Biznesa tehnoloģijas

Design Scan piesaista 800 000 eiro

Db.lv, 23.12.2020

"Design Scan" platformas līdzdibinātājs Andrejs Kalijevs attālinātā sarunā ar investoru Alekseju Savčuku.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas jaunuzņēmums Staarter izveidojis mēbeļu iegādes platformu Design Scan un piesaistījis investīcijas 800 000 eiro apmērā.

Uzņēmuma plānos ir automatizēt mēbeļu pirkšanas un pārdošanas procesus ar neironu tīklu palīdzību.

Latvijā radītajā platformā atrodamas dažādu zīmolu mēbeles un interjera priekšmeti, kas ir arī reāli pieejami tirdzniecības vietās. Ikviens interesents, izmantojot “Design Scan” platformu var sazināties ar pārdevēju un uzdot jautājumus.

“Mēs gribam padarīt dzīvi vieglāku gan tiem, kuri pārdod, gan tiem, kuri vēlas nopirkt mēbeles. Pircējiem “Design Scan” ir mēbeļu iegādes platforma, kurā iespējams izvēlēties sev interesējošas preces un iegādāties tās. Mēs arī nodrošinām piegādi mājās. Saviem biznesa klientiem - mākslas galerijām, antīko mēbeļu tirdzniecības vietām un mēbeļu veikaliem - mēs palīdzam digitalizēt esošo piedāvājumu, kā arī atrisināt ar loģistiku un samaksu tiešsaistē saistītos jautājumus,” skaidro platformas līdzdibinātājs Andrejs Kalijevs.

Šobrīd lietotājiem jau ir pieejama “Design Scan” pirmā versija. Otrā versija ir izstrādes procesā un tā būs daudz sarežģītāka, jo iekļaus arī neironu tīklu radītās iespējas: “Paredzams, ka jau drīzumā “Design Scan” spēs pastāvīgi sadalīt kategorijās produktus, kas tiks pievienoti no jauna, un automātiski radīt tiem aprakstus. Dizaineri varēs “Design Scan” platformā augšupielādēt 3D attēlus, kas atspoguļo telpu izskatu. Platforma atpazīs objektus un piedāvās izvēlēties līdzīgus no pieejamo mēbeļu un interjera priekšmetu klāsta, kas turklāt uzreiz ir arī nopērkami. Un paredzams, ka neironu tīkli padarīs dzīvi vieglāku arī patērētājiem, kuri varēs augšupielādēt mēbeles vai interjera priekšmeta bildi, un “Design Scan” atradīs līdzīgāko no šobrīd pieejamā klāsta,” stāsta A.Kalijevs.

800 000 eiro uzņēmumā “Design Scan” ir investējis Latvijas goda konsuls Baltkrievijā un uzņēmējs Aleksejs Savčuks. “Mani interesē informācijas tehnoloģiju projekti. Iepriekš esmu daudz investējis ražošanā, taču vienmēr esmu gribējis būt daļa no mērogojama biznesa. Es tiešām ticu šī projekta dzīvotspējai. Turklāt nav nekādu ierobežojumu, lai tas veiksmīgi strādātu visā pasaulē. Mēbeļu tirdzniecības bizness ir otrais lielākais mazumtirdzniecības bizness pasaulē, uzreiz aiz alkohola tirdzniecības,” pamato A.Savčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru