Citas ziņas

Diskriminācijas mazināšanai paredzēti vairāk nekā 5,7 miljoni eiro

Žanete Hāka, 13.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Sabiedrības integrācijas fondam sagatavot un iesniegt projekta iesniegumu Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansējuma saņemšanai, lai īstenotu pasākumus diskriminācijas riskiem pakļauto iedzīvotāju integrācijai sabiedrībā un darba tirgū.

Šim mērķim no ESF paredzēti vairāk nekā 5,7 miljoni eiro, informē CFLA.

Pasākuma mērķis ir mazināt nodarbinātības un pilnvērtīgas sociālekonomiskas iekļaušanas šķēršļus sociālās atstumtības un diskriminācijas riskiem pakļautajiem iedzīvotājiem, piemēram, pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, no vardarbības cietušas personām, cilvēkiem, kuri pakļauti diskriminācijas riskam vecuma, etniskās piederības, invaliditātes vai zema izglītības līmeņa dēļ, kā arī patvēruma meklētājiem un bēgļiem.

Projekta īstenošanas laikā līdz 2022. gada nogalei atbalstu plānots sniegt 3100 nelabvēlīgā situācijā esošiem iedzīvotājiem. Paredzēts, ka 1800 no atbalstu saņēmušajiem sāks darba meklējumus, iesaistīsies izglītības paaugstināšanā vai kvalifikācijas ieguvē un nodarbinātībā.

Ierobežotajā projektu iesniegumu atlasē līdz š.g. 12. maijam projekta iesniegumu ir uzaicināta iesniegt sabiedrības integrāciju veicinošā iestāde Latvijā – Sabiedrības integrācijas fonds, savukārt atbildīgās iestādes funkcijas pilda Labklājības ministrija.

Pasākuma ietvaros pieejamais kopējais attiecināmais finansējums ir 6 813 045 eiro, tai skaitā ESF finansējums – 5 791 088 eiro un valsts budžeta finansējums – 1 021 957 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru