Citas ziņas

Delfīns partneri jau otro reizi mainīsies maksātnespējas administrators

Elīna Pankovska, 30.09.2013

Jaunākais izdevums

Rīgas apgabaltiesa atstāja bez izskatīšanas maksātnespējīgās SIA Delfīns partneri administratores Ilzes Krastas blakussūdzību saistībā Zemgales priekšpilsētas tiesas lēmumu atcelt viņu no pienākumu pildīšanas. Tas nozīmē, ka MSIA Delfīns partneri, kas ir ierauts tiesvedībās ar kredītu atgūšanas kompāniju Reverta, gaidāms jauns administrators.

Kurš varētu būt jaunais administrators, iespējams, būs zināms pēc dažām nedēļām. Nākamo kandidātu rindas kārtībā ieteiks Maksātnespējas administrācija, bet apstiprinās tiesa. Galvenie iemesli, kāpēc tiesa lēma atcelt I.Krastu no pienākumu pildīšanas ir saistīti ar to, ka viņa ilgstoši nerīkoja izsoli īpašumam Rembates ielā 4, Jūrmalā. Šī ir vienīgā Delfīns Partneri manta, ko var realizēt maksātnespējas procesā, un tādējādi kreditori varētu atgūt kādu daļu savu līdzekļu. Viņa arī mudinājusi kreditorus pieņemt lēmumu par izsoles nerīkošanu, kā arī tiesa atklājusi citus pārkāpumus viņas darbībās.

Jāmin, ka Reverta ar vairākām sūdzībām par I. Krastu vērsusies arī Maksātnespējas administrācijā. Iepriekš Maksātnespējas administrācija ir gan noraidījusi gan apmierinājusi Reverta sūdzības par I. Krastas rīcību SIA Delfīns partneri maksātnespējas procesā.

Delfīns partneri par maksātnespējīgu tika atzīta 2010.gada augustā, un līdz šim maksātnespējīgajam uzņēmuma bijušas divas maksātnspējas administratores: Ivita Baumane un nu jau atceltā I.Krasta. Kā liecina informācija Maksātnespējas reģistra mājaslapā, kreditoru prasījuma summa ir vairāk nekā 94 milj. Ls.

I.Baumane savukārt par iespējamu negodprātīgu rīcību SIA Delfīns partneri maksātnespējas procesa laikā ir nonākusi uz apsūdzēto sola. Krimināllieta tika ierosināta par iespējamiem viņas prettiesiskiem darījumiem par labu daļai kreditoru. Administratore Delfīns partneri maksātnespējas procesa laikā, arī pēc tiesas uzliktā pienākuma atzīt Reverta par nenodrošinātu kreditoru, nolēma neapmierināt Revertas kā nenodrošinātā kreditora prasījumus, kopumā pārējiem nenodrošinātiem kreditoriem izmaksājot aptuveni 650 tūkst. Ls.

Reverta ar 14,46% balsīm no šīs summas bijis jāsaņem vismaz 95 tūkst. Ls. Par cietušo šajā procesā ir atzīta a/s Reverta. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa gan pagaidām ir atlikusi šīs krimināllietas izskatīšanu līdz 10. decembrim.

Reverta un MSIA Delfīns partneri pušu strīds pamatā ir saistīts ar 2005. gadā noslēgtu līgumu, ar kuru toreiz vēl a/s Parex banka piešķīrusi uzņēmumam aizdevumu kopumā 26,1 milj. Ls apmērā. Aizdevums tika piešķirts ēkas būvniecībai Jūrmalā, Rembates ielā 4, bet, iestājoties nekustamo īpašumu krīzei, ēka tā arī netika pabeigta. Uzņēmuma pārstāvju pozīcija šajā lietā ir tāda, ka nekāds aizdevums nav bijis, bet ēka uzcelta par citiem līdzekļiem.

«Lietas izskatīšanas gaitā administratore tā arī nespēja paskaidrot – ja ne par bankas, tad par kādiem citiem līdzekļiem tika uzbūvēta daudzstāvu ēka Jūrmalā,» iepriekš norādīja Reverta pārstāve Marita Ozoliņa. Viņa arī atzīmē, ka lietas materiālos ir auditoru atzinums, kurā secināts, ka banka ir izsniegusi aizdevumu nekustamā īpašuma būvniecībai, kuru Delfīns partneri izlietoja, bet nevēlas atdot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Līdz nākamā gada janvārim atliek lietas izskatīšanu Revertas strīdā ar Delfīns partneriem par kreditoru prasījumiem

LETA, 25.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa šodien līdz 20.janvārim atlika lietas izskatīšanu AS Reverta prasībā pret SIA Delfīns partneri, SIA Bussol un SIA Real Alliance par darījumu, pēc kura Bussol un Real Alliance kļuva par Delfīns partneru kreditoriem.

Kā aģentūrai LETA norādīja tiesas preses sekretāre Inta Šaboha, lietas izskatīšanu nācās atlikt saistībā ar to, ka objektīvu šķēršļu dēļ vienam no atbildētājiem nav tiesīgā pārstāvja.

Revertas Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa aģentūrai LETA norādīja, ka pārstāvja nebija Delfīns partneriem.

