Transports un loģistika

Degoša telefona lādētāja dēļ Virgin Atlantic veic ārkārtas nosēšanos

Zane Atlāce - Bistere, 05.07.2019

Jaunākais izdevums

Ārkārtas nosēšanos Bostonā veikusi aviokompānijas Virgin Atlantic pasažieru lidmašīna, kuras salonā, aizdegoties telefona lādētājam, bija izcēlies ugunsgrēks, vēsta Bloomberg.

Lidmašīna bija ceļā no Ņujorkas uz Londonu. Sākotnējā informācija liecina, ka ugunsgrēks izcēlies, pasažiera krēslā aizdegoties telefona lādētājam.

Visi 217 pasažieri un apkalpes locekļi pēc nosēšanās veiksmīgi evakuēti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Virgin Atlantic vadīts konsorcijs iegādāsies Lielbritānijas zemo cenu aviokompāniju Flybe

LETA, 11.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas aviokompānijas «Virgin Atlantic Airways» vadīts konsorcijs piektdien paziņoja, ka iegādāsies britu zemo cenu lidsabiedrību «Flybe», par to samaksājot 2,2 miljonus sterliņu mārciņu (2,4 miljonus eiro).

Konsorcijs, kurā vēl ietilpst infrastruktūras uzņēmums «Stobart» un investīciju kompānija «Cyrus Capital Partners», norāda, ka darījumu īstenos to izveidots kopuzņēmums «Connect Airways».

«Connect Airways» arī iegādāsies «Stobart Group» reģionālo lidsabiedrību un lidmašīnu nomas biznesu «Stobart Air», kas tiks apvienots ar «Flybe».

«Cyrus Capital Partners» piederēs 40% jaunā uzņēmuma akciju ar kontrolējošajām balsstiesībām, bet «Virgin Atlantic» un «Stobart» piederēs 30% katram.

«Flybe» novembrī paziņoja, ka meklē lidsabiedrībai pircējus, ņemot vērā pašreizējos izaicinājumus aviobiznesā.

«Flybe» ir plašs maršrutu tīkls, kas aptver lidostas Lielbritānijā un citās Eiropas valstīs. Aviokompānijas flotē ir vairāk nekā 70 lidmašīnas, un vairāk nekā 50 no tām ir turbopropelleru lidmašīnas «Bombardier Dash 8» ar 78 pasažieru vietām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija Flybe ar valdību veikusi pārrunas par iespējamu tās glābšanu

LETA--AFP, 13.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grūtībās nonākusī Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija "Flybe" veikusi pārrunas ar Lielbritānijas valdību par iespējamu lidsabiedrības glābšanu, pirmdien vēsta mediji.

Britu ziņu aģentūra "Press Association" norāda, ka Uzņēmējdarbības, enerģētikas un rūpnieciskās stratēģijas ministrijas, kā arī Transporta ministrijas amatpersonas nedēļas nogalē pārrunājušas iespējas "Flybe" piešķirt ārkārtas aizdevumu.

"Flybe" nodarbina aptuveni 2000 cilvēku un tā pieder Lielbritānijas aviokompānijas "Virgin Atlantic Airways" vadītam konsorcijam.

Aviokompāniju pērn iegādājās konsorcijs "Connect Airways", kurā vēl ietilpst infrastruktūras uzņēmums "Stobart" un investīciju kompānija "Cyrus Capital Partners".

Taču "Flybe" finanšu stāvoklis kopš tā laika nav būtiski uzlabojies, ņemot vērā vāju pieprasījumu, sīvo konkurenci un Lielbritānijas ekonomikas gauso izaugsmi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija "flybe" ceturtdien tiesā iesniegusi maksātnespējas pieteikumu un nekavējoties pārtraukusi savu darbību.

"flybe" mājaslapā norādīts, ka lidsabiedrība nav spējīga saviem pasažieriem organizēt alternatīvus lidojumus, tiem iestrēgstot lidostās.

Šāds paziņojums publiskots dažas stundas pēc tam, kad mediji pavēstīja, ka aviokompānija varētu bankrotēt pēc neveiksmīgiem centieniem iegūt 100 miljonu sterliņu mārciņu (115 miljonu eiro) valsts aizdevumu.

"flybe" darbību negatīvi ietekmējušas nepastāvīgas degvielas cenas un britu sterliņu mārciņas vērtības kritums, kā arī pēdējā laikā jaunā koronavīrusa izplatības radītie sarežģījumi.

Aviokompāniju pērn iegādājās konsorcijs "Connect Airways", kurā ietilpst lidsabiedrība "Virgin Atlantic", infrastruktūras uzņēmums "Stobart" un investīciju kompānija "Cyrus Capital Partners".

Komentāri

Pievienot komentāru