Jaunākais izdevums

Mārketings un reklāma ir tikai neliela daļa no strukturizētas uzņēmējdarbības šodienas digitālajā vidē. Covid-19 izraisītās krīzes apstākļos arvien vairāk uzņēmumu pievērš lielāku uzmanību biznesa vadības un pārvaldības risinājumiem uzņēmējdarbībā.

“Dienas Biznesa” organizētā meistarklase “Kā padarīt biznesu veiksmīgāku” ļaus iepazīt nozares ekspertu dotos piemērus, kuros veiktās metodes palīdzējušas sasniegt praktiskus un vērā ņemamus rezultātus, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem, kas skar biznesa vadību un tās risinājumus. 22. septembrī “Dienas Biznesa” trešajā un noslēdzošajā šā gada tiešsaistes meistarklasē runāsim par investīcijām uzņēmējiem, pārvaldību un atbalstu biznesa attīstībai, biznesa efektivitāti un uzņēmēju pieredzi.

Meistarklasē uzstāsies:

Elvis Kvalbergs, “Excellent Latvia” valdes loceklis, – IT jomas profesionālis ar 20 gadu pieredzi, no kuriem 15 gadus pievērsies ERP programmatūru un grāmatvedības risinājumiem, lai palīdzētu dažādu nozaru uzņēmumiem paaugstināt darba efektivitāti un produktivitāti.

Elvis ir strādājis gan programmēšanā, gan vairāku IT jomas projektu un uzņēmumu vadībā. Uzņēmumā “HansaWorld” viņš ir vadījis starptautiskus projektus un strādājis par uzņēmēju konsultantu Austrālijā, kļuvis par uzņēmuma valdes locekli. No 2020. gada Elvis Kvalbergs ir valdes loceklis IT risinājumu uzņēmumā “Excellent Latvia”, kas nodrošina “Standard Books” un “Standard ERP” biznesa vadības sistēmas vairāk nekā 30 000 uzņēmumu Igaunijā un Latvijā. Elvis ir arī IT risinājumu uzņēmuma “Burti” vadītājs un tehnoloģiju uzņēmuma “Flex.bi” valdes loceklis un produktu vadītājs.

Arnis Blūmfelds, “Erst Finance” izpilddirektors, – finanšu sektora profesionālis ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi, no tiem lielākā daļa pavadīta finanšu nozarē, starp kuriem var minēt gan banku, gan nebanku uzņēmumus. Finanšu biznesu Arnis ir iepazinis no pašiem pamatiem, no bankas zvanu centra operatora izaugot līdz partneru departamenta vadītājam “Swedbank”.

Biznesa departamenta vadītājs Arnis bija arī telekomunikāciju uzņēmumā “Bite”, apdrošināšanas kompānijā “Balta” vadījis Rīgas reģionu. Pieredzi nebanku sektorā Arnis guvis tādās starptautiskās kompānijās kā “MetLife” un “Coface”, no 2019. gada ir “ERST Finance” izpilddirektors.

Meistarklasē runāsim par:

  • biznesa vadības risinājumiem;
  • biznesa vadības sistēmu integrācijas iespējām, efektīvu e-komerciju, grāmatvedību un biznesa datu analīzi tirdzniecībā;
  • atbalstu biznesa attīstībai;
  • biznesa efektivitāti – uzņēmēju pieredzi sasniegumos;
  • IT sistēmu integrācijām manuālajā darbā.

Programma:

Biznesa vadības sistēmu integrācijas iespējas

Kā nodrošināt efektīvu e-komerciju, B2B sadarbību, grāmatvedību un biznesa datu analīzi tirdzniecībā. IT sistēmu integrācijas manuālā darba samazināšanai.

Elvis Kvalbergs, “Excellent Latvia” valdes loceklis:

“Domājot, kā padarīt biznesu veiksmīgāku, noteikti ir vērts analizēt, cik efektīvi ir ikdienas rutīnas darbi un procesi. Cik daudz un kādi ir manuālie darbi? Cik daudz laika cilvēki pavada, veicot garlaicīgus darbus, ko var digitalizēt un automatizēt? Cilvēks ir daudz vērtīgāks par mašīnu. Mūsu klientu pieredze rāda, ka nereti garlaicīgus rutīnas darbus veic patiesi talantīgi cilvēki, kuru potenciālu daudz vērtīgāk būtu īstenot darbos, kas sniedz lielāku pievienoto vērtību uzņēmumam. Biznesa vadības sistēmu izmantošana un to integrācijas iespējas ir viens no veidiem, kā paaugstināt ikdienas procesu efektivitāti, darbinieku motivāciju, samazināt kļūdas un paveikt lietas ātrāk un lētāk gan e-komercijā, gan B2B sadarbībā, gan grāmatvedībā un biznesa datu analīzē.”

Biznesa efektivitāte - uzņēmēju pieredze un sasniegumi

Arnis Blūmfelds, “AS ERST Finance” izpilddirektors:

“Šodien efektivitāte balstās spējā pielāgoties un rīkoties ātri, fokusējoties nevis uz esošo problēmu un tās risinājumu, bet gan uzņēmuma ilgtermiņa mērķiem un vīziju, paredzot nākotnes izaicinājumus – tehnoloģiju pratību, darbaspēka trūkumu, tirgu mainību un cenu svārstības, globālos ekonomiskos satricinājumus. Dažbrīd tas nozīmē nākotnes potenciāla saskatīšanu pozīcijā vai idejā, kurai pašreizējā situācijā nav biznesa vērtības, un uzliek par pienākumu nemitīgi meklēt jaunas iespējas un attīstības virzienus. Kamēr vieni ilgtspējas faktorus uzlūko kā slogu, uzņēmumi ar dziļu izpratni par tās nozīmi jau maina bizness vidi un sasniedz jaunu biznesa izaugsmes līmeni arī pandēmijas laikā.”

LAIKS: 2021. gada 22. septembris | 10.00 – 12.00

VIETA: www.db.lv

DARBA VALODA: latviešu

DALĪBAS MAKSA NO 18. SEPTEMBRA:

Cena vienam pieslēgumam: 45 eiro + PVN

Pasākuma programma un reģistrēšanās meistarklasei šeit.

Pirmajās divās šā gada “Dienas Biznesa” meistarklasēs “Mārketinga stratēģija un pārdošana” un “Kā uzvarēt pandēmijas laikā – jēgpilnie zīmoli 2021. gadā” pieredzē dalījās vadošie speciālisti no uzņēmumiem SIA “BITE Latvija”, “Clear Channel Latvia”, “Havas Latvia mediju grupas” un aģentūras “MIXD”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitalizācijas sniegtās pašreizējās iespējas finanšu pārvaldībā līdz šim biežāk izmantojuši lielie uzņēmumi, jo tās dod iespēju strādāt efektīvāk, iegūt un analizēt datus jebkurā brīdī, kad nepieciešams, taču pilnībā to potenciāls joprojām nav izmantots, jo īpaši nelielo uzņēmumu segmentā.

Tādas atziņas skanēja biznesa vadības sistēmu izstrādes uzņēmuma Excellent Latvia sadarbībā ar LR Grāmatvežu asociāciju un Dienas Biznesu rīkotajā vebinārā Uzņēmuma finanšu procesu digitalizācija - klupšanas akmeņi un risinājumi.

Nenoliedzami Covid-19 pandēmija ir bijis būtisks stimuls digitalizācijai visur, kur vien tas iespējams, tomēr vēl joprojām nebūt nav izmantotas visas iespējas, ko tā varētu sniegt. Digitalizācija tiek uztverta kā konkurētspējas stiprināšanas, efektivitātes paaugstināšanas, izaugsmes un attīstības instruments. Diemžēl Latvija digitālo tehnoloģiju un to radīto iespēju izmantošanā uzņēmumos atpaliek ne tikai no Igaunijas un arī no Lietuvas, bet ir arī zem ES vidējā rādītāja tā redzams Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Future Retail konference fokusēsies uz tehnoloģiju inovācijām tirdzniecībā

DB, 10.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība Dienas Bizness sadarbībā ar StrongPoint, Tiki-Taka PAY, 220.lv, Excellent Latvia un Nielsen IQ 12.augustā aicina uz tiešsaistes konferenci Future Retail 2021: Tehnoloģijas un to inovācijas tirdzniecībā.

Dienas Biznesa organizētajā nozares konferencē, kuru moderēs Dienas Biznesa žurnāliste Armanda Vilciņa, pieredzē dalīsies labi zināmi speciālisti no ievērojamiem tirdzniecības un tehnoloģiju nozares uzņēmumiem: StrongPoint, Datakom, 220.lv u.c. Konferences dalībnieki rosinās paskatīties uz Latvijas tirdzniecības nozari un aktuālajiem izaicinājumiem tehnoloģiju progresa ietekmē.

"Mazumtirdzniecības nozare piedzīvo nepārtrauktu transformācijas procesu. Pēdējais gads ir bijis patiess izaicinājums, ar pastāvīgo dinamiku un nepieciešamību pielāgoties mainīgajai situācijai. Pandēmija vēl vairāk paātrināja noteiktu tehnoloģiju attīstību un lietošanu," par mazumtirdzniecības tehnoloģiju inovācijām un kādu tehnoloģisko progresu veicinājusi pandēmija, tiešsaistes konferences skatītājiem pastāstīs Darjus Lapienis, StrongPoint pašapkalpošanās risinājumu direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #40

DB, 26.10.2021

Dalies ar šo rakstu

Turpinām rakstu sēriju Otro personu TOP5 Latvijā - par priekšnieku ēnā esošajām amatpersonām, kas faktiski vada iestādi, nosaka tās īstenoto politiku. Nr.4 šajā sarakstā - Sandra Kārkliņa-Ādmine, pašlaik Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes direktora vietniece.

Vēl 26.oktobra žurnālā Dienas Bizness lasi:

  • Aktualitāte - drīkst vai nedrīkst atlaist nevakcinētu darbinieku? Problēmu skaidro LU Juridiskās fakultātes prodekāne, Valststiesību zinātņu katedras vadītāja, tiesību zinātņu doktore (Dr.iur.), zvērināta advokāte Annija Kārkliņa.
  • Statistika - ielūkojamies valsts budžeta būtiskākākajās tendencēs.
  • Valsts un uzņēmēju interešu kontekstā aplūkojam ieceri no 2023. gada ieviest minimālo uzņēmuma ienākuma nodokļa likmi globālajām kompānijām. Kā tas ietekmēs biznesu Latvijā?
  • Jaunums būvmateriālu ražošanā - UPB Liepājā ražos vēl sarežģītākas dzelzsbetona konstrukcijas.
  • Situācija tūrisma jomā pandēmijas apstākļos. Lielākā daļa Baltijas viesnīcu un kūrortu vēl nav atkopušies no iepriekš radītajiem Covid-19 pandēmijas zaudējumiem, jaunie ierobežojumi Latvijā situāciju tikai pasliktina.
  • Globālā tendence - investīcijas luksusa priekšmetos. Augstas klases vīna, pulksteņu, mākslas darbu, dažādu kolekcionējamu lietu un pat augstas klases rokassomiņu iegāde ar domu nākotnē pārdot var būt izdevīgāka par ieguldījumiem akcijās.
  • Portrets - SIA Philip Morris Latvia vadītājs Jurģis Petris.
  • Sadarbībā ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs - e-Identitātes apliecināšana un pārbaude digitālajā vidē kļūs drošāka.
  • Brīvdienu ceļvedis - Elvis Kvalbergs, SIA Excellent Latvia Latvia valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība “Dienas Bizness” 20. maijā organizē bezmaksas vebināru uzņēmējiem “Atbalsts biznesa transformācijai”, lai sniegtu izsmeļošu informāciju par dažādu institūciju sniegtajām atbalsta iespējām un piedāvātajiem finanšu rīkiem uzņēmējiem, kā arī rastu jaunas atziņas no uzņēmēju pieredzes stāstiem.

Vebināru veidos divas daļas: atbalsts uzņēmējiem un uzņēmēju pieredze un sasniegumi.

Programma:

10.20 – 10.25 Pasākuma atklāšana

10.25 – 10.45 Aizdevums uzņēmumiem, kad ar banku ir par “īsu”

Ģirts Milgrāvis, FlyCap AIFP partneris

10.45 – 11.05 Uzņēmuma transformācija, veicot riska kapitāla piesaisti

Ivars Skrebelis, “Cannelle Bakery” valdes priekšsēdētājs

11.05 – 11.25 Kapitāla tirgus instrumenti uzņēmuma attīstībai

Kristiāna Janvare, Signet Bank Investīciju pārvaldes vadītāja

11.25 – 11.45 Uzņēmums mainīsies. Vai IT sistēmas tiks līdzi?

Elvis Kvalbergs, “Excellent Latvia” valdes loceklis

11.45 – 12.05 E-komercija – kā iespēja palielināt klientu loku un diversificēt riskus

Komentāri

Pievienot komentāru