Enerģētika

Degvielas tirgotāja Astarte-Nafta apgrozījums pērn sarūk par 30%; peļņa - 193,7 tūkstoši latu

BNS, 20.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirgotājs Astarte-Nafta pērn strādāja ar 13,349 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 30% mazāk nekā 2008.gadā, un guva 193,7 tūkstošu latu peļņu, kas savukārt ir samazinājusies par 13,5%, liecina Lursoft datubāzē pieejamais kompānijas pagājušā gada finanšu pārskats.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2009.gadā Astarte-Nafta turpināja pārvarēt pasaules finanšu un ekonomiskās krīzes izraisītās sekas, tostarp pieprasījuma kritumu, baumas par iespējamo banku krīzi un valūtas devalvāciju, kā dēļ bankas būtiski palielināja aizdevumu procentu likmes, valūtu konvertācijas izmaksas, kā arī uzņēmumā valdīja satraukums par iespējamiem zaudējumiem, daļēju līdzekļu neatgūšanas gadījumā no debitoriem to maksātspējas un lata vērtības pazemināšanās gadījumā.

Peļņas samazināšanos Astarte-Nafta skaidro ar degvielas mazumtirdzniecības cenu kritumu ātrāk nekā samazinājās naftas produktu cenas pasaulē 2009.gada pirmajā ceturksnī.

Astarte-Nafta vadības ziņojumā sacīts, ka degvielas realizācija degvielas uzpildes stacijās 2009.gadā samazinājās līdz 18,063 miljoniem litru, kas ir par 23% mazāk nekā 2008.gadā.

Pagājušajā gadā Astarte-Nafta degvielas uzpildes staciju rekonstrukcijā investēja 14 tūkstošus latu. 2009.gadā pabeigta degvielas uzpildes stacijas celtniecība Elejas pagastā, kurā kopumā ieguldīti 465 tūkstoši latu.

Astarte-Nafta vadības ziņojumā teikts, ka šā gada pirmajā ceturksnī realizācijas apmērs degvielas uzpildes stacijās ir samazinājies par 8%.

Šogad kompānija plāno strādāt ar peļņu, bet nespēj prognozēt pārdošanas apmērus un finansiālos rādītājus, jo nav prognozējams Latvijas ekonomikas krīzes dziļums, uzsver kompānijas vadība.

2008.gadā Astarte-Nafta strādāja ar 19,083 miljonu latu apgrozījumu un 224 tūkstošu latu peļņu.

Astarte-Nafta ir degvielas mazumtirgotājs, kompānijai ir 16 degvielas uzpildes stacijas, kas ir septītais lielākais degvielas uzpildes staciju tīkls Latvijā.

Kompānija Astarte-Nafta Komercreģistrā reģistrēta 1995.gada decembrī, kompānijas pamatkapitāls ir 22 tūkstoši latu. Astarte-Nafta pieder Jānim Anspokam (92,73%) un Ligitai Dzenei (7,27%).

Komentāri

Pievienot komentāru