Ozoliņa iepriekš pauda, ka šī prasījuma summa ir aptuveni pieci miljoni latu (7,11 miljoni eiro). Reverta šo summu uzskata par fiktīvu kreditora prasījumu.

Šī ir viena no vairākām Revertas prasībām, ar kurām apstrīdēti Delfīns partneru fiktīvo kreditoru prasījumi, un kopējā summa ir virs 32 miljoniem latu (45,53 miljoniem eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa atceļ MSIA Delfīns partneri administratori Ilzi Krastu

Elīna Pankovska, 04.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa atcēlusi no pienākumu pildīšanas Larisai Sviridovai piederošās maksātnespējīgās SIA Delfīns partneri administratori Ilzi Krastu, norādīja tiesā. Jāmin gan, ka tiesas lēmumus ir pārsūdzams.

Iepriekš Maksātnespējas administrācija noraidīja problemātisko kredītu atgūšanas kompānijas Reverta sūdzību par I. Krastas rīcību SIA Delfīns partneri maksātnespējas procesā. Jāmin, ka šī nav vienīgā tiesvedība, kurā savstarpēji ir iesaistījušās abas puses. Šā gada 6.jūnijā Rīgas apgabaltiesā plānots skatīt Delfīns partneri prasību pret Reverta. Delfīns partneri vēlas, lai tiesa aizdevuma līgumu atzītu par priekšlīgumu, kā arī tiktu atmaksāta ieguldītā summa.

Abu pušu strīds ir saistīts ar 2005. gadā noslēgtu līgumu, ar kuru toreiz vēl a/s Parex banka piešķīrusi uzņēmumam aizdevumu kopumā 26,1 milj. Ls apmērā. Aizdevums tika piešķirts ēkas būvniecībai Jūrmalā, Rembates ielā 4, bet, iestājoties nekustamo īpašumu krīzei, ēka tā arī netika pabeigta. Uzņēmuma pārstāvju pozīcija šajā lietā ir tāda, ka nekāds aizdevums nav bijis, bet ēka uzcelta par citiem līdzekļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējai, agrāk labi pazīstamai nekustamo īpašumu attīstītājai un miljonārei Larisai Sviridovai pērn Jūrmalas dome piešķīrusi maznodrošinātās personas statusu, liecina Db.lv rīcībā nonākusi Jūrmalas domes Labklājības pārvaldes izziņa. Jāmin gan, ka trūcīgas ģimenes (personas) statuss L. Sviridovai piešķirts uz laiku no pagājušā gada 1. novembra līdz šā gada 31. janvārim.

Kā liecina Lursoft informācija L. Sviridovai pilnībā vai daļēji pieder aptuveni pieci uzņēmumi, kas visi gan ir pasludināti par maksātnespējīgiem. Tāpēc tas, ka viņai pieder vairāki uzņēmumi, nebija šķērslis maznodrošinātā statusa piešķiršanai, jo Ministru kabineta noteikumos norādīts, ka par īpašumu šo noteikumu izpratnē nav uzskatāmas kapitāla daļas un akcijas, ja maksātnespējas procesa dēļ vai atbilstoši citu kompetentu institūciju nolēmumam īpašniekam nav iespēju rīkoties ar šo īpašumu.

Žurnāls Pastaiga 2011. gada lielāko zaudētāju uzņēmēju saraksta pirmajā vietā ierindoja L. sviridovu, norādot, ka viņas zaudējumi gadā sasnieguši 79,34 miljonus latu. Arī 2010. gadā šajā topā viņa ieņēma pirmo vietu ar zaudējumiem, kas tika lēsti 17,03 miljonu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strīdā ar Reverta iesaistītā maksātnespējīgā SIA Delfīns partneri tikusi pie kārtējā – nu jau trešā – administratora.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa pieņēmusi lēmumu iecelt par maksātnespējīgās SIA Delfīns partneri (DP), kas pilnībā pieder agrāk labi pazīstamajai nekustamo īpašumu attīstītājai Larisai Svirodovai, citu administratoru – Gati Upenieku.

Lēmumu par līdzšinējās uzņēmuma maksātnespējas administratores Ilzes Krastas atcelšanu tiesa pieņēma jau pagājušā gada jūnijā, taču viņa par šo lēmumu iesniedza blakussūdzību Rīgas apgabaltiesā, kas to atstāja bez izskatīšanas, turklāt norādot, ka lēmums nav pārsūdzams. Taču arī par šo tiesas lēmumu I. Krasta iesniedza blakussūdzību, kas aizceļoja tālāk uz Augstāko tiesu, kas attiecīgi lēma, ka blakus sūdzība atstājama bez izskatīšanas. Tādējādi šobrīd ir stājies spēkā Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas lēmums par viņas atcelšanu no administratores pienākumu pildīšanas DP maksātnespējas lietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sarežģītā atgūšanas procesa dēļ Krājbankas un Parex kreditori naudu var gaidīt vēl gadiem un galu galā tā arī nesagaidīt.

Patlaban Latvijas krājbankas maksātnespējas procesā atgūti 170 miljoni eiro, kas ir vien aptuveni ceturtā daļa no kopējās kreditoru prasījumu summas, taču bankas maksātnespējas administrators pagaidām atturas prognozēt, cik lielu naudas summu nāksies zaudēt kreditoriem. Savukārt Parex gadījumā zaudētās summas varētu būt mērāmas vairākos simtos miljonu.

Sāk norēķinus

Neskatoties uz to, ka patlaban izsolīta puse no Krājbankas īpašumā esošajiem nekustamajiem īpašumiem, kā arī visi pieci kredītu portfeļi, kopš bankas maksātnespējas procesa sākšanas ir atgūti vien 170 miljoni eiro, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un KPMG Baltics sniegtie dati. Kā stāsta KPMG Baltics pār- stāvis Oskars Fīrmanis, kopējais kreditoru prasījumu tiesību apjoms pret Krājbanku ir vairāk nekā 700 miljoni eiro, no kuriem lielākā daļa jeb aptuveni 470 miljoni eiro ir jāsaņem Noguldījumu garantiju fondam (NGF), un administrators jau sācis norēķinus ar fondu, līdz pērnā gada nogalei atmaksājot 193 miljonus eiro (fonds saskaņā ar likumu ir pirmais prasītājs, kas saņem līdzekļus no bankas aktīvu pārdošanas. Tālākā kreditoru prasījumu apmierināšanas kārtība ir šāda: bankas darbinieki, nodokļu maksājumi, neizpildītie maksājumi valsts un pašvaldību budžetos, valsts prasījumi par garantētajiem kredītiem, pārējie likumīgie prasījumi, procentu maksājumi kreditoriem, kreditoru prasījumi, kas pieteikušies pēc termiņa, sub- ordinētie aizdevumi un visbeidzot akcionāri). NGF saņemtā summa pārsniedz admini- stratora atgūtos līdzekļus tādēļ, ka, uzsākot maksātnespējas procesu, jau bija pieejama daļa līdzekļu, kas nebija jāatgūst, piemēram, bankas kontā Latvijas Bankā esošie līdzekļi, skaidro FKTK.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Trikātas KS zemnieki: Maksātnespējas administratore izsaimnieko kooperatīva parādnieku mantu

LETA, 03.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kooperatīva Trikāta KS maksātnespējas administratore Rudīte Klikuča izsaimniekojot kooperatīva parādnieku mantu, tādējādi samazinot izredzes zemniekiem saņemt nesamaksāto naudu par piegādāto pienu, līdz ar to zemnieku pārstāvji Maksātnespējas administrācijai iesnieguši sūdzību par administratores rīcību, rosinot atcelt viņu no amata, informēja zemnieku saimniecību pārstāvji.

Kreditori uzskata, ka administratore nenodrošina procesa likumīgu un efektīvu gaitu, jo patlaban procesa izmaksas pārsniegušas divus miljonus eiro, attiecīgi samazinoties zemnieku izredzēm atgūt parādus.

Zināms, ka Trikātas KS parādi par šogad un pērn iepirkto pienu desmitiem saimniecību dažādos Latvijas novados svārstās no 7000 eiro līdz pat 100 000 eiro.

Kā norāda zemnieku pārstāvji, vispirms administratore «bez jebkāda tiesiska pamata» nolēmusi neatzīt vairāku saimniecību prasījumus par neizmaksāto paju kapitālu. Tāpat, neskatoties uz parādnieka - SIA Latvijas piens - finansiālajām grūtībām, kuras pastāvēja jau maijā, administratore lēmusi turpināt kooperatīva saimniecisko darbību, argumentējot lēmumu ar iespēju palielināt uzņēmuma aktīvus. Taču atbilstoši normatīvajiem aktiem administratoram ir tiesības izpildīt līgumus tikai tad, ja šāda rīcība nesamazina parādnieka aktīvus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Tikai laikrakstā Dienas Bizness: Jūrmalā sarucis vērienīgo darījumu skaits

Lato Lapsa, pietiek.com, speciāli Db, 26.02.2016

8,88 miljoni eiro - par šādu summu savulaik Delfīns un partneri piederošais īpašums Rembates ielā 4 nonācis pie nosacīti jauna saimnieka.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl 2014. gadā zemesgrāmatās bija reģistrēti vismaz 27 nekustamā īpašuma darījumi (neskaitot darījumus ar dzīvokļiem) Jūrmalā, kuros darījuma summa bija miljons eiro vai vairāk, bet pērn tādu bijis vairs tikai desmit.

DB apkopotie darījumu dati uzskatāmi rāda, kāda bijusi ģeopolitisko pārmaiņu un saistīto faktoru ietekme uz kūrortpilsētas nekustamo īpašumu tirgu.

8,88 miljoni eiro - par šādu summu savulaik Delfīns un partneri piederošais īpašums Rembates ielā 4 nonācis pie nosacīti jauna saimnieka.

2. 6,6 miljoni eiro - Swedbankai piederošais par neveiksmīgiem kredītiem atņemto īpašumu apsaimniekotājs Ektornet Real Estate Latvia par šādu summu pārdevis savulaik pat par 22 miljoniem latu (31,3 miljoniem eiro) pārdotos 8,56 hektārus zemes ar dienesta viesnīcu, sakņu glabātuvi, administratīvo ēku, viesnīcu, garāžu, katlu māju, caurlaides ēku, kantori, ūdenssūknētavas ēku un vēl vienas ēkas pamatiem Kauguru ielā 3.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Reverta Valsts kasei samaksājusi 18,3 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 08.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši 2014. gada plānam, akciju sabiedrība Reverta aprīlī Valsts kasei ir pārskaitījusi 12,6 miljonus eiro valsts ieguldījuma pamatsummas atmaksai. Papildu tam februāra mēnesī Reverta veica arī kārtējo procentu maksājumu 5,7 miljonu eiro apmērā. Līdz ar to Valsts kasei šogad ir samaksāti 18,3 miljoni eiro, informeja Revertas pārstāve Marita Ozoliņa.

Ievērojamie naudas līdzekļi, kas nepieciešami valsts ieguldījuma atmaksai, pamatā ir atgūti un akumulēti no kredītu restrukturizācijas un nekustamo īpašumu portfeļa sekmīgas realizācijas, viņa skaidroja.

«Plānojam, ka saskaņā ar noslēgto vienošanos nākamo maksājumu 5,5 miljonu eiro apjomā veiksim šā gada maijā,» norādīja Solvita Deglava, Reverta valdes priekšsēdētāja.

«Šobrīd mūsu portfelī ir palikusi vissarežģītākā problemātisko aktīvu daļa. Pārsvarā tie ir kredītņēmēji, kuru primārais mērķis ir pretdarbības ceļā kredītu neatdot. Tiek vilcināts laiks, izmantojot visus iespējamos nelikumīgos un likumīgos līdzekļus, tostarp normatīvo aktu nepilnības un tiesu sistēmas gausumu. Tā, piemēram, tiesvedība ar SIA Delfīns partneri un saistītajām personām par 45 miljonu eiro kredīta atmaksu ilgst jau kopš 2010. gada un rada valstij ievērojamus zaudējumus,» skaidroja S. Deglava.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā popularitāti ieguvusi shēma, kā, izmantojot plaisas tiesu sistēmā, miljonu parādnieki «uzmet» kreditorus. Šāda augsta riska biznesa videi raksturīga shēma ir pamatā vairākām daudzmiljonu lietām Latvijā, tostarp tā izgaismojās apjomīgos un sarežģītos kredītu piedziņas gadījumos, liecina DB apkopotā informācija.

Caur tiesām iziet krāpnieciskās shēmas, kuras ar grūtībās nonākušu uzņēmumu īpašnieku akceptu realizē vairāki bijušie un esošie administratoru grupējumi (t.sk. tautā saukti Mārupes kolhozs, lidotāji). Pieredzējuši baņķieri pat riskē pieļaut: šobrīd vairākas pazīmes liecina, ka izvairīšanās no kreditoriem ar krāpnieciskām metodēm var tikt pielietota arī šobrīd smagās finanšu grūtībās nonākušā Liepājas metalurga gadījumā.

Par shēmas esamību un «veiksmīgu» realizāciju, iespējams, liecina vismaz divi skaļi, pēc attiecīgajās tiesvedībās ierauto baņķieru teiktā, triviāli un ar nekaunību apveltīti procesi: maksātnespējīgās SIA Delfīns partneri strīds ar Revertu par 26,1 milj. Ls aizdevuma atgūšanu un Tērbatas biznesa centra (TBC) strīds ar Swedbank par 10 milj. eiro atgūšanu. Divi trīs lieli kredīti ar krāpnieciskām to neatdošanas pazīmēm esot arī SEB bankai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Biznesa vieta: Lienes, Avotu un J. Asara ielas stūrī «velns nav tik melns, kā to mālē»

Linda Zalāne, 14.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lienes ielas sliktā slava esot pārspīlējums – tur strādājošie uzņēmēji atzinīgi vērtē rajona attīstību pēdējos gados un saredz potenciālu nākotnē, turklāt tas kļūst sakoptāks.

DB viesojās pie uzņēmumiem, kas atrodas Lienes, Avotu un Jāņa Asara ielas krustojumā. Lai gan katrs no aptaujātajiem centās atrast pieklājīgākus vārdus, lai raksturotu iereibušos ļautiņus un prostitūtas, kas it īpaši vakara stundās šeit sastopami, visi atzīst, ka «velns nav tik melns, kā to mālē» – pārsvarā šeit apgrozās solīdi cilvēki, par drošību nav jāuztraucas.

Ērta piebraukšana

Viens no lielākajiem šī rajona plusiem esot ērtā sabiedriskā transporta satiksme, jo ar trolejbusiem vai mikroautobusiem varot aizbraukt kā uz centru, tā Pārdaugavu un Juglu. Ērta piebraukšana esot arī autovadītājiem, jo Lienes, Asaru un citās tuvumā esošajās nelielajās šķērsielās ir iespējams bez maksas novietot automašīnu. «Lielākā daļa klientu ir restorānu un kafejnīcu pārstāvji, kuriem ir ērti piebraukt pie veikala. Vietējie iedzīvotāji iegriežas, bet retāk,» stāsta garšvielu veikala Gourmet Studio menedžere Alma Ozoliņa. Veikals tur atrodas desmit gadus un sākotnēji uzņēmuma īpašnieki, Dimperu ģimene, turpat arī ražojuši garšvielas, bet tagad ražotne ir izveidota Dreiliņos. Uzņēmums telpas ir iegādājies īpašumā. «Optimizējām darba procesu un visu iekārtojām šī veikala telpās. Savukārt tukšās platības iznomāsim kādam citam uzņēmumam, » atklāj A. Ozoliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroja administrators ir kā uzņēmuma vizītkarte - katram uzņēmumam atšķirīga, bet vienlīdz svarīga.

Šogad konkursā Labākais biroja administrators 85 dalībnieku konkurencē labākās titulu izcīnīja SIA Maximus Capital Management administratore Anna Tutina. Otro vietu ieguva SIA Apartment4Sale pārstāve Karlīna Bērza. AS Elko grupa biroja administrators Jānis Cinglers ierindojās trešajā vietā, savukārt ceturtajā vietā palika AS Hanzas maiznīcas biroja administratore Sanita Kadiķe.

«Zināju, ka kolēģi mani uzskata par labāko biroja administratori, tomēr nedomāju, ka varētu uzvarēt konkursā,» atzīst konkursa uzvarētāja A. Tutina. Viņa domā, ka konkurss palīdz izcelt amata nozīmīgumu, jo ikdienā daudz kas no darāmā darba esot teju vai neredzams. «Biroja administrators nav pati galvenā persona uzņēmumā. Tas ir cilvēks, kas dara darbu, ko citi varbūt pat nepamana. Ar šādu konkursu tiek izcelta administratora loma gan komunikācijā uz āru – klientiem un sadarbības partneriem, gan uz iekšu – kolēģiem,» viņa secina.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liela interese par rūpnīcas Latvijas piens kontrolpaketes iegādi

LETA, 09.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban ir liela interese par pārdošanai publiski izliktajām maksātnespējīgajam piensaimnieku kooperatīvam Trikāta KS piederošajām 53,66403% kapitāldaļām 2 740 300 eiro nominālvērtībā Jelgavas rūpnīcā Latvijas piens, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Starp interesentiem ir arī ārvalstu pircēji, kuriem patlaban tiek gatavota pieprasītā informācija par Latvijas piena finansiālo stāvokli.

Tikmēr kooperatīva maksātnespējas administratore Rudīte Klikuča aģentūrai LETA atzina, ka izsludinātajā cenu aptaujā par rūpnīcas kontrolpaketi potenciālo pircēju interese ir pietiekami ievērojama.

Potenciālos pircējus pārstāv viņu uzticības personas, ar kurām ir noslēgts konfidencialitātes līgums, līdz ar to nevaru atklāt to skaitu, taču var teikt, ka interesentu noteikti ir vairāk nekā viens. Viņi pasūta informāciju par rūpnīcas darbību, finanšu stāvokli, lai iespējami vairāk zinātu par iespējamo darījumu. Nezinu, no kurienes viņi ir, sacīja administratore.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konfliktu noliedz, bet adresi nomaina

Sandris Točs, speciāli DB, 05.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc DB raksta par iespējamo interešu konfliktu tieslietu ministra Dzintara Rasnača birojā maksātnespējas administratore maina prakses vietas juridisko adresi

Pēc Dienas Biznesa publikācijas «Majoru lieta met ēnu uz tieslietu ministra biroju» (14.11.2016.) maksātnespējas administratore Aija Lamberte ir mainījusi (23.11.2016.) savas prakses vietas juridisko adresi uz Pulkveža Brieža ielu 15-9, Rīgā. Turpat ir reģistrēts arī viens no viņas administrētajiem uzņēmumiem – apdrošināšanas akciju sabiedrība BALVA, kuras maksātnespējas process ir uzsākts 06.07.2016.

Kā zināms, 14.novembrī DB rakstā tika norādīts uz iespējamu interešu konfliktu saistībā ar tieslietu ministra Dzintara Rasnača biroju, jo administratore A.Lamberte ir maksātnespējas jomu uzraugošā ministra biroja vadītājas Līgas Ādamsones meita, un publikācijā cita starpā tika aprakstīta AS Reverta sūdzība Maksātnespējas administrācijai (MNA), kurā bija vērsta uzmanība uz apstākli, ka SIA Viesnīca Majori maksātnespējas administratores A.Lambertes juridiskā adrese sakrīt ar Viesnīca Majori vienīgā īpašnieka Vladimira Barinova pilnvarotās personas Daces Grinbergas uzņēmuma SIA Daces Grinbergas juridiskais birojs adresi Rīgā, Ģertrūdes ielā 39-3.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Meklē Latvijas labāko biroja administratori

Dienas Bizness, 19.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroja vadītāja, asistenta un sekretāres amats ir viens no svarīgākajiem uzņēmuma posteņiem, jo no šī cilvēka profesionalitātes un cilvēciskajām īpašībām ir atkarīga biroja ikdienas darba organizācija, un ļoti bieži arī kopīgais biroja noskaņojums.

Lai uzsvērtu šīs profesijas nozīmību, lielākais biroja preču izplatītājs Baltijā Officeday Latvia sadarbībā ar laikrakstu Dienas Bizness un radio Star FM jau trešo gadu rīko konkursu Biroja administratore un meklē Latvijas labāko biroja administratori vai administratoru jeb katra biroja labo gariņu.

Konkurss notiks vairākos etapos un titulu iegūs tas konkursants, kurš konkursa mājas lapā birojaadministratore.lv savāks lielāko balsu skaitu, kā arī saņems augstāko žūrijas vērtējumu par 2 dažādiem izveicības un profesionalitātes uzdevumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemniekiem piederošajai Jelgavas rūpnīcai Latvijas piens atrast investors, kurš, iespējams, varētu iegādāties rūpnīcas lielākajam kapitāldaļu turētājam - kooperatīvam Trikāta KS - piederošās daļas, šodien biedrības Zemnieku saeima kongresā paziņoja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Nenosaucot konkrētu uzņēmumu vai uzvārdu, ministrs netieši atzina, ka pircējs varētu nebūt vietējais uzņēmums.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, sākotnēji investoru sarakstā bija kooperatīvs Latraps, uzņēmēju Paškausku ģimene, kā arī kāda Grieķijas kompānija, kuras darbība saistīta ar lauksaimniecību. Tieši šī kompānija neoficiāli tiek minēta kā iespējamais jaunais investors.

Dūklavs norādīja, ka kapitāldaļu potenciālo pircēju likumā noteiktajā kārtībā nosauks uzņēmuma maksātnespējas administratore un tas notiks ne ātrāk kā 15.martā.

«Man bija saruna ar administratori un izskatās, ka tuvākajos datumos būs pielikts punkts šai epopejai,» sacīja Dūklavs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ministre pieļauj Latrapa kļūšanu par Latvijas Piena lielāko akcionāru

LETA, 29.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par maksātnespējīgajam kooperatīvam Trikāta KS piederošās kontrolpaketes rūpnīcā Latvijas Piens īpašnieku varētu kļūt viens no pašreizējiem uzņēmuma līdzīpašniekiem - kooperatīvs Latraps, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa pauda cerību, ka Latvijas Piens pēc kredītbrīvdienu atkārtotas piešķiršanas spēs pārstrukturēt savu darbību, un kopumā situācija uzņēmumā ir vērtējama pozitīvi.

Savukārt kooperatīvam Latraps, kļūstot par Latvijas Piena lielāko akcionāru, ir plāns, kā nodrošināt uzņēmuma darbību. Latraps jau līdz šim daudz ir ieguldījis uzņēmuma attīstībā, sacīja ministre.

Patlaban Latrapam ir 19,62% rūpnīcas kapitāldaļu, savukārt pēc 53,66% Trikātas KS daļu atpirkšanas kooperatīvs kļūtu par rūpnīcas lielāko akcionāru ar 73,28% kapitāldaļu.

Tikmēr Trikātas KS maksātnespējas administratore Rudīte Klikuča aģentūrai LETA sacīja, ka nav informēta par šādu lietu virzību un situāciju nekomentēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Trikāta KS administratore: Latvijas piens nav neko atmaksājis no trīs miljonu parāda kooperatīvam

LETA, 24.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kooperatīvs Trikāta KS līdz šim nav saņēmis nevienu maksājumu no SIA Latvijas piens, kas kooperatīvam parādā vairāk nekā trīs miljonus eiro, līdz ar to vairs netiks uzturēts spēkā mēģinājums atjaunot kooperatīva darbību, izmantojot tiesiskās aizsardzības pasākumu (TAP) plānu, aģentūrai LETA atzina uzņēmuma maksātnespējas administratore Rudīte Klikuča.

«Neraugoties uz izsūtītajiem brīdinājumiem, rūpnīca neko nav atmaksājusi no parāda. Kooperatīva darbību nav iespējams atjaunot, tādēļ gatavoju kustamās mantas pārdošanas plānu, kam attiecīgi sekos bankrota procedūra. Interesenti var iepazīties ar mantas vērtējumu un izteikt piedāvājumu, kam jāpārsniedz noteiktā konkrētā īpašuma cena. Plānoju, ka īpašuma pārdošana reāli varētu notikt decembra beigās vai nākamā gada janvārī,» sacīja administratore.

Viņa arī norādīja, ka pārdodamā manta sastāv no debitoru parādiem, kooperatīva kapitāldaļām rūpnīcā, kā arī smagajām automašīnām, piekabēm un vieglajām automašīnām - kopumā 22 vienībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksta Dienas Bizness redakcijā otrdien, 15. aprīlī, norisinājās konkursa Biroja administratore 2014 fināls. Četri dalībnieki, kuri iekļuvuši konkursa finālā, piedalījās īpašā Dienas Biznesa rīkotā pārbaudījumā, kurā tika izvērtētas profesionālās kompetences, spēja prezentēt sevi un pārstāvēt uzņēmumu, kā arī prasme atbildēt uz dažādiem jautājumiem.

Uz labākās biroja administratores vai labākā biroja administratora titulu šogad pretendē Sanita Kadiķe (HANZAS MAIZNĪCA), Anna Tutina (Maximus Capital Management), Karlīna Bērza (APARTMENT4SALES) un Jānis Cinglers (ELKO Grupa). Visi dalībnieki tika aicināti uz sarunu ar konkursa žūrijas pārstāvjiem un pieaicināto eksperti - Apgāds Zvaigzne ABC personāla un korporatīvo komunikāciju vadītāju Zani Kilbloku.

Arī šogad bonusa punktus dalībniekiem bija iespējams nopelnīt īpašā kafijas ražotāja Melna Coffee rīkotā pārbaudījumā, kurā katram bija jādemonstrē kafijas pagatavošanas un pasniegšanas prasme.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgās AS «KVV Liepājas metalurgs» elektrotēraudkausēšanas ceha un tajā esošās kustamās mantas - elektrotēraudkausēšanas krāsns - elektroniskā izsole trešdien, 28.martā atzīta par nenotikušu, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma maksātnespējas administratore Vita Dika.

Uz šo izsoli nebija pieteicies neviens pretendents, norādīja Dika.

Šodien noslēgušās divu «KVV Liepājas metalurgs» nekustamo īpašumu izsoles. Īpašums Brīvības ielā 100B ir nosolīts par 82 000 eiro, bet īpašums Brīvības ielā 94A nosolīts par 116 000 eiro, informēja Dika. Viņa norādīja, ka izsoļu rezultāti vēl ir jāapstiprina tiesai. Jautāta, vai pastāv tāda iespēja, ka jaunieceltā administratore atceļ iepriekšējā administratora Guntara Kora izsludinātās, kā arī jau noslēgušās izsoles, Dika sacīja, ka pagaidām to nevar komentēt, jo Koris vēl nav nodevis jaunajai administratorei visu maksātnespējas lietas dokumentāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūristi un asu izjūtu cienītāji var gatavoties kārtīgai adrenalīna devai – šonedēļ Norvēģijā, Nordfjordā, tiks atklāts Eiropā garākais gājēju tiltiņš, vēsta thelocal.se.

Tiltiņš, kas atradīsies aptuveni 160 metru augstumā no zemes, paredzēts tiem, kas būs pievarējuši aptuveni divu stundu ilgu kāpienu augšup pa 118 metrus dziļu aizu, kas šķir divas kalnu virsotnes.

Šomēnes vēl pirms atklāšanas tiltiņu pievarējusi vietējā – Loenas viesīcas Hotell Alexandra administratore Joanna Hegheima (Johanna Heggheim). «Sākotnēji tas bija baisi, tomēr man tiešām patika,» J. Hegheima dalās iespaidos. «Pagriežoties pa kreisi, jūs redzēsiet kalnu, pagriežoties pa labi – ieleju, Nordfjorda aizu un ledāju. Tas ir ļoti, ļoti skaisti. Patiesībā – satriecoši,» stāstīja viesnīcas administratore.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgajai AS «KVV Liepājas metalurgs» piederošās laboratorijas kustamās mantas kā lietu kopības izsolē nav pieteicās neviens pretendents, tāpēc izsole atzīta par nenotikušu, informēja kompānijas maksātnespējas procesa administratore Argita Jaunsleine.

Līdz ar to administratore uzaicinās kreditoru SIA «FeLM» paturēt sev laboratorijas kustamas mantu kā lietu kopību par nenotikušās pirmās izsoles piespiedu pārdošanas vērtību - 140 208 eiro. Laboratorijas kustamās mantas kā lietu kopības izsoles sākumcena atbilda SIA «Eiroeksperts» noteiktajai piespiedu pārdošanas vērtībai un ir 140 208 eiro. Izsole sākās 7.oktobrī plkst.13 un noslēdzās trešdien, 6.novembrī, plkst.13. Piedzinējs ir komercķīlas ņēmējs «FeLM».

Jau ziņots, ka šogad 25.septembrī daļu bijušā «KVV Liepājas metalurga» teritorijas iegādājās Liepājas speciālā ekonomiskā zona (SEZ) par 2,67 miljoniem eiro. Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Liepājas pilsētas dome, Liepājas SEZ pārvalde un «FeLM» pērn augusta beigās parakstīja nodomu protokolu par industriālā parka attīstību Liepājā, lai nodrošinātu «KVV Liepājas metalurga» vēsturiskās teritorijas efektīvu izmantošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - MNA vērsusies policijā un Cert.lv par, iespējams, nesankcionētu maksātnespējas administratoru rindas ietekmēšanu

LETA, 04.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas administrācija (MNA) ir vērsusies gan Valsts policijā (VP), gan Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijā «Cert.lv» ar lūgumu izvērtēt, vai nav notikusi ārēja maksātnespējas administratoru pretendentu rindas darbības ietekmēšana, aģentūrai LETA pavēstīja MNA pārstāve Dace Jansone.

Viņa skaidroja, ka MNA sadarbībā ar VAS «Tiesu namu aģentūra» (TNA) izmeklē radušos situāciju, vai pēdējo trīs nedēļu laikā nodrošināta rindas darbības nevainojama funkcionalitāte un nav notikusi ārēja rindas darbības ietekmēšana.

Viņa uzsvēra, ka pēdējās nedēļas laikā MNA konstatēja, ka pastāv varbūtība, ka maksātnespējas administratoru rindas darbībā nav nodrošināts normatīvajos aktos paredzētais nejaušības princips, kas MNA rada aizdomas par traucētu vai ietekmētu informācijas sistēmas darbību.

LETA jau ziņoja, ka pāris dienas pirms nāves advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus pieteicies administratoru pretendentu rindā un it kā pēc nejaušības principa iekļauts tajā tieši blakus divām savām biroja darbiniecēm, liecina MNA mājaslapā pieejamais Administratoru pretendentu saraksts (rinda).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

2013. gada laureāte par konkursu Biroja administratore: Gan izaugsme, gan piedzīvojums

Signe Knipše, 19.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mana darba vērtējums no kolēģu puses bija viens no lielākajiem ieguvumiem, piedaloties konkursā.

Tā DB pauž Marlēna Rasa, IT tehnoloģiju uzņēmuma SIA FMS biroja administratore, kas pērn uzvarēja Officeday Latvia, laikraksta Dienas Bizness un radio Star FM rīkotajā konkursā Biroja administratore. Konkursam viņu pieteica kolēģi. Pirms tam Marlēna bija redzējusi reklāmas internetā, kaut ko par konkursu bija dzirdējusi arī radio, tomēr bijusi pārsteigta, ka piedalīsies arī pati. Sākumā Marlēna esot bijusi skeptiska par konkursu. Bijušas bažas, vai tajā netiks vairoti stereotipi par sekretārēm vai tajā nebūs vairāk skaistuma konkursa elementu, nevis profesionālu biroja administratoru lietu. Tomēr bažas izrādījušās nepamatotas. «Man šķiet svarīgi, lai konkursa rīkotāji arī turpmāk spētu pieturēties pie šīs latiņas, ka jāvērtē biroja vadītājam būtiskās prasmes,» viņa rosina.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Tagad Līgatnes papīrfabrikā rosās Norvik bankas noalgotie apsardzes darbinieki

Dienas Bizness, 08.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā plaši pazīstamajā uzņēmumā Papīrfabrika Līgatne no šā gada sākuma pārtraukta jebkāda saimnieciskā darbība, un uzņēmums lielo parādu dēļ atrodas maksātnespējas procesā. Maksātnespējas procesa administratore Elīna Dupate laikrakstam Diena stāstījusi, ka uzņēmuma lielākais kreditors ir Norvik banka, kurā tam bija kredītlīnija.

«Tā kā vēl nav pārņemti visi uzņēmuma grāmatvedības un finanšu dokumenti, tad kopējā parāda summa man vēl nav zināma. Tāpat vēl nav īstas skaidrības, kādēļ uzņēmums nonāca tik lielās parādsaistībās. Pašlaik notiek darbinieku atlaišanas process, ar daļu strādājošo darba tiesiskās attiecības jau ir pārtrauktas. Kopumā uzņēmumā strādāja 97 darbinieki. Pašlaik uzkrājies parāds par darbiniekiem neizmaksāto algu maijā. Tā ka darbinieki ir pirmie uzņēmuma kreditori, un es ceru, ka viņiem izdosies savu naudu atgūt,» norādījusi administratore.

Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins (Vienotība) laikrakstam norādījis, ka pašvaldība sniegs atbalstu bez darba palikušajiem novada iedzīvotājiem. «Uzskatu, ka mūsu situācija ir labāka nekā Liepājas metalurga strādniekiem, jo atrodamies netālu gan no Siguldas, gan Rīgas. Līdz ar to iedzīvotājiem ir lielākas iespējas atrast darbu,» optimismu paudis domes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Izsola SIA Ardeks ražošana nekustamos īpašumus Sējas novadā

LETA, 25.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas administratore Ilze Krasta otrajā izsolē ar lejupejošu soli ir izsolījusi maksātnespējīgajam gaļas pārstrādes uzņēmumam SIA "Ardeks ražošana" piederošos nekustamo īpašumus Sējas novadā, aģentūrai LETA pastāstīja Krasta.

Izsole ir notikusi un īpašumam ir ieguvējs, taču viņam mēneša laikā ir jāsamaksā ir nosolītā cena un pēc tam tiesai izsoles akts vēl ir jāapstiprina," sacīja Krasta, piebilstot, iekams tas nav noticis, viņa nevar atklāt izsoles uzvarētāju.

Maksātnespējas administratore pastāstīja, ka šī bija otrā reize, kad viņa izsolīja "Ardeks ražošana" piederošos nekustamo īpašumus Sējas novadā. Pirmā izsole nenotika, jo neviens pretendents tai nepieteicās. Šajā izsolē īpašumam beidzot ir ieguvējs, kurš to iegādājās par krietni zemāku cenu nekā sākumcena. "Cena bija 10% no sākumcenas, jo šī bija otrā izsole ar lejupejošu soli - no 49 000 līdz 4 900 eiro," teica Krasta.

Komentāri

Pievienot komentāru