Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dolāram šī bija vāja nedēļa, jo tirgus dalībnieki sliecas domāt, ka ASV Federālo Rezervju sistēma (FRS) šo gadu noslēgs bez pārsteigumiem, norāda SEB bankas eksperts Andris Lāriņš.

Ekonomikas dati šonedēļ bija neviennozīmīgi, līdz ar to nebija spēcīga atbalsta dolāram.

Mazumtirdzniecības novembra apjomu pieaugums priecēja, bet darba tirgus iknedēļas dati bija nedaudz vājāki par gaidīto, saka eksperts. Dolāram pozitīva ziņa šonedēļ bija ASV Kongresa pārstāvju otrdienas vienošanās par budžetu divu gadu periodam, kas samazina risku piedzīvot valdības darba apturēšanu nākamā gada sākumā. Latvijā dolārs šonedēļ paslīdēja zem 51 santīma atzīmes.

Eiro cena trešdien pirmo reizi kopš oktobra beigām pārsniedza 1,38 dolāru atzīmi. Kā norāda A. Lāriņš, pēc Eiropas Centrālās bankas (ECB) sanāksmes tirgū valda viedoklis, ka procentu likmes ilgi paliks zemos līmeņos, bet netiks arī pazeminātas.

Tagad tirgū vērojams eiro procentu likmju kāpums, kas saistīts ar pieejamo resursu samazināšanos (pamazām tiek atmaksāti agrāk no ECB aizlienētie eiro). ECB būs jādomā, kā uzlabot likviditāti tirgū tā, lai nauda nonāk līdz ekonomikai, jo šobrīd vērojamais procentu likmju kāpums noteikti nepriecē ne ECB, ne eiro aizņēmējus.

Latvijā 18 dienas pirms eiro ieviešanas finanšu tirgū nav vērojama liela aktivitāte. Eiro cena turas 0,702804 latu atzīmes tuvumā, stāsta A. Lāriņš.

Komentāri

Pievienot komentāru