Finanses

Dolāram nākas aizstāvēties, bet eiro gūst panākumus

Žanete Hāka, 23.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne pārāk aktīvajā un vasarīgajā tirgū eiro cena otrdien sasniedza 1,345 dolāru atzīmi, kas ir eiro augstākā cena kopš šā gada 14. februāra, norāda SEB bankas eksperts Andris Lāriņš.

Kamēr nav skaidrības par ASV kvantitatīvās mīkstināšanas programmu, un eiro zonapasniedz labus ekonomikas datus, dolāram nākas aizstāvēties, bet eiro gūst panākumus, saka eksperts. Piektdien eiro jau bija atkāpies zem 1,335 dolāriem.

Latvijā eiro cena turpina turēties svārstību koridora vidus daļā un lielas izmaiņas pagaidām netiek gaidītas. Komercbanku kontos Latvijas Bankā ceturtdien glabājās 658,9 miljoni latu, bet LB depozītos bija izvietoti 591,5 miljoni (virs rezervju normas pieejami 654,4 miljoni).

Diskusijas par ASV Federālo Rezervju sistēmas (FRS) plāniem attiecībā uz kvantitatīvās mīkstināšanas programmas samazināšanas termiņiem turpinās un tās pēdējās nedēļās ir iedragājušas dolāra pozīcijas, saka SEB eksperts. Dolārs nedēļas sākumā paviesojās zem 52,5 santīmu atzīmes.

Trešdien publicētais ASV FRS pēdējās sanāksmes protokols neizslēdza varbūtību jau septembrī ieraudzīt obligāciju pirkšanas apjomu samazināšanu. Pēc protokola publicēšanas dolāra vērtība pakāpās.

Ceturtdien publicētie ASV iknedēļas darba tirgus dati bija neviennozīmīgi. Iknedēļas rādītāji vājāki par gaidīto, bet mazāk svārstīgais četru nedēļu vidējais bezdarbnieku pabalsta pieprasījumu skaits bija mazākais kopš 2007. gada novembra. Tādējādi ASV darba tirgū saglabājas pozitīvas tendences.

Komentāri

Pievienot komentāru