Pasaulē

Disney formāli atsauc Miramax pārņemšanas sarunas ar tās dibinātājiem

Lelde Petrāne, 25.05.2010

Jaunākais izdevums

Walt Disney Co. pirmdien formāli izbeigusi sarunas ar Hārviju Veinšteinu un Bobu Veinšteinu par Miramax Films atpirkšanu, atsaucoties uz šīm sarunām tuvu stāvošu cilvēku sniegto informāciju, vēsta The Wall Street Journal.

Par to, ka sarunas nevedas, tika baumots jau pagājušajā nedēļā.

Sarunu ar Veinšteiniem pārtraukšana varētu pavērt ceļu citu brāļu - miljardieru Toma Gora un Aleka Gora - piedāvājumam.

Veinšteinu 625 miljonu ASV dolāru vērto piedāvājumu galvenokārt atbalstīja Losandželosas miljardieris Rons Burkle. Informācijas avoti stāstījuši, ka gavenais iemesls, kādēļ sarunas nav turpinātas, bijusi piedāvājuma sarežģītā struktūra.

Brāļi Veinšteini Miramax dibināja 1979.gadā un 1993.gadā to pārdeva Disney par 80 miljoniem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Walt Disney nolēmusi slēgt tai piederošo filmu studiju Miramax, kur tapušas tādas filmas, kā Lubene (Pulp Fiction) un Angļu pacients (The English Patient), ziņo Business Week.

Miramax pastāvēja 30 gadus un 1990. gadu beigās kļuva par vienu no lielajiem kino industrijas spēlētājiem, kurā savu popularitāti sācis «audzēt» Kventins Tarantino (Quentin Tarantino).

Miramax 1979. gadā dibināja brāļi Bobs un Hārvijs Veinšteini (Bob Weinstein, Harvey Weinstein) kā neatkarīgu filmu studiju. 1993. gadā Miramax kļuva par vienu no Disney impērijas struktūrvienībām. 2005. gadā filmu studiju pameta abi to dibinātāji - brāļi Veinšteini.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Disney piesaistījusi vairākus iespējamos Miramax pircējus

, 01.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Walt Disney Company ir klusām piesaistījusi septiņus līdz desmit pretendentus, kas ir ieinteresēti filmu studijas Miramax iegādē, atsaucoties uz neatklātu avotu, kas pārzina šo procesu, ziņo nytimes.com.

Sākotnējās diskusijās figurējot cena, kas pārsniedz 700 miljonus ASV dolāru. Tā tiktu maksāta par Miramax vārdu un 700 filmu bibliotēku, kas iekļauj tādas filmas kā Pulp Fiction un Shakespeare in Love.

Interese patlaban esot daudz augstāka nekā pirms gada, kad Disney vēlējās pārdot Miramax, bet no šiem plāniem atteicās recesijas dēļ.

Hārvijs Veinšteins (Harvey Weinstein) un Bobs Veinšteins (Bob Weinstein), kuri 1979.gadā dibināja Miramax, pagaidām neesot starp potenciālajiem pircējiem. Brāļi Miramax Disney pārdeva 1993.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Disney pārdod Miramax par 675 miljoniem ASV dolāru

Lelde Petrāne, 09.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Walt Disney Co. piekritusi pārdot tās Miramax filmu vienību par 675 miljoniem ASV dolāru investoru konsorcijam, atsaucoties uz citu mediju sniegto informāciju, ziņo MarketWatch.

Kalifornijā bāzētā Disney piekritusi pārdot gandrīz «mirušo» studiju Losandželosas miljardierim Ronaldam Tjūtoram (Ronald Tutor) un viņa partneriem Morgan Creek, Colony Capital un Deividam Bergšteinam (David Bergstein).

Disney oficiālu paziņojumu vēl nav sniegusi.

Saskaņā ar pašlaik pieejamo informāciju Miramax turpmāk darbosies kā atsevišķa kompānija, un tās partneris būs Morgan Creek.

Miramax pārdošana būšot trieciens Hārvijam un Bobam Veinšteiniem, kas ir studijas dibinātāji un cerēja to tagad atgūt.

Veinšteini kompāniju izveidoja 1979.gadā un pārdeva to Disney 1993.gadā, bet turpināja tajā darboties līdz 2005.gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Par Disney piederošo Miramax interesējas būvkompānijas vadītājs

Lelde Petrāne, 08.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānijas vadītājs Ronalds Tjūtors (Ronald Tutor) patlaban ar Walt Disney Co pārrunā iespēju iegādāties tai piederošo Miramax filmu studiju. Iegādi varētu atbalstīt privātā kapitāla uzņēmums Colony Capital, atsaucoties uz vārdā nenosauktiem informācijas avotiem, vēsta Bloomberg.

Sarunas turpinās jau gandrīz diennakti, sacījis viens no informācijas avotiem. Ja tās būs veiksmīgas, par vienošanos varētu tikt paziņots līdz nākamajai nedēļai.

Saskaņā ar cita avota sniegto informāciju R. Tjūtors, meklējot finansējumu, vērsies pie Colony Capital. Losandželosā bāzētais uzņēmums, ko vada Toms Baraks, ir investējis arī Maikla Džeksona Neverland rančo.

Disney par Miramax prasa no 600-700 miljoniem ASV dolāru.

Kalifornijā bāzētās būvkompānijas Tutor Perini Corp. priekšsēdētājs un vadītājs R. Tjūtors neesot atbildējis uz telefona zvaniem, kuru mērķis bijis iegūt viņa komentāru. Komentāru nav sniegusi arī Disney pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru