Citas ziņas

Dombrovskis:Latvija ir ieinteresēta sadarbībai ar Krieviju reģionālajos projektos

Vēsma Lēvalde, 02.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija ir ieinteresēta sadarbībai ar Krieviju reģionālajos projektos. Ziemeļu dimensija varētu būt piemērots sadarbības ietvars Baltijas jūras reģiona sadarbībai ar valstīm, kuras nav Eiropas Savienībā.

Par to šodien, 2. jūnijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis informēja plenārsesijas Reģionālās sadarbības struktūras un instrumentu veicināšana dalībniekus. Sesija notiek Baltijas Jūras valstu padomes samita ietvaros.

Latvija kā Baltijas Ministru padomes prezidējošā valsts ir uzsākusi triju Baltijas valstu centienu un aktivitāšu konsolidāciju, atbildīgajiem ministriem īstenojot īpašu sadarbību finansu un ekonomikas jautājumos.Ministru prezidents minēja, ka šajā ekonomiskajā situācijā ir jāvelta visas pūles Baltijas jūras reģiona konkurētspējas stiprināšanā. «Ir jārada jaunas idejas, kas sekmējas reģiona līmeņa sadarbībā. Ir jāveicina konstruktīvs dialogs ekonomiskai un uzņēmumu sadarbībai, atrodot jaunas un inovatīvas biznesa pieejas un veicinot reģiona projektu atpazīstamību biznesa un pašvaldību sektoros,» teica V. Dombrovskis.

Ministru prezidents aicinājis uz turpmākajām diskusijām 11.Baltijas Ekonomikas forumā ES Baltijas jūras reģiona stratēģija konkurētspējīgam reģionam, kas notiks paralēli plānotajai Baltijas Ministru padomei septembrī Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru