Citas ziņas

Diskutēs par brendingu un konkursu "Baltic Brand 2005"

Andris Zeļenkovs [email protected], 08.03.2005

Jaunākais izdevums

9.martā notiks konkursa "Baltic Brand'2005" dalībnieku diskusija par zīmolu - līderu izveides īpatnībām Latvijā. Preses konferencē konkursa organizatori - Latvijas Biznesa skola un mārketinga komunikāciju aģentūra „Alfresco” - iepazīstinās ar konkursa „Baltic Brand 2005” norises gaidu un pirmajiem dalībniekiem. Konkursa dalībnieki diskutēs arī par zīmolu - līderu potenciāla izvērtēšanu un par zīmolu attīstības stratēģijām pēc iestāšanās Eiropas Savienībā. Diskusijā piedalisies - Oksana Sivokobiļska, bankas “Hansabanka” reklāmas daļas vadītāja, pagājuša konkursa Baltic Brand ’2004 uzvarētājs Baltijas nominācijā; Sanita Beķere, “Elvi”, mārketinga daļas vadītāja; Armands Artihovičs, “Tukuma piens”, mārketinga speciālists; Zoja Golubeva, “Ķekavas putnu fabrika”, mārketinga daļas vadītāja. Diskusiju vadīs reklāmas agentūras "Young & Rubicam / garage 4x4 Riga" (SIA "Garāža 4x4") klientu servisa direktors Ģirts Ozoliņš. Konkursu „Baltic Brand 2005” jau otro gadu organizē Latvijas Biznesa skola un mārketinga aģentūra „Alfresco”. Pagājušā gadā konkursā piedalījās vairāk nekā piecdesmit uzņēmumi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Pagājušā gada labākā Baltijas zīmola titulu ieguva Hansabanka. Uzvarētāju vidū bija Latvijas gada zīmols Kontaktu centrs 118, Lietuvas gada zīmols „Karūna” un Igaunijas gada zīmols „Rock”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konkursam "Baltic Brand ‘2005" pieteikušies 47 zīmoli

Andris Zeļenkovs [email protected], 10.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savus pieteikumus dalībai konkursā "Baltic Brand‘2005" jau ir iesnieguši 47 zīmoli (brendi), starp kuriem tādi pazīstami zīmoli kā - Hansabanka, Hansa Līzings, Tukuma piens, Ķekavas putnu fabrika, Bauskas alus, Olainfarm, Jacobs, Santamaria, Zundas mēbeles, Elvi, Viči, Esva u.c. Konkursa "Baltic Brand'2005" gaitā, kurš notiek jau otro gadu un tika pasludināts 2004.gada 6.decembrī, tiks noteikti labākie Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī Baltijas brendi. “Augsts uzņēmuma zīmolu novērtējums ir uzņēmuma vērtība, konkurētspējas apliecinājums un arī klientu ieguvums, jo šāda atzinība norāda uz to, ka zīmoliem ir laba reputācija. Tāpēc ir ļoti vērtīgi, ka ir izveidots šāds konkurss "Baltic Brand", kas palīdz novērtēt zīmolus un it īpaši ka tas notiek visās trīs Baltijas valstīs - tieši tagad, kad mūsu zīmoliem jāsāk sīva cīņa ar Eiropas preču zīmēm. Es ceru, ka uzņēmēji novērtē šo konkursa aktualitāti un pieteiksies uz šo konkursu, lai konkurence būtu pēc iespējas sīvāka un rezultāti tādējādi objektīvāki.” – stāsta Imants Krūmiņš, kontaktu centra 118 direktors, kas tika atzīts par labāko Latvijas zīmolu pirmajā konkursā "Baltic Brand'2004". Konkursa "Baltic Brand'2005" uzvarētāji iegūs iespēju izmantot „labākā brenda“ titulu reklāmā, uz preču iepakojuma. Bez tam, konkursa dalībnieki varēs izmantot iegūtos pētījuma rezultatus un ekspertu vērtējumus savās mārketinga darbībās. Līdzīgi pētījumi kalpo kā labs atspēriens uzņēmuma mārketinga stratēgijas korekcijā un palīdz novērtēt uzņēmuma pozīcijas tirgū. Atgādinām, ka iepriekšējā gadā konkurss piesaistīja vairāk kā 50 dalībniekus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Dalībnieku vidū nonāca visu trīs valstu lielakās bankas, kā arī paši populārākie preču un pakalpojumu ražotāji. Par Baltijas labāko brendu tika atzīts zīmols Hansabanka. Interesanti ir atzīmēt, ka daži iepriekšējā gada konkursa dalībnieki, piemēram, Kontaktu centrs 118, šobrīd ir kļuvuši par konkursa organizētāju partneriem un sniedz atbalstu konkursa telemārketinga organizēšanā. Uzvarētāju apbalvošana ir plānota š. g. maijā, Rīgā, 7. Baltijas Ekonomikas Foruma ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konkursam "Baltic Brand 2005" tiek pagarināts pieteikumu pieņemšanas termiņš

Andris Zeļenkovs [email protected], 11.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursam "Baltic Brand'2005" ir pagarināts reģistrāciju pieņemšanas termiņš – pieteikumi no dalībniekiem tiks pieņemti līdz 22.martam. “Šogad, sakarā ar pieaugošo interesi par konkursu, mēs gribētu dot mūsu dalībniekiem vēl vienu nedēļu pieteikumu iesniegšanai,” stāsta konkursa projekta vadītājs Vladimirs Korickis. "Baltic Brand‘2005" ir profesionāls konkurss Baltijā, kurā tiek vērtēti uzņēmumu rezultāti zīmolu (brendu) radīšanā un virzīšanā. Dalība konkursā, kas varbūt pat nav nesusi uzvaru vai apbalvojumu kategorijā, uzņēmēju un ekspertu vidū ir uzskatāms kā nopietns ieguvums un priekšrocība. “Brendiem, kas piedalās konkursā, jābūt izplatītiem vienā vai visos trīs Baltijas tirgos un tiem jābūt sasniegušiem tirgū pierādītiem rezultātiem,” teic Vladimirs Korickis. Pieteikumi, kurus ir saņēmusi konkursa orgkomiteja, tiek vērtēti gan no profesionālās ekspertu komisijas puses (pēc kritērijiem: atpazīstama brenda pozicionēšana, pozicionēšanas atbilstība patērētāju vajadzībām un vēlmēm, stratēģiskā konsekvence brenda attīstībā), gan arī izejot no patērētāju viedokļa , kas tiek iegūts ar tirgus pētījuma palīdzību (pēc kritērijiem: brenda atpazīstamība, patērētāju lojalitāte brendam un brenda vērtība). Šogad konkursam ir iesniegti 49 pieteikumi, kas jau ir sasniedzis iepriekšējā gada līmeni. Starp reģistrētajiem konkursa dalībniekiem ir tādi atpazīstami zīmoli kā - Hansabanka, Hansa Līzings, Tukuma piens, Ķekavas putnu fabrika, Bauskas alus, Jacobs, Santa Maria, Zundas mēbeles, Elvi, Viči, Esva u.c. “Pieteikumu šogad būs vairāk, jo tirgus ir kļuvis profesionālāks un sarežģītāks. Konkursā tiek novērtēta spēja strādāt konkurējošā vidē un sasniegt rādītājus, kuri demonstrē zīmola spēku un potenciālu” - informē projekta vadītājs. Pēc konkursa organizētāju domām, paaugstināta interese par konkursu liecina, ka uzņēmumi stingri apzinās zīmola mērķi un novērtē to kā instrumentu. Uzvarētāju vārdi tiks pasludināti svinīgajā apbalvošanas ceremonijā, kura norisināsies š. g. 19. maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sākas ADwards festivāls

Imants Liepiņš [email protected], 21.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas līdz ceturtdienai norisināsies Latvian Art Directors Community (LADC) rīkotais radošās izcilības festivāls Adwards. Tajā par Adwards ordeņiem cīnīsies Latvijas reklāmas aģentūru, dizaina grupu, arhitektu biroju, filmu un skaņu studiju pārstāvji un radošie talanti. Latvijas reklāmas un dizaina speciālisti iesniedza gandrīz 250 darbus. Iesniegtie Latvijas profesionāļu darbi līdztekus ievērojamiem, pēdējos piecdesmit gados tapušiem reklāmas darbiem būs apskatāmi DDB sagatavotajā izstādē «Reklāma, kas izmainīja reklāmu» bijušās rūpnīcas Sarkanais Kvadrāts telpās. Sadarbībā ar Latvijas institūtu rīt notiks Latvijas tēla konference, kurā biznesa vides eksperti un politiķi ar Latvijā un pasaulē atzītiem reklāmas speciālistiem diskutēs par valsts tēla nozīmi un nepieciešamību. Ar pieredzi darbā ar Eiropas un citu pasaules valstu brendingu iepazīstinās DDB Worldwide Group priekšsēdētāja vietnieks Ervē Brosārs, bet Šveices vēstniece Latvijā Anne Botī stāstīs par Šveices uzsākto brenda kampaņu un tās rezultātiem šobrīd. Adwards laikā būs iespējams apmeklēt semināru un meistardarbnīcu programmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiek valsts tēla brendinga konference

Imants Liepiņš [email protected], 22.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien radošās izcilības festivāla Adwards laikā notiek Latvijas tēla konference, kurā biznesa vides eksperti un politiķi ar Latvijā un pasaulē atzītiem reklāmas speciālistiem diskutēs par valsts tēla nozīmi un nepieciešamību. Ar pieredzi Eiropas un citu pasaules valstu tēlu brendingu iepazīstinās DDB Worldwide Group priekšsēdētāja vietnieks Ervē Brosārs (Hervé Brossard), bet Šveices vēstniece Latvijā Anne Botī (Anne Beauty) stāstīs par uzsākto Šveices kampaņu un par tās rezultātiem šobrīd.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju, startup, politikas un dzīvesstila festivāls Digital Freedom Festival pulcēs vairāk nekā 1500 dalībnieku no visas pasaules. Šā gada jaunumi - Investoru diena, Digital Freedom Festival Campus meistarklases un 24 stundu biohacking retrīts, informē pasākuma rīkotāji.

«Digital Freedom Festival būs pirmā tehnoloģiju konference jaunajā Latvijas simtgadē. Nākotni kontrolēs tie, kas kontrolē tehnoloģijas. Tādēļ vedam uz Rīgu pasaules līmeņa zināšanas un kontaktus, lai stiprinātu savu vietu digitālajā revolūcijā. Novēlam Latvijai kļūt par reģiona līderi tehnoloģiju inovāciju jomā un pārsteigt pasauli,» saka Digital Freedom Festival līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa.

Festivālā 30. novembrī diskusijas par digitālo nākotni notiks uz 5 skatuvēm. Uz galvenās - «Nākotnes skatuves» - apspriedīs tehnoloģiju ietekmi uz politiskajiem procesiem un veselības jomu, diskutēs par mākslīgo intelektu un aizspriedumiem, mūsdienīgu pilsētu dizaina veidošanu u.c. tēmām. Runātāju vidū būs mākslīgā intelekta pētniece un inženiere Hanana Salama (Hanan Salam) no Francijas, lielpilsētu dizainers un humānākas urbānās vides radītājs Mīkaels Kolvils-Andersens (Mikael Colville-Andersen) no Dānijas, pasaulē lielākās ģenētikas datu glabāšanas un apmaiņas platformas pārstāvis Henrī Iness (Henry Ines) no ASV un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pandēmija un ģeopolitika jau ir radījuši savu ietekmi uz transporta un loģistikas pakalpojumiem, perspektīvā nozīmīgu lomu spēlēs arī ES Zaļais kurss.

Par nozares politiku, situāciju nozarē, kā arī tās attīstības perspektīvām Latvijā diskutēs SIA Izdevniecība Dienas Bizness sadarbībā ar VAS Latvijas dzelzceļš, VAS Latvijas Pasts, SIA Omniva un SIA Hansab organizētajā profesionāļu konferencē Loģistika un transports, kas notiks šā gada 24. februārī.

DB konference: Loģistika un transports - Latvijas konkurētspēja globālajā tirgū 

“Izdevniecība Dienas Bizness” sadarbībā ar “Latvijas Dzelzceļš”, “Latvijas Pasts”,...

Transports un loģistika bija un ir viena no būtiskākajām Latvijas tautsaimniecības nozarēm. Nozare saskaras ar vairākiem būtiskiem izaicinājumiem vienlaicīgi. Proti, Covid-19 pandēmija ir izraisījusi straujas pārmaiņas globālajās piegādēs, vienlaikus epidemioloģisko prasību un cilvēku veselības risku mazināšanas nolūkā ir pieaudzis pieprasījums pēc šādu piegāžu pakalpojumiem. Bez tam jāņem vērā, ka perspektīvā arvien lielāka ietekme transporta segmentā būs Eiropas Savienības Zaļajam kursam. Savukārt neprognozējamā ģeopolitiskā situācija būtiski apgrūtina ilgtermiņa plānošanu, jo viss var mainīties vienā brīdī.

Proti, starptautiskās sankcijas skārušas kaimiņvalsts Baltkrievijas produktus, kuru transportēšanai tika izmantota transporta un loģistikas infrastruktūra, bet jaunas lielo preču grupu kravas īsā laikā piesaistīt pašreizējos apstākļos ir ļoti izaicinoši. Pēdējie gadi nozarei ir bijuši sarežģīti, jāņem arī vērā, ka tika uzsākta Rīgas un Ventspils ostu pārvaldes reforma. Nozare ir pierādījusi, ka tā spēj strādāt šādos apstākļos, kad būtībā jārisina vienādojums ar vairākiem nezināmajiem.

Izaicinājumi un risinājumi

Nenoliedzami, ka Covid-19 pandēmija ir radījusi ne tikai globālas pārmaiņas, kuras ietekmē arī transportu un loģistiku, ne vien Latvijā, bet arī visā pasaulē. Par to, kādi ir izaicinājumi šajās nozarēs un attiecīgas iespējas 2022. gadā, atbildi Satiksmes ministrijas, VAS Latvijas dzelzceļš, Latvijas Stividoru asociācijas un Latvijas autopārvadātāju eksperti centīsies rast atbildes jau konferences pirmajā daļā. Reaģējot uz pandēmijas situāciju visā pasaulē, mainījās tirdzniecības plūsmas, arī izmantotie transporta veidi un maršruti starp Āziju un Eiropu.

Līdztekus tam savu ietekmi radījusi energoresursu cenu straujā sadārdzināšanās, kas savā ziņā ir veicinājis šādu (piemēram, akmeņogļu) kravu tranzītu, vienlaikus degvielas sadārdzinājums ietekmē arī pakalpojumu cenu. Neraugoties uz minēto, Latvijas transporta un loģistikas nozare meklē jaunas iespējas. Uzmanības fokusā būs arī pandēmijas radītās problēmas nozarei, vienlaikus meklējot atbildes uz šādiem svarīgiem jautājumiem: kas nepieciešams nozarei no politikas veidotājiem; kādi ir iespējamie jaunie attīstības virzieni un to perspektīvas. Latvijas transporta un loģistikas nozare var piedāvāt pakalpojumus un risinājumus lielu apjomu beramkravu, lejamkravu, ķīmijas, lauksaimniecības produkcijas, ģenerālkravu un konteineru tranzīta pārvadājumiem.

Transportam un loģistikai ir nepieciešama atbilstoša infrastruktūra un investīcijas tās attīstībā. Diskusijā par globalizācijas ietekmi uz loģistiku, par jaunu partneru meklējumiem risinājumus iezīmēs Rīgas brīvostas, Ventspils brīvostas un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldītāji. Attālinātā tirdzniecība prasa piegādātāju attīstību Pandēmijas ietekmē cilvēki daudzas preces nevarēja iegādāties klātienē, klāt nāca arī vēlme izvairīties no inficēšanās riskiem ar Covid-19, daudzi iedzīvotāji priekšroku dod preču iegādei interneta veikalos ar piegādi uz viņiem tuvākajiem saņemšanas punktiem (pakomātiem), kā ietekmē būtiski pieaudzis pieprasījums pēc šādu pakalpojumu sniedzējiem.

Vienlaikus nenoliedzami, ka arī pasta kompānijai ir savi – jauno laiku – izaicinājumi. “Ir izaicinājumi – ir risinājumi! Visā Eiropas Savienībā jāatmuito sūtījumi no pirmā centa, un mūsu atbilde ir gan muitas brokera pakalpojumi, gan ērta atmuitošana īpašā lietotnē. Bet sūtījumus no jebkuras valsts un jebkura piegādātāja piedāvājam saņemt, nepametot mājas, jo mājās ir visa dzīve un arī mūsu risinājums – mājas pakomāts! Jo globālais = lokālais!” tā situāciju raksturo VAS Latvijas Pasts valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Savukārt SIA Omniva Latvija Pārdošanas nodaļas vadītājs Māris Kuļikovskis uzsver: “Darīt to, kas izdodas vislabāk! Bet tādus atbalsta procesus kā sūtījumu loģistika, iepakošana un uzglabāšana uzticēt tam, kasto dara efektīvāk – izdevīgāk un ātrāk! Tā ir šodienas formula biznesa izaugsmei un ilgtspējai.”

Industriālo parku iespējas

Arī Latvijā – Ventspilī un Liepājā – ir izveidotas industriālās zonas, kurās tiek ražoti dažādi produkti un izstrādājumi, kuru piegādēm to patērētājiem ārzemēs izmanto šīs pašas ostas. Par to, kā uz industriālo teritoriju veidošanu raugās investori, diskutēs eksperti. Jāņem vērā, ka, attīstot jaunas industriālo parku teritorijas, ir jābūt pielāgotai nepieciešamajai transporta un loģistikas infrastruktūrai. Tieši industriālo teritoriju attīstība ostās ir viena no iespējām, kuru izmantojot var sasniegt labus rezultātus. Jauno iespēju meklējumos Viena no svarīgākajām diskusijām ir un būs par tā dēvēto jauno (atbilstošu gan ES Zaļajam kursam, gan jaunajai situācijai Eiropā) transporta un loģistikas stratēģiju.

Latvijas transporta un loģistikas nozare var piedāvāt efektīvus, ekonomiskus un drošus pakalpojumus un risinājumus lielu apjomu beramkravu, lejamkravu, ķīmijas, lauksaimniecības produkcijas, ģenerālkravu un konteineru tranzīta pārvadājumiem. Proti, būs jāmeklē jauni transporta koridori, jāpiesaista tādu kravu īpašnieki (pārvadātāji), kuri līdz šim Latvijas tranzīta koridoru kaut kādu iemeslu dēļ nav izmantojuši vai arī to darījuši reti. Transporta, tranzīta sektoru ietekmēs arī klimata neitralitātes sasniegšanas mērķi, tostarp siltumnīcu gāzu emisiju samazināšana, kas prasīs zaļāku transportu, kur viens no iespējamajiem finanšu avotiem ir Eiropas Savienības līdzfinansējums. Vēl viena iespēja ir veidot Rīgu kā gaisa kravu tranzīta centru Baltijā. Par šīm jaunajām iespējām diskutēs Ārvalstu investoru padomes Latvijā un Latvijas Loģistikas asociācijas vadītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd visi uzņēmēji saprot: strādāt kā līdz šim, nozīmē strauju bojāeju, un patreiz jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. Tamdēļ pēc uzņēmēju ieteikuma laikraksts Dienas bizness sadarbībā ar Fontes š.g. 18. decembrī Rīgā, viesnīcā Reval Hotel Latvija (Elizabetes ielā 55) rīko forumu Kā strādāt pārmaiņu laikā?.

Forums tiek rīkots kā diskusija starp ekspertiem un uzņēmējiem, un galvenais mērķis ir atbildēt uz jautājumu – ko darīt Latvijas uzņēmējam, lai uzņēmums veiksmīgi darbotos arī saspringtos apstākļos? Forumu moderēs un diskusijas vadīs laikraksta Dienas bizness galvenā redaktore Dace Andersone.

Forums Kā strādāt pārmaiņu laikā? plānots četrās tematiskās diskusijās, un katrā diskusija uzstāsies attiecīgās nozares spējīgākie Latvijas eksperti.

1. diskusija: Vadība un personāla vadība.

- Darba tirgus un atalgojuma tendences.

- Kā mainīt darbu izpildes mērījumus un atalgojuma struktūru?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 13. maijam

Dienas Bizness, 13.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

10:00 Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē galīgajam lasījumam gatavos Patērētāju tiesību aizsardzības likuma grozījumus.

10:00 Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 1. lasījumā skatīs Kredītiestāžu likuma grozījumus un 2. lasījumā skatīs Noguldījumu garantiju likuma grozījumus.

11:00 Panasonic iepazīstinās ar jaunākajiem plazmas televizoriem, kā arī demonstrēs jaunāko fotoaparātu un videokameru funkcionālo sniegumu.

12:00 Latvijas lielo pilsētu mēri Rīgā tiksies ar LR Labklājības ministru Uldi Auguli, lai pārrunātu LR

Labklājības ministrijas pārziņā esošās ES fondu aktivitātes un jautājumus par bezdarbnieku sociālajiem

pabalstiem un nodarbinātības veicināšanu. Tikšanos rīko Latvijas Lielo pilsētu asociācija;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atkritumu karš: Nelsens pieķer L&T nepatiesu ziņu pinekļos

, 09.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums L&T izplata nepatiesas ziņas, Db.lv pavēstīja SIA Nelsens padomes priekšsēdētājs Ēriks Zaporožecs.

Atsaucoties uz masu medijos izskanējušo informāciju un nepamatoto viedokli par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanas iepirkumu konkursiem vairākās namu pārvaldēs Rīgas pilsētā, kā arī to, ka masu medijos atspoguļotais viedoklis ir tendenciozs attiecībā pret SIA Nelsens, uzņēmums piedāvā savu redzējumu par RP SIA Vecmīlgrāvis, RP SIA Valdemāra nami, SIA Sarkandaugava, RP SIA Pļavnieku nami atkritumu apsaimniekošanas konkursu nolikumos ietvertām prasībām un to rīkošanas procedūru. Turpmāk - uzņēmuma Nelsens vadības izklāsts pretrunīgajai situācijai.

Rīgas domes apstiprinātais Rīgas pilsētas atkritumu apsaimniekošanas plāns 2006.-2012. gadam ir izvirzījis par mērķiem attīstīt konkurenci atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanā, kā arī ievērot un attīstīt vides aizsardzību Rīgas pilsētas teritorijā, uzlabojot atkritumu radīto ietekmi uz vidi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas melnajam balzamam esot naftalīna smarža

, 18.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumi, kuru ražošanā joprojām ir produkti, kuriem bija laba atpazīstamība un augsts novērtējums padomju gados, ne vienmēr pilnvērtīgi ekspluatē zīmola vēsturiski sniegtās iespējas.

Par to liecina sabiedrisko attiecību un socioloģisko pētījumu kompānijas A.W.Olsen & Partners veiktā mārketinga ekspertu un vadošo akadēmisko spēku aptauja, kuras mērķis bija noskaidrot populārākos Latvijas pārtikas produktus ar senu vēsturi, kas tiek ražoti arī mūsdienās.

Kā liecina aptaujas rezultāti, visbiežāk zīmola nosaukums netiek saistīts ar konkrētu ražotāju vai arī tiek norādīts uz vāju zīmola attīstību atjaunotās neatkarīgās Latvijas mārketinga vidē.

Projektu darba grupa atlasīja desmit zīmolus, kas tirgū ir vairāk nekā 17 gadus. Ekspertiem tika dota iespēja novērtēt šos zīmolus, kā arī sarakstu papildināt ar viņuprāt līdzvērtīgiem populāriem zīmoliem. Anketēšanas rezultātā par atpazīstamāko tika atzīts Rīgas melnais balzams. Augstu atpazīstamību izpelnījās Krievijā iecienītais Latvijas zīmols Rīgas šprotes eļļā. Savukārt konfekšu fabrikas Laima konfekte Serenāde, kas nesen svinēja 70.gadu jubileju, ierindojās ceturtajā vietā, sev priekšā palaižot vēl vienu alkoholisko dzērienu zīmolu Rīgas šampanietis. Kā atpazīstamākais graudu izstrādājumu zīmols tika minēts graudaugu pārslu zīmols Herkuless.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

8. decembrī zinātnes centrā AHHAA, Tartu (Igaunija) 2.reizi notiks sTARTUp Day 2017 biznesa festivāls. Pasākuma galvenā tēma šogad ir «From Zero To Hero» - savos veiksmes stāstos dalīsies dažādu starptautisku startup uzņēmumu vadītāji, kas savu biznesu ir uzsākuši ar ierobežotu resursu daudzumu.

Šā gada tēmas ir saistītas ar produktu attīstīšanu, biotehnoloģijām, brendingu, datu drošību, kosmosa tehnoloģijām utt. No agra rīta līdz vēlam vakaram festivāla dalībniekiem būs iespēja apmeklēt dažādus pasākumus. Galvenie pasākumi notiks uz 4 skatuvēm un 2 darbnīcās.

Visas dienas garumā uzņēmumu pārstāvjiem būs iespēja prezentēt sevi potenciālo nākotnes investoru, partneru un klientu priekšā. Savukārt uz Swedbank firelight skatuves interesentiem būs iespēja vērsties pēc padoma pie labi pazīstamiem cilvēkiem.

«Tartu ir bijis atspēriena punkts vairākiem globāliem tehnoloģiskajiem uzņēmumiem un izgudrojumiem. Labvēlīgā pilsētvide un ievērojamais IKT uzņēmumu daudzums veicina veselīgu konkurenci un iedvesmo uzņēmumus iekarot pasauli. Ņemot vērā augstāko izglītības iestāžu un startup uzņēmumu blīvumu pilsētā, es ticu, ka Tartu ir īstā vieta tādam biznesa festivālam kā sTARTUp Day,» uzskata Tartu pilsētas mērs, Urmas Klaas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīpsalas hallē oktobrī norisināsies biznesa tehnoloģiju izstāde un konferences Riga Comm 2018, kur varēs iegūt praktiskas zināšanas par jaunākajām tehnoloģijām un inovācijām.

«Veidojot «Riga Comm» saturu, ļoti domājām par mūsu apmeklētāju vajadzībām. Tās ir ļoti dažādas, tāpēc piedāvājam 10 konferences dažādām interesēm – sākot no mārketinga, produktivitātes un finanšu tehnoloģijām līdz pat mākslīgajam intelektam. Ņemot vērā apmeklētāju vēlmes, šogad būs arī reāli uzņēmumu pieredzes stāsti un diskusijas,» stāsta «Riga Comm» vadītājs Andris Breške.

Abās «Riga Comm» norises dienās - 11. un 12. oktobrī - uz sešām skatuvēm notiks daudzveidīgas konferences.

Uz Executive skatuves 11. oktobrī Vadītāju forumā pulcēsies uzņēmēji, IT un cita līmeņa vadītāji, lai diskutētu par pieaugošo informācijas tehnoloģiju lomu ikvienas organizācijas vadības procesos. 12. oktobrī Lietu interneta konferencē aplūkos ļoti plašu tēmu loku – sākot no savienotajām automašīnām, viedo pilsētu DNS un lietu interneta drošību līdz pat biohakingam. «Cilvēka organisms ir kā komplekss dators, un, to iepazīstot, varam tajā bioloģiski ielauzties un uzlabot,» norāda Kaspars Vendelis, viens no konferences lektoriem – biohacking.lv kustības līdzdibinātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā šodien un rīt notiks Trīs jūru iniciatīvas (TJI) samits un Biznesa forums, kas pulcēs 12 valstu līderus, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

Samitu un biznesa forumu apmeklēs arī iniciatīvas stratēģiskie partneri, kā arī reģiona un starptautiska līmeņa uzņēmējdarbības un investīciju sektora pārstāvji. Pasākumā tiks meklēti jauni attīstības un sadarbības ceļi reģiona ekonomikas izaugsmei un investīciju piesaistei.

TJI samitu šodien atklās Valsts prezidents Egils Levits. Samita laikā notiks TJI valstu vadītāju, iniciatīvas partneru - ASV, Vācijas un Eiropas Komisija (EK), kā arī Rīgas samita viesu slēgta tikšanās, kurai sekos preses konference.

Paralēli samitam notiks TJI Biznesa forums, kur šodien un otrdien notiks augsta līmeņa valstu, starptautisku institūciju un uzņēmumu pārstāvju diskusijas. Redzamākiem būs Starptautiskā valūtas fonda (SVF), EK, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD), Eiropas Investīciju bankas (EIB), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (EBRD), Japānas starptautiskās sadarbības bankas (JBIC), ASV Attīstības finanšu korporācijas (DFC), Latvijas Bankas, Ziemeļu investīciju bankas, TJI Investīciju fonda, kā arī uzņēmumu "Amber Infrastrucutre Group", "Orlen", "Rolls Royce", "Atkins", "Google", "LMT", "Mikrotik" un "Greenergy" pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau 26 gadu Latvijas vadošais sporta izdevums Sporta Avīze tradicionāli paziņos labākos sportā mūsu valstī. Sadarbībā ar Optibet un Dienas Bizness konferencēm, 2021.gada laureātu paziņošana pirmo reizi būs skatāma tiešraides pasākumā Youtube kanālā, trešdien, 5.janvārī, plkst 9.30.

Sporta Avīzes gada aptaujas noslēguma pasākums tiešraidē pulcēs aptaujas laureātus, sporta dzīves organizatorus un atbalstītājus, nozares profesionāļus un viedokļu līderus, lai atskatītos uz 2021. gada spilgtākajiem notikumiem Latvijas sportā. Sporta nozares profesionāļi diskutēs par pandēmijas ietekmi uz bērnu un jauniešu sportu Latvijā, paziņos 2021.gada labākos Sporta Avīzes vērtējumā un prognozēs Latvijas sportistu iespējas 2022.gada ziemas olimpiādē Pekinā.

Pasākuma vadītāja lomā iejutīsies pazīstamais sporta žurnālists Lauris Lizbovskis.

Par bērnu un jauniešu sportu Latvijā ierobežojumu apstākļos diskutēs Dr. Sandra Rozenštoka, sporta ārste, Sporta Laboratorijas vadītāja, Kristaps Slaidiņš, Futbola Parks Academy treneris un dibinātājs, kā arī Kristaps Janičenoks, Latvijas basketbola līgu direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atjaunos Eiropas zušu krājumus

, 03.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

7.maijā un 8.maijā zemkopības ministrs Mārtiņš Roze Briselē piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē, kuras laikā plānots panākt politisku vienošanos par Eiropas zušu krājumu atjaunošanas pasākumiem.

M.Roze sanāksmes laikā paudīs viedokli, ka Latvija kopumā atbalsta regulas pēdējo kompromisa variantu un izteiks priekšlikumus par atsevišķiem regulas punktiem, Db.lv skaidroja Zemkopības ministrija.

Saskaņā ar ministrijas sniegto informāciju regulas nepieciešamību nosaka tas, ka līdz šim zušu nozveju, proti, minimālo atļauto garumu, lieguma laiku un tamlīdzīgi, regulēja katra dalībvalsts individuāli. Tomēr, lai krājumi tiktu apsaimniekoti pēc vienādiem principiem un ar vienotu mērķi, nepieciešams izveidot zušu krājumu pārvaldības sistēmu Kopienas līmenī.

Turklāt atsevišķas Eiropas valstis veic intensīvu zušu mazuļu - "stikla zušu" -zveju galvenokārt preču zivju akvakultūras mērķiem, kas negatīvi ietekmē zušu dabīgo krājumu papildinājumu. Jāņem vērā, ka zušu mirstību ietekmē ne tikai zveja, bet arī grūtības, kas tiem jāpārvar nārsta migrācijas laikā uz jūru, kā arī nozīmīgs faktors ir ūdens kvalitāte un citi faktori. Tādējādi atjaunošanas pasākumiem būtu jāaptver ļoti daudzi virzieni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Notiks konference par biogāzes izmantošanu sabiedriskajā transportā

Ritvars Bīders, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konferencē, kurā piedalīsies Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks, kā arī augsta līmeņa ārvalstu eksperti biogāzes nozarē, diskutēs par iespējām izmantot biogāzes autobusus sabiedriskajā transportā, to ietekmi uz vidi, kā arī izmaksām, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Konferences laikā ārvalstu eksperti apskatīts biogāzes ražošanas potenciālu Baltijas jūras reģionā, savukārt Igaunijas pārstāvis dalīsies pieredzē, ieviešot biogāzes autobusus Tartu pilsētā.

Latvijas pārstāvji arī sniegs ziņojumus par līdz šim paveikto, biogāzes tirgū un nākotnes perspektīvām, kā arī diskutēs par klimata pārmaiņu radītajiem izaicinājumiem un iespējām auto transportam, izmantojot alternatīvās degvielas.

Konference notiks rīt, 1. februārī, viesnīcas Tallink Hotel Riga, Elizabetes ielā 24, konferenču zālē.

Satiksmes departaments no 2009. gada līdzdarbojas starptautiskā sadarbības projektā «Baltijas biogāzes autobuss» («Baltic Biogas Bus»). Projekta mērķis ir veicināt biogāzes izmantošanu pilsētās pasažieru pārvadājumos, tādā veidā mazinot fosilo degvielu radīto emisiju negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi. Projektu atbalsta Eiropas Savienības Baltijas jūras reģiona programma 2007 - 2013.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Diskutēs par kvalitātes nodrošināšanu valsts pārvaldē

Māris Ķirsons [email protected], 27.09.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 26. līdz 29.oktobrim, Tamperē (Somijā) Valsts kancelejas delegācija direktores Guntas Veismanes vadībā piedalīsies 4. Kvalitātes konferencē Eiropas Savienības valstu pārvaldes institūcijām par ilgtspējīgas kvalitātes nodrošināšanu valsts pārvaldē, norādīts Valsts kancelejas informācijā. Konferencē piedalīsies 27 dalībnieki no Latvijas – ministriju un to padotības iestāžu pārstāvji, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš” pārstāvji. Konferencē kopā piedalās vairāk nekā 1200 dalībnieku. Valsts kanceleja konferencei ir sagatavojusi informatīvu materiālu par savu pieredzi valsts pārvaldes reformas īstenošanā, īpaši, politikas plānošanas sistēmas ieviešanā, cilvēkresursu vadībā un sadarbības projektu īstenošanā. Šī gada konferencē pārrunās un diskutēs par šādām tēmām – stratēģijas ieviešana no vīzijas līdz darbībai, darbības produktivitātes nodrošināšana, iedzīvotāju atbildības veicināšana – no pašpietiekamības līdz līdzdalībai un zināšanu vadība. Konferences laikā dalībnieki uzklausīs starptautiski atzītus lektorus, prezentēs labākās prakses piemērus darba grupās, diskutēs par jaunām iespējām un apmainīsies ar idejām. Latvijas labās prakses piemērus prezentēs Valsts asinsdonoru centrs, Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, norādīts Valsts kanceleja sinformācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksperti un iesaistīto pušu pārstāvji trešdien, 19.janvārī plkst.12 tiešsaistes domnīcā diskutēs par Eiropas Savienības (ES) prasībām un elektrouzlādes infrastruktūras izveidi kravas transportlīdzekļiem gar Eiropas transporta tīkla (TEN-T) autoceļiem, informēja Satiksmes ministrija.

Domnīcas dalībnieki iepazīsies ar ES līmenī topošo regulējumu par potenciālajām prasībām TEN-T tīklam attiecībā uz publiski pieejamu elektrouzlādes infrastruktūras pārklājumu lielas noslodzes transportlīdzekļiem. Tāpat eksperti diskutēs par elektrouzlādes infrastruktūras smagajām automašīnām izveidošanas pamatvirzieniem un to saistību ar publiski pieejamu elektrouzlādes infrastruktūru, kā arī par elektroenerģijas piegādes iespējām lielas noslodzes transportlīdzekļiem.

Domnīcas sēdi atklās satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) un vadīs Autosatiksmes infrastruktūras departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns.

Diskusijā piedalīsies Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un VSIA "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji, kā arī nozares sadarbības partneri un nevalstiskās organizācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atkritumu apsaimniekotāja SIA Getliņi Eko pērnā gada nogalē izsludinātā atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecības konkursa, kura rezultāti noteiks, vai Latvija spēs nodrošināt ES prasības un izvairīties no bargām soda sankcijām, prasībām varētu nebūt atbilstošu pretendentu, skaidroja atkritumu apsaimniekotāju SIA Eko Rīga pārstāve Jana Duhovska un SIA Vides pakalpojumu grupa padomes priekšsēdētājs Guntars Kokorevičs.

Kā ziņots, Eiropas Savienības (ES) regulas paredz, ka no 2015.gada Getliņi Eko teritorijā obligāti jāveic savākto atkritumu šķirošana, taču vairākkārtēji mēģinājumi izsludināt konkursu par šķirošanas nodrošināšanu beigušies bez rezultātiem, jo konkurss Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) nemitīgi apstrīdēts.

Getliņu Eko valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns iepriekš uzsvēra, ka šis ir jau trešais Getliņu Eko izsludinātais konkurss par sadzīves atkritumu sagatavošanu noglabāšanai, un šim konkursam ir izšķiroša nozīme, jo tā norise un rezultāti noteiks, vai Latvija spēs iekļauties termiņā un nodrošināt ES prasības par atkritumu šķirošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 20.septembrī,notiks Dienas Biznesa rīkotais, jau otrais finanšu forums «Finanšu tehnoloģiju globalizācija un pakalpojumu digitālā transformācija».

Foruma laikā gan vietējo, gan starptautisko kompāniju eksperti, uzņēmēji, valsts institūciju un nozares organizāciju pārstāvji dalīsies pieredzē un diskutēs par finanšu nozares stiprajām pusēm, izaicinājumiem, regulējumu un citiem jautājumiem. Šogad forumā plānots apskatīt finanšu nozares attīstību, uzmanību pievēršot pārmaiņām finanšu pakalpojumos un to globalizācijai, kas notiek lielā mērā pateicoties tehnoloģijām, kompāniju uzņēmībai, kā arī valsts pārvaldes pārdomātai nozares politikai.

«Galvenā tendence finanšu tehnoloģiju jomā nākotnē būs produktu un pakalpojumu personalizācija. Šī tendence jau šobrīd ir vērojama banku un finanšu tehnoloģiju kompāniju piedāvājumos, taču, attīstoties mākslīgajam intelektam un palielinoties datu apjomam, ar ko klienti būs gatavi dalīties, pakalpojumu sniedzēju piedāvājumi varēs kļūt vēl niansētāki un pielāgotāki katra iedzīvotāja interesēm, dzīves paradumiem un vēlmēm,» prognozē bankas Citadele E-biznesa daļas vadītājs Mārtiņš Bērziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Starptautiskā konferencē Rīgā izvērtēs sasniegumus un iespējas, īstenojot ES pārrobežu sadarbības projektus

, 18.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ, 24.-25.septembrī, Rīgā notiks starptautiska konference "Robežas vieno", kurā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas atbildīgo iestāžu pārstāvji izvērtēs līdzšinējos sasniegumus, ieviešot Eiropas Kopienas iniciatīvas INTERREG atbalstītos projektus, un diskutēs par pārrobežu sadarbības programmu īstenošanu 2007.-2013.gadā.

Konferenci 24.septembrī, plkst. 17 viesnīcā "Reval Hotel Latvija" (Rīga, Elizabetes iela 55) atklās Eiropas reģionālās politikas komisāre Danuta Hūbnere, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs, Igaunijas Iekšlietu ministrijas Reģionālo lietu ģenerālsekretāra vietnieks Einike Uri un Lietuvas iekšlietu ministra vietniece Giedre Švediene.

Konferences otrajā dienā, 25.septembrī, par sadarbību INTERREG IIIA programmas ietvaros diskutēs Baltijas valstu, Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji. Tiks pārrunāti INTERREG IIIA projektu rezultāti, kā arī sniegta informācija par 2007-2013.gadā pieejamo Eiropas Savienības (ES) finansējumu pārrobežu, starpvalstu un starpreģionālās sadarbības programmām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā tiksies tirdzniecības veicināšanas organizāciju pārstāvji

, 15.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 17. un 18. aprīlī Rīgā notiks Eiropas tirdzniecības veicināšanas organizāciju darba grupas ETPO WGIP sanāksme, kurā piedalīsies un par eksporta mārketinga jautājumiem diskutēs 35 pārstāvji no 20 Eiropas valstīm, liecina sniegtā informācija medijiem.

ETPO darba grupas locekļi sniegs prezentācijas par jaunākajiem eksporta mārketinga instrumentiem savās organizācijās, kā arī diskutēs par tirdzniecības veicināšanas organizāciju pakalpojumiem, klientu apkalpošanu un savstarpējo sadarbību. Sanāksmi Rīgā rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) kā ETPO WGIP locekle.

Sanāksmē LIAA direktors Andris Ozols sniegs ETPO WGIP dalībniekiem ieskatu LIAA darbībā un galvenajās Latvijas eksporta veicināšanas aktivitātēs, savukārt LIAA direktora vietnieks, Zināšanu un inovācijas sistēmas departamenta direktors Māris Ēlerts iepazīstinās ar Latvijas tautsaimniecības attīstību un nākotnes attīstības perspektīvām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Latvijas tilti un Kauno keliai lūdz Eiropas Savienības Tiesas skaidrojumu lietā par Viļņas rietumu apvedceļa būvdarbu konkursu

LETA, 12.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas tilti un uzņēmums Kauno keliai vērsušies pie Lietuvas apelācijas tiesas, kas izskata to sūdzību saistībā ar lēmumu noraidīt prasību atcelt konkursu par Viļņas rietumu apvedceļa trešās kārtas būvdarbiem, un lūguši to vērsties pēc skaidrojuma Eiropas Savienības (ES) Tiesā.

Norādīts, ka šis gadījums Lietuvas tiesu praksē licis pievērst uzmanību vairākiem līdz šim nepētītiem jautājumiem saistībā ar ES direktīvu piemērošanu atklāto iepirkumu procedūrās Lietuvā, kuru risināšanai nepieciešams detalizēts Eiropas Savienības Tiesas skaidrojums.

«Jautājums nav par vienu konkursu - Lietuvas tiesu lēmumi var noteikt spēles noteikumus, ko turpmāk ievēros visas valsts vai pat ES ceļu būves nozare,» izteicies Latvijas tiltu valdes priekšsēdētājs Genādijs Kamkalovs. «Tiesu lēmumi noteiks, vai atklātuma latiņa ceļu būves konkursos Lietuvā paliks zemu - pelēkajā zonā, kas raisa daudz šaubu, vai arī šajā sabiedrībai tik svarīgajā, par Lietuvas un ES nodokļu maksātāju līdzekļiem finansējamajā nozarē tiks apstiprināti visiem pieņemami atklātuma standarti. »

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par budžeta miljoniem necīnās

Vēsma Lēvalde, Db, 11.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienotu kritēriju un standartu trūkums valsts un pašvaldību konkursu nolikumos padara konkursus necaurspīdīgus un veicina neefektīvu valsts līdzekļu izmantošanu, uzskata vairāki uzņēmēji. Piemēram, Valsts Ieņēmumu dienesta rīkotajā konkursā formālu iemeslu dēļ noraidīti seši, tostarp, divi lētākie piedāvājumi.

Iepirkums paredz robežkontroles punkta Grebņeva rekonstrukciju, jauna kontroles paviljona būvniecību un autoceļa A13 posma rekonstrukciju. Pamatojoties uz formālu iesniegto piedāvājumu neatbilstību konkursa nolikumam, Valsts Ieņēmumu dienesta izveidotā konkursa komisija noraidījusi sešus no astoņiem piedāvājumiem, tajā skaitā - lētākos.

Izskatīti tikai divi piedāvājumi – SIA Arčers (konkursa uzvarētājs) un SIA Skonto būve, kuras piedāvājums bija visnekonkurētspējīgākais cenas un piedāvātā izpildes termiņa dēļ. Lētākā piedāvājuma iesniedzējs a/s UPB vērsies Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB), kā arī nosūtījis vēstuli premjeram, kurā vēršas pret konkursu principiem kopumā. „Pēdējā laikā vairāku valsts un pašvaldību institūcijās izveidoto konkursu komisiju darbs, mūsuprāt, kļūst arvien necaurspīdīgāks, birokrātiskajās procedūrās sapītāks un uzņēmējdarbības vienlīdzību arvien mazāk veicinošs, kas noved pie neefektīvas valsts līdzekļu izmantošanas.” Premjers vēstuli nodevis izskatīšanai Finanšu ministrijā. Vairāki Db aptaujātie uzņēmēji norāda arī uz to, ka iepirkumu komisijās nav augsta līmeņa amatpersonu, līdz ar to atbildību par miljonu tērēšanu deleģē ierindas birokrātiem. SIA Arčers atturējās komentēt konkrētā konkursa norisi, taču kompānijas vadība Db uzsvēra, ka „abām rokām balsotu par” skaidru, nepārprotamu kritēriju ieviešanu nolikumos, turklāt par vienu no galvenajiem vērtēšanas kritērijiem nosakot sociālā nodokļa nomaksu, kas izslēgtu dempingu uz nodokļu nemaksāšanas rēķina.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju asociācija vēršas KNAB par necaurskatāmu VARAM konkursu

Nozare.lv, 06.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu asociācija ir nosūtījusi vēstuli Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ar lūgumu izvērtēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīcību attiecībā uz Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta «Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai» ceturtās kārtas konkursu.

Kā informē asociācija, VARAM konkursu izsludināja šā gada 3.februārī, bet projekta iesniegšanas termiņš ir noteikts 28.februārī, tādējādi radot priekšnoteikumus tikai tiem pretendentiem, kuri par šādu konkursu un tā noteikumiem bijuši informēti jau priekšlaicīgi.

«Salīdzinot ar šī konkursa trešo kārtu, kad trīs mēnešus iepriekš ministrija ar preses relīzes starpniecību informēja sabiedrību par gaidāmo konkursu un ieinteresētie uzņēmēji varēja savlaicīgi sagatavoties konkursam, tagad bez jebkādas iepriekšējas informācijas izziņošanas ministrija ir izsludinājusi ceturto kārtu, kur projekts ir jāiesniedz jau pēc 25 dienām,» uzsvēra asociācijas valdes loceklis Uldis Vītoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru