Citas ziņas

Demakova apsver iespēju atkāpties

Sandra Dieziņa, Db, 07.01.2009

Jaunākais izdevums

Līdz 2009.gada janvāra beigām Kultūras ministre Helēna Demakova pieņems lēmumu, vai veselības stāvokļa dēļ uz laiku pārtraukt aktīvu politisko darbību, liecina Helēnas Demakovas paziņojums presei.

Ministre informē, ka medicīnisku izmeklējumu rezultātā viņai ir konstatēta locītavas kaula saslimšana. «Locītavas slimība tās pašreizējā fāzē no ārstu puses tiek vērtēta kā akūta un prasa nekavējošas konsultācijas ar speciālistiem par turpmāko ārstēšanas gaitu, režīmu, operācijas veidu un laiku.

Saslimšanas straujo attīstību ir veicinājusi fiziska trauma, kuru guvu pērnā gada oktobrī, taču nepievērsu tai uzmanību,» skaidro ministre. Viņa norāda, ka locītavas ārstēšana prasīs nopietnu terapiju un ķirurģisku iejaukšanos un turpmāko trīs nedēļu laikā paredzētas konsultācijas ar medicīnas speciālistiem Latvijā un ārvalstīs, lai noskaidrotu, kāda veida ārstēšana būs nepieciešama. Atkarībā no ārstu ieteikuma būšot jāpieņem lēmums, vai ārstēšana, kas pesimistiskā gadījumā aizņems vairākus mēnešus, ļaus viņai pilnvērtīgi pildīt kultūras ministres pienākumus. «Patlaban ticamība, ka man uz laiku, kas var sasniegt vairākus mēnešus, būs jāpārtrauc aktīva politiskā darbība, ir vērtējama kā tuva piecdesmit procentiem. Ja tik augstas atbildības darbs, kāds tas ir ministram Latvijas pašreizējos apstākļos, būs jāpārtrauc uz vairākiem mēnešiem, ir skaidrs, ka atbildību par nozares līdzsvaru un attīstību nevarēs atstāt tikai valsts sekretāra – pat vislabākā, kā tas ir Kultūras ministrijas gadījumā – ziņā,» tā Demakova.

Skaidrību par to, kāda būs ārstēšanas turpmākā gaita, viņa gūšot līdz janvāra beigām, un atkarībā no tās pieņems lēmumu par iespēju turpināt vai neturpināt darbu kultūras ministres amatā. Par savu lēmumu sabiedrību plāno informēt š.g. 2. februārī.

Ministre norāda, ka viņai būtu daudz kas sakāms pēdējo dienu laikā aktuālajā diskusijā par Rīgas koncertzāles projektu, taču «liktenīgā sakritība manu piedalīšanos sabiedriski politiskajās sarunās padara neiespējamu». «Es mājas režīmā strādāju ar dokumentiem, sekoju notikumiem publiskajā telpā, cenšos noturēt tikšanās ar ministrijas augstāko ierēdniecību pie sevis mājās, taču locītavas sāpju saasinājums ir neprognozējams, un piedalīšanos publiskās debatēs tas padara neiespējamu. Turpinu uzskatīt, ka argumentēta politiska diskusija, kura iztiek bez populisma komponenta, un darbs pie lēmumu īstenošanas, ir galvenais politiķa arsenāls, kurš nav aizvietojams nedz ar priekšvēlēšanu kampaņu, nedz ar taktiskām intrigām partiju starpā. Man jāatvainojas Latvijas inteliģencei un kultūras dzīves līderiem, ka patlaban nevaru piedalīties diskusijā par Rīgas koncertzāles projektu, taču varu apliecināt, ka šim projektam ir nākotne un nav šaubu, ka ilgtermiņā tas tiks īstenots! Vienlaikus ir jākonstatē, ka valsts aģentūras Jaunie Trīs brāļi vadītājs Zigurds Magone un Rīgas koncertzāles arhitekts Andis Sīlis aktīvi piedalās sabiedriskajā apspriedē par Rīgas koncertzāles projekta virzību,» tā Demakova.

Šorīt Diena ziņo, ka premjers Ivars Godmanis, lai arī ir neapmierināts ar pērn gada nogalē pēkšņi lemto par koncertzāles projekta izstrādi, tomēr nav nobriedis īpaši vērtēt par vairāk nekā 6 milj. ls vērto Rīgas akustiskās koncertzāles būvprojekta izstrādes līguma slēgšanu atbildīgo amatpersonu atbildību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kultūras ministre Helēna Demakova tomēr pieņēmusi lēmumu atkāpties, Db apstiprināja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Šodien Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC) tiek nogādāts kultūras ministres Helēnas Demakovas (TP) iesniegums par atkāpšanos no ministra amata. Savus pienākumus H. Demakova beidz pildīt sākot ar 12.janvāri.Demakova atkāpjas

Viņa uzskata, ka piemērots pēctecis viņas amtā būtu viens no Tautas partijas dibinātājiem, aktieris, Cēsu pilsētas domnieks un jau vairākus mēnešus Helēnas Demakovas padomnieks Juris Žagars. Vienlaikus kļuvis zināms, ka Helēna Demakova arī neatjaunos Saeimas deputāta mandātu un nekandidēs ne pašvaldību, ne Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan kultūras ministre Helēna Demakova šobrīd teorētiski atrodas mājas režīmā un savus tiešos pienākumus nepilda, TV3 raidījums Nekā personīga sastapis H. Demakovu piektdien lidostā Rīga, dodoties uz Parīzi.

Sirgstošā Demakova dodas uz ParīziKā jau ziņots, drīz pēc klajā nākušās informācijas par pērnā gada pēdējā dienā noslēgto vairāk kā 6. milj. Ls vērto koncertzāles līgumu, kuru Valsts prezidents Valdis Zatlers nodēvēja par amorālu, kultūras ministre sasirga, vēlāk izplatot informāciju par konstatētu locītavas saslimšanu, kas iespējams varētu liegt viņai pildīt ministres pienākumus.

Dodamās uz Parīzi, H. Demakova nevēlējās atbildēt uz Nekā personīga žurnālistu jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijusī kultūras ministre Helēna Demakova saņems Latvijas Kultūras akadēmijas mērķstipendiju, kuru līdzfinansē Eiropas Savienības struktūrfondi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaismas pils būvniecība nav jāaptur valsts smagās finansiālās situācijas dēļ, bet gan jāturpina būvēt, jo tam būs vairāki ieguvumi, intervijā Latvijas Radio uzsvēra Kultūras ministre Helēna Demakova.

“Investīcijas ir jāsekmē. Pašā celtniecībā un apkārt nodarbināto skaits ir tikpat liels kā kultūras sektorā, tas nav arguments, bet arguments ir tāds, ka šobrīd ir jāstimulē ekonomika un tas ir viens no lielajiem objektiem. Tieši par to pašu runā N. Sarkozī un A. Merkele, cilvēki, kas seko ārzemju notikumiem, saprot, ka nav cita veida, kā stimulēt ekonomiku. Mums dramatiski krītas ekonomiskā aktivitāte, būvniecībā jau tas sasniedzis 8%. Otrs arguments – nekad būvnieki paši cenas nenolaidīs. Mēs nolaidīsim - Kultūras ministrija un aģentūra piespiedīsim nolaist cenas, tāpēc, ka šobrīd ir izdevīga konjunktūra, mums ir jānospiež cenas uz leju,” uzsver H. Demakova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Saeimas komisija atbalsta pilnvaru termiņu ierobežojumu Latvijas Bankas prezidentam

LETA, 14.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vienojās virzīt alternatīvu likumprojektu, kas paredz noteikt, ka Latvijas Bankas prezidents šo amatu varēs ieņemt ne vairāk par diviem termiņiem pēc kārtas. Tomēr atbalstu komisijā neguva ideja paplašināt tiesības atbrīvot no amata centrālās bankas prezidentu.

Vienlaikus komisija šodien noraidīja «Vienotības» Saeimas frakcijas deputātu virzītos grozījumus likumā par Latvijas Banku. «Vienotības» priekšlikums paredzēja papildināt likumu ar iespēju apturēt pilnvaras, ja Latvijas Bankas prezidents, viņa vietnieks vai padomes loceklis ir aizdomās turētais vai apsūdzētais kriminālprocesā.

Šodien noraidītais likumprojekts arī paredzēja nosacījumus, kādiem jāatbilst centrālās bankas vadībai, un iespēju Saeimai rosināt balsojumu par viņu atbrīvošanu no amata saistībā ar neatbilstību šiem nosacījumiem.

Komisija vienojās, ka likumā tiks iekļauti nosacījumi, kādiem jāatbilst centrālās bankas prezidentam, tomēr tie arī var nebūt precīzi tādi paši, kādi bija noraidītajā likumprojektā. Alternatīvajā likumprojektā nebūs paredzēta iespēja atbrīvot Latvijas Bankas vadītāju par neatbilstību nosacījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par noslēgto līgumu par Rīgas koncertzāles projektēšanu atbildīgo vairs nav, jo aģentūru Jaunie Trīs brāļi (J3b) tuvākajā laikā likvidēs, savukārt Kultūras ministre Helēna Demakova ir demisionējusi.

Zīmīgi – kad izcēlās skandāls par noslēgto koncertzāles projektēšanas līgumu, premjers Ivars Godmanis lūdza paskaidrojumus J3b, tomēr galu galā nelika lauzt noslēgto līgumu, raksta laikraksts Telegraf. Tādējādi līgums palicis spēkā un projektēšana, kas maksās gandrīz 7 miljonus latu, agrāk vai vēlāk, bet tiks īstenota, līdz ar to arī naudu par projektēšanu nāksies maksāt ja ne šogad, tad nākamgad vai 2011. gadā. Arī arhitekts Andis Sīlis, ar kuru noslēgts līgums par koncertzāles projektēšanu, iepriekš sacījis, ka ir gatavs gaidīt labākus laikus, tāpēc uzreiz projektēšanu nesāks. Pašreizējā situācija gan ir tāda, ka atbildīgo personu par šo projektu nav, jo aģentūra J3b tuvākajā laikā tiks likvidēta, savukārt nu jau bijušā Kultūras ministre Helēna Demakova ir demisionējusi un nenes nekādu atbildību par padarīto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Andris Šķēle un citi Tautas partijas dibinātāji pastarpināti ziedojuši Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, raksta laikraksts Dienas bizness.

Likvidējot sabiedriskās izglītības fondu Jaunā akadēmija, kuru veidojuši Tautas partijas biedri, uzņēmēji un dažādu radošo profesiju pārstāvji, prasījuma tiesības pret stipendiātiem, kas vēl nav atdevuši no fonda mācībām saņemtos kredītus, nodotas Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) atbalsta biedrībai.

Lai gan jau šā gada pavasarī tika runāts par Jaunās akadēmijas likvidēšanu, oficiāli tas noticis tikai šā gada 20. novembrī, liecina Lursoft datu bāzē rodamā informācija. Savukārt LNB atbalsta biedrība par Jaunās akadēmijas tiesību un saistību pārņēmēju kļuvusi, pamatojoties uz 22. oktobrī parakstītu vienošanos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijusī kultūras ministre Helēna Demakova nodibinājusi jaunu uzņēmumu SIA Kiti, liecina Komercreģistra informācija.

Uzņēmums Komercreģistrā reģistrēts šā gada 7. janvārī, tā parakstītais pamatkapitāls ir 2000 Ls, bet apmaksātais – 1000 Ls.

Uzņēmuma valdē kā valdes locekles darbosies Helēna Demakova un Laura Taubenberga – katrai ir piešķirtas tiesības pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi.

Uzņēmuma darbības veids Komercreģistrā nav norādīts. Pagaidām DB nav izdevies uzzināt uzņēmuma valdes locekļu komentāru, ar ko nodarbosies kompānija.

Jau ziņots, ka H. Demakova kultūras ministres amatu atstāja 2009. gada janvārī. Pērn viņa kandidēja Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības Par labu Latviju Zemgales apgabalā, kur izpelnījās visvairāk svītrojumu un ieņēma pēdējo vietu 18 kandidātu sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Saeima ar šo lēmumu nodemonstrējusi, ka likumu, ja neapmierina tā regulējums, var neņemt vērā, uzskata Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Kukuļņemšanā aizdomās turētais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs šodien Saeimā pieņemto aicinājumu viņam atkāpties vērtē kā «kā dokumentāli fiksētu politisku spiedienu» un atkāpties no amata neplāno, aģentūrai LETA pavēstīja Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš.

«Saeimas lēmums ir vērtējams kā dokumentāli fiksēts politisks spiediens uz Rimšēviču un Eiropas Centrālo banku. Nekā citādi to nevar novērtēt,» norādīja advokāts, kura paziņojums ir saskaņots ar klientu.

«Saeima ar šo lēmumu nodemonstrējusi, ka likumu, ja neapmierina tā regulējums, var neņemt vērā. Šāda rīcība nav savienojama ar tiesiskas valsts principiem. Ja jau rīkojamies šādi, tad tik pat labi Saeima varēja aicināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) pret Rimšēviču sākto kriminālprocesu izmeklēt rekordīsā laikā, piemēram, trīs mēnešos, un rezultāts būtu tāds pats,» paziņoja Vārpiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Katrs ceturtais darbinieks apsver iespēju mainīt pašreizējo darbu

Žanete Hāka, 27.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd darba tirgū vērojama situācija, ka darbinieku gatavība un atvērtība darba maiņai ir salīdzinoši augsta. To atklāj pētījumu kompānijas TNS veiktais pētījums par darba tirgus tendencēm.

Ceturtā daļa (24%) darbinieku šogad apsver iespēju mainīt savu pašreizējo darbu, bet desmitā daļa (13%) darbinieku nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā. Iespējams, ka arī starp šiem darbiniekiem atrodas svārstīgie – tie, kuri skaļi nesaka, bet patiesībā apsver darba maiņas iespēju. Savukārt divas trešdaļas (63%) darbinieku pašlaik vēl nav gatavi jaunu izaicinājumu pieņemšanai.

Riska grupas jeb darbinieki, kuri salīdzinoši biežāk apsver iespēju mainīt darbu, ir gados jaunāki darbinieki (18 - 29 gadu vecumā), kā arī darbinieki, kuri uzņēmumā nostrādājuši neilgu laiku (1 - 5 gadus), un rīdzinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Krūmane atkāpjas no amata; Brazovskis paliks

Dienas Bizness, 28.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja Irēna Krūmane nolēmusi atkāpties no amata.

«Esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties, jo uzskatu, ka radītā spriedze ap manu atrašanos šajā amatā tikai kavē komisijas pilnvērtīgu darbu, un jebkura politiska diskusija (plānotā Saeimas ārkārtas sēde) bremzē sektora stabilizāciju. Kā arī uzskatu, ka aktīvā komisijas rīcība, konstatējot iespējamo finanšu noziegumu, tika vērsta uz bankas aktīvu saglabāšanu, lai aizsargātu noguldītāju intreses, līdz ar to tā nevar būt par pamatu pārmetumiem par komisijas bezdarbību. Kā komisijas priekšsēdētāja vienmēr esmu pēc labākās sirdsapziņas rūpējusies par nekavējošu reakciju uz katru būtisku trūkumu komsijas darbībā, un ceru, ka pārējie komisijas padomes locekļi pilda savus pienākumus ar līdzvērtīgu atbildības sajūtu,» sacīja Krūmane.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas sniegto informāciju, Par Labu Latviju no Zemgales apgabala Saeimā iekļūs ar vienu deputātu, savukārt no Rīgas ar divām deputātu vietām.

No partiju apvienības Par Labu Latviju Zemgales apgabalā visvairāk mīnusus nopelnījusi Helēna Demakova, pavisam savācot 1240 svītrojumus.

Viņai seko Andris Šķēle ar 838 svītrojumiem.

