valūta, lielākajai daļai uzņēmumu ir kļuvuši par visvērtīgāko aktīvu. Pieaugošā iespēja gūt peļņu no datu ieguves, mudina uzņēmumus meklēt un radīt arvien jaunus veidus, kā šīs iespējas izmantot savā labā. Tas ir veicinājis ievērojamu kopējo datu pieaugumu. Iespējas gūt labumu no šiem datiem un palielināt biznesa vērtību ir šķietami bezgalīgas.

Diemžēl, dati ir kļuvuši arī par mērķi. Plaši ieviestās e-komercijas sistēmas, attālinātā darba apjoma pieaugums un kopējā cilvēku ikdienas dzīves digitalizācija, nodrošina vislielāko IT uzbrukumu mērķauditoriju vēsturē. Regulāri tiek veikti noziedzīgi nodarījumi uzņēmumiem ar mērķi gūt finansiālu labumu, vai tiem radīt citādus zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VRAA datu centra iepirkumā noraida 182,1 tūkst. eiro lētāku piedāvājumu nekā uzvarētājam, jo saņemtajās klientu atsauksmēs 2005. gads kļūdas pēc sajaukts ar 2015. gadu , ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

IT uzņēmums DEAC ir apstrīdējis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pakļautības iestādes Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) datu centru iepirkumu. Tajā piedāvājumus iesniedza trīs pretendenti – DEAC (379,5 tūkst. eiro), Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) (561,6 tūkst. eiro) un Telia Latvija (665 tūkst. eiro). «Iepirkumu komisija par atbilstošāko un saimnieciski visizdevīgāko atzina LVRTC piedāvājumu. Pēc konkursa rezultātu paziņošanas DEAC pārsūdzēja Iepirkuma komisijas lēmumu, apstrīdot konkursa rezultātus. Konkurss par datu centra pakalpojumiem tiek apturēts līdz iesniegtās sūdzības izskatīšanai,» DB skaidroja VRAA Komunikācijas nodaļas vadītāja Daina Šulca. VRAA iepirkumi ir VRAA vadības kompetencē. «Esmu pārliecināts, ka direktors R. Muciņa kungs (red. piez. – VRAA vadītājs) spēs izsmeļoši atbildēt uz visiem jautājumiem,» DB atzīmēja VARAM Valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jautājumos Arnis Daugulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC piemēro naudas sodu par advokāta sūtīšanu uz vidusskolēna mājām

LETA, 30.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu valsts inspekcija (DVI) administratīvi sodījusi SIA Digitālās ekonomikas attīstības centrs (DEAC) ar 1400 eiro naudas sodu par nelikumīgu personas datu iegūšana un izmantošanu, aģentūra LETA uzzināja Tieslietu ministrijā.

DEAC, izmantojot savas datubāzes informāciju, nosūtīja pie Rīgas 1.ģimnāzijas 10. klases skolēna Alekseja Popova uz mājām savu advokātu saistībā ar pārmetumiem par viņa radīto programmas paplašinājums Skaistā klase, kas ļāva apiet elektroniskās skolēnu dienasgrāmatas portāla e-klase reklāmas un rakstus, atverot baltu lapu ar reģistrācijas logu.

DVI sodu piemērojusi par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa paredzēto pārkāpumu - par nelikumīgu personas datu iegūšana un izmantošanu. Šāds lēmums pieņemts, veicot pārbaudi par DEAC rīcības atbilstību Fizisko personu datu aizsardzības likumam, izmantojot izglītības portāla e-klase pieejamos personas datus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Bāliņa: DEAC un vidusskolnieka strīds apliecina, ka skolēnus jāizglīto IT juridiskajos aspektos

Gunta Kursiša, 23.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Šis gadījums apliecina, ka izglītības politikas veidošanā, organizējot datorikas mācību programmas skolās un atbalstot jauniešu papildu izglītošanās iespējas, ir jāpievērš vairāk uzmanības IT risinājumu izstrādes juridiskajiem aspektiem,» komentējot SIA Digitālās ekonomikas attīstības centrs (DEAC) un vidusskolēna Alekseja Popova strīdu par A. Popova izstrādāto paplašinājumu «Skaista klase», Db.lv norādīja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

Informācija, kas ir izskanējusi par DEAC un programmēšanas olimpiāžu laureāta A.Popova domstarpībām, kā arī publiski paustie ekspertu viedokļi par intelektuālā īpašuma pārveidojumiem un to tiesiskumu šajā gadījumā ir pretrunīgi, Db.lv pauda S. Bāliņa.

Jau ziņots, ka Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolnieks A. Popovs izstrādāja Google Chrome pārlūkprogrammas paplašinājumu «Skaista klase». Viņš šo paplašinājumu piedāvāja izmantot arī citiem - paplašinājums bija pieejams lejupielādei Google Chrome Web Store. Tomēr ar to nav bijis apmierināts uzņēmuma DEAC valdes loceklis Jānis Kaģis, kurš programmētājam nosūtīja vēstuli ar pieprasījumu no Google Chrome Web Store izņemt vienību «Skaista klase» un uzsvēra, ka «mēs neesam devuši un nedosim savu piekrišanu portāla e-klase.lv satura mainīšanai». Savukārt vēlāk A. Popovam pretenziju sagatavoja arī Magnusson Zvērinātu Advokātu birojs, kura pārstāvji ieradās pie jaunā programmētāja mājas vizītē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC pērn dubultojis peļņu

Gunta Kursiša, 07.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Digitālās Ekonomikas Attīstības Centrs (DEAC) pērno gadu noslēgusi ar divreiz lielāku peļņu nekā 2012. gadā. Proti, DEAC peļņa sasniegusi si 1,61 miljonu eiro (1,13 milj. Ls) iepretim 0,85 miljoniem eiro 2012. gadā, liecina Lursoft dati.

Tāpat 2013. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kāpis DEAC apgrozījums – bija vērojams apgrozījuma palielinājums par 64% līdz 8,00 miljoniem eiro (5,62 milj. Ls). Šo gadu DEAC plāno noslēgt ar 11 miljonu eiro apgrozījumu.

Uzņēmuma vadība straujos izaugsmes tempus skaidro ar savu piedāvāto pakalpojumu pieprasījumu eksporta reģionos. Eksporta tirgos lielāko daļu pieprasījuma DEAC nodrošinājusi Krievija un NVS valstis, kas kopumā rada 51% no DEAC kopējā apgrozījuma, teikts tehnoloģiju kompānijas vadības pārskatā.

Šogad DEAC plāno uzsākt darbības nozares starptautiskās konkurētspējas stiprināšanai, un tuvākajos gados uzņēmums cer izvērst aktīvu darbību Eiropas un ASV tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC nostiprinās Krievijas tirgū

Lelde Petrāne, 12.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Latvijas Republikas vēstniecības Krievijas Federācijā atbalstu 11.aprīlī norisinājies Eiropas datu centru operatora DEAC rīkotais biznesa seminārs - Pozitīva Krievijas biznesa nostiprināšanas pieredze ar partneriem no ES.

DEAC organizēto biznesa semināru apmeklējuši piecdesmit Krievijas vidējā un korporatīvā biznesa «C» līmeņa vadītāji (CEO, CIO un CFO).

DEAC mērķtiecīgi realizētā mārketinga rezultātā uzņēmumam Krievijas tirgus iekarošana esot kļuvusi par realitāti. Līdz šim brīdim DEAC realizējis vairāk nekā 300 IT ārpakalpojumu projektus Krievijā. Darbības rezultātā Krievijas klientu interese par DEAC datu centru pakalpojumiem strauji pieaugusi.

DEAC pasākuma atklāšanas uzrunā tā valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis uzsvēra: «DEAC iegūtā pieredze un veiksmes stāsts ar vairāk nekā 300 realizētajiem projektiem Krievijā ļauj uzsākt aizvien jaunus un drošus projektus arī Ukrainā, kuras tirgus apgūšanu DEAC ar vērienu ir uzsācis šā gada sākumā. Pēc Maskavas pārstāvniecības atvēršanas parauga 2012.gada beigās tiek plānota DEAC pārstāvniecības atvēršana Kijevā, kas pavērs jaunas komunikācijas iespējas Krievijas uzņēmumiem, kas ir saistīti ar Ukrainas biznesu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC investē desmitiem miljonus eiro jauna datu centra izbūvē Rīgā

Db.lv, 18.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiski modernākais mākoņskaitļošanas un IT infrastruktūras risinājumu nodrošinātājs Ziemeļeiropā, datu centru operators DEAC ieguldīs vairākus desmitus miljonus eiro jauna un ievērojami lielāka datu centra izveidē Rīgā, kuru plāno nodot ekspluatācijā 2025. gada vidū.

Jaunajā datu centrā DC3 būs līdz pat 1000 statnēm ar kopējo jaudu 10 MW. Tā darbības nodrošināšanai tiks izmantota tikai atjaunojamā enerģija no datu centra teritorijā uzstādītajiem saules paneļiem, un pat rezerves elektrības ģeneratoros izmantots «zaļš» risinājums – MY Neste Diesel, kas ražota no 100% atjaunojamiem resursiem, tai pat laikā tās ķīmiskā formula ir identiska fosilajai dīzeļdegvielai. Jaunais datu centrs tiks sertificēts atbilstoši Tier III standarta prasībām. Šis sertifikāts nosaka ļoti augstus drošības standartus datu centru projektēšanā, izbūvē un uzturēšanā. Lai arī būvniecības darbus plānots pabeigt 2024. gada nogalē, potenciālie klienti jau tagad var rezervēt vietu jaunajā datu centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC pērn sasniedz 10 miljonu eiro apgrozījumu

Dienas Bizness, 12.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas datu centru operatora DEAC apgrozījums 2014. gadā ir audzis par 20% un sasniedza 10 milj. eiro slieksni, salīdzinot ar 2013. gadu, kad uzņēmums strādāja ar 8 milj. eiro apgrozījumu, informē DEAC Mārketinga un attīstības departamenta grupas vadītāja Alīna Žižina.

Kompānijā skaidro, ka veiksmīgu finanšu gadu nodrošināja stabils eksporta un datu centru pakalpojumu pieprasījuma pieaugums. Pēdējo piecu gadu laikā DEAC finanšu rādītāji ir auguši pieckārtīgi, kas apstiprinot uzņēmuma izvēlēto ilgtermiņa stratēģiju kļūt par vienu no vadošajiem Eiropas datu centru operatoriem.

Neskatoties uz krasu pasaules ekonomiskā fona maiņu pērn, uzņēmuma klientu portfelis Krievijā un Eiropā 2014. gada griezumā turpināja stabili pieaugt. Noturīgi liela aktivitāte bija Krievijas un NVS valstu tirgū, kas gada griezumā nodrošināja 49% uzņēmuma apgrozījuma, savukārt Latvijā šis cipars ir salīdzinoši audzis, sasniedzot 44%. DEAC atzīmē, ka efektīva ekspansijas stratēģijas īstenošana 2014. gadā ļāva sajust klientu pieaugumu arī otrpus okeāna, Ziemeļamerikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Eksperts: DEAC apvainojumiem nav pamata

Nozare.lv, 21.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru programmatūras izstrādātāja SIA Digitālās ekonomikas attīstības centrs (DEAC) izteiktie iebildumi pret Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēnu Alekseju Popovu un viņa izstrādāto programmatūru Skaistā klase ir nepamatoti, saka datorzinātņu doktorants Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā (MIT) Madars Virza.

Doktorants piekrīt, ka Skaistā klase izmainījusi e-klase lapas izskatu. «Tas notiek tādā pašā veidā, kā to dara jebkura pārlūkprogramma, kas atbalsta reklāmu bloķēšanu - vienkārši nerādot uzmācīgas reklāmas. Tā kā liekā satura novākšana ir lietotāja sankcionēta (tādu sankciju lietotājs dod, paplašinājumu instalējot), nevar būt ne runas par kaut kādu «satura pārveidošanu»,» norāda Virza. Populārāko tiešsaistes reklāmu bloķētāju AdBlock Plus lieto vairāki miljoni lietotāju, un tā darbības principi ir līdzīgi Skaistā klase izmantotajiem.

Ikkatrs interneta pārlūks izstrādātāju rakstīto kodu interpretē un pēc tā izveido satura vizuālo noformējumu. «Piemēram, ir cilvēki, kas lieto teksta vides pārlūkus, kas reklāmas nevar parādīt principā - vai viņus arī vajadzētu sodīt? Tas ir līdzīgi, kā saukt pie atbildības kādu, kas fiziskajā pasaulē pirms avīzes lasīšanas no tās ar šķērēm izgriež reklāmu,» uzskata Virza.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Analītiķi: ar Dell darījumu Microsoft iesaistās bīstamā spēlē

Jānis Rancāns, 06.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV miljardieris Mišels Dels, kopā ar investīciju kompāniju Silver Lake, gatavojas atpirkt paša dibināto datoru ražotāja Dell akcijas. Darījuma vērtība aplēsta 24,4 miljardu ASV dolāru.

Dell iegādes darījumu finansē Silver Lake pārstāvētie investori, kā arī kredītlīdzekļu piesaistīšana no tādām bankām kā Barclays, Credit Suisse un RBC Capital Markets. Dell divus miljardus ASV dolāru aizdevusi arī kompānija Microsoft, kas tehnoloģiju ekspertiem licis runāt par bīstamu spēli.

Komentējot darījumu, kompānija Microsoft, norādījusi, ka ir apņēmības pilna nodrošināt personālo datoru ekosistēmas sekmīgu attīstību un izlēmusi investēt veidos, kas ekosistēmu sagatavos nākotnei. Microsoft arī uzsver, ka veltīs līdzekļus savu partneru atbalstīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru ražotājs Dell apzināti tirgotājiem un patērētājiem piegādājis datorus ar defektiem. Tā liecina tiesas dokumenti, kas nonākuši New York Times rīcībā.

Šādu informāciju izdevums savā rīcībā ieguvis pateicoties Teksas Universitātes matemātikas fakultātei, kas bija iegādājusies Dell galda datorus. Fakultāte bija ievērojusi Dell piegādāto datoru problēmas un informējusi par to ražotāju. Dell pēc šo datoru apskates nāca klajā ar neparastu pamatojumu datoru tehniskajām kļūmēm, proti, ka fakultāte ir «pārpūlējusi» datorus, ar to palīdzību veicot sarežģītus matemātiskus aprēķinus.

Trīs gadus vecajos dokumentos arī teikts, ka šo nekvalitatīvo detaļu ražotāji, kuru vidū ir arī Japānas kompānija Nichcon, šīs pašas detaļas piegādājuši arī citām kompānijām, ieskaitot HP un Apple, taču visvairāk skarta tieši kompānija Dell.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC valdes loceklis: Jaunais programmētājs e-Klasē nav veicis uzlabojumus, bet gan to sabojājis

Gunta Kursiša, 21.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidusskolnieks Aleksejs Popovs ir izveidojis programmu, kas pilnībā pārveido SIA Digitālās ekonomikas attīstības centrs (DEAC) izveidotās e-Klases izskatu. Tādējādi e-Klase ir nevis uzlabota, bet gan sabojāta, un tas vairs nav tāds produkts, kādu saviem klientiem vēlas piedāvāt DEAC, Db.lv norādīja DEAC valdes loceklis Andris Gailītis.

Otrdien sociālajos tīklos ievērību izpelnījās Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolnieks Aleksejs Popovs, kurš izstrādājis Google Chrome pārlūkprogrammas paplašinājumu «Skaista klase». Kā vidusskolēns skaidro savos sociālo tīklu kontos, viņš šo paplašinājumu piedāvāja izmantot arī citiem - paplašinājums bija pieejams lejupielādei Google Chrome Web Store. Tomēr ar to nav bijis apmierināts uzņēmuma DEAC valdes loceklis Jānis Kaģis. Viņš programmētājam nosūtīja vēstuli ar pieprasījumu no Google Chrome Web Store izņemt vienību «Skaista klase» un uzsvēra, ka «mēs neesam devuši un nedosim savu piekrišanu portāla e-klase.lv satura mainīšanai». Savukārt vēlāk A. Popovam pretenziju sagatavoja arī Magnusson Zvērinātu Advokātu birojs. Tas radīja sašutumu sociālo tīklu, piemēram, Twitter, lietotājos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālā transformācija, kas aizsākās pirms vairākiem gadu desmitiem un savu kulmināciju sasniedza pandēmijas laikā, ir mainījusi mūsu darba metodes. Darbinieki soli pa solim pielāgojās jaunajam darba stilam, un tagad viņiem ir nepieciešama vēl lielāka elastība. Lai to nodrošinātu, rodas nepieciešamība pēc jaunām tehnoloģijām. Taču pāreja uz mūsdienīgu darba vidi ir saistīta ar papildu izaicinājumiem, lai izveidotu nesalaužamu uzņēmuma kiberaizsardzības vairogu. No atbilstošu IT risinājumu ieviešanas līdz iekšējās kultūras maiņai – kibernoturības veidošana nav sasniedzama tik vien kā ar “dažu soļu kombināciju”.

Rītdiena sākas šodien

Mainoties darba veidam, kad attālinātais darbs no jebkuras vietas pasaulē kļūst par mūsdienu dzīves realitāti, kā arī Baltijas valstīm saskaroties ar lielākiem kiberuzbrukumiem, būtiska kļūst uzņēmuma datu aizsardzība. Neatkarīgi no tā, vai esat mazs uzņēmums vai valstiski nozīmīga organizācija, tas, ka hakeru uzmanības centrā ir tikai lieli uzņēmumi, ir mīts. Jo elastīgāki vēlaties kļūt, jo lielāka uzmanība ir jāpievērš drošībai – jāaizsargā nemitīga patentētu datu plūsma mākoņos, attālinātās vidēs un birojā, kā arī jāsaglabā uzticama partnera tēls visās uzņēmējdarbības jomās.

Taču daudzas organizācijas joprojām nezina, ar ko sākt. Dell Technologies “Breakthrough pētījums, kurā piedalījās 10 500 respondentu no vairāk nekā 40 valstīm un kurā tika pētīta cilvēku spēja pielāgoties digitālajām pārmaiņām, liecina, ka lielāka uzmanība būtu jāpievērš izpratnei par kiberdrošību un tehnoloģiskajiem procesiem. Dati liecina, ka 72% respondentu uzskata, ka darba paradumu maiņa viņu organizāciju ir pakļāvusi vēl lielākam riskam, savukārt 62% uzskata, ka organizācijas kiberdrošības vājākais posms ir tās darbinieki. Tomēr darbiniekiem ir jāzina, ka organizācija viņus atbalsta un rūpējas par digitālajiem rīkiem, ko tie izmanto ikdienā, strādājot birojā vai attālināti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

DEAC izveidojis virtuālos datu centrus Frankfurtē un Maskavā

Rūta Lapiņa, 05.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privāto datu centru operators DEAC 2018. gadu iesācis ar strauju paplašināšanos eksporta tirgos Vācijā un Krievijā. Līdz ar uzņēmuma virtuālo jaudu paplašināšanu ir atklāti divi jauni virtuālie datu centri Frankfurtē un Maskavā, kas nodrošina ātru datu apmaiņu un ar zemu aizturi savieno Latviju ar stratēģiski nozīmīgām lokācijām un pilsētām Eiropā, informē DEAC Mārketinga un attīstības departamenta pārstāve Alīna Žižina.

«Šodien mākoņu tirgus galvenie jautājumi ir pārorientējušies uz konkrētiem uzņēmējdarbības tehniskajiem uzdevumiem. Biznesam IT risinājumi ir nepieciešami nevis pēc mēneša, bet gan šeit un tūlīt » komentē DEAC vadītājs Andris Gailītis.

Viens no populārākajiem DEAC pakalpojumiem ārvalstu klientu vidū ir privāts mākonis, kas atbilst gan biznesa vajadzībām, gan Krievijas valsts prasībām pret personas datu glabāšanu un efektīvi funkcionē arī Eiropā. «Darba organizēšana no jebkuras vietas pasaulē, kā arī datu centru pakalpojumu efektīva darbība nodrošina biznesa nepārtrauktību starpvalstu līmenī,» viņš piebilst.

DEAC mākoņu datu centri apvienoti vienotā un neatkarīgā operatoru komunikāciju tīklā, tostarp savienojums Rīga – Maskava šobrīd nodrošina visātrāko datu apmaiņas kanālu starp Krieviju un Eiropu. Tādejādi jaunizveidotā vienotā starpvalstu mākoņu platforma kalpo kā digitāls tilts starp Eiropu, Krieviju un Āzijas reģionu. Izvērsts virtuālo datu centru tīkls ļauj izvietot informāciju un aplikācijas tuvāk Krievijas un Rietumeiropas lietotājiem, saīsinot informācijas ielādes laiku un novēršot vajadzību sūtīt datus apstrādei tūkstošiem kilometru tālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dell darbiniekus sūta bezalgas atvaļinājumā

Miks Lūsis, Db, 05.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datorražotājs Dell lūdzis savus darbiniekus doties bezalgas atvaļinājumā uz laiku līdz piecām dienām.

emDell/em darbiniekus sūta bezalgas atvaļinājumā

Šādā veidā kompānija iecerējusi samazināt izdevumus, kuri radušies pasaules ekonomiskās krīzes iespaidā, vēsta Reuters. Atvaļinājumā jādodas tuvāko trīs mēnešu laikā, ar šādu paziņojumu klajā nāca kompānijas Dell valdes priekšsēdētājs Maikls Dels (Michael Dell).

Līdztekus tam pasaulē otrais lielākais datorražotājs drīzumā pabeigs efektivitātes celšanas programmu, kuras ietvaros kopumā tiks atlaisti 8900 darbinieki, uz kā rēķina kompānija ietaupīšot vairāk nekā 3 mljrd. ASV dolāru. Jau pērn Dell samazināja štatu par 7 000 darbiniekiem. Piedevām Dell pārtraukusi darbā pieņemt jaunus darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Klēpjdatorā Latitude 7480 Dell tā izveidotāji centušies apvienot iespaidīgu jaudu ar kompaktu korpusu

Dell klēpjdatoru līnija Latitude korporatīvajā pasaulē ir labi zināma. Ieejot nejauši izvēlētā birojā, pastāv liela iespēja, ka uz galda stāvēs kāds skaitļotājs ar tieši šādu nosaukumu. Trīs dažādās sērijās pieejamie Latitude salīdzinoši labās komplektācijas dēļ ir visnotaļ pieprasīti «darba zirgi», pat ja neizceļas ar ārēju spožumu. Savukārt jaunākais flagmanis ir Dell mēģinājums izveidot reti sastopamu iespēju kokteili – vieglu korpusu, lielisku skārienjutīgu ekrānu un pamatīgu jaudu.

Dizains

Noliekot Latitude 7480 blakus citiem jaunākās paaudzes 14 collu klēpjdatoriem, tas izskatās necili. Nebūtu korekti teikt, ka Dell ierīce būtu prasta – tās vāku rotā savdabīgs spīguļojošs oglekļa šķiedru pinuma raksts. Gaismai no tā atstarojot, uz vāka zvīguļo hologrammas ilūzija. Arī plaukstas atbalsta vietas pārvilktas ar maigu silikona kārtu. Tomēr biezais metāla sakausējuma korpuss un platā «liekā» apmale ap tastatūru un ekrānu piešķir datoram vecišķu izskatu. Potenciālam pircējam varētu rasties zināma vilšanās par šādu piedāvājumu, zinot, ka Dell arsenālā ir XPS sērijas ierīce, kurā ekrānu no apkārtējās pasaules šķir pavisam šaura maliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC apgrozījums pērn pieaudzis par miljonu eiro

Sanita Igaune, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu centru operators DEAC pērn kāpinājis apgrozījumu par vienu miljonu eiro, kopumā sasniedzot 3,3 milj. eiro, kas ir par 43% vairāk nekā 2010. gadā, kad DEAC apgrozījums bija 2,3 milj. eiro.

«Apgrozījuma pieaugums skaidrojams ar aktīvu pakalpojumu eksportu, kas veido teju 25%,» DB skaidroja DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis. DEAC nozīmīgākais eksporta tirgus šobrīd ir Krievija, kas veido aptuveni 40% no visa DEAC eksporta portfeļa.

Ja uzņēmums būtu tikai strādājis ar klientiem Latvijā, tad tik strauja attīstība nebūtu bijusi, atzīmē A. Gailītis. Taču arī 2011.gads ir iezīmējis pozitīvas tendences pašmāju tirgū, jo DEAC klientu vidū Latvijas lielā un vidējā biznesa pārstāvju izmantotais pakalpojumu apjoms pieaug.

Pēdējo trīs gadu laikā par 35% ir pieaudzis DEAC klientu skaits – no 1800 līdz 2500. Aizvadītajā gadā paplašināts klientu loks no Ziemeļamerikas Kalifornijas štata līdz Austrumu Krievijas Sahalīnas salai. Šobrīd DEAC apkalpo klientu no 40 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Datu centra operators DEAC nostiprina enkuru Krievijā

Sanita Igaune, 10.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaugot darījumu skaitam, datu centru operators DEAC ir nolēmis paplašināt uzņēmuma Krievijas pārstāvniecību Maskavā, kas tiks pārveidota par pilnvērtīgu biroju. Jauno biroju vadīs līdzšinējais DEAC mārketinga un attīstības departamenta vadītājs Oļegs Naskidajevs.

«Šobrīd eksports no DEAC portfeļa ir pieaudzis līdz 30%, taču vēl 2012. gada sākumā tas veidoja 25%. Krievijas eksporta tirgus daļa pārsniedz 40%. Bez Krievijas DEAC pakalpojumus izvēlās klienti vēl no 40 pasaules valstīm. Mūsu klientu loks plešas no Ziemeļamerikas Kalifornijas štata līdz Krievijas Sahalīnas salai,» skaidro DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

Ar aktīvu pakalpojumu eksportu skaidrojams arī uzņēmuma apgrozījuma pieaugums – pēdējos gados DEAC apgrozījuma rādītāji vidēji gadā pieaug vairāk nekā par 40%. Pēdējo trīs gadu laikā par 35% ir pieaudzis klientu skaits – no 1800 līdz 2500 klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC datu centru jomā plāno kļūt par līderi Ukrainā

Sanita Igaune, 22.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu centru operators DEAC plāno tuvāko trīs gadu laikā kļūt arī par vienu no spēcīgākajiem datu centru operatoriem Ukrainā, rezumējot dalību 5. gadskārtējā starptautiskā vadošo datu centru konferencē, kas 22. februārī norisinājās Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, uzsvēra DEAC Mārketinga un attīstības departamenta vadītājs Oļegs Naskidajevs.

Ukrainas tirgus iekarošanā palīdzēs DEAC pieredze Krievijā, kur uzņēmums piedalījies specializētās konferencēs, kā arī organizējis pasākumus uzņēmumu dažāda līmeņa vadītājiem, paskaidroja O. Naskidajevs, norādot, ka Krievijā DEAC Krievijas biznesa un mediju aprindās ir ierindojoties pirmajā desmitniekā starp lielākajiem Krievijas datu centru operatoriem.

Latvijas uzņēmumiem, kuri sniedz datu centru pakalpojumus, nav prātīgi koncentrēties tikai uz Latvijas tirgu, jo tas ir ierobežots, un te var tikai kādam kaut ko atņemt, tādējādi apgrozījumu var audzēt, pateicoties tieši eksportam, DB iepriekš norādīja DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis. DEAC šobrīd aktīvi strādā Krievijas un Ukrainas virzienā. Pusgada laikā uzņēmums plāno ieviest arī jaunu mājas lapu internetā, kurā būs integrētas norēķinu iespējas. Taču pēc pusgada DEAC ir paredzējis lielāku vērību pievērst arī ASV tirgum.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

DEAC izaugsmes vārdā reģistrē komercķīlu 604 tūkst. Ls apmērā

Sanita Igaune, 19.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu centra operators DEAC ir reģistrējis jaunu komercķīlu, liecina klientu portfeļa monitoringa dati. Ķīlas ņēmējs ir AS Swedbank, un nodrošinātā prasījuma maksimālo summu veido 603,989 tūkst. Ls. Uzņēmums par labu komercbankai ieķīlājis vairākus savus pamatlīdzekļus.

DEAC izmanto Swedbank sniegtos bankas pakalpojumus, un komercķīlas reģistrētas uzņēmuma straujās attīstības dēļ, DB norādīja DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

Pēc Lursoft datu bāzēs pieejamās informācijas, DEAC sava darbības laikā kopumā reģistrējis 11 komercķīlas, no kurām divas jau dzēstas.

DB jau rakstīja, ka DEAC esošās virtualizācijas sistēmas operatīvās atmiņas apjoms ir sasniedzis 2 terabaitu (TB) atzīmi, bet jau šogad uzņēmuma plānos ietilpst operatīvās atmiņas apjomu palielināšana līdz 10 TB. Līdz ar operatīvās atmiņas palielināšanos, no 50 līdz 400 TB pieaugs centralizētais disku masīvs.

Komentāri

Pievienot komentāru