Tomēr partijas kopvērtējumā Zemgalē, startējot kā pirmais numurs, viņš savācis visvairāk punktus - 6863. Otrajā vietā ir partijas trešais numurs Juris Dalbiņš ar 5593 punktiem. Savukārt H. Demakova ieņem pēdējo vietu 18 kandidātu Zemgales sarakstā.

Salīdzinājumā apvienības Vienotība Zemgales apgabala līdere Sarmīte Ēlerte ieguvusi 33965 punktus. Jāatgādina, ka A. Šķēle savu lēmumu kandidēt Zemgales apgabalā pamatoja tieši ar vēlēšanos konkurēt ar S. Ēlerti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvija saņem 2 milj. USD bibliotēku modernizācijai

, 03.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija ir saņēmusi papildus grantu 2 miljonu ASV dolāru apmērā no Bila & Melindas Geitsu fonda, lai paplašinātu pieeju jaunajām tehnoloģijām bibliotēkās, turpinātu bibliotekāru apmācību, kā arī īstenotu projekta ietekmes novērtēšanu un komunikācijas aktivitātes.

Granta līdzekļi tiks izlietoti, lai jaunās tehnoloģijas un e-pakalpojumi 874 Latvijas publiskajās bibliotēkās būtu vēl vienkāršāk pieejami iedzīvotājiem un turpinātu citus Latvijas publisko bibliotēku attīstības projekta „Trešais tēva dēls” pirmajā posmā sekmīgi sāktos darbus.

Grantu parakstīja Bila & Melindas Geitsu fonds un Latvijas Republikas Kultūras ministre Helēna Demakova. Projekta aktivitātes laika posmā no 2009. gada janvāra līdz 2010. gada jūnijam Latvijā īstenos valsts aģentūra „Kultūras informācijas sistēmas”, cieši sadarbojoties ar fondu un Latvijas bibliotēkām.

“Latvijas bibliotēku modernizācija, ko nes “Trešais tēva dēls”, ir neatņemama Nacionālās bibliotēkas projekta sastāvdaļa un viens no veiksmīgākajiem informācijas tehnoloģiju projektiem Latvijas vēsturē. Līdz šim man nav izdevies sastapt nevienu cilvēku, kurš būtu pret šo projektu noskaņots kritiski. Un tas nav pārsteidzoši, jo jaunās iespējas piekļuvei zināšanām, ko sniedz modernās informācijas tehnoloģijas, tagad ir par brīvu pieejamas 874 bibliotēkās visā Latvijā. Tas ir milzīgs solis uz priekšu informācijas pieejamības ziņā un ekonomikas modernizācijā Latvijā, " saka H. Demakova.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi kādreizējās kultūras ministres Helēnas Demakovas sūdzību par to, ka Vides ministrija 28 hektārus lielai teritorijai Siguldā ir noteikusi mikroliegumu, lai aizsargātu melno stārķi.

Tiesa noraidīja Demakovas pieteikumu par apstrīdētā Vides ministrijas lēmuma atcelšanu, ziņo LETA.

Administratīvā rajona tiesa jau 2009.gada 1.oktobrī noraidīja Demakovas pieteikumu par Vides ministrijas lēmuma atcelšanu attiecībā uz viņai piederošo 1/3 domājamo daļu nekustamā īpašuma, bet izbeidza tiesvedību Demakovas pieteikuma daļā, kas neskar viņas īpašumā esošās domājamās daļas. Demakova šo spriedumu pārsūdzēja Administratīvajā apgabaltiesā.

Demakova tiesā iesniegtajā pieteikumā norādījusi, ka Vides ministrijas noteiktā mikrolieguma teritorija attiecas uz viņas īpašumā esošo nekustamo īpašumu Pogiņas, kas atrodas Gaujas Nacionālā parka (GNP) ainavu aizsardzības zonā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Demisionējusī kultūras ministre Helēna Demakova atteikusies no sava 9.Saeimas deputāta mandāta, tādēļ Tautas partijas Saeimas frakcijai pievienosies Vaira Paegle.

Saeima ceturtdien apstiprināja V. Paegles deputāta mandātu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Demakova: tādu ministru-katastrofu, kāds bija Sprūdžs, Latvija vēl nebija pieredzējusi

Dienas Bizness, 31.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Varu gan pateikt, kas tieši «visu laiku labākajā» Dombrovska valdībā ir sapostīts pilnīgi neatgriezeniski. Tādu ministru-katastrofu, kāds bija Edmunds Sprūdžs, Latvija vēl nebija pieredzējusi,» intervijā izdevumam Sestdiena sacījusi ekspolitiķe Helēna Demakova.

Viņa pēc smagas slimības atgriezusies dzīvē, bet politikā atgriezties nevēloties.

«Mana dzīve divas trešdaļas gada rit Skrīveros. Ja man atbrauc viesi, dodamies uz Likteņdārzu, tās ir manas dzimtās vietas. Starp Ķegumu un Pļaviņām Daugavā slūžu ietekmē nemitīgi notiek ūdens svārstības. Tās izskalo Daugavas krastus. Kad Sprūdžs atnāca uz ministriju, viņa darbību rezultātā krastus pārstāja stiprināt. Līdz tam Latvenergo maksāja, šķiet, 800 000 latu gadā krastu stiprināšanai. Tagad Likteņdārzā un citur Daugavas krastā gada laikā jau ir izskaloti daudzi, daudzi koki. Stalti bērzi iekrituši Daugavā. Mana vietējā apokalipse,» stāstījusi Demakova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ar PLL politikā cer atgriezties vairāki aizgājušie

Agnese Margēviča, 08.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Par labu Latviju (PLL) 10. Saeimas vēlēšanās kandidēs arī Tautas partijas bijušie ministri – ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, veselības ministre Baiba Rozentāle un kultūras ministre Helēna Demakova, kura savulaik paziņoja par aiziešanu no politikas.

Kā zināms, ar pirmo numuru Zemgales vēlēšanu apgabalā startēs TP līderis Andris Šķēle un šīs būs viņa pirmās vēlēšanas kopš viņš oficiāli pameta politiku, 2003. gada janvārī noliekot 8. Saeimas deputāta mandātu. Arī H. Demakova kandidēs no Zemgales, bet M. Riekstiņš un B. Rozentāle – no Rīgas. Uz atgriešanos Saeimā cer arī kādreizējais Rīgas mērs Andris Ārgalis, kura vadībā TP iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās nespēja iekļūt galvaspilsētas domē. Arī A. Ārgalis savulaik ir nolicis 8. Saeimas deputāta mandātu, lai kandidētu Rīgas domes vēlēšanās. Viņš 10. Saeimā kandidēs no Rīgas vēlēšanu apgabala. Starp deputātu kandidātiem, kurus TP valde trešdienas vakarā deleģēja PLL sarakstam, minami arī esošās Saeimas deputāti Māris Kučinskis, Kārlis Leiškalns un Oskars Spurdziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Helēna Demakova bija viena no visspožākajām ministrēm, kāda vien ir bijusi, ar ļoti profesionālām, dziļām zināšanām, ar atzītu autoritāti arī ārpus Latvijas, intervijā laikraksta Diena pielikumam SestDiena sacījis Andris Šķēle. Viņš arī atzinis, ka partijas biedri «treknajos gados » neesot ieklausījušies visos viņa padomos.

Atbildot uz SestDienas jautājumu:

«Vai jūsu aiziešana no politikas nebija personiska krīze?» Tautas partijas līderis A. Šķēle stāstījis:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) nolēmis atkāpties no amata, teikts viņa šodien izplatītajā paziņojumā.

Šo lēmumu izraisīja nesaskaņas un šķelšanās koalīcijā saistībā ar iespējamo pārkāpumu izmeklēšanu Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Kā norāda Staķis, kopš Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām 2020.gadā viņš esot strādājis, lai Latvijas galvaspilsētā ieviestu modernas, ilgtspējīgas pārmaiņas un labākās pārvaldības prakses.

Viens no galvenajiem principiem viņam esot bijusi godīga pārvaldība, kas izpaužas kā atklāti konkursi, profesionāļi kapitālsabiedrību vadībā, nulles tolerance pret izšķērdību, korupciju vai politiskajiem ielikteņiem.

Šo principu viņš esot ievērojis, nododot izvērtēšanai informāciju par naudas izšķērdēšanu Rīgas domes Satiksmes departamentā, kā arī laikus par to informējot par satiksmes jomu atbildīgās Rīgas domes amatpersonas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Traģisko notikumu kontekstā Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce nolēmis atkāpties no amata, Db.lv apstiprināja ministrijā.

[Papildināta visa ziņa]

Viņš skaidroja, ka lēmums pieņemts saistībā ar šaubām par viņa rīcības ētiskumu sakarā ar viņa dzīvesbiedres vadītās labdarības organizācijas saņemtajiem ziedojumiem un viņa paša profesionālo darbību.

Iepriekš portāls Pietiek.com vēstīja, ka J. Pūces ģimene «netieši pārtiek no būvkompāniju, tostarp Re&Re ziedojumiem». J. Pūces dzīvesbiedre Zaiga Pūce ir viena no divām 2011. gadā dibinātās biedrības Ascendum oficiālajām amatpersonām ar tiesībām pārstāvēt to atsevišķi, vēstīja medijs. Bierības pērn saņemto dāvinājumu un ziedojumu sarakstā atrodama arī azartspēļu firma Alfor, kas ziedojusi 80 tūkst. Ls, Rietumu banka (60 tūkst. Ls), ātro kredītu uzņēmums 4Finance (50 tūkst. Ls), kā arī būvkompānijas – Arčers (10 tūkst. Ls), Binders (20 tūkst. Ls) un Re&Re (29,5 tūkst. Ls). Biedrības oficiālie mērķi ir «veicināt Latvijas augšupeju - ekonomisko, garīgo un sociālo - mērķtiecīgi atbalstot kultūru, zinātni, izglītību un pilsonisko sabiedrību».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovakar (4.martā) plkst. 19:30 Arēnā Rīga Kontinentālās Hokeja līgas 1. kārtas trešo spēli aizvadīs Rīgas Dinamo un Maskavas Dinamo.

Tā kā Kontinentālās Hokeja līgas 1. kārtas sērija tiek spēlēta līdz trīs uzvarām, rīdziniekiem vairs nav kur atkāpties, jo pirmās divas spēles Rīgas Dinamo zaudēja. Zaudējums šī vakara spēlē nozīmēs arī sezonas beigas Rīgas Dinamo.

Pirmo sērijas spēli Rīgas Dinamo zaudēja ar 0:4, bet otrajā zaudējums bija vēl smagāks – 1:7.

Jāatzīmē, ka cilvēkus, kuri apmeklēs šo spēli gaida pārsteigums. Katram šīs spēles apmeklētājam ieejot hallē tiks dāvāts, speciāli šim mačam izgatavots T-krekls, kuru uzvelkot skatītāji radīs neatkārtojamu efektu, jo visi Arēnas Rīga tribīnēs sēdošie līdzjutēji būs vienādas krāsas kreklos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Nav skolotāju – nav nākotnes: pēc trīs gadiem iedzīvosimies 14 000 STEM speciālistu trūkumā

Db.lv, 29.04.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī skolotāji sevis izvēlēto karjeras ceļu atzīst par prestižu un patiesi mīl strādāt ar bērniem un jauniešiem, statistika rāda, ka Latvijā pirmajos piecos darba gados no skolas aiziet 75% jauno skolotāju.

Šī mācību gada sākumā skolās trūka vairāk nekā 1000 pedagogu. Liela daļa no tiem ir dabas zinātņu un tehnoloģiju (STEM) skolotāji. Lai nodrošinātu STEM skolotāju paaudzes nomaiņu, tuvāko 10 gadu laikā ir jānodrošina aptuveni 2100 jaunu šīs jomas pedagogu jeb 210 skolotājus gadā. Šobrīd studijas absolvē vien 94 STEM skolotāji, turklāt ne visi turpina darbu skolās.

Ir aprēķināts, ka jau tuvāko trīs gadu laikā varam neiegūt aptuveni 14000 STEM speciālistus, jo nebūs skolotāju, kas viņus apmācīs. Tāpēc Izglītības un zinātnes ministrijai sadarbībā ar citām iestādēm un organizācijām ir steidzami jārod komplekss risinājums, lai noturētu esošos skolotājus profesijā un darbā Latvijā, un motivētu jauniešus apgūt šo sabiedrībai tik būtisko un perspektīvo profesiju. Pretējā gadījumā tas negatīvi ietekmēs mūsu valsts kopējo ekonomisko izaugsmi, jo darba tirgū nebūs augsti kvalificētu speciālistu, secināja eksperti 29. aprīlī notikušajā diskusijā “Skolotājs kā vietējais un starptautiskais zināšanu eksportētājs”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

airBaltic padomes loceklis Uldis Martinsons jau pagājušā nedēļā informēja Satiksmes ministriju, ka apsver iespēju atkāpties no amata lidsabiedrībā, jo nevēlas atteikties no saviem amatiem citās privātās kapitālsabiedrībās, kā to paredz likums Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā.

Par to Db.lv informēja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji. Jāpiebilst, ka otrdiena, 5 oktobris, bija pēdējā diena, kad U.Martinsonam bija jāpieņem lēmums – novērst interešu konfliktus vai atkāpties no padomes locekļa amata lidsabiedrībā airBaltic.

Satiksmes ministrija nav saņēmusi airBaltic padomes locekļa U.Martinsona iesniegumu nedz par atkāpšanos no amata, nedz apliecinājumu par interešu konflikta novēršanu.

Ministrija nekomentēs U.Martinsona kā partijas Jaunais laiks biedra skaidrojumu savam lēmumam. Vien norāda, ka šāds solis vēl vairāk apgrūtina valsts interešu aizstāvību airBaltic. Saskaņā ar Komerclikumu, ārkārtas akcionāru sapulci jaunas padomes apstiprināšanai var sasaukt ne ātrāk kā pēc mēneša. Līdz ar to visi aktuālie jautājumi, kuri risināšanai uzdoti padomei oktobrī netiks izskatīti. Db.lv jau rakstīja, ka nacionālās aviosabiedrības airBaltic padomes loceklis Uldis Martinsons atteicies no airBaltic padomes locekļa amata, jo šā brīža situācijā neredz ne mazāko iespēju valsts interesēs mainīt lēmumu pieņemšanu aviosabiedrībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atkārtoti prasa Ušakova demisiju

Elīna Pankovska, 20.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Referenduma rezultāti esot nodemonstrējuši rīdzinieku attieksmi pret Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC), kurš bijis aktīvs referenduma atbalstītājs, tādēļ Rīgas domes frakcijas Vienotība deputāti aicina Rīgas mēru atkāpties.

Savā paziņojumā viņi norāda: «Ņemot vērā, ka N.Ušakovs vienmēr sevi ir pozicionējis kā visu rīdzinieku mēru, rīdzinieki 18.februārī ir pauduši savu nostāju, tādējādi izsakot savu neuzticību Rīgas mēram Nilam Ušakovam”. Tādēļ frakcijas „Vienotība” deputāti aicina Rīgas domes priekšsēdētāju rīkoties atbilstoši rīdzinieku 18.februārī nodemonstrētajai attieksmei un atkāpties.»

Kā liecina provizoriskie referenduma rezultāti, Rīgā pret krievu valodu kā otru valsts valodu esot nobalsojuši 63,56 % balsstiesīgie rīdzinieki. Savukārt par nobalsojis krietni mazāks skaits rīdzinieku.

Jāmin gan, ka šī nav pirmā reize, kad opozīcijas deputāti lūdz Rīgas mēru atkāpties no amata. DB jau rakstīja, ka N.Ušakova paziņojums par vēlmi gaidāmajā referendumā balsot par krievu valodu, kā otru valsts valodu, izsauca neatkarīgo deputātu grupas neapmierinātību. Viņi uzsvēra, ka šis mēra paziņojums liek aizdomāties par N.Ušakova atbilstību valsts galvaspilsētas vadītāja amatam.

Komentāri

Pievienot komentāru